![]() |
La limita penibilitatii....
De cand am deschis azi pc-ul (inclusiv mess-ul) vad numai pete mari,roz. E un spot publicitar, petocuri....
Dupa ce m-am uita la spot, am ramas cu impresia ca sunt complet idioata de nu inteleg nici o boaba. E vorba de niste starlete din tara care iti zic toate: "poarta rochie,fii feminina" siii ATAT!:shock: OK, sunt de acord ca o femeie care STIE SA POARTE O ROCHIE este placuta la vedere, insa (chiar si numai din ce am citit acolo pe site la comment-uri) trebuie sa admitem in primul rind ca viata noastra nu prea ne permite acest lux si in al doilea rind sunt foarte multe femei care exact din acest motiv nu au avut ocazia sa invete sa poarte o rochie. Insa despre asta nu se mai pomeneste. Doar de partea lucioasa, frumoasa....care mai ajuta la partea vanzari pe cineva. In fine, nu asta m-a suparat cel mai tare, ci faptul ca ne-au invadat cu mesajul asta dubios pe orice cale posibila,fara sa se gindeasca cineva acolo la marketing un pic. Nu mai stiu pe care forum/site de masini am intrat si a aparut iar pata rozzz :shock: E penibil,enervant...nici nu stiu cum sa mai zic.(apropo,si aici la noi mai erau spoturi care nu prea s-au potrivit cu mesajul forumului ) ...si ceea ce am vrut sa zic pana la urma urmei este ca,sunt totalmente de acord cu ideea ca femeile trebuie incurajate sa ramina ele feminine, DAR absolut orice pe lumea asta isi are locul si daca depaseste acest loc, devine penibil, isi pierde credibilitatea!!! Sa vin cu un exemplu concret, dragostea intre 2 oameni este un lucru tare frumos,de respectat,insa daca isi afiseaza viata intima peste tot (in ziare,cum fac vedetele,sau pe messenger,avem o gramada de exemple la topicul cu statusuri) lumea incepe sa zambeasca pt ca e clar pt aia care au mai mult decit 2 neuroni ca totul este doar teatru, fara sentimente sincere. care ar fi parerea voastra?unde este limita penibilitatii? astept parerea voastra,despre campanie si trairi din viata voastra.daca veniti cu exemple concrete multi ar putea sa invete lucruri utile.inclusiv povesti de genul,"cunosc un caz,unde femeia a ajuns sa fie penibila pt ca, desi sustine tare ca il va parasi pe el,si incearca sa il santajeze cu asta,ea este aia care ingenuncheaza,evident din cauza ca el are bani si ea s-ar intoarce la sapa..." sper ca ati inteles ideea.spor! |
Re: La limita penibilitatii....
Exact īn acelasi registru se īncadrează o reclamă insistent prezentată pe televizor īn care un nene tāmp īi explica unei gospodine de ~35 cāt de bun e Calgon, şi cum face treabă dublu cāt altele, cu argumentul imbecil că: dumneavoastră v-aţi proteja copilul cānd merge pe bicicletă lăsāndu=l săpoarte doar jumătate de cască?
Şi aia isteric: Vai! NU!, şi-i smulge Calgonul din mānă... Manipulare patetică şi cum spui tu, penibilă.... |
1. Sper ca nu supar pe nieni ca am inviat un topic batran de ~4 luni.
2. Cam in aceeasi categorie se incadreaza si spotul publicitar de la Bonux (parca),cand nush ce a facut o tanti,si femeia care se afla in toate reclamele Bonux scoate o cutie din aia mare de detergent. Cine pe planeta asta merge cu detergentul dupa el? Eu nu imi iau nici buletinul cu mine,decat cand plec cu masina,si aia merge cu detergent? |
fara suparare, dar topicul acesta...chiar este un topic"sa ne aflam in treaba, sa fie cv topic nou, dar fara motiv"!:(( mai bine deschideti cv cu folos, pe bune!
|
Quote:
Aprob... Nu este singurul spot publicitar de genu si nici ultimul ...asa ca mai bine trecem peste :-) |
imi pare rau,daca ati inteles,ca am avut o probleme cu spoturi mediocre de publicitate.:lol:
|
Quote:
Eu m-am referit doar la faptul ca nu vad rostul topicului , adica ...sincer ...ce putem face in privinta unor spoturi publicitare ? Le putem discuta si atat ( zic eu ) daca gresesc ...imi pare rau atunci ca m-am bagat ;) |
in spatele campaniei "pe tocuri" este o doamna (care acum a scos si o carte de bune maniere) care militeaza pentru feminitatea "clasica", ea insasi fiind un etalon. problema e ca ea nu a fost niciodata in situatii care sa-i deranjeze atitudinea. nu e o reclama proasta, ci e o incercare prost dispusa in societate (lol, e ca legile care nu pot fi respectate).
|
Quote:
Quote:
Asta se īntāmplă pe forumuri, discutăm. Daca nu-i găsiţi rostul e foarte simplu: ignoraţi-l. Revenind la subiect: Altă reclamă imbecilă e aia cu copii care sparg recorduri sportive şi o arată pe mama lor care, foarte māndră de realizările odraslelor, primeşte un imbold astfel şi "sparge si ea recorduri" la spălat rufe :| Penibil... |
Quote:
|
DOHC a exprimat mai bine şi mai calm ideea decāt mine.
|
Un rezumat al primului post se poate?:)
|
Da: se promovează excesiv imaginea de piţi sau de femeie-aşa-cum-cer-standardele, mai ales din raţiuni comerciale pe de o parte, iar pe de altă parte multe sunt īn stare să-şi vāndă sufletul şi intimitatea pentru un dram de celebritate.
Sunt două exemple diferite dar care vorbesc despre acelaşi lucru: mijloacele de informare īn masă romāneşti au depăşit limitele penibilului īn orice promovează. |
Ideea in sine e un fel de "Nu te da ce nu poti sa fii " ...ca devii penibil :D .Fiecare poate asocia ce spus Trixi cu persoane/cazuri etc din juru lui , Trixi a evidentiat faptu ca unele doamne/domnisoare uita sa mai fie femei si devin penibile .a continuat mai apoi cu 2 exemple care nu au legatura directa cu feminitatea dar au cu penibilu .cum am mai spus , pentru cine ar vrea sa l dezbata il vad destul de interesant si constructiv subiectu.Am scris ce am inteles fara sa duc discutia intr o anumita directie .
|
Quote:
sunt absolut convinsa,ca nu dorea,ca aceste pete roz sa agreseze barbatii dornici sa afle noutati din domeniul automobilismului! greseala oamenilor de la marketing este cit china de mare,ajungind chiar sa fie campania penibila. da,nu e usor sa iti faci jobul bine,adica sa faci un promo interesant,putin socant..dar totusi decent.e greu sa mentii echilibrul,insa noi,consumatorii,avem tendinta sa inghitim orice c.cat,iar fetele,ajung sa creada,ca daca nu poarta rochie (sa ramin la primul exemplu) ,atunci nu mai sunt cool ...si asa mai departe.asta in urma unor campanii(sa ma exprim frumos)penibile. MDB,reactia ta=NU INTELEG!ATUNCI NU E BUN!E INUTIL!E RAU!(analizea-te putin,pentru ca de la tine ,deja ,ma asteptam la ceva mai mult decit un huooo obisnuit) |
acelasi lucru pot spune despre reclamele cu...."asociatia medicilor stomatologi recomanda bla bla bla" sau "cu alti detergenti nu puteti scoate aceasta pata, cu detergentul suprem(care este cel mai ieftin si ordinar dupa piata) poti scoate toate petele" sau "detergentul scoate 98% dintre pete" eu aduc inca 98% de pete care nu le pot scoate, reclama cu calgon, stupidele reclame de la bonux, cu gospodina minune, sau super-gospodina cum vreti sa`i spuneti care da sfaturi utile la tot cartierul si scoate licoarea magica care spala tot, si amintiri neplacute. cel mai rau ma enerveaza cand spun ca ei sunt cei mai tari in domeniu si cei mai buni, cand colo e total invers si toata natiunea stie asta. de ex dc nu pot face o reclama ca la carlsberg, cu probably the best beer in the world. nu za best from za best cum ar fi spus romanii,.
sau reclamele agresive care le vezi in fiecare pauza publicitara de 2x, in timpul filmului iar, in partea de jos a ecranului si absolut mereu, si televiziunile de tot ***ul care baga mai multe reclame pe zi decat filme si emisiuni. din cauza asta am renuntat sa ma mai uit la tv, in afara de discovery, animal planeta, national g... pro tv`ul este cel mai oribil canal de televiziune, cu reclamele agresive, cu stirile lor de tot ***ul cu socant, exclusiv si etc asta ma enerveaza pe mine la culme |
cred ca,absolut cu totii suntem de acord ,ca spoturile publicitare sunt enervante.
intrebarea,ar fi insa,care este limita pana unde zici linistit,ca asta este,e un promo si asta...sau te gindesti serios,ca e prea mult totusi. uite,vin cu inca un exemplu concret.nu demult,era inca o reclama,care m-a scos dn minti si in mod cert,tineam un copil departe de tv. am dat acum o cautare,si am gasit urmatorul: "Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis astazi sa interzica difuzarea, inainte de ora 23.00, a unui spot publicitar pentru pufuletii Gusto. Unde nu-i cap, vai de spoturile publicitare!" spotul acesta a fost pur si simplu idiot.intr-adevar,nu are legatura cu femei,dar am metionat de el ca sa ma fac inteleasa. legat de femei insa,as mai putea sa mentionez spoturile,care promoveaza femeile anorexice.din cauza acestor reclame,multi tineri au ajuns sa se infometeze pana ce si-au distrus sanatatea,au ramas cu sechele,frustrari....pentru ce? ca si raspuns a aparut mai demult un spot Dove.sloganul,era "Dove - Campaign for Real Beauty"...si cam despre asta era vorba: "Multe femei au considerat ca este momentul unei schimbari īn ceea ce priveste definirea frumusetii prin stereotipuri obtuze si opresive. Dove a fost de acord si a ascultat dorintele acestora. Acest lucru a stat si la baza alegerii brand-ului de catre echipa. Dove crede ca frumusetea adevarata are diferite forme, marimi si vārste. De aceea, a initiat o dezbatere, o adevarata campanie despre ceea ce īnseamna frumusetea adevarata, intitulata Manifest pentru frumusetea adevarata. Īn cadrul acestei campanii, Dove īsi propune sa prezinte femei adevarate īn locul stereotipurilor perfecte cu care suntem obisnuiti, deoarece crede īn frumusetea adevarata, nu īn clisee......" nu ma intelegeti gresit va rog!nu sunt o grasa,frustrata,care cauta justificari pt ca sa se faca mai frumoasa in ochii altora.nu imi plac oamenii lenesi si prosti,insa toate au o limita!sper,ca daca incepem sa vorbim pe fata,obiectiv ,poate citeste cineva pe aici ,care reuseste sa inteleaga ,ca anumite modele,care sunt bagate in gitul nostru zi de zi,la modul cel mai agresiv,nu trebuie inghitite,crezute,ascultate! |
modelele lansate de publicitate sunt la fel cu cele din revistele glossy. etaloanele fizice sunt cu doua taisuri: o data fac pe consumator sa tinda catre ele (mai dau cateva kile jos, schimba culoarea parului etc) si o data creaza o falsa imagine despre propria persoana (daca se imbraca/tund/machiaza la fel ca nush' ce model, vor arata ca el).
oricum rostul publicitatii e de a crea nevoi, de a te convinge ca iti trebuie ceva despre care habar nu aveai ca exista. suntem o societate de consum si asta ne creaza dependente; se produc lucruri care initial ne usureaza viata (sau ne-o infrumuseteaza) si care, mai apoi, creaza dependentza. mintea perversa/persuasiva care creaza aceste lucruri e de cele mai multe ori in agentiile de publicitate. |
foarte corect.nici nu sunt atat de radicala ca sa imi doresc sa se interzica spoturile publicitare.
am vrut sa atrag atentia ca acesti oameni fac exces de tel,in ultima vreme din ce in ce mai des,devenind penibili sau ilari sau mai rau,periculosi pt copii. despre aceste limite vroiam eu de fapt sa discutam. |
alta campanie care dureaza de muuulti ani.
toti cunoastem, toti am incercat. toti stim reclamele COCa COLA un produs cu un gust mediocru, dar care daca`l bei, devine dependenta si pare ok cum sa incep... eu am lucrat o vreme la cola, eram bautor inrait, desi nu mai simteam nici`o placere... daca nu beam parca ma rodea pe stomac, dimineatza, la pranz seara. cand am ajuns acolo aveam orice produs cola la discretie, normal ca am bagat cola in mine, rece ca ghiatza, fiind vara ca intr`un butoi. dupa vreo 5 zile am avut dureri foarte mari de stomac, si de ficat (banuiesc) atunci cred ca a fost o lovitura foarte mare pt me, si dandu`mi ficatul peste cap nu am mancat o zi intreaga, am bagat apa cu duiumul dar cola nici o inghititura nu am mai putut sa iau. timp de jumatate de an chiar nu am pus gura, si de atunci mi sa scarbit. acum mi se pare cam ca un ceai foarte amar doar cu un varf de lingurita de zahar. stupoarea mea a fost mult mai mare cand am aflat, ca vara fiind trebuia sa consum lichide si am trecut pe nestea, si am vb cu un coleg de breasla.... nu mai stiu exact functia lui si mi`a explicat cum, ca din toate produsele coca cola nestea`ul are cel mai ridicat continut de kafeina. dc? simplu, fiind ultimul introdus pe piata trebuia sa`si acapareze clientii, chiar daca nu scrie pe prospect sau scrie ca continutul de cafeina este redus.....sincer tind sa`l cred pe tipul respectiv mai ales ca avea un rol in firma unde avea acces la documentatiile si tot ce era necesar, nu era un terchea berchea... in fine un film care l`am vazut mai demult, lafel ca multi altii dintre voi cred a fost cu deniro sau pacino nu mai stiu exact ca mereu ii confund cand era un producator de emisiuni mai de scandal. sau promoter... cand este contactat de un tip, care lucra la cercetari la o firma de tutun in film spunea ca este pe locul 3 mondial, nu dadea nume, si el un bun samaritean fiind nu putea sa traiasca cu gandul ca distruge vieti, pt ca in tigari se bagau substante chimice foarte daunatoare desi semnase un contract de confidentialitate cu firma respectiva cand se angajase. in fine... tipul trebuia sa apara pe spst, firma de tigari a inaintat zeci de procese ca el sa nu apara, amenintari cu moartea si pan la urma firma de tutun a cumparat canalul de televiziune, doar ca emisiunea sa nu apara... desi toata populatia aflase.. din auzite, din ziare si etc si chestia care ma socat cel mai tare, firma de tigari a cheltuit ceva de genul 300 miliarde de dolari pe procese si etc si tot ei au castigat. 300 miliarde?????!!!! deci au dat atatia bani ca tigarile sa ramana lafel de nocive ceea ce e si acum. si ma tot gandesc, dc nu a scos nimeni pe piata tigari fara pic de nicotina, cred ca toti deveneam imediat cumparatori, ca asa sa scapam de dependenta si odata sa ne lasam? dc? poate ca pestele mare i`l inghite pe cel mic si manipularea e atat de mare incat orice proiect de acest fel este taiat inca din fasa... ca sa nu faca furori. ps filmul de mai sus era inspirat din fapt real si se numThe Insider (1999) cu al pacino. si`l recomand la toti |
tigarile nu se vor scoate de pe piatza din mai multe motive:
accizele aduc bani la buget. foarte multi bani din costul tigarilor merg la stat. fumatorii vor cheltui mai multi bani pe medicamente si vor beneficia de pensie mai putin timp (suna cinic, dar asta e parerea mea). |
Legat de chestia cu accizele,si cu banii care ajung la stat. Cand era firma British American Tobacco in nord,acolo (nu stiu sigur daca mai e) lucra un unchi de al meu la ei,si mi-a zis ca in conditiile in care un pachet de tigari era ~50.000,ei il fabricau pe ~15.000,restul erau taxe,taxe,si taxe.
BTW,ca tot se discuta de reclame penibile. Tocmai am vazut reclama la Glade si am ramas "ai sa imi bag". Reclama e cu un copil care ii spune mamei lui "mami,vreau sa fac treaba mare la Victor". Mie mi se pare patetic,probabil stiti despre ce reclama zic... |
asa e, 70% din costul unui pachet de tigari se duce la stat.
cap la cap, fumatorii ar trebui scutiti de la alte taxe :D |
este adevarat. si cu benzina lafel. nu cred ca iese cu un pret mai mare de UN LEU
|
Am inteles de la cineva ca in Dubai,de exemplu,si in tarile unde se exploateaza petrolul cum se exploateaza la noi muncitorii de rand, un litru de benzina e mai ieftin,sau cam acolo cu o doza de cola :|
|
pai si la noi muncitorii de rand valoreaza cat o cola. :D
|
1 Attachment(s)
Ironia sorţii :lol::lol:
|
:neutral::neutral::neutral:
de ce t-i frica,nu scapi! |
Nu stiu cum e īn Romānia ca nu m-am ocupat intensiv cu capitolul reclame TV sau net dar aici īn Germania, īn 20 de ani de germanie cīt am la activ, am īnvatat un lucru:
Cu cīt e mai intensiva / penetranta reclama, cu atīt e mai prost produsul respectiv. Treaba asta am testat-o si ra-s testat-o de "X" ori īn 20 de ani si sīnt ferm convins. Un produs bun de calitate, n-are nevoie de reclama. Se vinde de la sine prin convingerea calitatii lui. Relamele (spoturi) se īmpart practic īn 2 categorii: 1 - Informare ca produsul EXISTA - a intrat pe piata 2 - SPAM deoarece un produs nu se vinde Diferenta se vede foarte usor daca se NUMARA spoturile prezentate de la diferite produse īn curs de 24 de ore (asta de ex. la televiziune). Numarul spoturilor se stabileste printr-un contract de plata dar nu si intervalul de prezentare. De ex. producatorul "X" cumpara spatiu publicitar pt. 1 MILION de spoturi. Ei bine, cīt de des se prezinta aceste 1 milion de spoturi cu filmuletzul lui publicitar se stabileste īn functie de vīnzari īn ritm de 48 de ore. Merg vīnzarile bine, este un produs de calitate numarul de spoturi prezentate este redus, cel mult 5 - 6 bucati īntr-un interval de 24 de ore. Se vinde produsul prost, nu este cautat (prea scump, calitate proasta, returnari de garantie etc.) īti baga pīna la 15 - 20 de spoturi pe gīt īn timp de 24 de ore. Procedura se aplica de la cele mai elementare produse alimentare pīna la masini, fara exceptie. Mai dau un exemplu de la masini: Dacia prezinta la RTL de ex. cel mult 3 spoturi pe zi (24 de ore). Cīnd a aparurt SANDERO, au ridicat numarul de spoturi la 8 pe zi (24 de ore). Din astea 8 spoturi, erau 2 pt. Logan si 6 pt. Sandero deoarece clientul trebuie informat ca aparuse noul model pe piata. atīt si nimic mai mult. Ei bine, Dacia se vinde ca pīinea calda din CONVINGERE CALITATIVA si PRET. Paralel, concurenta de la FIAT, FORD, MAZDA, OPEL, ALFA, te tīmpeste de cap cu spoturi la RTL ca pur si simplu le īnveti pe de rost, fiecare cu pīna la 25 - 30 de spoturi īn decurs de 24 de ore. De ce? Simplu. Pt. ca troacele lor nu se vīnd si dealerii lor dau faliment pe capete. Īn concluzie, la produsele cu reclame SPAM, feriti-va de ele! |
ai mare dreptate. ai pus foarte bine problema
dar. acum poate fi si viceversa adica daca nu ai un marketing bun... poti vinde mai putine produse desi ai un lucru de calitate de exemplu saabul, care din punctul meu de vedere e o masina buna, cu mult peste concurenta dar, sincer nu`mi aduc aminte sa fi vazut pe canalele din romania reclama la tv cu saab cam acelasi lucru si despre volvo in coltul opus era toyota cu corola care pur si simplu ma scotea din minti, urmata fe fiat si etc etc |
numarul reclamelor e direct proportional cu banii bagati in publicitate.
aparitia pe "sticla" depinde de buget si se imparte si in numar de aparitii si in intervale orare (o reclama difuzate in prime-time costa mai mult decat una data la o ora de audintza mica. nu cred ca opel face reclama agresiva fiindca nu e bun produsul, ci pentru ca are mai multi bani pentru difuzare. difuzarea deasa, la ore de varf, ca si durata unui spot nu au legatura neaparat cu calitatea produsului promovat ci cu puterea lui pe piatza. de exemplu, difuzarea unui spot de un minut costa mai mult decat difuzarea a doua de 30 de secunde. sau prezentarea unei reclame de 10 secunde in timpul unui meci de fotbal e mai scumpa decat difuzarea a 30 de secunde in pauza meciului. aaa si mai e ceva: sunt produse care nu necesita reclama datorita prestigiului. cu sigurantza saab are bani pentru difuzare mult mai multi decat dacia, insa brandul nu se vinde datorita aparitiei la tv; probabil ei cheltuie acesti bani pentru aparitii in reviste exclusiviste sau in locuri unde exista targhetul lor (la tv in tari unde consumatorii au alt nivel de trai). |
ai dreptate in afara de partea cu sab. cati nu sunt cu bani, de varste de peste 30 de ani care nici nu au auzit de saab. intereseazate, plus de asta romanu e mai sceptic, daca vecinu nu are nu`si ia nici el
|
2 Attachment(s)
Quote:
Reclame SAAB / VOLVO sīnt aici destule dar īn ceea ce priveste SAAB, sa nu uitam ca sīnt cu un picior īn faliment deparece SAAB / SATURN sīnt īn mīna GM la fel ca si OPEL. Diferenta īnsa, OPEL are un sistem autohton de marketing si fiind cu sediul pe teritoriul german se lucreaza altfel ca atare poate fi īncadrat īn categoria SPAM. Exact asa n-ai sa vezi aici reclame GM. Ma refer 100% GM. Cu toate ca avem pe piata noile Dodge Charger, Mustan, Camaro, reclame de la astia n-ai sa vezi aici la TV īn veci deoarece GM / FORD nu exporta masinile astea īn mod oficial īn europa si nu are propriile reprezentante / dealeri pt. ele. Se importa de dealeri particulari pe propriul risc sau la comanda clientului. Īn fine. Nu ne referim īnsa numai la masini ci si la dīrze, jucarii, electronice etc. Aici este exact aceasi poveste. Discounturile ca SATURN si MEDIA-MARKT (Īn Romānia MEDIA-GALAXY), mobila IKEA, te tīmpesc pur si simplu cu reclame zilumina. ei fac reclame cu ce-i mai prost si articole cu pret redus. Mergi īnsa īn magazin si faci o comparatie a articolelor oferite nu numai din punct de vedere optic dar si īn ceea ce priveste dotarea tehnica, realizezi rapid .... "care-i mersu" ;) Si hai sa-ti mai arat ceva: AICI PE FORUM, sponsorisarea GOOGLe, īmi logheaza adresa IP, realizeaza ca vin din alta tara si ZBANG īmi arata reclamele īn limba germana :D Vezi print-urile atasate: |
apropo stiati ca domestos e bun impotriva gripei porcine:D
(o singura data am vazut reclama:D ) |
Quote:
|
Quote:
Foarte - foarte utila si buna treaba asta. |
Quote:
chestia cu daca are vecinu' la noi tine de nivelul de trai, de aceea e plina tzara de masini, accesorii, moda "vizibile". inclin sa cred ca anumite marci cu prestigiu produc lucruri exclusiv pentru estul europei. spun asta fiindca, la noi, daca e sa cumperi o pereche de ochelari de "firma", important e sa se vada cat mai bine brandul (si nu toti ochelarii chanel, gucci, armani etc au logo-ul cat capul), lucrurile discrete fiind cumparate de un numar foarte mic de oameni. |
Si se mai si tine cont de comportamentul de cumparare a fiecarei natii ceea ce implica un studiu amanuntit.
Romānii nu cumpara ca nemtii si nemtii nu cumpara ca romānii si fiecare are obiceiurile si pretentiile lor deci nu se poate compara. din motivul asta am si spus la īnceput ca nu cunosc stilurile si obiceiurile romānesti, am dat īnsa ca exemplu strategia nemteasca pe care o cunosc, CA METODA APLICATA. |
incredibil cum s-a ajuns de la o discutie mult maiinteresanta cum ar fi ideea ca e la moda sa fii pitipoanca in ziua de azi la discutii despre marketing :|
|
pai si moda tine tot de marketing. :P
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:19. |
- Copyright 2026 4Tuning