Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini tunate (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate.html)
-   -   Devon GTX - un supercar american (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/138664-devon-gtx-supercar-american.html)

Magos 17-08-09 13:46

Devon GTX - un supercar american

40 Attachment(s)
Devon GTX - un supercar american

Dupa numeroase speculatii, imagini spion si declaratii, iata ca noul Devon GTX si-a facut aparitia, inregistrand un nou membru in lupta pentru dominatia supercar-urilor americane.

Este vorba despre o bestie californiana in care “bate” o inima de V10 de 8.4 L si 650 CP, cu tractiune spate si sasiu din carbon.

Ultra-usoara, masina raspunde unei cutii de viteze manuale in sase trepte de viteza, alergand pe jante de 18“ pe fata , respectiv 19”, si anvelope Michelin Pilot Sport Cup.

Toate acestea au dus la un record de viteza al lui GTX pe pista californiana “Willow Springs”, de numai 1:26:00, si un altul pe “Laguna Seca”, de 1:36:075.

Devon va construi anual circa 36 de bucati, pretul fiind unul piperat per exemplar, si anume 500,000 $.

YGD-sef 17-08-09 13:59

Re: Devon GTX - un supercar american

Nu seamana cu nici un supercar,e total originala si in plus arata super!;)

z$olt 17-08-09 14:07

black rules

glevidj 17-08-09 14:13

mie nu imi place cum arata k performante da e tare

FloweRffs 17-08-09 14:15

V10 de 8.4 L si 650 CP wow!

adrian78bmw 17-08-09 14:22

un viper cu un design extravagant mai usor si mult mai scump...

Flippy20 17-08-09 14:33

8.4 l si doar 650 de cai :-s?dc nu ma mira la americanii astia :D?

designul masinii are ceva ciudat ....nu-mi dau seama ce

ovydioo 17-08-09 14:38

sunt f multe alternative europene la banii astia care arata mult mai bine si au performante asemanatoare, nu conteaza cati cai are si cati cmc dc nu stie sa-i foloseasca pe toti, sunt sigur ca un evo x sau 911 ii pune mari probleme la un circuit gen nurburgring. cati dintre voi care ziceti ca-i de nota 10 ati da bani pe ea dc vreti o masina de 500.000??? cati??? lol :)

G3orgyk08 17-08-09 15:13

Sincer la exterior nu arata a masina puterinca cum arata Viper sau alte masini americane...Si nici pretul nu ma incanta.:|

Limba14 17-08-09 15:50

inca un batmobil.
ce fain de batman. are de unde alege masini...

UNLORD 17-08-09 16:06

Quote:

Originally Posted by ovydioo (Post 2564247)
sunt f multe alternative europene la banii astia care arata mult mai bine si au performante asemanatoare, nu conteaza cati cai are si cati cmc dc nu stie sa-i foloseasca pe toti, sunt sigur ca un evo x sau 911 ii pune mari probleme la un circuit gen nurburgring. cati dintre voi care ziceti ca-i de nota 10 ati da bani pe ea dc vreti o masina de 500.000??? cati??? lol :)

Adevaratii pasionatzi nu stau sa dea reply-uri pe forumuri ci in masini de genul asta, la volan. Masina este f. performanta si iti garantez ca se va vinde ca painea calda. Daca nu ai citit mai mult despre masina, afla ca a rasturnat niste recorduri, care nu erau detinute de evo x si 911, ci de masini mult mai rapide!

vlad_strumph 17-08-09 16:19

Foarte frumoasa,originala,rapida...insa pretul este mult peste ce ofera...

apache 17-08-09 16:50

oricand un ferrari in pretul asta as alege....alegem sexy si traditie sau urat si putere?

GrG21 17-08-09 17:17

Seamana cu TVR Sagaris....nu?;)

dogy_10 17-08-09 18:45

performante ok......dar in banii astia ai ferrari 599.....care e mult mai ok din toate punctele de vedere, poate o sa fie cumparata de colectionari sau de pers care au cate 15 masini minim

PepsY 17-08-09 23:45

Dupa ce am vazut toate post`urile...dupa aia am observat c pret are..nu ma asteptam sa fie mai mare de 200 d mii...e prea scumpa,intradevar,e dragutzica mashina,si e chiar destept facuta...e genu d masina care t strecori usor cu ea prin trafic,cu viteza..:d..

shu.lee 17-08-09 23:49

Quote:

Originally Posted by G3orgyk08 (Post 2564324)
Sincer la exterior nu arata a masina puterinca cum arata Viper sau alte masini americane...Si nici pretul nu ma incanta.:|

mda, nici pe mine nu ma incanta pretu', daca era pana in 300 de mii o luam:lol:

on: eu o vad chiar frumoasa, nu prea-mi plac chestiile alea care incadreaza aripile rotilor, oricum e frumoasa. totusi, mi-as lua oricand un gtr in locu ei:)

boy_wonder 18-08-09 10:34

<embed width="450" height="366" src="http://www.4tuning.tv/embedded/DjMbTwGGYcx" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash"></embed>

ovydioo 18-08-09 12:27

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 2564461)
Adevaratii pasionatzi nu stau sa dea reply-uri pe forumuri ci in masini de genul asta, la volan. Masina este f. performanta si iti garantez ca se va vinde ca painea calda. Daca nu ai citit mai mult despre masina, afla ca a rasturnat niste recorduri, care nu erau detinute de evo x si 911, ci de masini mult mai rapide!

lol :) t las p tine adevaratule sa dai reply intr-un devon (dar probabil nici poze de hi5 nu-ti permiti cu masina aia), cat despre record la laguna seca :lol: recordurile sunt:
20.08.2006 - ricardo zonta - 1.06.039
10.03.2007 - sebastien bourdais - 1.05.880
... si p locul 517 probabil si devon asta

adrian78bmw 18-08-09 13:00

Quote:

Originally Posted by ovydioo (Post 2566397)
lol :) t las p tine adevaratule sa dai reply intr-un devon (dar probabil nici poze de hi5 nu-ti permiti cu masina aia), cat despre record la laguna seca :lol: recordurile sunt:
20.08.2006 - ricardo zonta - 1.06.039
10.03.2007 - sebastien bourdais - 1.05.880
... si p locul 517 probabil si devon asta

poate ne spui si noua cu ce masini au reusit recordurile alea?

Oghi 18-08-09 13:29

nu mi se pare un super car american. la cati litri are motorul si la cati cai putere are, mi se pare ca nu merita pretul de 500000 de dolari.daca ar face japonezii o masina de 8 litri garantez ca ar fi peste masina asta.
Oricum masinile americane au motoare mari cu performante mici, nu sunt deloc fiabile, dar la capitolul design stiu sa faca muscle cars.

adrian78bmw 18-08-09 13:50

Quote:

Originally Posted by Oghi (Post 2566597)
nu mi se pare un super car american. la cati litri are motorul si la cati cai putere are, mi se pare ca nu merita pretul de 500000 de dolari.daca ar face japonezii o masina de 8 litri garantez ca ar fi peste masina asta.
Oricum masinile americane au motoare mari cu performante mici, nu sunt deloc fiabile, dar la capitolul design stiu sa faca muscle cars.

da un motor 8L V-tec daca se poate..s-au mai schimbat vremurile nu mai sunt aceleasi masinii cu motoare mari deloc fiabile au inceput si americanii sa se alinieze la noile standarde..

ovydioo 18-08-09 13:56

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 2566482)
poate ne spui si noua cu ce masini au reusit recordurile alea?

F1 Toyota si o masina din Cart nu mai stiu exact ce a fost, dar inainte sa zici ''masina de F1'' uita-te la titlul filmuletului ''Record la Laguna Seca''. record la ce? la masinile americane care merg doar drept sau ce record??? explica-mi si mie ce inseamna best time per lap pe un circuit, asta se ia in calcul doar la anumite masini sau ce, nu se pune dc era de F1 si nu se pune dc era in 7 locuri si nu se pune dc era electrica s.a.m.d.?????

Oghi 18-08-09 14:09

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 2566659)
da un motor 8L V-tec daca se poate..s-au mai schimbat vremurile nu mai sunt aceleasi masinii cu motoare mari deloc fiabile au inceput si americanii sa se alinieze la noile standarde..

Zimi si mie te rog de ce masinile japoneze si cele europene nu au motoare de 8 litri si totusi construiesc supercars care dau clasa la masinile americane?

adrian78bmw 18-08-09 14:24

Quote:

Originally Posted by ovydioo (Post 2566674)
F1 Toyota si o masina din Cart nu mai stiu exact ce a fost, dar inainte sa zici ''masina de F1'' uita-te la titlul filmuletului ''Record la Laguna Seca''. record la ce? la masinile americane care merg doar drept sau ce record??? explica-mi si mie ce inseamna best time per lap pe un circuit, asta se ia in calcul doar la anumite masini sau ce, nu se pune dc era de F1 si nu se pune dc era in 7 locuri si nu se pune dc era electrica s.a.m.d.?????

pai nu amesteca mere cu pere ..asa si la Nurburing o masina de GT de grupa C a scos 6.11 sau o masina de F1 a scos 5.55 dar aia nu are nici o legatura cu masinile de strada (Ferrari Nissan Lamborghini)

Quote:

Originally Posted by Oghi (Post 2566715)
Zimi si mie te rog de ce masinile japoneze si cele europene nu au motoare de 8 litri si totusi construiesc supercars care dau clasa la masinile americane?

din cate stiu eu americani nu au nici un complex referitor la consumul de benzina poate si de aia nu au limitari la motoare lor plus drumurile drepte care se presteaza mai bine la genul lor de masini (pana la urma e vorba de 2 mentalitati diferite referitoare la cum trebuie sa arate si sa mearga o masina stilul american si cel european)... au si farmecul lor supercarurile americane sunt originale si mai au si "soundul"specific

p-george 18-08-09 14:36

Eu vreau sa vad un record la nurburgring ca acolo s-au testat mult mai multe masini. Multe europene in genul murcielago 670 sv sau 599 gtb hgte, carrera gt e.t.c nu au calcat nici o data pe circuitul ala... "pick someone your own size si price"...ca la 500.000$ e cu doar 2 sec mai rapid gt-r care e in categoria 80.000$ si doar 480cp...

ovydioo 18-08-09 15:05

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 2566768)
pai nu amesteca mere cu pere ..asa si la Nurburing o masina de GT de grupa C a scos 6.11 sau o masina de F1 a scos 5.55 dar aia nu are nici o legatura cu masinile de strada (Ferrari Nissan Lamborghini)

din cate stiu eu americani nu au nici un complex referitor la consumul de benzina poate si de aia nu au limitari la motoare lor plus drumurile drepte care se presteaza mai bine la genul lor de masini (pana la urma e vorba de 2 mentalitati diferite referitoare la cum trebuie sa arate si sa mearga o masina stilul american si cel european)... au si farmecul lor supercarurile americane sunt originale si mai au si "soundul"specific

in primul rand pe strazi sunt curbe si de ce sa dau 500.000 pe o masina care se sperie de ele??? cat despre sound :lol: care sound??? n-ai auzit un gt-r, slr, murcielago, ferrari fxx sau ccr??? vreau sa vad timpii la nurburgring, ala este etalon pt un supercar.

Raresh_156 18-08-09 15:18

Quote:

Originally Posted by Oghi (Post 2566597)

da ar face japonezii o masinaa...valeiii..ai face revizia din 15 in 15 mii de kilometri...are asa putini cai pt ca nu are jde mii de turbine...si fiabilitatea..nici nu se compara...muscle car-urile si acum mai merg inca si au 30-40 de ani...motorul mare aspirat e mult mai fiabil decat un motor mic fortat sa scoata cat mai multi cai...

Oghi 18-08-09 15:43

Quote:

Originally Posted by Raresh_156 (Post 2566933)
da ar face japonezii o masinaa...valeiii..ai face revizia din 15 in 15 mii de kilometri...are asa putini cai pt ca nu are jde mii de turbine...si fiabilitatea..nici nu se compara...muscle car-urile si acum mai merg inca si au 30-40 de ani...motorul mare aspirat e mult mai fiabil decat un motor mic fortat sa scoata cat mai multi cai...

wow acuma sincer nu stiu de unde ai scos asta. Daca te uiti in teste daca citesti de customer service si reliability ai sa vezi ca masinile japoneze sunt pe primele locuri.A si TOYOTA este locul 1 la world car manufacturer. Sunt de acord ca masinile aspirate sunt mai fiabile decat cele cu turbo, dar sa zici ca muscle cars urile sunt mai fiabile, nu ai nici un argument ca sa zici asta.

nitro_XII 18-08-09 16:06

Quote:

Originally Posted by Oghi (Post 2566988)
wow acuma sincer nu stiu de unde ai scos asta. Daca te uiti in teste daca citesti de customer service si reliability ai sa vezi ca masinile japoneze sunt pe primele locuri.A si TOYOTA este locul 1 la world car manufacturer. Sunt de acord ca masinile aspirate sunt mai fiabile decat cele cu turbo, dar sa zici ca muscle cars urile sunt mai fiabile, nu ai nici un argument ca sa zici asta.

off: sal. nu vreau sa ma bag asa ca musca dar Toyota ar fi cele mai fiabile dupa niste statistici eronate din ce am auzit eu. Adica fiecare dealer de toyota este obligat sa aiba un buget X de reparatii si pentru defectiuni minore si medii acestea se acopera din bugetul X, nemafiind raportate la "nava mama" din japonia. si astfel Toyota, statistic, are cele mai putine servisari..
Nu zic ca toyota nu e fiabila, nu ma intelegeti gresit ci ca poate nu e CEA mai fiabila.

naravashu88 18-08-09 19:46

ARRRRRR...tii se ridica parul pe mana :D

dogy_10 18-08-09 21:50

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 2566659)

deloc fiabile? tocmai asta era filozofia motoarelor mari, duceau 1 mil de km, pe vremea muscle car-urilor japonezele erau cele mai proaste masini, deloc fiabile, insa cu timpul sa inversat roata si motoarele mari au devenit inutile

Marius_mym89 18-08-09 22:15

eu vreau sa vad acest "supercar" ce timpi scoate la Nurburgring.....iar la partea cu japonezii fac maisni proaste :lol:..... uitati-va numai la GT-R.....

apache 18-08-09 22:27

Quote:

Originally Posted by dogy_10 (Post 2567935)
deloc fiabile? tocmai asta era filozofia motoarelor mari, duceau 1 mil de km, pe vremea muscle car-urilor japonezele erau cele mai proaste masini, deloc fiabile, insa cu timpul sa inversat roata si motoarele mari au devenit inutile

Quote:

Originally Posted by Marius_mym89 (Post 2568008)
eu vreau sa vad acest "supercar" ce timpi scoate la Nurburgring.....iar la partea cu japonezii fac maisni proaste :lol:..... uitati-va numai la GT-R.....

marius citeste ce am subliniat...gt-r e de acu'

RideTheRiddle 18-08-09 22:30

Quote:

Originally Posted by GrG21 (Post 2564641)
Seamana cu TVR Sagaris....nu?;)

da exact. asta mi-a venit si mie prima oara in minte tvr
oricum masinuta e frumoasa. dar e americanca unde sunt chroamele ?

vladberca 19-08-09 01:29

in america vor vinde cateva la cunostinte... in europa sau asia nu prea cred...
pe langa performante, cand dai o multime de bani pe o masina, trebuie sa te simti bine si in interior... iar americanii niciodata nu au excelat la interioare...
dupa parerea mea, nu si merita banii, prefer un supercar european si chiar am de unde alege!

morpheusmaster 19-08-09 01:39

Seamana cu multe masini...Alfa,Tvr...dar suna clar a USA!!! :) Frumoasa...

dogy_10 19-08-09 12:07

Quote:

Originally Posted by Marius_mym89 (Post 2568008)

japonezele abia din anii 80' au inceput sa conteze si au cam pus in dificultate producatori americani

ovydioo 19-08-09 12:54

Quote:

Originally Posted by apache (Post 2568037)
marius citeste ce am subliniat...gt-r e de acu'

si devon-ul este din trecut din anii '70 dar este undercover in haine noi nu?
nu mai comparati masini japoneze vs masini americane, postati despre masina din topic si nu despre fiabilitate unui muscle car si despre cum erau japonezele in anii 70.

DSG-u 19-08-09 17:12

Vai ce meserie au unii. Ii invidiez.

All times are GMT +2. The time now is 13:43.

- Copyright 2026 4Tuning