![]() |
cine se risca sa construiasca cu mine un kart de 100 cai ??
sal!
uite ce m-am gandit eu........... imi place ff mult kartingul, asa k m-am gandit sa incerc sa constuiesc un kart cu motor de motocicleta de vre 100 cai putere........ ar fi o premiera la noi in tara. costul total se va ridica undeva la vreo 1500 euro si destul de multa munca cineva interesat in privinta asta? |
succes!
Eu iti doresc mult succes, dar cred ca realizezi ce inseamna 100 de cai la un Kart!?
|
Sa plece doar pe rotile de spate ... sa se ridice de bot ... ca Dragsterele ...
:peace: |
iti dai seama 100CP pe cart !?
daca ii pui 2 aripi zbori cu el :lol: :lol: bafta!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Cred ca e mai mult de masina de F1 decat cart... :D Cu puterea aia probabil o sa se apropie de 250Kmh, si tot trenul de rulare va trebui sa suporte asa ceva. Cred ca astea sunt principalele probleme pe care trebuie sa le rezolvi:
-lipsa diferentialului pe spate la 100CP o sa o faca foarte nervoasa, chiar daca ai distanta foarte mica intre roti -ce cauciucuri ii pui, astfel incat sa reziste la 250Kmh -ce sistem de franare folosesti; probabil discuri perforate de motocicleta pe fata, caz in care o sa ai ceva probleme la conceperea geometriei directiei -conceptia sasiului : centrul de greutate cat mai jos si cat mai central, pozitionarea motorului si a anexelor, aerodinamicitate, rezistenta la deformare (datorita greutatii, socurilor si solicitarilor la accelerare/franare/curbe) Eu as fi doar interesat sa ma dau o tura cu el cand e gata :). Iti urez bafta si sper sa reusesti sa faci ce ti-ai propus. |
Mai ai de slabit sa incapi tu in cartu' ala... Daca incepi de pe-acuma eu zic ca iesi fotomodel pana il termina omu' de construit ;)
|
Re:
Quote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Esti cu capu'... :P :P |
ma frate... 100 de cp ?? mai gandeste-te omule las-o un pic mai moale si atunci mai vb... nu?? 100 pai cum au zis si bajetzii zboara in pana mea... dar ar fi ceva primul kart romanian muscle :) primul cart care se ridica pe rotziile din spate hhahaha ce caterinca ar fi :)
|
tomai asta e chestia.............
nui ma gandesc sa iasa \"jucarie de viteza....... probabil k pt. inceput o sa fie limitat doar la viteza a 3-a din 6......... asta pana se definitiveaza problemele ce tin de stabilitate, franare si altele...... oricum, vreau sa fie o premiera in romania, si totodata un cart pt fun..... franele, desigur k vor fi pe fiecare roata, discuri hidraulice ventilate.... nu a zis nimeni k nu e de munca, dar atata timp cat exista vointa..... se ve putea realiva in maxim 5-6 luni........... oricum, astept ideile voastre, si de critica si de lauda, fara sa ma supar.... P.S. su se va putea ridica pe o roata, in cel mai rau caz doar sa faca burn-out asta pt ca anvelopele de karting sunt slickuri......... |
bai nene m-as baga eu insa zi si u cam cati bani ar insemna chestia asta ca ma gandesc ca tre` sa bagi bani cu galeata nu gluma..
|
Re:
Quote:
oricum, undeva in jur de 1000-1500 euro............. dar banii astia nu se dau toti odata, in timp, pe masura ce se construieste (4-5 luni) credeti ca am sanse sa il fac pe indianu cu LAMBORGHINI al lui? |
1500 in total nu? pana mea.. si cam cati ai vrea sa se implice in treaba ... ca si 2 inseamna certuri si ***uri..
|
poi............ cred k in afara de tine, eu si cu indianu.........
|
Re:
Quote:
|
io cred ca ar trebui sa te apuci de fitness k io ma apuc in maxim o saptamna de el...........
asa k trebuie sa te pregatesti sa fii suplu k sa poti sa tre dai si tu cu el |
mad_oviddiu sa-i pui roti de dragster pe spate :)
|
te-or lasa oare aia pe circuit sa-l testezi? sau acolo e numai cu karturile lor?
spor la munca!!! |
Re:
Quote:
si dupaia platesc 5 euro /ora (inchirierea circuitului)... grandpa: nu o sa ii pun roti de dragster.. pur si simplu exista niste roti (mqai speciale) pt karturi, care au acelasi diametru (vreo 15 cm) numai ca au latimea de 245............ :D :D fii sigur ca o sa iasa un mini dragster........... si vreau sa mediatizez treaba daca o sa iasa bine tot proiectul......... acm, sincer, incerc sa vad ce sasiu sa imi cumpar pt k alea ff usoare sunt al dreacu de scumpe (cca 2000-3000 euro)...... pe cand unul din fier, aproape la fel de rezistent este 240 $ dar e mult mai greu..... oricum, nu cred ca va fi nevoie neaparat de sasiu usor pt k o sa fie puterea ff mare.. oricum, inainte sa ma apuc de treaba o sa cer parerea unui mecanic de karting ff experimentat... ca de.............. nu sunt eu vreun geniu sa concep de unul singur !!! :twisted: :twisted: :twisted: |
aaaaaaaa................. inca ceva!
credeti ca am vreo sansa sa ma lase Legal Racing sa concurez cu \"jucaria\" aia la liniute? bineinteles, asta in cazul in care va iesi o corcitura intrea avion si kart... :) |
frate...am eu un cart...
defapt doar sasiul..ca restu sunt facute praf... hai sa incercam ceva..mai intai cu un motor de 250cmc..sa vedem ce iese ca mie de unu singur mia fost tarse sa ma apuc de el |
Re:
Quote:
|
daca nu la grupe, cred ca asa demonstrativ l-ar lasa. Mai venisera si ei o data cu un cart, la o indemanare...
|
numai ca era un cart destul de mic si urca f f greu panta.
la o cursa de viteza riscul este prea mare pentru cel care este in cart si nu cred ca or sa accepte organizatorii .. decat poate tot in afara concursului de unul singur .. sau intre doua carturi |
au venit si la timisoara cu cartu ala.
hmmmm ... frumoasa ideia cu cartu. si in principiu ar trebui sa fie un monstru. doar ca hmmmm ... tre sa ai tare mare grija la construit. te-ai apucat by the way? |
E o idee interesanta
Sa ne anunti si pe noi daca ti`a iesit proiectul! Bafta! |
ideea este mega super dementziala(in sensul bun) dar sa ne mai tzina shi pe noi cineva la curent cu ce se intampla.
|
Numai sa ai grija, ca s-au obraznicit de la un timp pomii astia de pe margine, si i-au corupt si pe stalpi, se baga in calea ta cu o nesimtire crasa.... :lol: :lol: :lol:
|
daca esti din bucuresti eu unul m-as incumeta sa incercam asa ceva... vorbesc foarte serios
|
LooooooooooooooooooooooooL :D :D :D
io zic sa puneti pe el un motor de Hayabusa ... poate trage mai bine .. ce ziceti ??? :wink: |
A ZIS CA VREA SA CONSTRUIASCA UN KART :) NU UN AVION :P chiar mane sa ne anunti cand e gata .. sa venim sa-ti pozam si filmam jucaria :D si inchiriaz-o .. :D scoti bani frumosi :D
|
mda scoate bani, dar sa vezi cat o sa coste intretinerea lui, ma refer mai mult la cauciucuri, care la o putere asa de mare o sa fie predispusi la o uzura mult mai mare decat a unui kart normal.
PS: ideea e super, tare a-s fi curios cum se infige kartu ala, poate vii cu el la TM vreodata |
shi nu mai shtie nimeni nimik de proiectul acesta in ce stare este chestii....
|
mad e super tare ideea .... chiar acum am venit dl un curs de karting o sa ne invetze maestrul:P sa facem kartinguri... shi sa le reparam daca ai nevoie de ceva .... peste cateva luni cand invatz shi yo ..apeleaza la mine cu incredere (cica)
PS idee beton ... |
....
|
DZ1 trebuie sa te contrazic un pic ... Dacia turbo a fost la Craiova pe pista :wink:
|
Re:
Quote:
Eu vorbeam de baieti care au venit aici cu ideei si dupa ce sa vazut la ce sume si munca se ajunge sau sau dat repede la fund..... Si dupa ce imi aduc aminte Dacia dupa forum si acum merge cu 45Cp..... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: |
Nu stiu de ce dacie vorbesti tu dar la Craiova a participat o dacie neagra sport care avea turbo. Omu a fost chiar de bun simt si nu s-a dat la clasa care reiesea din talon ci la o clasa mai sus.
Chiar asa tu de care dacie vorbesti? Ca si eu am auzit de dacie cu motor V6, etc dar nu am vazut asa ceva pana acum |
Era vorba de un baiat care intra mai des pe aici....nu de omul din craiova.....cauta si tu pe forum un topic cu \"dacia turbo\"..este ceva mai vechi...cred ca un an...
Dar asta este o alta tema.... |
Dacia cu motor de V6 exista la Timisoara si eu am vazut-o la prima cursa de acolo. Este vorba despre o Dacia cu motor de Renault30.
|
ti-am zis COOBRA de faza cu V6 pe dacia!
n-ai vrut sa ma crezi :twisted: sa dea Dumnezeu sa-mi mearga mie ploile si o sa vedeti, daca nu V8 si V6, barem un 4 Inline mai de Doamne-ajuta :wink: |
| All times are GMT +2. The time now is 19:54. |
- Copyright 2026 4Tuning