![]() |
Noul Noble M600 a fost dezvaluit. In sfarsit!
9 Attachment(s)
Noul Noble M600 a fost dezvaluit. In sfarsit!
Fotografii spion, fotografii spion si iar fotografii spion. Acesta era cam singurul lucru pe care il puteai spune cand venea vorba despre Noble M600. Dar situatia s-a schimbat, britanicii dezvaluind astazi primele detalii si fotografii oficiale cu ultima creatie a lor. Iar lucrurile nu arata rau deloc! Norocosul sofer se va bucura de un motor Volvo V8 de 4.4 litri "dopat" cu doua turbo Garrett & ECU Motec si va putea alege din trei niveluri de putere: 450, 550 sau 650 CP. Echipat cu o transmisie manuala Graziano in sase trepte, noul M600 - care isi ia numele de la raportul putere/masa de 600 CP per tona - este capabil de un 0 - 100 km/h in 3.0 secunde si viteza maxima de 360 km/h. Noul Noble M600 va avea un pret de aproximativ 200.000 lire sterline si isi va face debutul public la Goodwood Revival, eveniment ce se desfasoara intre 19 - 21 septembrie. |
Re: Noul Noble M600 a fost dezvaluit. In sfarsit!
au au au :)
|
1 seamana cu Ferrari
2 schimbatorul parca e prea sus si prea urat 3 SUPERBA MASINA |
imi place mult bordul... dar totusi parca spatele aduce umpic a Ferrari :ciggy:
|
seamna el a ferrari dar e mai interesant!
|
Doar mie mi se pare ca aduce un pic de tot cu r8 ? Oricum e o masina super draguta pt circuit, tocmai de asta are schimbatorul asa sus.
|
da asa e, pentru circuit foarte bun, dar estetic tot urat e :D
|
mie imi pare ca aduce putin a porsche GT1..totusi e original in purul spirit britanic la fel ca si LIster Storm
|
mie imi aduce a mai multe masini. din frata cu mclaren f1. din lateral r8, din unghi in fata seamana si cu porche iar fundul parca aduce putin a lotus exige.
cat despre performante sunt wow, dar ma gandesc ca cifrele sunt pt varianta cu 650 cp. |
seamana a ferrari din spate ..... din fata aduce a koenigsegg sau mclaren F1
|
pe site-ul celor de la noble sunt poze cu m600, printre care si una in care e alaturi de un carrera gt (pe un drum pustiu nu in parcare la mall), deci performantele ar trebui sa fie ok daca s-au raportat la nivelul asta
|
Arata bine monstruletul, ar fi interesant un test drive sa auzim si noi cum toarce :D
|
performante extreme, masina pt circuit!
|
ce conteaza cu ce seamana????:))
important e ca-i frumoasa si ca are potential:) |
O sa sparga pe circuit!
|
<embed width="450" height="366" src="http://www.4tuning.tv/embedded/ZWbI3DTRPq4" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash"></embed>
|
Mi se pare ciudata lipsa ABS-ului, in rest, un supercar adevarat la care cam toti dintre noi doar viseaza ca vor putea conduce vreodata.
|
pur si simplu genial, masina perfecta:X
|
Bestiala masina
|
ok... sunt de acord cu manuala in 6 dar...fara ABS la o masina ce atinge (teoretic) 360 km/h mi se pare foarte ciudat chiar prostesc, in rest... o masina de vis :-)
|
cum spun si cei de mai sus: fara abs? o avea ceva inovator mai performant? sau.. ca e cam ciudat, in rest e foarte ok masina!
|
spune clar de ce nu are abs. Masina este foarte usoara 1200 de kg daca am inteles bine, si i-ar fi costat mult prea mult sa conceapa un sistem de abs pt masina asta peste un milion de lire :) in plus este o masina de curse cu semnale si placute de inmatriculare este facuta sa mearga pe circuit unde nu ai nevoie de abs
|
Se vede ca multi stiu si ca si mai putini cunosc.
ABS-ul este eficace la viteze reduse. Este demonstrat ca la viteze mari si foarte mari masina opreste mult mai repde daca rotile sunt blocate, decat daca sunt deblocate repetitiv de catre sistemul ABS. Daca faceti putin fizica, o sa vedeti ca daca la 300 km/h, daca sistemul abs deblocheaza rotile, chiar si pentru 1 sec(insumat), distanta parcursa de masina este de aproape 85m, aproape cat un teren de fotbal, in doar 1 s!!! Pe cand daca rotile sunt blocate forta de frecare cu asfaltul este distribuita constant. Rusinica:) |
Quote:
|
Quote:
@w0rmblaster exercitiu de imaginatie: sa presupunem ca mergi pe o strada de 2 benzi, prima banda este ocupata de masini parcate (cum se poarta in romania) iti sare un copil in fata dintre masinile parcate tu mergi regulamentar cu 50, nu poti opri la timp. Daca tu imi zici mie ca intr-o fractiune de secunda franezi la limita aderentei fara sa blochezi rotile si eviti copilul esti foarte tare dar nu cred ca cineva poate face asta ;) conculuzie: pe circuit nu ai nevoie de ABS, pe strada ABS-ul este indispensabil si ar trebui sa fie dotare de baza la orice masina noua parerea mea |
seaman cu ferrari putin ..... schimbatorul parca e prea sus si prea urat, parca da a maneta de pe autobuze :)).... totusi: SUPERBA MASINA !!!!!!!
(partea stupida e cu nu are ABS:((:(( ) |
Quote:
|
Quote:
|
sincer mie mi se pare cam uratel...in ciuda performantelor de care e in stare masina..
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ok, ai si tu dreptate, dar in continuare confunzi un bolid de curse street legal asa cum e Noble, cu o masina de familie. Intr-adevar una din caracteristicile ABS-ului este ideea de a putea sa virezi cand franezi. Bun, hai sa-ti dau un exemplu ca sa-ti dai seama la ce ma refer si e valabil si pentru cei care cred ca absul este indispensabil la o masina. Sa luam un banal T.I.R, care saracutul nu are nici un ABS, dar cu toate asta daca e sa apese blana frana opreste de n ori mai repede decat orice masinuta cu ABS, de ce simplu pentru ca toate rotile lui sunt dotate cu sisteme de franare. Iar saracutul Noble nu are frane de dacie, skoda sau BMW, sunt convins ca are mama discurilor si a sistemului de franare cu 9 pistonase, cate reaq or fi, bla bla bla, iar in situatia asta, iti garantez eu ca si daca merge cu 100 Km/h, opreste mai repede decat masina ta, care merge cu 50 km/h, fara ca macar sa i se blocheze rotile. De asta ti-am si zis sa nu confunzi un bolid de curse, ca asta si e defapt cu o masina de familie. Cel mai puternic exemplu legat de abs, ca la viteze mari e inutil, din multe puncte de vedere, il contituie masina de F1, care dupa cum bine stiti la o franare violenta se duce tarash... Asa ca, in concluzie, ca sa nu o mai lungim aiurea si sa o dam in balarii, masinuta se si o sa se descurce perfect si fara mirificelul de abs. Si inca odata revin la fizica, numai deblocarea rotii cand absul este activat, ca practic roata se blocheaza si este deblocata automat, la o viteza de peste 300 Km/h, tu pentru alea 0,3 sec necesare pentru deblocare parcurgi 32 m, in 0.3 secunde, cam cat iti ia tie sa clipesti si crede-ma ca nu mai stai tu sa faci slalom si ocoliri ca ai abs (1 sec= 83 m!!!) Bafta!!! |
Voi spuneti ca seamana cu Ferarri. Eu cred ca seamana cu Porsche.:D:D
Farurile seamana cu cele de la Carrera GT si spatele privit din fata lateral duce un pic a Cayman. E frumos insa, sunt curios de pret.:rolleyes2 |
E frumos insa, sunt curios de pret.:rolleyes2[/QUOTE]
pret aproximativ de 200.000 de lire |
La banii astia prefer un Ferrari. :D
|
Bomba !
|
Laser maşina... dar şi preţul... :-s
|
Quote:
Nu am zis ca nu opreste de n ori mai repede decat masina mea de la 100 la 0. Exemplul cu tirul mi-se pare total aiurea nu stiu unde ai vazut tu un tir de 20 de t complet incarcat sa oreasca mai repede ca o masina de famile care cantareste in jur de 1300 de kg? :) Din nou eemplul stupid cu masina de f1 care "se duce tarash" nu are abs, nu din cauza ca este inutil. Nu foloseste nici un control electronic; nici de stabilitate, nici de tractiune, nici de franare, pentru ca, cum am spus si in postul trecut ESTE INTERZIS DE CATRE FIA orice sistem electronic de asistare a pilotului. Dasta e pus in monopost ca sa il conduca, nu ca jumatate din treaba sa o faca un calculator cum se intampla in masinile de strada. Revi la fizica da nu stiu ce fizica :D abs-ul nu blocheaza si deblocheaza roata. ABS-ul mentine viteza rotilor la o viteza foarte mica pana in momentul in care la blocarea rotilor masina sa se opreasca in loc cu alte cuvinte TINE ROATA LA LIMITA ADERENTE INDIFERENT DE SUPRAFATA. @w0rmblaster Sa te vad pe tine cu talentul tau de pilot la 19 ani, (nu ma dau mare ca nici eu nu sunt departe) cum poti pastra rotile masini la limita aderentei cand treci de pe asfalt, pe un petic de nisip apoi din nou pe asfalt. Nu vorbesc aici de Nobe vorbesc de ABS in general pe orice masina de strada ,fie ca este DACIE fie ca este BMW tu ziceai ca te descurci si fara "mirificelul abs" intr-o situatie de urgenta sper sa nu ajungi int-o situatie in care sa imi dai dreptate sper ai inteles scuzati de offtopic asta e ultimul post despre abs pentru ca nu vreau sa poluez acest topic despre un supercar care se zvoneste ca ar fi mai rapid decat bugatti |
<embed width="450" height="366" src="http://www.4tuning.tv/embedded/GQj70G4QHTe" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash"></embed>
|
Inginerie pur britanica.Brilliant car.
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:50. |
- Copyright 2026 4Tuning