![]() |
Opel Kadett GSI vs. VW Golf II GTI
cum spune si topicul vreau sa vad care sunt mai placute si iubite la noi in tara si cam care ar fi + si - la ambele modele, design interior, design exterior, fiabilitate si nu in ultimul rand performante
Opel Kadett GSI 1.8 8v (1796 cc) 116.6 PS (115.0 bhp) (85.8 kW) 50.0 Nm (111 ft·lb) (15.3 kgm) 0-100 km/h 9.50 s Top speed 191 km/h (119 mph) Golf 2 GTI 1.8 8v (1781 cc) 111.5 PS (110.0 bhp) (82 kW) 156.0 Nm (115 ft·lb) (15.9 kgm) 0-100 km/h 8.70 s Top speed 190 km/h (118 mph) Opel Kadett GSI 2.0 16 v (1998 cc) 152.1 PS (150.0 bhp) (111.9 kW) 0-60 mph 7.60 s 0-100 nu am gasit specificatiile Top speed 212 km/h (132 mph) Golf 2 GTI 1.8 16 v (1781 cc) am pus motor de 1.8 pt ca vw nu are concurent la 2.0 16 v pt opel pe golf 2 138.9 PS (137.0 bhp) (102.2 kW) 0-60 mph 7.50 s 0-100 km/h 8.10 s Top speed 204 km/h (127 mph) asteptam pareri |
Re: opel kadett GSI vs golf 2 GTI
As alege Golf'ul de departe...
Ma gandesc in primul rand la modificarea motorului...pretul si gasirea usoara a pieselor de schimb...pretul redus al lor si lista de modificari a masini...! |
Re: Opel Kadett GSI vs. VW Golf II GTI
vezi ca tot din anii aia sunt si Golf II Rallye si Golf II VR6 (rare)
|
Sincer as alege golful....eu sunt indragostit de tot ce tine de golf...asa ca nu prea pot sa fiu obiectiv :) o sa ma retrag in coltisorul meu si o sa votez pentru Golf :P
|
greu de spus aman2 sunt masini foarte frumoase si cu potential mare!!!
|
Quote:
sunt destule masini care fac inca victime pe strazi! |
un Kadett GSI 2.0 16v 150 hp e o arma mortala si in ziua de azi;)
|
Desi sunt posesor de gsi e si normal sa votez cu gsi. Initial am vrut sa iau gti......insa nu a fost sa fie. E cam cu dus si intors.......kr-ul de la golf este un motor foarte bun si fiabil....insa ca modificari mi se pare putin limitat....pastrand injectia mecanica, pe de alta parte sfi-ul este si a fost un motor reusit cu o injectie extraordinara. Personal am mers cu un kr in mintile lui si tragea f bine.....in mintitle lui stock....cu sfi nu am apucat sa merg. E si normal sa nu poti vota pt ca sunt motoare si motoare...unele ingrijite cum trebuie...altele nu.
In ecuatia asta putea fi bagat si motorul de 2,0 de pe gsi.....cel de 115 cai si 8v. Este un motor foarte fiabil , cu un cuplu disponibil "de jos" si cu nenumarate posibilitati de modificare. Ca si caroserie.....analizand doua masini tipla.....e la fel de greu.....cu un plus mai mare pt opel ca e mai rotunjita si mai maricica. Ca si tinuta de drum.....si nu este numai parerea mea....ci si a altor persoane care chiar sunt indreptatite sa isi spuna parerea castiga kadettul. E greu de declarat un castigator.....la noi in tara clar sunt mult mai multe gti-uri ingrijite decat gsi-uri. |
Ca si motorizari de top sfi-ul de la opel bate cu siguranta kr-ul si probabil si g60-ul de la vw,insa ca si calitate a fabricatiei,materiale folosite la interior,tabla,rigiditate a caroseriei, si de ce nu ca feeling,vw golf mk2 surclaseaza clar kadett-ul.Per total consider ca mk2-ul 16v este o masina mai buna decit gsi-ul 16v de la opel.
|
Quote:
|
Quote:
|
subiectiv pentru ca are golf. Obiectiv era daca nu avea nici una din ele si isi spunea parerea dintr-un punct neutru de vedere.
|
Quote:
|
Quote:
|
Cu toate ca sunt fan golf dar un SFI bine pus la punct bate cam toata gama de motorizari de pe golf
|
Quote:
|
amandoua sunt frumoase,cu un plus pt golf.....prima mea masina cu o tenta sportiva a fost gsi-ul de 8v si pot spune ca tragea foarte bine...
|
Dupa parerea mea....Golf 2 gti 16v este mai fiabil si mai puternic decat un Kadet gsi 16v...
Ca frumusete tot in favoarea Golfului! Dar vorbesc ca posesor de Golf 2 GTI 16v Salut! |
"Dupa parerea mea....Golf 2 gti 16v este mai fiabil si mai puternic decat un Kadet gsi 16v" ---Te referi la faptul ca 137cp>150cp, nu? Am mers cu GSI 2.0 16v si am ramas total impresionat si de demaraj si de tinuta de drum(mai ales). Golful mi s-a parut ceva mai "normala" ca si suspensie, mai moale. Motorul SFI e legendar...Kadett anytime.
|
Sunt masini si masini...motoare si motoare.....nu poti face comparatie decat intre doua masini iesite pe poarta fabricii. Orice motor e fiabil daca stii sa ai grija de el....daca nu il pui repede pe branci.
|
ai dreptate bobby dar unul care a avut mai mult timp masinile sa zicem si a si avut grija de ele cred ca si`a format o parere.
|
Are dreptate bobby...motoare si motoare...daca tu ai mers cu un motor 16v de la opel intretinut si dupa te-ai urcat pe un 16v Gti omorat de sute de persoane este normal sa punctezi in favoarea Gsi -ului...
La noi in Romania sunt mult mai multe Golf 2 Gti 16v fata de Kadet Gsi 16v! Dar sincer eu in Bucuresti Kadeturi Gsi 16v nu prea am vazut....decat motoarele 16v care sunt puse pe diverse Marci auto...Si sunt cateva motoare 16v care sunt foarte puternice....Si eu trebuie sa imi iau revansa fata de un Ascona 16v Salut! |
Am specificat si eu in postul de mai sus ca sunt mai mult vw decat opel ..si nu numai in buc....ci in toata tara. Normal ca sunt si vw frumoase....sunt si opel-uri frumoase. Octavian e si normal sa "tina" cu vw....cum si eu tin cu opel...dar in primul post pe acest thread am fost destul de succint.
|
Quote:
|
g60`ul nu cred ca il bate un SFI... dar g60-ul ar fi bine sa il comparam cu c20let...
|
Quote:
am pus in paralel kadett 2.0 16v si g3 gti 2.0 16v amandoaua f bine intretinute si kadetul a iesit clar invingator! dar k tinuta de drum si stabilitate golful este mai bun dak k motorizare niciodata.... |
salutari...
greu de comparat, amandoua sunt dotate, depinde de intretinere parerea mea ca nu face g60-ul(stock poate) numai bine;) |
in final cred ca totul o sa se rezume la numarul de posesori golf vs opel si sigur golful o s aiasa castigator, cel putin la noi in tara.
eu personal sunt un fost posesor de golf 2 gti 16v 139 cp, masina de care am fost extraordinar de multumit, si vb aici de comportament la drum, fiabilitate, stabilitate(nu de liniute sau mai stiu eu ce prostii, care face pe care); am mers si cu GSI-ul de la opel si sincer cred ca este putin peste performantele motorului de golf. aleg oricand totutsi golful, este mai deosebit, mai special, cel putin pentru mine! sper sa nu se termine si topicul asta cu certuri, care e mai bun decat celalalt :) |
Quote:
k motorizari kadetul este peste golf, k aspect , depinde de gusturi ! |
Quote:
Renunţă te rog la prescurtările de messenger. |
Quote:
|
2 Attachment(s)
Greu de ales ...
|
Quote:
|
Eu sunt posesor de 1.8 16v pe golf 1 si dau ocazia la Tulcea oricarui opel 16v sa demonstreze cat se poate scoate din acest motor.Ca forma, intr-adevar kadett-ul este mai aerodinamic, si pare mai moderna fata de mk2.
|
Quote:
noi aici vb de motoare stock! dak vrei sa te dai cu un c20xe modificat i-al pe ERD sau elvis (cielo alb) dar nici eu nu te refuz cu toate k sunt stock dar din pacate nu vin la tulcea! cu alta ocazie ne vedem....vb pe privat k suntem off topic |
16valvele meu e foarte departe de a fi modificat ''la maxim'' e doar o masinia usurata cu modificari de amator.cel mai aproape de mine pana acum a fost kadettul lui bobby.astrele bertone turbo au fost mai slabe decat kadettul ala batran ;)
|
Ma faci sa rosesc si in acelasi timp sa ma oftic si mai rau ca nu am continuat ce am inceput. Sper ca in curand sa iasa alt ne "umblat" si eu incerc sa pun umarul la modificarea lui. Pana acum am ajutat cu o axa si ceva sfaturi. Scuze de off.
|
Quote:
Quote:
|
Si sa nu uitam de modelul asta, informatie gasita pe un alt forum...
Based on the Rallye Golf, a very limited edition Golf Mk2 variant exists, combining all of the high-line options available at the time. Designed and hand-built by the Volkswagen Motorsport division; only 71 of these "Golf Limited" models were produced. The exclusive feature package included a G60 supercharged version of the 16-valve GTI engine, mated to a sports transmission and Syncro four-wheel drive mechanism. All of these special edition models came in gunmetal grey, with four doors (except two built with three doors), BBS RM wheels in 6.5Jx15", USDM bumpers, a plain two-headlight grille with a unique blue detail, black VW logo, Hella tinted taillights, motorsport badges and a special numbered plaque. It is rumored that two examples were built with air conditioning. In 1989, these cars cost in the region of DM 36,000[7]/£25,000 (about US$41,250 at the time) each and were primarily sold to Volkswagen-Audi Group executives and management, although a few are known to exist in Britain as of 2005. These cars produced 210 PS (207 hp/154 kW) 252 N·m (186 ft·lbf) and 0-100 km/h (about 0-60 mph) in 7.2 seconds, making them the most powerful VW Golfs ever produced until VW released the Mk4 R32 with 241 PS (238 hp/177 kW) in 2003. |
Quote:
ca nu prea mai ai cu , ce sa faci comparatie, acum masinile sport au de la 200CP in sus pana si la firme mai putin titrate. |
| All times are GMT +2. The time now is 23:47. |
- Copyright 2026 4Tuning