![]() |
Cum recunosc un Cielo korean?
Salutare am tot cautat dar nu am dat peste un topic,aveti idee cum pot recunoaste un cielo korean?
|
re: Cum recunosc un Cielo korean?
2 Attachment(s)
e relativ simplu...are toate etichetele scrise in limba lor(pe usa de la sofer e una,pe usile din spate,la motor pe langa carcasa filtrului de aer),are cotiera in spate care iese din spatarul banchetei,are un chener in jurul numarului din bara spate),cele koreene sunt facute in 1995 si 1996 ianuarie si februarie...la puntea de spate are fuzele sudate de punte(adica dintr-o bucata)...la cele romanesti ai 4 suruburi care tin fuzeta pe punte.....cele koreene ai din fabrica toate emblemele sub forma de dublu D ....ai mare grija ca majoritatea de pe net vand cielo "koreean"....dar nu are nimic din cea am scris eu mai sus....in calitate de posesor de cielo koreean iti dau aceste "indicii" si atasez si cateva poze
|
Continui si eu :
Are bidonul de lichid de frana mai mare,mai inalt decat cel plat pus pe romanesti. Are semnul din fata ca 2 semicercuri lipite Are semnalele de pe aripi fata rotunde, nu ovale. |
Chiar am cautat sa citesc un topic asemanator dar nu am gasit.Tocmai m-am inregistrat pentru ca am nevoie de cateva sfaturi.
AM gasit si eu un cielo fabricatie 1996 ,propietarul spune ca e korean ,dar nu are stema cu 2 D cum spunea cineva mai sus si nu are nici semnalizatoarele rotunde,sunt cam dreptungiulare.Sa nu fie korean? |
Cea mai sigura metoda de aflare a tarii ide provenienta este
placuta cu numarul de identificare al vehiculului (seria VIN). este fixata pe bara trasnversala superioara (suprafata superioara a suportului radiatorului) este singura care ofera informatii sigure referitoare la autovehicul!! |
mai sunt multe detalii...
uita`te dupa seria de pe caroserie. apoi cauta pe google ce inseamna fiecare litera. |
2 Attachment(s)
Am cautat si am gasit niste decodoare pentru numarul de identificare al masini(VIN).
Am introdus VIN-ul unui cielo care credeam ca e korean in si la primul program apare: tara de origine Korea , Producator:Korea Uzina de montare:Uzina Rodae-Romania La celalalat program apare: Producent :Daewoo Motor Co Ltd Miejsce montażu: ? (Rumunia) La ambele programe mai apare anul fabricatiei,modelul,motor etc. Tin sa cred ca sunt Korene dar asamblate in romania,dar numai inteleg de ce scrie la Tara de origine Korea. Introduceti si voi VIn-ul in ambele programe ,poate se gaseste si un cielo pur korean fabricatie 1995 sa vedem ce apare la : -Miejsce montażu: ? (Rumunia) si la celalalt program la Uzina de montare. Multumesc |
mai sunt multe detalii...
uita`te dupa seria de pe caroserie. apoi cauta pe google ce inseamna fiecare litera. |
Culmea am cautat si ce incepe cu KL e korea ce incepe cu UU e Romania.
La VIN ul respectiv incepe cu KL adica Korea dar la Uzina Montare/Montaj apare Romania. Eram curios ce apare la un VIN al unui DAEWOO CIelo fabricatie 1995. Mai multe detalii http://en.wikipedia.org/wiki/Vehicle...ication_Number |
2 Attachment(s)
Am gasit singur un cielo korean al unui vecin care are cotiera ,fabricatie 1995 dar fara stema cu 2 D uri lipite si apare la uzina montare BUPEYONG-Korea.
Am introdus si alt VIN al unui cielo care propietarul spune ca e tot Korean care incepe cu KL dar e fabricatie 1996 iar la uzina montare apare RODAE-ROMANIA. Ce nu inteleg eu de ce apare la numaru de identificare la una ROMANIA ,la una Korea vinul incepand cu codul specific tarii de origine Korea(KL-la ambele) Am vazut ca un Cielo sau matiz fabricat in romania mai de curand ,codul VIN incepe cu UU specific Romaniei. Atasez 2 print-screen-uri. |
Interesant....o sa introduc si eu numaru de identificare sa vad ce imi apare.Mersi de info
|
Pai dupa cum ai spus, sunt masini ale caror ansamble/subansamble/piese provin din Coreea si sunt asamblate in Romania, la Craiova. De aia apare tara de origine: Coreea.
|
1 Attachment(s)
mai este si chestia aceasta...
|
bune programele amandoua...am bagat seria de la masina mea si scrie ca e montata in bupyeong korea
|
2 Attachment(s)
Ce an e fabricatie al tau?am introdus si eu VIN-ul unui cielo din 2005 culmea codul incepe tot cu KL si la tara de origine scrie KOREA,uzina montatoare RODAE-ROMANIA.
PETRICACBD tu ce stema ai pe motor,ma refer la capacul de la culbutori,am vazut ca sunt 2 steme,atasez 2 poze. |
2 Attachment(s)
Quote:
|
2 Attachment(s)
Cum recunosc eu care este cel korea si care nu cel de corea : la gemuletele din spate are o tablita culoarea masinii acela este de korea , daca nu are tablita aceea si este chederul negru inseamna ca nu este de korea .
Eu asa le recunosc :D . Cel albastru este de korea . :D |
Se pot schimba multe elemente pe o masina, astfel incat nu-ti mai dai seama ce si cum. Doar dupa seria caroseriei o poti identifica.
|
Quote:
Ati uitat de capacul de la tacheti, este din metal si are emblema Daewoo cu cele doua cercuri. Cele facute in Romania, chiar si primele modele cu piese aduse din Koreea, au avut la motor emblema noua. |
toate cielo au seria KLATF (respectiv KLATA - c.v. automata)
'95 100% sunt din korea o perioada dupa aia piesele erau aduse din korea si doar asamblate in romania... plus ca un lot de masini adus din korea a stat cativa ani... si s-au vandut dupa aia cu alt an (1997-1998) stati linistiti nu e mare diferenta intre modelele koreene si primele modele romanesti... dupa 2003 s-a stricat treaba... |
Quote:
Cum sa mai recunosti un koreean: are "fereastra" catre ambreiaj. In cazul schimbarii ambreiajului la koreean nu mai trebuie data jos cutia de viteze ca la cel romanesc. Dar cred ca stiati deja asta, completarea mea fiind mai mult de natura mecanica. |
M-am uitat si eu azi la mai multe masinii si cam toate au tablita in culoarea caroseriei....iar seria dupa cum a mai zis cineva la toate cielo incepe cu KL.
|
Re: Cum recunosc un Cielo korean?
Sa spun si eu vreo doua vorbe:).Am cumparat mai demult un Cielo dec 96 pe care il cunosteam de foarte bun,merge si acum excelent si dat fiind faptul asta de cat de buna e masina eram convins rau ca e coreean.Mi am pus intrebari cand am schimbat pocnitorile de boxe si erau marca Elrom.Apoi am cautat dupa seria de identificare si mi a dat asamblat in rom.Dupa cat de bine merge masina mea acuma sunt curios cum se comporta o coreeana veritabila.
Dau dreptate lui Xorro ,cred ca nu e mare diferenta intre cele coreene si astea primele romanesti,o spun din experienta. |
Cielo 95,sigla normala (cele cu doua d-uri spate in spate au fost facute pt alte tari nu pt romania).
Kontynent: Azja Kraj: Korea Producent: Daewoo Motor Co. Ltd. Model: Lanos, Nexia Napęd i przekładnia: naped przedni, reczna skrzynia biegów Typ nadwozia: 4 drzwiowy sedan Typ silnika: 1.5 SOHC Zastosowanie: ogólne Model roku: S (brak interpretacji) Miejsce montażu: Pupyong, Korea numer nadwozia: 588660 (brak interpretacji) |
2 Attachment(s)
Eu ce sa inteleg de aici?
Ca e lot Coreea sau nu? |
E Destul De Simplu .
Un Koreean Este Ca Cielo-ul Nostru EXECUTIVE |
Uite ca si pe ceasurile din bord e un abtipild pe care e scris i coreeana
|
Si pe ceasurile mele originale, de pe Cielo din 2006, produs la Craiova, tot in coreeana scria. Asa ca asta nu e un criteriu...
|
la mine ..la uzina de montare scrie B...si este un cielo din '97,e coreeana sau nu? pe capacul de la culbutori am d-ul ala..pe etichete scrie in coreeana...
|
Sper ca stiti ca termenul corect este coreean, iar tara se scrie Coreea corect in limba romana.
Sper ca moderatorii sa faca modificarile de rigoare pe aceasta sectiune, pentru a nu se incuraja incultura in viitor. |
Care e diferenta intre un motor de Cielo korea si un Cielo Ro?
Pe un Cielo din 1999, ce motor s-a montat? |
Doar in 1996 au fost asa zisele "coreene", pana prin luna iulie. Dupa aceea s-au montat pana in anul urmator componente aduse din Coreea la fabrica de la Craiova... dupa care s-au folosit majoritar componente produse pt piata din Europa de Est, adica mai prost calitative, de la diversi furnizori, de ex difuzoarele erau romanesti.
Diferenta e la calitate, plus ca cele pt Europa de Vest au avut si alte dotari (airbag, abs, volan reglabil etc). Pe cel din 1999 s-a montat motor "romanesc", dar la fel ca cel coreean. Totusi cele coreene, la inceput (1995-1996) au avut si puteri diferite, probabil au experimentat si au ramas la cel de 1.5 8v 75cp pt zona noastra... si 1.5 16v 90cp pt vest. Mai rar, si motor de 2.0 8v. |
merci de informatie,
citesc "motor "romanesc", dar la fel ca cel coreean"... Lafel de bun? Intreb pt ca am gasit un Cielo fff bine pastrat, din 1999, gri inchis, 100.000 km, unic propr... 1500e. Daca nu ar fi taxa de "prima" inmatriculare... m-ar fi interesat... |
Nu, nu la fel de bun... la fel insemnand acelasi motor, doar ca avand componente de alta calitate, asamblate la noi. Si problema nu e obligatoriu la motor, ci la tabla, care e mai prost tratata, mai subtire... rugineste mai rapid.
Taxa nu e f mare, daca e non euro e cam 300 euro, dar e cam mult 1500 euro pt preturile de acum... |
2 Attachment(s)
ok, merci!
La capitolul tabla, acum depinde si cum s-a folosit masina... Am avut Cielo din 95, galben, si am pastrat-o in exterior, am folosit-o iarna... Aripile spate au devenit varza, chiar daca din 2 in 2 ani, primavara, le curatam de rugina si le revopseam... A trebuit sa renunt la masina, cu mult regret, pt ca ajunsese si la un kilometraj important... Cielo pe care l-am gasit, chiar daca e din 1999, a fost pastrat in garaj, si e ca nou.. din poze, cel putin... |
Un cielo corean il poti recunoaste dupa VIN-ul masinii . Dau un exemplu KLATF19V1SB123456 si avem asa :
Tara de origine => K : corea Fabricant => L : Daewoo Motor Tip vehicul => A : autoturism Model => T : Racer,Cielo,Nexia Tractiune si transmisie => F : tractiune fata , tractiune manuala A : tractiune fata , tractiune automata Tip caroserie => 08 : 3 usi, hatchback 68 : 5 usi, hatchback, 6 geamuri 19 : 4 usi, notchback, 6 geamuri Tip motor => V : 1.5L DOHC MPi transversal Y : 1.5L SOHC MPi transversal 8 : 1.8L SOHC MPi transversal Destinatia vehiculului => 1 : de uz general 2 : cu destinatie speciala An model => R : 1994 V:1997 Y:2000 S : 1995 W:1998 1:2001 T : 1996 X:1999 Uzina de asamblare => B : uzina din Bupyong C : uzina din Changwong D : uzina din Craiova Numar serie => 123456 |
Quote:
|
da, a fost... probabil mici experimente de-ale coreenilor :) c20le a fost codul de motor, aproape la fel ca c20ne de pe opel.
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:25. |
- Copyright 2026 4Tuning