![]() |
Ford Mondeo vs. Opel Vectra
am o pr nu stiu ce sa aleg dintre un mondeo
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=bgyxygdlw2ur si un vectra http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=l1pmoupjyh2m vreau sa achizitionez o masina din germania si mam oprit la aceste 2 modele si nu stiu ce sa aleg ?? |
Re: mondeo vs vectra
alegi ce iti place. mondeo e ceva mai fiabil si are 10 cp in plus. la vectra ai ecranu ala pe consola care e f util.
|
Pentru motor clar Mondeo. Dar pentru o masina bine facuta Vectra. Eu as merge pe Vectra.
|
Poi si eu vad pe modeo un motor mai bun mai sprinten si faruri Xenon in rest ... cred ca Vectra este peste..
|
Mondeo e mai confortabil, vine cu 2 ani garantie, si pare mai intretinut.
Nu-mi place absolut deloc interiorul vectrei, ma enerveaza mizeria aia de display din 1991. |
Motor-Mondeo
Design Interior-Mondeo Dotari-cred ca remiza Design exterior-Mondeo cred, imi place mai mult Eu as alege Mondeo |
La Mondeo pare mai atractiv motorul. Nu cred ca neaparat mai fiabil, pentru ca cdti-urile de pe
Opel, de provenienta Fiat, sunt foarte laudate. Vad ca la Vectra scrie ca dotari clima, dar din poze reiese ca dispune de aer conditionat manual. Ce nu imi place deloc la Mondeo este spatiul interior, care mie mi se pare foarte mic pentru clasa ei. Am mers de atatea ori cu picioarele storcite cand stateam pe bancheta spate a unui Mondeo. Design-ul bordului imi place, mai mult ca la Vectra care e mai din topor, dar ca si confort interior merg pe Vectra, unde ma simt mult mai bine ca la Mondeo. |
clima e automata,chiar daca are rotite, este digitala. ca un fel de joystick. ca design nu imi place vectra de nici o culoare, e foarte urata, mondeo arata mai bine. nu prea poti decide care ar fi mai buna. una are plusuri la anumite capitole, cealalta la altele. alegerea e pur subiectiva. depinde si ce te intereseaza la masina. eu unul as merge pt mondeo, dar pe benzina. dieselurile alea de provenienta peugeot sunt pline de probleme. daca vrei neaparat diesel mai bine mergi pe vectra.
|
poi yo as vrea mai mult diesel ca are consum mic si is mai durabile motoarele dar ca si exterior as alege mondeo iar ca si interior vectra....asta mi problema
|
Pai mai poti cauta alte exemplare, nu s-a sfarsit oferta de mondeo si vectra numai la alea 2.
Mie imi place mai mult Vectra la exterior, interiorul arata ceva mai bine la mondeo (la Vectra parca e prea spartan design-ul, cam din topor). La motoare 1.9 CDTI este ok, parca erau si variante de 150CP. |
2 Attachment(s)
Quote:
Fa comparatia intre prima poza, unde este cu a/c manual si cea de-a doua, unde apare display-ul uneia cu clima. |
aha. acum am inteles.
|
In fine, detaliu neimportant. Atata timp cat baga aer rece, nu prea conteaza in ce mii de moduri il controlezi.
roznec, daca vrei si iti place spatiu, mergi pe Vectra. Daca spatiul nu e atat de important, mergi pe Mondeo. E mai ok motorul. Daca Vectra era de 150cp, altfel statea treaba. |
yo pun mult accent si pe confort...si ziceti ca in vectra stai mai bine ca si in mondeo ( am condus mondeo si mi so parut destul de confortabil)
|
Nu ma refeream numai la sofer, ci la tot interiorul masinii, mai ales bancheta spate.
|
ca motor as alege vectra fara ezitare si ca spatiu si confort la fel
acuma tu stii ce vrei de la o masina |
Quote:
|
Quote:
si dak eu vorbeam de spatiu in general nu doar in scaunul soferului? dak vrei confort ia-ti mercedes cu doua locuri oricare ar fi eldak nu te intereseaza de pasageri |
Quote:
ps. nu-mi iau mercedes, prefer e30. |
inseamna k nu avem aceleasi dimensiuni
scuze eu nu mai am nimic de zis |
2 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
nu mi-am ales ink mai am timp pana luni....ca atunci pleaca un prieten in Germania acuma is in stadiu de meditare ce sa aleg ca sa nu-mi para rau:???:
|
Si eu as merge pe Vectra din cauza plusului de spatiu, dar nu de asta am postat ci ca sa iti atrag atentia tie sau celui care merge dupa masina sa se uite foarte atent la usile stanga fata, respectiv stanga spate precum si la stalpul montntant B. Cel putin din poze rezulta o nuanta cel putin dubioasa (poate fi si din cauza unghiului sub care au fost facute pozele la Vectra, sau de momentul zilei). Oricum merita verificat sa nu fi fost implicata in vre-un eveniment rutier.
Pe usi ar trebui sa fie vizibil chitul si sa sune diferit fata de tabla la ciocanire cu degetul iar stalpul montant B, ar trebui sa aiba unele nervuri dupa care s-ar fi facut o eventuala reparatie (asta in cazul in care a fost afectat) prin tragere la loc. De asemenea arunca o privire si la chedere sa vezi daca nu sunt gazate (au urme de vopsea pe ele). |
si yo am vazut faza aia....si mam tot gandit daca nu cumva a fost lovita...
|
mie mi se par cam scumpe, in special mondeo....altele in afara de astea nu ai mai gasit? mai baga o cautare pe mobile.de ca sigur mai gasesti si altceva.
in cazul de fata as alege vectra pentru ca imi place cum arata. daca era vorba de modelul fara facelift as fi mers pe mondeo. |
Quote:
|
si nu inteleg dak vectra are climatronic sau numa AC?
|
Are AC simplu.
63ard pozele alea nu au nicio relevanta, pentru ca la vectra sunt date scaunele exctrem de in spate. Adica uita-te la ala de la sofer, ca spatarul e trecut de stalpul B. |
climatorinikul nu mi se pare ca este peste AC. la clima setezi temp si la ac dai din rotita..cam aceelasi lucru. se schimba lucrurile cand ai 2-zone si mai ales la 4-zone, doar atunci.
|
Nu e vorba de temperatura... Ca la amandoua dai drumul la A/C cu temperatura pe minim si la amandoua dai drumul la caldura cu temperatura pe maxim, urmand apoi a o regla mai incet. Diferenta e ca la clima se regleaza automat ventilatia. Un rahat. Tot mai bine o reglezi tu cat iti convine.
|
Daca vrei sa stai mai mult in service decat pe strada cu masina mergi pe Mondeo .... daca vrei o masina buna ... alege Vectra ...
Fordurile sunt niste mizerii ... distributie hibrida lant/curea, volante masa dubla care sunt consumabile, injectoare cu probleme , interioare care se detrama .... |
dupa cum am zis. dieselurile nu sunt facute de ford si sunt praf. motoarele pe benzina in schimb se pot vedea cat de bune sunt in conditiile in care sunt facute in colaborare cu mazda si apar si pe volvo. dieselurile de la vectra sunt mai bune. insa ca masini nu am auzit de probleme la mondeo, insa la vectra sa cam plans lumea, in special de suspensii si electrica/electronica.
|
Quote:
|
cand e sa se strice,se stica si daca e ford si daca e opel.mai multi mecanici mi au spus ca dieselurile astea de pe mondeo sunt complicate si sunt sanse mai mari sa se strice.totusi,ca si putere as alege mondeo.ca aspect as alege vectra.cat despre spatiul interior nu cred ca este diferenta mare intre ele.ala care spunea ca este minuscul in vectra,habar n are despre ce vorbeste,sau, daca el are mondeo,alte masini nu se ridica la valoarea lui....cred totusi ca este mai bun mondeo la bucsaraie....nu de alta,dar stiu cat de bune sunt vectrele.;)
iarasi un aspect cam nasol (zic io) vectra nu se mai fabrica....deci cred ca o sa se deprecieze mai repede.... si parca zic io ca mondeo are 5 trepte ,pe cand vectra are 6-deci are un consum mai bunicel vectra.si parca are si partial piele.nu stiu daca are prea mare relevanta,dar..... si de ce nu cauti in romania?cred ca gasesti mai ieftine ssi poate la fel de bune.... |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:13. |
- Copyright 2026 4Tuning