![]() |
- Motor Neomologat -
In cazul in care esti oprit de RAR pentru un control amanuntit sau chiar si in cazul in care un agent de circulatie sesizeaza printr-un control ca motorul este diferit de cel din acte ce se intampla?
1.Se aplica aceeasi lege ca pentru Jante,Faruri,si alte chestii neomologate descoperite pe masina? Daca da,imi poate spune cineva cu exactitate ce amenda se primeste? si evident ca este retinut si certificatul. 2.Exista o incadrare speciala pentru depistarea unui motor neomologat pe o masina? Daca da,ce spune ea? Am cautat in codul rutier si nu am gasit o incadrare speciala,de aceea va cer ajutorul.Rog pareri doar de la oamenii cu adevarat informati sau care au trecut printr-o experienta de genul asta. Multumesc anticipat ! |
Re: - Motor Neomologat -
Up! Up!
|
motorul este considerat piesa de schimb, deci se da o amenda si se ridica talonul masinii!...simplu
|
Agentul de circulatie nu poate constata nimic ... doar un inginer R.A.R.
|
Re: - Motor Neomologat - fiderzen
Esti 100% sigur de ceea ce spui pentru ca am auzit 2 variante: a ta, cum ca iti ridica talonul si alta ca ti-ar confisca masina?
|
Masina nu se poate confisca doar pentru un amarat de motor. Ti se va retine talonul si va trebui sa treci pe la R.A.R. sa iti faci omologarea si sa dai declaratie ca motorul nu a fost furat:-)
|
Dacă mă opreşte R.A.R-ul şi am instalaţie GPL neolologată, imi reţine certificatul de înmatriculare?
|
Ce acte trebuie pentru omologarea unui motor ?
Se da o declaratie sau ceva ca motorul are X cmc si ca nu e furat ? sau o factura de la un schrot ? Da, doar politia impreuna cu RAR ul poate constata ca e alt motor . Bineinteles ca "organul" poate face abuz cum e obisnuit ! |
Unde scrie ca politia doar impreuna cu RAR-ul poate constata ca e alt motor? :shock:
E destul de simplu sa verifice daca seria motorului din certificatul de inmatriculare este identica cu cea de pe motorul masinii. |
@Marius
Politaiul poate doar sa iti verifice certificatul, rovigneta, rca'ul si acte de transport(pentru cine trebuie) alt ceva nu are voie sa faca politia... a bien si luminile sa ai functionale altfel risti o amenda si certificat oprit:arrow: |
@SAX1987 nu stiu ce acte trebuie pentru omologare motor dar trebuie sa aiba ei acolo la RAR ce ti-ar trebui...
Si dai o simpla declaratie daca nu ai un act doveditor de unde il ai. @White_Dragon Doar impreuna cu R.A.R. fara ei nu au ce sa caute la tine in masina!;) |
@sax iti trebuie factura de montaj de la un service !!
agentul constatator poate sa verifice si seria de la caroserie implicit motor, dar 90% dintre ei nici macar nu stiu unde se afla seriile !! |
Eu eram curios de o chestie !
Daca eu pun 2.5 pe masina si il declar de 2.0 :D Motorul oricum e identic la exterior :shock: |
la RAR se iau aia dupa seria motorului, nu dupa ce declari tu
|
subscriu , codul motor face diferenta :D
|
Mersi de pareri baieti !
O sa vad ce fac cand ii vine randul motorului :D Dar daca seria nu se poate citi ?:shock: |
e destul de complicat sa omologhezi un alt tip de motor,am schimbat si eu motorul si acum il trec in acte dar e acelasi tip cu ce a fost inainte si imi schimba doar seria motorulu in acte,...si mam interesat si eu inainte sa vad cum e mai bn,in cazul tau sa pui 2.5 doar daca ai pile bune si cash il poti omologa..ca doar asa merge in RO,si cum ai zis tu ca daca nu vede seriile..atunci cauta coduri dupa anexe si alte prostii dupa motor sa identifice tipul motorului sa vada daca e acelasi tip,de seria de motor nu prea sunt curiosi ca il trece fara serie si atunci poti schimba cate motoare vrei dar..sa fie acelasi tip...am cam umblat ceva zile pe la rar si intrebat cunostiinte cu schimbatu de motor...:D
|
@Dj_kyd
Nu trebuie sa te superi, dar trebuie sa te contrazic. Politistul are dreptul sa iti controleze masina. ;) Daca vei avea curiozitatea sa cauti, vei gasi in codul rutier sanctiunea contrventionala pentru conducatorul auto care refuza sa permita controlul tehnic asupra autovehiculului. Daca in postul tau faceai referire la perchezitionarea autovehiculului, trebuie sa te contrazic si in acest caz, intrucat trebuie stiut ca legislatia internationala, la care si Romania este parte, prevede expres posibilitatea executarii controlul vehiculelor si fara autorizare speciala. In acest sens, Comisia Europeana pentru Drepturile Omului, prin Hotararea nr. 5488/1972 si Recomandarea nr. 45/1972, arata ca in perchezitionarea vehiculelor, politia actioneaza in cadrul obligatiilor sale, care au ca obiect descoperirea delictelor si culegerea datelor (elementelor) doveditoare, neputand fi extinsa, in mod arbitrar, notiunea de domiciliu si asupra vehiculelor. In plus, Codul de procedura penala nu prevedea, anterior Legii nr. 356/2006, in mod expres, maniera in care se dispune ori se efectuează perchezitia autovehiculelor, creand astfel dificultati celor confruntati frecvent cu astfel de situatii. Desi alin. (2) al art. 100 C.proc.pen. omite a enumera percheziţia vehiculelor, noua formulare a alin. (5) al aceluiasi articol mentioneaza faptul ca perchezitia vehiculelor urmeaza regimul perchezitiei corporale. In plus, la alin. (6) este precizat foarte clar, doar perchezitia domiciliara se dispune dupa inceperea urmaririi penale. Asta inseamna ca doar pentu perchezitia domiciliara este necesara autorizatia magistratului. ;) Numai bine! |
Quote:
Iti dau 5 motoare sa le cauti seria.Iti garantez ca in 3 zile nu le gasesti. |
Si crezi ca daca nu gaseste seria pe motor, nu e nicio problema? Stai calm ca`ti retine talonu` pentru lipsa serie motor si tot la RAR ajungi pentru constatare... crezi ca pe un amarat de militean il intereseaza ca tu pierzi timpul prin RAR? Teoretic cat timp esti ok cu masina, RAR`ul iti da actele inapoi... daca nu esti in regula atunci e o problema.
|
Quote:
|
ba , nu toate motoarele au seria pozitionata in acelasi loc !!
crezi ca toata lumea stie la n masini unde vine seria la motor? la opel e intr-un loc, la vw e in alt loc, etc !! |
Hai sa o luam asa: Stergi seriile cu ceva solutie, flex etc astfel incat sa para uzata seria motor si sa nu se poata citi seria. Mergi frumusel la RAR le spui sa iti faca constatare ca s-a deteriorat in timp seria motor( la motoarele vechi oricum se intampla fenomenul asta) ca tu ai observat ca nu se mai vede in timp ce erai in service cu ea si nu vrei sa te opreasca RAR-ul sa spuna ca e furat. Din cate am inteles din mai multe surse ei iti vor trece in talon "serie motor poansonata" sau ceva de genul sau nu iti mai trece deloc seria motor la fel ca in taloanele noi unde numai e trecuta defel. Partea proasta e ca ramai cu codul motor gen M52B25, M52B20, M50.... etc in talon.
P.S. Ce stiti de faza cu.... ca se poate omologa motor cu capacitate mai mare cu 40% cu 1000 si ceva de lei adica ceva peste 10 milioane. Asta inseamna ca daca am motor de 2500 cmc cubi pot omologa ieftinache un M3 de 3200 lejer ? Am inteles ca ce depaseste 40% e scump.... adica undeva peste 40 milioane. Voi ce spuneti?? |
Quote:
|
iti trece fara serie daca nu se poate citi , dupa ce te fwote te pune sa cureti de nspe mii de ori !!
la motoarele ce depasesc 40% din puterea motorului , pentru omologare este necesar test de dinamicitate care se face numai la rar bucuresti si e aproximativ 1000 euro deci in nici un caz nu poti omologa cu 1000 ron !! |
Quote:
peste 40% stiam si eu ca e vreo 1000 euro... dar totusi oricat peste 40% e 1000 de euro? |
Quote:
|
cati nu sunt pe drumurile noastre care circula cu motoare schimbate si neomologate! personal si pe mine ma interseaza ca vreau sa schimb un motor pe un opel corsa B din 1000cmc sa pun 2000 8v de pe calibra. in cazul meu omologarea ar costa enorm. oare chiar te cauta cineva sub capota pe drumurile noastre? si inca nu am vazut un raspuns clar cu penalizare primita in caz k esti prins. va multumesc
|
Daca ai un accident cu sau fara victime, si un motor neomologat sub capota, rar-ul, politia, asiguratorul ce zic de asta? In ce pozitie ajungi?
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:47. |
- Copyright 2026 4Tuning