Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Ford (https://forum.4tuning.ro/121-masina-mea-ford.html)
-   -   Ford Capri `78 (https://forum.4tuning.ro/121-masina-mea-ford/138793-ford-capri-78-a.html)

mariuslazarina 18-08-09 09:58

Ford Capri `78

1 Attachment(s)
Vreau sa va arat si eu un ford capri din 78, locuitorii din zona BIG Berceni poate il cunosc si poate isi amintesc si de mine...persona rosie de nervi atunci cand incerca sa il ia din parcare si toata lumea radea si se astepta sa i se descompuna noua achizitie pana la rampa:oops:
Masina am luat-o acum un an dintr-o parcare unde a fost lasata, nemiscata, timp de 3 ani, pe pana. Acest lucru a dus la eroziunea foarte multor ansamble feroase de sub masina.
Pot spune ca a fost dragoste la prima vedere si indiferent de ce sfaturi am primt de la prieteni sau familie...am luat-o.
Tin sa ma laud ca tot ce am facut la aceasta masina, am facut singur si vreau sa va mai spun ca lucrez in departamentul HR al unei firme, deci sa nu aveti pretentii :-P.
Daca sunteti interesati voi reveni cu detalii.

RideTheRiddle 18-08-09 10:06

Re: Ford Capri `78

niste jante si un frecat pana nu se mai vede la parasolar si masina e perfecta.

arata foarte bine la exterior, nu ai zice ca are 30 de ani.

felicitarile mele pentru munca depusa intr-o masina care chiar merita

mariuslazarina 18-08-09 10:18

1 Attachment(s)
Jante sunt si pentru fata asa cum sunt pe spate ford motorsport cu tot cu cauciucuri, dar nu le pot monta deoarece imi freaca de amortizor.
Parasolarul a fost pus cand a trebuit sa merg la RAR deaorece am o fisura in parbriz si nu voiam sa le dau posibiliatetea sa se mai lege si de asta.
Acum caut 2 disntantiere fata. Le gasim noi si pe alea mai ieftine ca pana acum ...multi bani

RideTheRiddle 18-08-09 10:33

daca as fi lucrat la rar te-as fi tinut vreo 3-4 ore pe acolo ca sa admir masina :)) ti-am zis e foarte frumoasa, asteptam poze cu jantele dupa ce rezolvi problema

mariuslazarina 18-08-09 10:49

1 Attachment(s)
M-au tinut de am simtit ca ma imbolnavesc, dar am gasit un pasionat...tipul de la intrare, de la poarta, a avut si el un taunus si era foarte atras de ceea ce inseamna masina veche.
Pentru inceput a dat el cateva ture prin curtea RAR apoi a vorbit cu baietii si nu am dat nici macar o bere...era surprins de starea masini. Prima data cand a vazut-o a exclamat cu zambetul pe buze " unde ai tinut-o, in beci ?"

catarsis 18-08-09 11:16

daca te intereseaza distantiere, iti pot recomanda eu pe cineva;mi-m facut si eu la ei si sunt super multumit (aluminiu sau otel-depinde de ceea ce doresti);

mariuslazarina 18-08-09 11:33

Sal

Ma super intereseaza daca sunt accesibile ca bani ca sunt in CRIZA FINANCIARA --> am zis sa folosesc si eu termenul foarte uzitat in ultima perioada.

Daca poti sa imi dai si ceva preturi in functie de material astept pe privat.

Multumesc frumos!

P.S. Se pare ca nu am stiut pe unde sa intreb :lol:

NightClubRacer 18-08-09 23:04

arata bine masina, pentru o clasica. Dar ce motor are?

mariuslazarina 19-08-09 09:04

Aici nu ma pot lauda prea tare...are un motor 1.6 cl 75 caluti, am pus un pierburg 2E pe el si sunt mai mult decat multumit, consum rezonabil, nu ma intrebati cat ca sincer nu l-am calculat dar eu merg recent mai mult afara asa ca pe segmentul acesta sunt mai mult decat multumit.
Am modificat evacuarea si am montat decat 2 tobe la jumatate apoi teava pana la iesire... se aude perfect asa cum imi doream eu. Pentru inceput nu am pus nici o toba dar se auzea fff tare si se auzea intrerupt, frumos dar atragea prea mult atentia.
Cutie in 4 trepte, se misca bine cutia si imi place ca ma pot duce foarte mult in treapta, am gasit in 5 cu tot cu prima parte a cardanului la un pret ff mic dar acum nu mai am lichiditati, pe viitor.
Daca mai aveti intrebari sau sfaturi le astept cu nerabdare.

P.S. Vreau sa imi fac pe laterale ceva gen fordul torino (cred) din "Starsky & Hutch", doar ca vreau sa vina prelungit spre portbagaj si nu spre plafon.
Credeti ca o sa arate prea incarcata sau o sa dea bine?
Daca da bine, sa o vopsesc sau sa ii pun autocolant? ( ambele operatiuni le fac acasa, am tehnologia necesara si aproape si cunostintele:D

Multumesc

Iulius Caesar 19-08-09 12:35

Arata foarte bine batrinica, vezi ca e un site al pe care se discuta despre acest model de masina.
Stiu ca am vrut sa-mi iau si eu dar nu am avut curajul, plus ca am avut cateva intrebari la care nu am gasit raspuns.
Acolo ar trebui sa iti prezinti masina, sunt sigur ca ar fi mult apreciata.
Felicitari si multi Km fara incidente.

mariuslazarina 19-08-09 20:08

Multumesc pentru aprecieri.
Cunosc site-ul, recunosc ca il urmaresc zilnic, dar nu am avut foarte multe interventii deoarece am vazut persoane care stiau doar sa critice, nu apreciau decat daca aveai intradevar ff multi bani de investit si puneai cine stie ce motoare foarte mari si neeaparat in V, toate piesele trebuiau aduse de afara si neeaparat noi, pe cand eu nu am avut foarte multi bani de investit doar foarte multa pasiune.
Nu vreau sa fiu inteles gresit si nu vreau sa generalizez, am gasit si persoane deosebite care incercau sa ma ajute, spun doar ca din cauza acestor persoane am preferat sa stau deoparte si sa fur ideile altor persoane atunci cand am considerat de cuviinta 8).

bil1706 19-08-09 20:21

Cumva tipul de la RAR care ti-a spus ca a avut un Taunus ...era un nenisor pe la vreo 40 de ani ?
Ca eu am avut un taunus cumparat de la tipul de la RAR Grivitei (cred ca e singurul...il stia toata lumea de la RAR).

mariuslazarina 20-08-09 08:26

Cred ca vorbim de aceeasi persoana si intradevar il stia toata lumea si ii cunostea si pasinea pentru astfel de masini.:-P

mariuslazarina 25-08-09 14:47

Au venit flansele, sunt nerabdator sa pun jantele de 15 pe fata.
Le-am incercat odata, dar am impresia ca este un pic cam inalta cu jantele noi, dar parca nu da rau, seamana cu o americana muscle (vreau eu sa cred)

mariuslazarina 25-08-09 14:50

1 Attachment(s)
Uitati o poza cu jantele pe masina (scuzati praful). stiu ca e inalta, dar vreau sa vad cat am pierdut la stabilitate, daca nu se simte rau... asa ramane, mie imi place pare robusta.

Iulius Caesar 25-08-09 14:58

Si mie imi place asa inalta.
Da si tu mai multe detalii, poze cum as putea sa vad si eu masina:dribble:.
Vreau sa imi iau un ford taunus glx, dar este grav trosnit cred ca daca ne intalni si o vad pe a ta in realitate, ma hotaresc, sau doar dupa o tura 2 mai vreau o tura 2:peace:

mariuslazarina 26-08-09 09:18

vorbim...poate, poate ma indur si te las, dar doar cu mine in dreapta si cu mana stanga pe frana de mana:razz:

P.S. se lasa cu bere si benzina

Xdriver 29-08-09 21:44

Frumoasa jucaria. Sa o stapanesti sanatos.

mariuslazarina 30-08-09 19:40

Multumesc frumos

Am inceput sa cred ca este posibil sa imi indeplinesc visul de a avea o clasica, dupa ce am urmarit modificarile facute de anumite persoane la masinile din dotare.

Unu si cel mai tare : XDriver
Si al doilea care se baza pe capri Viviesp

In speranta ca le-am scris nick-urile bine, eu vreau sa stie ca le multumesc pentru faptul ca au facut cunoscute modificarile pe diferite site-uri.

gcodin 31-08-09 10:00

Quote:

Originally Posted by mariuslazarina (Post 2597636)
Multumesc frumos

Am inceput sa cred ca este posibil sa imi indeplinesc visul de a avea o clasica, dupa ce am urmarit modificarile facute de anumite persoane la masinile din dotare.

Unu si cel mai tare : XDriver
Si al doilea care se baza pe capri Viviesp

In speranta ca le-am scris nick-urile bine, eu vreau sa stie ca le multumesc pentru faptul ca au facut cunoscute modificarile pe diferite site-uri.

Mult succes iti doresc in indeplinirea visului si ti-ai ales o masina ff frumoasa pentru asta !
Stiu cum e dar unde e pasiune,vor aparea si banii usor,usor :)

mariuslazarina 31-08-09 21:16

9 Attachment(s)
In afara de un eleron retro, sa vedem: vreau ceva custom, vreau sa-l fac singur si pe ala, am careva idei furate de la xdriver, asa cum a facut eleronul de tabla dar cred ca ma bag pe spuma si fibra asa cum am vazut la Criss... sa vedem, cred ca raman la spuma :sad:, o sa ii mai fac o dunga pe lateral in partea de jos, ceva gen Mustang GT500. Dar in loc de mustang vreau sa scrie Capri.

Altceva doar benzina si drum fara lung fara accidente, altceva nu imi doresc.
Poate o cutie in % dar asta mai poate astepta.
Sa va arat cateva poze din sesiunile de reparatii.

De atunci a mai primit modificari la espament, un alt rand de cauciucuri si jante de magneziu, pe capota doar 2 maini de lac.

Mai multe nebunii pe la interior, un set de distantiere de 20...si altele.

capricosti 05-09-09 16:51

Quote:

Originally Posted by mariuslazarina (Post 2584517)
Uitati o poza cu jantele pe masina (scuzati praful). stiu ca e inalta, dar vreau sa vad cat am pierdut la stabilitate, daca nu se simte rau... asa ramane, mie imi place pare robusta.

Masina arata foarte bine asa, daca vrei sa fie mai joasa trebuie sa pui cauciucuri cu talon mai mic (195/50/15, 205/45/15,etc),dar mai bine las-o cum este acum, arata mai 'americaneste' . Si eu am pus roti pe 15, 195/50 pe fata si 205/55 pe spate, dar vreau sa pun si pe fata cu talon mai mare. Ai grija ca indicatorul de viteza si contorul de km indica valori eronate de la rotile mai mari si probabil consumul de benzina este mai mic decat crezi tu. Adica tu faci cu masina, de exemplu 100km reali si consumi (sa zicem !) 10l benzina, dar tie iti indica la bord ca ai parcurs (sa zicem !) 80km -din cauza ca rotile sunt mai mari ele se invart de mai putine ori/km- si tu esti tentat sa crezi ca ai consumat 10l pe 80km= 12,5l/100. Nu stiu daca ai inteles ce vreau sa zic, dar cel mai bine verifica kilometrajul dupa bornele de pe marginea drumului: pui contorul pe 0 sau notezi pe o hartie km bord si km borna, mergi 10-20-100km si vezi care este diferenta. In cazul meu era o diferenta de 18km%,dar pana sa-mi dau seama cum este situatia eram nemultumit de consum si de faptul ca in localitate toti mergeau prea incet, abia cu 40km/h... Pana la urma am inteles ce se intamlpa, si banuiesc ca si la tine este problema asta.

mariuslazarina 05-09-09 23:15

Salut!

Am realizat lucrul asta, la primul drum cu noile cauciucuri am fost plecat impreuna cu altcineva cu masina si m-a sunat sa ma pondereze in locaalitate.
Diferenta este intradevar semnificativa, la inceput am avut niste cauciucuri mai mici ( ca cele dupa fata) nu mai retin inaltimea si era 10 km. Acum am pus altele mai inalte dar nu am remasurat diferenta.
Multumesc foarte mult pentru faptul ca ai vrut sa ma atentionezi cu privire la acest aspect.
O mare problema e ca nu reusesc sa gasesc prezoane lungi sa imi montez distantierele, nu gasesc decat cu cap hexagonal nu si modelul vechi prins in fuzeta si nici strungarii nu s-au ingesuit sa ma ajute:sad:

capricosti 06-09-09 11:32

La primele jante de Al am folosit si eu distantiere de 10 mm si am pus prezoane de Sierra sau Scorpio, sunt cu 5-10 mm mai lungi decat cele de Capri, dar la jantele actuale fiindca sunt mai groase in zona de prindere a prezoanelor au fost deja cam scurte si alea, asa ca n-am mai pus distantierele. Oricum la jantele mai noi nici nu mai era nevoie de ele. Pe eBay am vazut ca poti gasi lungimi mari in Anglia, dar sunt cam scumpe. Eventual, cauta alte jante pt Ford 4*108, 6,5*15, cu ET (ecart) mic, pana in 20 si nu-ti mai trebuie distantiere ,iar cu prezoanele se rezolva cu cele de la Sierra-Scorpio. Ce am acum pe Capri meu sunt cu ET 18, dar si cele cu ET 20 sunt cam la fel (2mm diferenta ET18-ET20), poate merge si ET 25, daca sunt 6,5*15, dar daca sunt 7*15 nu cred ca merge cu ET mai mare de 20. Daca ai noroc sa gasesti cu ET 0-15 este si mai bine, fiindca o sa stea rotile mai in afara si o sa para mai agresiva masina, dar e cam greu sa gasesti asa ceva insa nu imposibil- chestie de noroc! ET este pansonat pe janta, pe int sau ext, la fel ca latimea si diametrul (ex:7j/15, ET 35)Ar trebui sa ai grija totusi cat de mari si late pui cauciucurile ca sa nu-ti afecteze din puterea motorului, daca exagerezi s-ar putea sa pierzi la demaraj si sa te alegi cu un consum mai mare de benzina...
Daca aflu de la ce se potrivesc prezoane mai lungi decat cele de Scorpio o sa te anunt, dar sunt slabe sperante.

Xdriver 06-09-09 11:40

Prezoane de orice lungime iti poti procura de la firma Alsteel din Cluj. Ei se ocupa de fabricat flanse si tot ce tine de ele. Nr de tel al inginerului de acolo este 0720-960004.
Omul este foarte serios si poti sa ii zici ca de la mine ai numarul si poate ca o sa iti faca si o reducere;)
Eu si cei din Team CSR tot la el am apelat pentru flanse.

criss 06-09-09 11:50

Pune un filmuletz cu sunetul evacuarii, sa auda si urechea noastra :-)

Spor la munca in continuare ;)

mariuslazarina 07-09-09 10:34

Quote:

Originally Posted by capricosti (Post 2615050)
La primele jante de Al am folosit si eu distantiere de 10 mm si am pus prezoane de Sierra sau Scorpio, sunt cu 5-10 mm mai lungi decat cele de Capri, dar la jantele actuale fiindca sunt mai groase in zona de prindere a prezoanelor au fost deja cam scurte si alea, asa ca n-am mai pus distantierele. Oricum la jantele mai noi nici nu mai era nevoie de ele. Pe eBay am vazut ca poti gasi lungimi mari in Anglia, dar sunt cam scumpe. Eventual, cauta alte jante pt Ford 4*108, 6,5*15, cu ET (ecart) mic, pana in 20 si nu-ti mai trebuie distantiere ,iar cu prezoanele se rezolva cu cele de la Sierra-Scorpio. Ce am acum pe Capri meu sunt cu ET 18, dar si cele cu ET 20 sunt cam la fel (2mm diferenta ET18-ET20), poate merge si ET 25, daca sunt 6,5*15, dar daca sunt 7*15 nu cred ca merge cu ET mai mare de 20. Daca ai noroc sa gasesti cu ET 0-15 este si mai bine, fiindca o sa stea rotile mai in afara si o sa para mai agresiva masina, dar e cam greu sa gasesti asa ceva insa nu imposibil- chestie de noroc! ET este pansonat pe janta, pe int sau ext, la fel ca latimea si diametrul (ex:7j/15, ET 35)Ar trebui sa ai grija totusi cat de mari si late pui cauciucurile ca sa nu-ti afecteze din puterea motorului, daca exagerezi s-ar putea sa pierzi la demaraj si sa te alegi cu un consum mai mare de benzina...
Daca aflu de la ce se potrivesc prezoane mai lungi decat cele de Scorpio o sa te anunt, dar sunt slabe sperante.

Am mai aflat ca se potrivesc prezoane de ford transit, model pana in 2000.
Ca lungine poate este ceea ce caut, dar ca grosime nu stiu.

Quote:

Prezoane de orice lungime iti poti procura de la firma Alsteel din Cluj. Ei se ocupa de fabricat flanse si tot ce tine de ele. Nr de tel al inginerului de acolo este 0720-960004.
Omul este foarte serios si poti sa ii zici ca de la mine ai numarul si poate ca o sa iti faca si o reducere
Eu si cei din Team CSR tot la el am apelat pentru flanse
Poti sa imi dai te rog si un pret?
Este posibil sa le trimita in bucuresti ?

Quote:

Pune un filmuletz cu sunetul evacuarii, sa auda si urechea noastra
Spor la munca in continuare
Un filmulet...poate sa il fac cu telefonul si atunci nu stiu cum s-ar auzi...dar voi incerca.
Nu mai vreau sa muncesc la masina...am un program fff incarcat, plec la munca pe la 6.30 si ajung acasa pe la 19.00-20.00 si nu prea imi mai arde. Sambata si duminica stau numai la ea, sotia si copilul ma amentinta ca vor face invitatii la nunta mea cu masina, ca doar ea a ramas familia mea :shock:

Dar nu ma pot abtine, asta e placerea vietii mele.

Multumesc tuturor pentru informatii !!!

mariuslazarina 15-09-09 13:41

Salut,

Tin sa-i multumesc lui Xdriver pe aceasta cale pentru ajutorul dat in problema cu prezoanele.

O zi buna !

Xdriver 15-09-09 15:34

Quote:

Originally Posted by mariuslazarina (Post 2641563)
Salut,

Tin sa-i multumesc lui Xdriver pe aceasta cale pentru ajutorul dat in problema cu prezoanele.

O zi buna !

Cu multa placere si spor la treaba in continuare.

mariuslazarina 30-09-09 14:13

Gata.8)

Am pus distantierele si pe seara voi pune si poze, sunt fff fericit ca o sa imi scot BABA in oras:D

neew 30-09-09 14:23

foarte frumoasa masina, e bine ca mai sunt astfel de masini dupa care sa cascam ochii. asteptam poze si fara incidente 8)

robert_zed2112 04-10-09 01:44

ff frumosa masina... bv

mariuslazarina 05-10-09 18:47

Salut tuturor !

Neew, multumesc pentru aprecieri, si promit ca vin cu poze noi cu distantierele si jantele mari si cauciucuri late. Pare o alta masina ( asa cum spunea un cunoscut : ` frate, acum mananca masini`), dar la motorasul ei nu nu prea, dar nu-mi trebuie mai mult.

Robert, multumesc frumos, venind din partea ta, inseamna mult ( ti-am citit theard-ul in care iti prezinti manta si am vazut ca iti plac lucrurile bine facute)
Felicitari si tie pentru masina !!!

Sper ca intr-o zi sa ajung mai devreme acasa si sa imi scot masina si sa ii fac un set nou de poze.

O seara placuta!

mariuslazarina 08-10-09 18:26

2 Attachment(s)
Buna seara,

Acum am ajuns acasa si asa cum am tot promis, am facut 2 poze in care se poate vedea linia masinii cu jantele mari si distantiere.
sper sa nu observe nimeni cat este de murdara :rolleyes2
In weekend o sa ii fac poze pe lumina.
Jantele sunt originale ford, dar au capacele din centru de mitsubishi (cred ca asa se scrie), se vor schimba sau se vor acoperi cu autocolant ford.

O seara placuta!

Silencer Power 08-10-09 19:03

Personal, nu-mi place modelul jantelor in coroborare cu masina (no offense), nici nu sunt mari (cum spui), iar anvelopele accentueaza efectul de nuca in perete.
Existenta pragului de Solenza sau ce o fi, chiar nu o inteleg, iar placuta cu Capri de sub numar este de prost gust si revoltator (parerea mea).
Singurele doua aspecte pozitive sunt ca vrei sa faci ceva si ai investit niste bani (partial in ce trebuia).

AxYJamaicanu 08-10-09 22:46

da, intr-adevar, placuta e cam exagerata, si poate sa se lege vreun garcea de ea, dc nu cauti o sigla originala ? ce e original da totdeauna bine. mult succes, e promitator proiectul tau.

mariuslazarina 09-10-09 19:53

1 Attachment(s)
o seara buna,

Da, intradevar, faptul ca nu iti plac jentile tine de gust...da pana la nuca in perete tine de rautate:sad:
Faptul ca nu sunt mari, eu le consider mari (asa spun eu) ca cele originale sunt de 13 si eu am pus de 15, dar daca vrei tu am pus roti mici :D
Praguri de solente ... unde?:rolleyes2:evil_laug
Sunt de acord cu tine la faza cu placuta capri, nici mie nu imi place foarte mult, dar ramane asa pana termin urmatorul proiect, modificarea intregului spate cu modificare de stopuri, ceva cu leduri.

Apropo asta e masina ta ?
Cred ca sunt multe elemente de care ne putrm lega, asa ca hai sa nu mai fim rautaciosi, daca nu iti place ceva , o spui si poate imi dai si ceva exemple, poze cum sa arate mai bine, dar chestia cu nuca in perete nu isi avea locul.

capricosti 09-10-09 21:44

Fii linistit,Capri tau arata foarte bine, nu te lua dupa carcotasii care cred ca o masina este faina numai daca este stok, asa cum a iesit din fabrica.In cazul unor masini old care sunt foarte rare este de inteles sa se pastreze modelul nealterat. Ford CAPRI insa a fost si este inca un model de masina care se preteaza la tuning, unii prefera ceva creat de firme de profil, altii prefera tuningul custom mai mult sau mai putin reusit. Tu ai reusit sa faci un Capri frumos si mult mai aspectos decat alte Capri-uri. Silencer Power e nemultumit de masina ta pt ca el prefera modelul de fabrica la aspect dar cu multe gadgeturi la interior si motor. Apropo, daca n-ai V6 pe Capri se cheama ca n-ai Capri- cam asta e impresia lui...
Repet: masina ta arata foarte bine, poti fi mandru de ea. Cat despre roti sunt ok, este adevarat ca sunt si modele de jante mai frumoase decat ai tu, dar sunt mai greu de procurat sau prea scumpe ca sa ne permitem toti ce se vede pe net la alte capre de afara. Si eu am cautat aproape 4 ani pana sa gasesc jante care sa poata fi puse fara flanse pt Capri meu, asa ca inteleg situatia...
Mult succes in continuare !

mariuslazarina 09-10-09 22:46

Merci Costi!

apropo de modificari, eleronul dupa capra ta de la ce masina e adaptat?
Vreau ceva asemanator, putin mai aproape de masina si mai inclinat in fata, dar vreau sa stiu de la ce masina provine.
Sau este universal?
Multumesc.

catarsis 09-10-09 22:56

care-i faza cu oglinda aia sau ce este de pe aripa din poza de mai sus?!?!? caci mie mi se pare horror

All times are GMT +2. The time now is 20:51.

- Copyright 2026 4Tuning