Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Audi (https://forum.4tuning.ro/117-masina-mea-audi.html)
-   -   Audi 80 B2 (https://forum.4tuning.ro/117-masina-mea-audi/142212-audi-80-b2.html)

dizzyluke 08-09-09 21:55

Audi 80 B2

Salut. De azi, sunt proprietarul unui Audi 80 B2, anul 1979, 1.6 benzina carburatie.
Masina este, dupa parerea mea, chiar foarte buna la banii astia,(2000 ron).
Maine revin cu poze si cu ideile de modificari.

dizzyluke 10-09-09 23:08

Poze

4 Attachment(s)
Revin cu pozele promise, facute in seara asta, pe intuneric.
Maine altele pe lumina.
Ce parere aveti?

roby wws 10-09-09 23:15

Re: Audi 80 B2

arata destul de binisor ptr suma care ai dat-o...si ai ceva idei de tuning
parerea mea e sa incepi cu tabla si apoi...

dizzyluke 10-09-09 23:21

Salut. O sa vezi in pozele de maine ca tabla este foarte buna si chiar straluceste vopseaua ca pe o masina noua.
A fost pastrata bine si s-a mers batraneste cu ea.
Ideile de tuning le voi prezenta maine, odata cu niste poze mai clare care sa scoata in evidenta ce trebuie modificat:D

dizzyluke 11-09-09 23:19

Poze

3 Attachment(s)
Pozele promise pe lumina

dizzyluke 11-09-09 23:20

Modificari

2 Attachment(s)
Pentru inceput, as vrea sa o scap de defecte:
-oglinda retrovizoare din masina este de tipul celor exterioare, si nu reala
-geamul lateral din poza nu e geam). E un plastic(scuzati cacofonia) care oglinda
-claxonul nu functioneaza
-indicatoarul de bord pentru benzina nu functioneaza
-rezervorul de benzina are aer si trebuie golit de benzina pentru o elimina aerul

Avand in vedere ca sunt clasa a 12-a si am bac anul asta, s-ar putea sa dureze destul de mult aceste reparatii, insa imi place sa lucrez la propria mea masina.

Rezolvand astea, voi pune in aplicare ideile mele legate de modificari:
-volan de b3/b4(cel actual are circumferinta prea mare si este prea subtire)
-parasolare
-lumini de plafon
-poate ceasuri noi in bord, sau doar o iluminare mai puternica a celor vechi
-cotiera
-folie carbon pe bord(trebuie mult gandita asta, ca sa nu iasa kitsch)
-alta tapiserie(cea actuala imi provoaca icter)
-toba finala sport
-arcuri sport
-filtru aer sport
-jante aliaj
-linie audio

Acestea fiind spuse, mai ramane partea financiara de rezolvat, care, la varsta mea, nu e tocmai solida, insa misca din cand in cand
Astept parerile voastre.:D

giubau_v8 13-09-09 14:35

Re: Modificari

Quote:

Originally Posted by dizzyluke (Post 2632116)
-rezervorul de benzina are aer si trebuie golit de benzina pentru o elimina aerul

scuza-ma ca ma bag...dar.ce ai scris mai sus e o aberatie mai mare decat tine :lol::oops::oops::oops:

in alta ordine de idei, spor la bagat bani in ea, ..iti spun eu ca or sa mai apara diverse chestii de-a lungul timpului ;)

dizzyluke 10-04-10 21:17

4 Attachment(s)
S-au strans paianjeni in postul asta asa ca voi scrie in seara asta.
Intre timp, s-au intamplat multe lucruri cum ar fi:

-Am luat carnetul, masina stand pe bara pana atunci(decembrie)
-Am revopsit grila fata, ce a iesit se poate vedea in poze, comparativ cu ultima poza din acest post(starea initiala): Curatat, lipit cu picatura &prenadez, vopsit in 2 straturi cu vopsea neagra lucioasa spray.

Restul separat in posturile ce vor urma...ca doar asa e frumos

dizzyluke 11-04-10 10:59

2 Attachment(s)
Apoi, cumparat carburator original reparat cu piese originale Pierburg 2E2 dublucorp+filtru+carcasa filtru.

Super incantat si fericit ma duc la mecanic pentru montaj, cand imi spune ca galeria nu e compatibila cu carburatorul, eu avand adaptat si montat un Carfil de Dacia 1310.......ramane acum fie sa gasesc un Pierburg 1b Solex bun sa-l montez pe galeria asta, fie sa gasesc o galerie potrivita pentru dublucorp..

URSU_DEEA 11-04-10 22:41

bv ma incanta cand vad atata pasiune sper ca la sfarsit sa iasa cum vrei tu succes

Frizz 12-04-10 00:14

Man, imi place cum a iesit grila. Nu stiu de ce, dar ceva imi spune ca o sa iasa ceva frumos din masina asta :D

Succes in continuare si tinene la curent cu noutatile.

dizzyluke 12-04-10 21:38

Multumesc Frizz si URSU_DEEA pentru incurajari. Pasiunea pe bani putini chiar e pasiune:D:D.
Continui acum seria povestirilor.

Dupa o pana urata in care mi-au iesit sarmele din intaritura cauciucului...m-am hotarat sa rup pisica si sa-mi iau doua bucati caucioace pe fata Debica Passio 165/70 R13(cauciucul saracului). Cand am timp o sa imi si echilibrez rotile fiindca se simt destul de bine la volan vibratiile, mai ales la franare.

dizzyluke 13-04-10 20:54

Maine e o zi mare pentru mine. Imi montez sistemul audio. Tinand cont ca masina asta n-a mai vazut sistem audio de vreo 20 de ani, e o realizare:D:D. Revin maine cu poze si detalii. Wish me luck
PS: Multumesc lui julaikos

dizzyluke 19-04-10 20:22

6 Attachment(s)
Din lipsa de timp nu am apucat sa va prezint ce a iesit la momentul respectiv. Acum a sosit momentul.
Ingrediente:
  • Sony Sony CDX-GT310
  • 2 Difuzoare ovale Magnat 693 3 WAY
  • 2 Difuzoare pe fata stock
  • Multe fire
  • Pricepere

Miercuri, dimineata frumoasa, racoare la Potigrafu, zi numai buna de facut treaba.
Am inceput prin taierea atat a cartonului din spate cat si decuparea in coji de portocala a tablei de dedesubt pentru a face loc magnetilor difuzoarelor. Apoi s-au tras fire de la ele spre fata, unde era teroarea "dupe" lume. Fire puse aiurea, conectate gresit, cabluri taiate pur si simplu si lasate acolo. De altfel, sincer sa fiu...masina mai are din sistemul electric de odinioara ramase decat semnalizarea, luminile si cateva lumini din bord(duse sunt luminile de plafon, din usi etc...) insa sper sa le pot pune la loc intr-un final.... Am reusit pana la urma sa le adunam si organizam si acum e ok(cat de cat).
Ce a iesit?
Un sistem audio bunicel, nu e perfect...insa se aude foarte bine si sunt multumit de el.
Si un pic de publicitate in final: adevarat baiat julaikos. Un super mester foarte bine echipat, cu un simt tehnic de invidiat. Daca aveti vreodata ceva de facut pe la masina, nu ezitati sa mergeti la el...Omu' chiar se pricepe.

Mai jos aveti pozele cu ce-am avut si ce-a iesit.

dizzyluke 20-04-10 19:56

3 Attachment(s)
Inca un episod din seria modificarilor aduse masinii: Filtru Sport Jom
Am improvizat pentru moment o imbinare cu un racord din aluminiu din lipsa de altceva insa cat de curand voi face ceva mai stabil. Ce se simte? Sunet o idee mai agresiv...si parca trage mai bine intra-ntaia. In rest:oops: numai de bine

Iata si poze:

capricosti 25-04-10 09:21

10 Attachment(s)
@ dizzyluke,

pozele din cartea Audi 80 cu unele date despre masina:

Sper sa descifrezi ceva din pozele atasate...

dizzyluke 25-04-10 11:54

Multumesc mult! Esti de gasca:D

audi90 25-04-10 18:46

sa o stapanesti sanatos si bv ai investit ceva bani in masina si chiar marita investitia.bafta in continoare

radlbk 25-04-10 21:01

salut, audi-ul arata foarte bine, am si eu unul din 85' 1.6D model un pic mai nou, dar is indragostit de el. spor la treaba!

dizzyluke 25-04-10 21:27

multumesc mult de incurajari. sper ca in continuare sa iasa ceva frumos. pregatesc un nou bord...

Frizz 25-04-10 21:32

Un nou bord? Il schimbi sau il modifici? Sau e surpriza :D

dizzyluke 25-04-10 21:51

modific.atat spun. sper sa iasa cum mi-am dorit.

audi90 26-04-10 12:22

cam ce ai vrea sa-i modifici la bord ?
bafta iti doresc sa iti ieasa modificara asa cum vrei:)

dizzyluke 26-04-10 19:51

ceva pe la lumini...:pistoles::pistoles::pistoles:

audi90 26-04-10 22:16

da te-ai gandit bine sa bagi niste leduri albastre :)
bafta

daman 27-04-10 15:09

arata bine masina si la banii astia e destul de buna ;)

dizzyluke 27-04-10 20:46

multumesc frumos. bordul n-a iesit asa cum ma asteptam asa incat abandonez ideea si ..back to the drawing board

Frizz 02-05-10 14:46

Pasul urmator care e? :D

dizzyluke 02-05-10 14:52

Cea mai "noua noutate" in legatura cu masina mea este faptul ca in sfarsit le-am spus alor mei de existenta ei....Acum o tin in curte si am altfel acces sa lucrez la ea. Momentan sunt cam ocupat cu bacul si admiterea, insa in putinul timp liber promit sa rezolv treaba cu iluminarea bordului.

audi90 02-05-10 20:48

cum ai masina de atata timp si ai tai nu stiau? cum ai reusit sa o tii ascunsa?
bafta in continoare si spor la treaba :)

AxYJamaicanu 03-05-10 10:57

stai linistit ca nu e singuru care a facut asta ....eu de exemplu le-am zis dupa 2 ani si ceva :)

dizzyluke 03-05-10 15:13

Masina am tinut-o pe o strada de langa strada mea...si aveam grija sa nu fie nimeni cunoscut prin preajma cand ma urcam. Acum realizez ca poate ar fi fost mai bine sa nu fi ascuns atata timp, insa pana la urma a fost bazdacul meu:P(sa-mi iau pe propriile forte masina).

dizzyluke 06-05-10 21:53

Azi am desfacut usile ca sa rezolv incuietorile, sistemul de reglaj al oglinzilor si ...supriza...capitonajul. Maine revin cu poze.

dizzyluke 08-05-10 10:21

11 Attachment(s)
Miercuri m-am apucat sa desfac capitonajul de pe o usa pentru a vedea in ce fel e construit si ce fel de material sa cumpar...zis si facut. Cand sa trag de el sa-l scot din cleme, am observat ca materialul ala verde urat de deasupra se desprinde si dedesubt se intrezareste ceva negru(infarct). Am inceput sa trag in continuare de el si ce sa vezi...capitonajul original negru, din imitatie de piele, dedesubt(al doilea infarct). Apoi, bineinteles, m-am apucat sa fac acelasi lucru la toate usile si zic eu ca a iesit destul de bine...mai sunt cateva retusuri de facut(nu am timp acum) insa deocamdata e ok. Parerea mea e ca s-a schimbat mult imaginea masinii la interior. Voi ce parere aveti?

PS: Am pus si poze cu motorul si cu filtrul in prinderea lui definitiva

dizzyluke 12-05-10 16:45

2 Attachment(s)
Am reusit in sfarsit sa ii schimb gemuletul din dreapta opac cu un plexiglas...Acum vad oglinda!!!

dizzyluke 19-05-10 21:05

6 Attachment(s)
Intre timp, am incercat sa schimb ceva pe la infatisarea bordului. L-am desfacut si am descoperit ca in spate foaia cu circuitul electric era cam topita. Nu e de mirare ca nu mai mergea turometrul, iluminatul bordului si inca 2-3 becuri martor.
Dupa ceva munca am reusit sa imi dau seama de logica circuitului si am reusit sa-l repar cum se cuvine. Acum merge tot si e rezistent. Datorita faptului ca becurile actuale lumineaza cam slab bordul, urmeaza o pereche de becuri albe sau blue vision, iar daca nu ma vor satisface nici astea ma gandesc la vopea UV si led UV...ramane de vazut si de gandit.

capricosti 19-05-10 22:10

5 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by dizzyluke (Post 3354648)
Am reusit in sfarsit sa ii schimb gemuletul din dreapta opac cu un plexiglas...Acum vad oglinda!!!

Am reusit si eu :D sa fac poze la faruri...

radlbk 22-05-10 21:15

cat au fost farurile? sau nu acum le-ai cumparat?

capricosti 23-05-10 07:54

Quote:

Originally Posted by radlbk (Post 3381601)
cat au fost farurile? sau nu acum le-ai cumparat?

Farurile sunt de vanzare; dizzyluke era interesat de ele si n-am reusit sa-i trimit pozele pe pm asa ca i le-am pus pe topic, ca sa vada in ce stare sunt.

dizzyluke 27-05-10 19:17

Cat timp am fost plecat la banchet, tata a tinut sa-mi faca o surpriza si s-a bagat la bibilit. Principalul obiectiv a fost aprinderea si carburatorul.
Probleme gasite si reparate:
-carburatorul nu era reglat cum trebuie
-platina statea aproape lipita si nu mai facea contact cum trebuia
-bobina de inductie fura curent, firul de inalta de tensiune de la el era pus din cablu TV:lol::lol::lol:

De asemenea, a fost reglat avansul si carburatorul.
Acum masina merge mult mai bine, nu mai am miros de gaze si benzina in interior, arderea e mult mai buna(100% nu exista), si-a recapatat si ceva din putere implicit.

All times are GMT +2. The time now is 07:44.

- Copyright 2026 4Tuning