![]() |
tribunal sau nu ?
Merg linistit pe strada cu 155km/h; vine din contrasens un logan alb simplu cu un numar de inmatriculare banal;
intru in localitate cu 60km/h ... perfect legal ... spre iesirea din localitate ma depaseste acelasi logan, face semn sa trag pe dreapta. iese politistu, cere actu, si zice ca imi ia permisu pe 90 zile. imi arata filmarea ... masina mea prinsa din fata mergand cu 155km/h ... eu stiam ca nare voie sa ma prinda din fata ... adica ei veneau din contra sens si mau prins pe mine plus ca masina era un logan anonim, nu avea numar MAI si nu era nimic inscriptionat pe masina si nu sunt sigur dar nu cred ca are voie sa ma prinda din mers ... voi ce ziceti ... merita sa ma bag prin tribunale cu ei ? am sanse sa castig ? |
Re: tribunal sau nu ?
... nimeni nimica ?
|
De obicei radarele mobile te iau din sensul opus deplasarii tale...deci treaba asta pica.
In al 2-lea rand limita legala in afara localitatii(in functie de drum) nu este mai mare de 100 km din cate stiu eu... Eu zic sa stai linistit 3 luni pieton ca n-are rost sa te judeci acu pentru o greseala care zic eu, este a ta! ps: si eu am vazut multe solnitze si logane neinscriptionate ca fiind masini de politie...dar aveau radare agatate si capete de creta imbracate in uniforma inauntru:D |
Toti am fost tineri si stim cum e. Stai pe bara si o sa le multumesti peste cativa ani.
off-topic: mergi linistit cu 155 km/h? sper ca erai singur in masina, ca m-am saturat sa vad cate 4 tineri facuti pilaf ca s-a crezut soferul invincibil... |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
P.S. Dimitris...dar esti decat cu 4 ani mai mare decat Mihai si te dai pensionar... Te rog, nu fii mai catolic decat Papa;) |
nu te complica cu tribunalul ca te intinzi mai mult decat cele 3 luni pe care le ai de asteptat..
|
Quote:
|
pe durata procesului primesc permisul inapoi ... asa am inteles
insa daca pierd ... platesc cheltuiala de judecata si imi ia permisul inapoi ... insa cred ca mam hotarat sa renunt ... cred ca voi da acel test care daca il iau primesc permisul in 30 zile daca stiti mai multe despre acel test sami spuneti ... ca nu sunt prea informat P.S.: da ...este prima data cand ma intalnesc cu ei :D si da ... gresala este a mea ... |
si pt. andi_cimpean : mersi pentru acel ghid :D
este interesant si poate imi va folosi in viitor |
mi se pare ca nu poti da acel test de "reducere" a pedepsei, dat fiind faptul ca esti incepator...
|
:( ...
|
1 Attachment(s)
Quote:
nu ai nici cea mai mica sansa sa castigi dar daca totusi vrei sa faci contestatie uite un model tip ,sau poate ii este altcuiva folositor |
mersi pt model
oricum am renuntat deja la idee :D |
daca radarul te-a "luat" cu 155km/h, inseamna ca pe bord aveai putin peste 160. si tu mergeai "linistit". dar cand mergi nelinistit? sincer, ti se par drumurile patriei adecvate pentru 160km/h? si eu merg tare de fel, dar de 130km/h nu prea am curaj sa trec pe un drum clasic, cu 1 banda pe sens si bine asfaltat. la acea viteza si un caine e foarte periculos. asa ca stai frumos 3 luni pieton, nu te baga in judecata ca n-ai de ce, si data viitoare mergi mai normal, ca ni s-a luat sa vedem la stiri reisari facuti praf.
a, da, si eu ti l-as suspenda mai mult pentru ca esti incepator, si oricat de talentat te crezi tot nu esti sofer |
Poti sa castigi si la tribunal :
1 ) daca masina lor era in mers , marja de eroare este mult mai mare decat cea cand masina cu radar este stationata 2) orice masina trebuie sa fie inscriptionata cu semnele politiei sau sa aiba nr cu mai. Nu iti vor da permisul inapoi pe perioada cand te judeci , ci iti vor da dovada de circulare. ps : de acum inainte sa numai opresti cand iti face semn cineva dintr-o masina , care nu are insemne sau nr a ministerului de interne . pentru ca nu stii cine este in masina respectiva ,poate sa fie niste hoti ( vezi cazurile din bulgaria ) sau astia care stau la pleasca aceeasi chestie mi s-a intamplat si mie , numai ca aveam viteza mai mica 109 in afara localitatii si tot la fel m-au depasit mi-au tot facut semn , si nu am oprit. m-au depasit mi-au blocat fata si s-au dat nervosi din masina , si mi-au zis ca de ce nu am oprit si .... tot arsenalul ... le-am cerut sa se legitimeze , nu au vrut , am sunat la 112 si au trimis un echipaj care a rezolvat problema. M-au lasat sa plec in secunda urmatoare . |
motive reale ( nu aberatii din presupunerile unora) pt care poti castiga in tribunal:
1.sa nu iasa nr masinii in poza - au fost cazuri din cauza caldurii mari de afara nu se vedea nr masinii clar, sau noaptea nu au avut lumina buna . de obicei ei dau un flash scurt pt a se observa nr in poza. 2. certificatu de omologare metrologica al aparatului radar sa fie in termen . verificarea este valabila 1 an . 3. agentul constatator sa aibe atestat de operator radar valabil 4. un martor care sa vina la tribunal si sa declare ca ati mers cu viteza legala . cam astea sunt adevaratele motive pt care un judecator iti anuleaza PV , restu e cancan ....... p.s. pe perioada procesului se restituie permisu inapoi pana la terminarea procesului |
1.nu scrie nicaieri ca masina cu radar trebuie sa fie semnalizata , sa aibe numar MAI sau sa scrie pe ia " ba vezi ca aici e radar"
2.indiferent din ce directie te-a luat radarul este perfect valabil deoarece noile aparate radar sunt omologate sa ia si din mers si din toate pozitiile. 3.Daca la 155km/h mergeai lejer nu vreau sa ma gandesc cum mergi cand esti nervos 4.De castigat nu ai ce sa castigi decat sa pierzi niste timp aiurea in loc sa stai si sa te gandesti ca data viitoare la o asemenea viteza poate fi si mai rau |
Quote:
Daca una din aceste masini te depaseste , iti face semn sa tragi pe dreapta si se vede clar ca acea persoana este totusi un politist nu cred ca tu nu opresti,pt ca te poate depasi, se da jos din masina si tot opresti si in momentul ala intri mai rau in belea asa ca nu compara romania cu Bulgaria. |
Quote:
|
interesanta situatie Al3xxx ...
oare poti castiga in tribunal pentru motivul ca nu sa vazut clar daca in masina erau politisti sau nu, masina fiind nesemnalizata ? :| asta in cazul in care treci pe langa ei fara sa ii bagi in seama |
ma scuzati ca ma bag...am patit si eu o chestie tot din vina mea recunosc...am trecut pe rosu fara sa vreau ,stateau la panda bulangii mau oprit sa lasat cu o amenda si permisu luat pe 30 de zile,,,am doar 4 luni de permis si nu prea cunosc ce sa le spun, mi-a spus cineva ca trebuia sa ii cer martor ca am trecut pe rosu si daca nu gasea trebuia sa ma lase ,e adevarat?..asta trebuia sa fac bineinteles inainte de a semna procesul :(( ...incepator na...da este adevarata treaba?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
inainte sa vorbiti aiurea si fara sens ... si sa vb din auzite mai vedeti si voi lumea reala nu va ofer un exemplu , pe al meu ci mai multe . nush ce lege se face la voi ca vad ca in fiecare colt de tara e altceva 1) alea cu aparatul verificat metrologic si restu sunt trecute de acum , s-au specializat baietii 2) majoritarea radarelor sunt fixe , chiar daca sunt puse pe masini si nu au voie sa te ia din mers ( marja de eroare este prea mare ) 3)cum sa opresti cand iti face semn cineva dintr-un logan de orice culoare, care nu are numere de MAI ? eu nu am mai vazut de mult masini de politie fara nr de MAI , cel putin in zona asta si pana la bucuresti . daca gresesc asta e... 4) mai vedeti si voi la tribunal cum sta treaba nu vorbiti daca nici macar nu ati trecut pe acolo |
Quote:
pune mana pe un cod rutier mai intai, apoi ai sa vezi ca nu e cum zici tu |
Quote:
Nu ca le`as tine partea, dar totusi, 155 prin localitate ? Esti sanatos ? Oriunde`ai fi (probabil ruta SM - BM), e prea mult ... sugestia mea e sa o lasi mai moale. Mai bine cu 5 min mai tarziu la destinatie decat cu 5 min mai devreme la spital (la 160 vorbim despre morga). Ai 3 luni de gandire:) |
maine merg sa dau examenul 13/15 ... insa sper sa nu il dau degeaba
politistul care mi-a luat carnetul (pe 3 luni) nu a spus ca trebuie sa dau un examen pentru al primi inapoi in 3 luni ... a spus doar ca dupa ce expire cele 3 luni merg la politia si ridic permisul ... eu dau examenul in speranta ca o sa pot beneficia de o reducere a perioadei de la 90 zile la 30 nu am mai avut permisul suspendat niciodata .... insa am permisul de numai 7 luni oare pot beneficia de aceasta "reducere" ? am vorbit cu un agent de la rutiera si a spus sa merg sa dau testul ... nu a specificat ca trebuie sa am vechime mai mare de 1 an sau 2 sa il primesc inapoi ... deci cum e pana la urma ? il pot primi inapoi intro luna sau nu ? |
TRX esti dus ...macar citeste topicul ...
am avut 156 pe dumul European cu limita de 110 normal nu ma incadram la peste 50km/h in + fata de limita ... dar cum sunt incepator trebuia sa circul cu -20km/h fata de limita in localitate nu am depasit viteza de 60km/h in viata mea ... prin afara recunosc ca nu pot sa ma rabd cand vad drumul drept si gol (European) :D si + de asta drumul SM-BM nu e bun ...mai mult de 120 in depasire nam mers pe drumul ala ... |
@bmwsmihai: nu ai precizat pe ce fel de drum erai... oricum, singurul drum pe care ai fi avut voie cu "155 km/h mers lejer" era drumul de tara, nu un drum public din Romania. Ti s-au dat niste sfaturi legate de circulatia in limita sigurantei pe drumurile noastre... incearca sa le respecti. Eventual cauta pe net studii legate de distanta de franare la diferite viteze... o sa fi uimit cat de mult creste, cand totusi viteza nu creste atat de mult. Toti alergam cu masina... nu suntem sfinti, dar unde, cand si cat se poate. Si incepator... iti recomand sa te tii de limitele alea de viteza.
@Al3xxx: esti amuzant :lol: |
Quote:
|
|
dap ...mersi mult
nu ma incadrez in urmatoarea conditie: •a obtinut permis de conducere cu cel putin un an inainte de savarsirea faptei; deci mai am de asteptat 2 luni si 9 zile :)) cred ca se poate inchide topicul bafta tuturor ! si aveti grija cu pedala de acceleratie ... ca acuma mam invatati si eu mine :| |
Acum sincer si eu as proceda tot ca Al3xxx daca ar incerca sa ma opreasca un logan galben, rosu, etc fara numere MAI, neinscriptionat si asa mai departe. Am intalnit destui nebuni pe drumurile tarii care au incercat sa ma traga pe dreapta (numai din motive ce implicau violenta) si nu mai opresc aproape la niciunul. Plus de asta au in dotare masini inscriptionate, cu girofare si toate accesoriile; pot anunta un echipaj de genul asta si ma retine el pana vin ei. In caz contrar sun la 112, si le spun ca sunt agresat in trafic de o masina necunoscuta. Zilele trecute am vazut la stiri cum au arestat niste cetateni ce pretindeau ca sunt politisti, asadar nu suntem atat de departe de bulgaria.
|
o luna si 18 zile ... :))
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:07. |
- Copyright 2026 4Tuning