Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Tuning audio pe DACIA 1410?! (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/133731-tuning-audio-dacia-1410-a.html)

Golf1 15-07-09 23:49

Tuning audio pe DACIA 1410?!

Salut! Azi am primit cadou o dacia 1410 din 1996. Masina nu are asigurare si ITP`ul este expirat de 2 ani.
Se merita sau nu sa`i pun un sistem audio? Am sanse sa castig vre`o competitie car-audio cu o Dacia?
Maine voi reveni cu poze ale masinii. Astept sfaturi si pareri din partea voastra, multumesc!

taz.frkz 15-07-09 23:50

Re: tuning audio pe DACIA 1410?!

si noi avem in tara cea mai nebuna dacie... este o dacie break ramforsata cu lemn am experimentat .. am pus cheile pe ea si au luat-o la fuga deci se poate. Daca vrei ceva boxe subwoofere sistem etc... da-mi un pm cu ce vrei si iti asigur si montaj.
Bafta

cannavaro 16-07-09 02:13

Sfaturi = sa-i faci itp-ul si asigurarea. si bineinteles partea mecanica si tabla. Muzica e pe ultimul plan.

Golf1 16-07-09 02:37

ii fac ITP`ul si asigurarea bineinteles (azi), dar "muzica" nu va ramane pe ultimul plan :))

andi_cimpean 16-07-09 13:26

eu zic sa il asculti pe cannavaro ca nu spune prostii...Altele sunt prioritatile, cum ar fi tinichigeria si mecanica de pe ea;)...lasa naibii OZN-urile...pentru moment cel putin.

Golf1 16-07-09 20:06

Deci ca sa lamurim: detin trei automobile dupa anii `03 (mercedes, audi A4, si vw passat).Nu vreau sa fac din aceasta Dacia un autoturism cu care sa ma plimb zilnic (am sa`l scot o data pe luna la plimbare si nu mai mult de 8-10 km) ci sa pot asculta parazitii, mafia si puya :D
Azi sper sa postez si pozele.
Cei de la ITP m`au respins, dar maine se va rezolva si aceasta problema, asigurarea am achitat`o!

andi_cimpean 16-07-09 20:20

OK...bravo tie ca ai 3 masini, dar nu este relevant in ceea ce discutam aici...

Am inteles ca nu vei folosi masina zi de zi dar nici asta nu este relevant. Inainte de a incepe sa investesti in Dacia asigura-te ca din punct de vedere mecanic este ok, si bineinteles nici rugina sa nu curga din ea... sau tu vrei sa ai o masina "vai de mama ei" in care sa asculti artistii mai sus mentionati, ca nu inteleg.

ynp_46 16-07-09 22:52

Quote:

Originally Posted by Golf1 (Post 2489178)
Salut! Azi am primit cadou o dacia 1410 din 1996. Masina nu are asigurare si ITP`ul este expirat de 2 ani.
Se merita sau nu sa`i pun un sistem audio? Am sanse sa castig vre`o competitie car-audio cu o Dacia?
Maine voi reveni cu poze ale masinii. Astept sfaturi si pareri din partea voastra, multumesc!

Poti sa faci multe cu masina, un prieten a castigat locu 4 pe tara la car audio anu asta cu un tico.

Golf1 16-07-09 22:55

dilema! ajutati`ma sa gasesc un head-unit. buget alocat: 6-7000 lei!

ynp_46 16-07-09 22:57

6zeci de milioane sau 6 milioane?

Golf1 16-07-09 23:00

60 milioane. Ma gandesc sa pun un pioneer avic x3 II ca are tot ce`ti trebuie pentru un sistem multimedia.

ynp_46 16-07-09 23:12

Mai bine faci alt ceva cu banii aia sincer parerea mea....Tot audio dar alt ceva... cu 60 de milioane iti faci un sunet in masina cu totul de moare lumea+ antifonat, dinamat....

ynp_46 16-07-09 23:16

Quote:

Originally Posted by Golf1 (Post 2491876)
60 milioane. Ma gandesc sa pun un pioneer avic x3 II ca are tot ce`ti trebuie pentru un sistem multimedia.

Nu se merita parerea mea...

Golf1 17-07-09 12:40

9 Attachment(s)
primele poze cu masina :) s`a rezolvat problema cu ITP`ul :))

conty one 17-07-09 12:44

dc depui munca serioasa ..si te documentezi in legatura cu ce ar trebuii facut .....poti pune un sistem audio performant si cu multi decibeli.....bafta

Ingerasul99 17-07-09 18:17

Primul lucru ar trebui sa pregatesti caroseria sa suporte vibratiile alea si dupa sa bagi bani in sunet.

Golf1 17-07-09 20:37

10 Attachment(s)
sistemul va fi compus din:

H.U. : dvd pioneer avic x3 II
amplificator boxe fata :Rockford Fosgate
amplificator subwoofer: ALPINE
subwoofer :JBL
Boxe fata ALPINE sau DLS
Boxe spate Focal sau Hertz

nu va fi un sisitem de putere mare, voi avea 50-80 w rms pe boxele fata, 100-120 w rms pe boxele spate si 4-600 w rms pe subwoofer.

A inceput distractia, am reusit sa o cablez, sa`i trag RCA`urile si i`am schimbat volanul :)
Primul amplificator deja mi`a ajuns :peace:
poze cu amplificatorul si crossover`ele pentru boxele fata :chainsaw:

Golf1 17-07-09 20:49

9 Attachment(s)
Bineinteles ca voi antifona porbagajul si am sa incerc un sistem activ pe trei caii.
Am mare nevoie de un procesor de sunet sau de un crossover activ, daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscator (preferabil second) in seara asta vin catre Bucuresti si maine voi sta acolo.
pozele cu boxele fata si navigatia :D

Ingerasul99 17-07-09 21:57

La cum arata masina, sa ma anunti cand iti cade cate ceva(o usa , geam ).Spor la treaba, imi plac chederele tale :D.

andi_cimpean 17-07-09 22:51

imi place mult HU-ul, smecher rau...cat te-a costat?

banuiesc ca masina o vei tine in curte nu?...

Golf1 18-07-09 00:48

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 2494251)
imi place mult HU-ul, smecher rau...cat te-a costat?

banuiesc ca masina o vei tine in curte nu?...

momentan am investit aproape 90 de milioane numai in HU si amplificator.

raspuns pentru Ingerasul99 : sincer putin imi pasa de cum arata masina!:lalala: Am sa fac putini km cu ea si asta numai cand sunt sub influenta alchool`ului:drunk:

andi_cimpean 18-07-09 05:36

Quote:

Originally Posted by Golf1 (Post 2494413)
Am sa fac putini km cu ea si asta numai cand sunt sub influenta alchool`ului:drunk:

da unde traiesti? in Never Land? vezi sa nu te vedem pe youtube la regrete eterne

Ingerasul99 18-07-09 07:36

Sa ne anunti cand iesi pe strazi sa ne ascundem masinile!
Chiar tre sa te lauzi ca ai bagat 90 mil in hu si amplificator?castigi ceva?mai bine taci si faci treaba , e cel mai bine asa.

aleyx_oltcit 18-07-09 07:50

daca tot esti dispus sa arunci banii asa, trebuia sa iei o masina in care sa sune bine toate astea , tocmai in dacie :(

ynp_46 18-07-09 14:19

Cu 90 de milioane imi faceam un look la masina unicat:))

Golf1 18-07-09 14:58

Quote:

Originally Posted by Ingerasul99 (Post 2494569)
Sa ne anunti cand iesi pe strazi sa ne ascundem masinile!
Chiar tre sa te lauzi ca ai bagat 90 mil in hu si amplificator?castigi ceva?mai bine taci si faci treaba , e cel mai bine asa.

in caz ca n`ai pus ochelarii bine pe nas.... adi_cimpean mi`a adresat o intrebare: "imi place mult HU-ul, smecher rau...cat te-a costat?" iar eu i`am raspuns, consideri fapta asta un motiv de lauda ? pe ce lume traiesti? inainte de a face niste criticii citesti tot?:rolleyes2

aleyx_oltcit:"daca tot esti dispus sa arunci banii asa, trebuia sa iei o masina in care sa sune bine toate astea , tocmai in dacie " raspuns: asta e farmecul !!! iar in caz ca nu se aude bine schimb masina.

aleyx_oltcit 18-07-09 15:12

nu ti-am zis cu rautate ,ideea e ca ai bagat multi bani si sa iasa ceva frumos :)

Golf1 18-07-09 15:23

Quote:

Originally Posted by aleyx_oltcit (Post 2495305)
nu ti-am zis cu rautate ,ideea e ca ai bagat multi bani si sa iasa ceva frumos :)

sper sa iasa ceva frumos. Am sa mai lucrez azi la ea (sper sa montez boxele fata si sa trag alimentarile). Voi reveni cu poze.

Golf1 18-07-09 17:24

6 Attachment(s)
azi am reusit sa montez boxele pe usile din fata, am tras alimentariile si m`am apucat de insonorizat (nu mi`a ajuns materialul :oops:). poze calde:

Ingerasul99 19-07-09 09:30

Cablul de 12v pt statie , ramane asa tras pe langa usa sa se vada? Daca tot esti la partea cu instalatul boxe si insonorizant , ascunde cablurile bine.
Ti-ai pus siguranta pe 12v?
Eu nu am reusit sa gasesc gaura din stanga prin care ai bagat 12v ciudat.
Numarul nu va zdrangani? sau ai pregatit o metoda buna si pt el?
A si inca ceva, insonizeaza si usile se va auzi altfel muzica ';).
Spor la treaba.

Golf1 20-07-09 00:52

cablul care l`ai vazut pe langa usi nu este de alimentare ci pentru boxe (v`a fi ascuns). cablul de alimentare v`a avea o siguranta de 80A langa baterie iar gaura din stanga prin care l`am introdus era deja facuta de fabrica.

Golf1 21-07-09 18:28

10 Attachment(s)
am reusit sa leg amplificatoarele, am facut proba pe un subwoofer JBL , toate bune si frumoase pana a iesit fum din woofer! a cedat unu din cele doua difuzoare din el. i`am mai luat si o baterie Deep Cycle VMF de 68 AMP. poze:

Golf1 23-07-09 16:55

5 Attachment(s)
repet: daca are cineva un crossover activ sau procesor de sunet sa ma anunte!
Alte modificari: suspensia putin lasata mai jos(numai pe fata sa vad cum se comporta):

aleyx_oltcit 23-07-09 16:58

daca tot nu are itp si alte chestii..laso jos tare , ar fi misto o dacie low rider cu linie audio de cazi in limba , asa pt expo :P sigur castigi ceva cupe

Golf1 23-07-09 20:53

i`am platit taxele si s`a rezolvat si problema itp`ului. lasata asa jos,...am dat cateva ture si sincer nu m`a incantat....probabil am sa`i mai maresc putin garda deoarece este prea rigida, iar in curbe instabila (probabil ca are spatele ridicat)

andi_cimpean 23-07-09 22:27

cum ai procedat cu lasatul pe fata? cate spire ai taiat?...ai umblat si la amortizoare?

Golf1 23-07-09 22:59

cat despre amortizoare si arcuri...sincer n`am taiat nicio spira iar amortizoarele sunt aceleasi. :idea: (am folosit o bara de torsiune si am strans suruburile la bratele inferioare cand erau torsionate la maxim) )

axel44 23-07-09 23:29

Deci am avut rabdarea sa citesc aceste 3 pagini si am ras foarte frumos:lol:
Deci tu folosesti un HU cu navi la 90 mil si ai pe usile fata difuzoare alpine type S..hmmm interesant:o
Unu la mana...ala nu este material insonorizant( gen STP, dynamat) ci este materia de constructii, se numeste Aluband la 60ron rola-1M patrat
Doi la mana...ala niciodata nu este un acumulator Deep Cycle cum pretinzi tu.

Ps: poate ne faci si noua o tura cu Mertzu...dar fara bass;)

Golf1 23-07-09 23:41

Quote:

Originally Posted by axel44 (Post 2508790)
Deci am avut rabdarea sa citesc aceste 3 pagini si am ras foarte frumos:lol:
Deci tu folosesti un HU cu navi la 90 mil si ai pe usile fata difuzoare alpine type S..hmmm interesant:o
Unu la mana...ala nu este material insonorizant( gen STP, dynamat) ci este materia de constructii, se numeste Aluband la 60ron rola-1M patrat
Doi la mana...ala niciodata nu este un acumulator Deep Cycle cum pretinzi tu.

Ps: poate ne faci si noua o tura cu Mertzu...dar fara bass;)

in cazul in care ai citit 3 pagini, ai ras si n`ai fost atent...:
am precizat ca boxele vor fi inlocuite cu dls`uri (c6 classic si b6 classic). alpine`urile au fost montate numai pentru a verifica cablajul ;)
insonorizant`ul sincer nu stiu ce marca este deoarece cine mi l`a dat (gratis) era fara ambalaj.
acumulatorul http://www.gbd-gera.de/alle/produkte/DT3911.HTM

pentru cei care nu se abtin si fac comentarii inutile inainte de a termina proiectul repet:

probabilitatea de a insonoriza masina este de 50-60%
dvd`ul v`a fi montat (probabil) la final! momentan merg pe un ALPINE CDA 9812 pentru teste.
boxele pe usile fata vor fi dls c6 si dls b6 (detin aceste difuzoare), ALPINE`urile le`am montat numai pentru a testa cablajul boxelor si semnalul amplificatorului.
boxele pe usile spate vor fi probabil ovale 6x9 Infinity sau JBL de minim 100 w rms
boxele de spate focal sau hertz (probabil)
subwoofer JBL, Rockford sau GZ (JBL`ul deja il am dar mi s`a ars un difuzor)
detin deja doua amplificatoare: rockford si alpine. voi mai cumpara inca doua probabil audison (in functie de buget)
vor avea loc multe schimbari ale sistemului mai sus mentionat. ce suna cel mai bine va ramane montat.
alternatorul v`a fi si el de asemenea schimbat.

programul meu este foarte incarcat, timpul alocat acestui proiect fiind de maxim o ora pe zi.

Golf1 31-08-09 14:48

in sfarsit am reusit sa dau gauri sub luneta unde am montat patru boxe ovale (Pioneer si Focal), boxele din usile fata au fost schimbate cu DLS`uri pe 16,5 cm, amplificatoarele au fost si ele fixate.
S`a modificat si sistemul de faranare (pompa si servo-frana).
Voi reveni cu poze!

All times are GMT +2. The time now is 11:06.

- Copyright 2026 4Tuning