![]() |
Audi R8 V10 versus Porsche 911 Turbo
Germanii de la Auto Motor und Sport au realizat un test comparativ între Audi R8 V10 şi Porsche 911 Turbo. Oare se va impune noul supercar din Ingolstadt în faţa "istoriei" din Stuttgart? Rămâne de văzut...
<script type="text/javascript" src="https://www.4tuning.ro/flv_player4/swfobject2.js"></script><div id="556">film</div><script type="text/javascript">swfobject.embedSWF("https://www.4tuning.ro/flv_player4/flvplayer.swf","556","470","370","9.0.115", "https://www.4tuning.ro/flv_player4/expressInstall.swf" , {fullscreen:"true",file:"https://www.4tuning.ro/flv_movies/Audi_R8_V10_Vs_Porsche_911_Turbo_1.mp4",image:"htt p://www.4tuning.ro/flv_movies/Audi_R8_V10_Vs_Porsche_911_Turbo_1.jpg"} , {allowfullscreen:"true"}, { });</script> <script type="text/javascript" src="https://www.4tuning.ro/flv_player4/swfobject2.js"></script><div id="557">film</div><script type="text/javascript">swfobject.embedSWF("https://www.4tuning.ro/flv_player4/flvplayer.swf","557","470","370","9.0.115", "https://www.4tuning.ro/flv_player4/expressInstall.swf" , {fullscreen:"true",file:"https://www.4tuning.ro/flv_movies/Audi_R8_V10_Vs_Porsche_911_Turbo_2.mp4",image:"htt p://www.4tuning.ro/flv_movies/Audi_R8_V10_Vs_Porsche_911_Turbo_2.jpg"} , {allowfullscreen:"true"}, { });</script> |
Re: Audi R8 V10 versus Porsche 911 Turbo
Mda!2 bestii!
|
eu as ramane pe porsche care are un palmares foarte bogat , de cati zeci de ani fac modele sport , audi a inceput de curand
|
audi pt ca imi place mai mult..in rest ambele sunt super masini!
|
Greu, greu.
Nu mi se pare corecta comparatia. (525hp vs. 473) In mod normal trebuia sa fie R8 Vs GT2. Chiar daca GT2 are doar tractiune spate spre deosebire de Turbo. Iar dintr-un 3.6 Boxer Bi-turbo, ambele versiuni Porsche scot puteri incredibile. Am votat Audi doar pentru aspect. Ca in rest..... :rolleyes2 |
am votat porsche k auo treditie in constructia de masini sport si ii respect pt. asta
|
Am mers pe porsche dar nici un R8 nu mi-ar displace .
|
Am votat Porsche pentru:
- istoria fabuloasă. - momentele când aveam doar 8 ani şi visam zi şi noapte la ea. - motorul de sub capotă. - că nu-mi place R8 dacă e vorba să aleg între el şi Porsche. - că îi respect pe cei de la Porsche. Şi sincer .. nu-mi place niciuna pentru că ştiu... că nu o să am niciodată bani de una din cele 2. Şi eu nu sunt genu să economisesc 80 de ani pentru o maşină, mai bine mă lipsesc. |
Porsche all the way!;)
|
Porsche ... lol ... porsche ftw
|
audi estetic. porsche tehnic.2 bolizi.:)
|
votat audi!!! :D
imi place foarte mult porchele din punct de vedere tehnic....si estetic imi place doar din spate :P audi e mai frumos la design... totusi as vota pt amandoua...sunt superbe :X :X :x |
Porsche e mai frumos, si trebuia un GT2 aici, nu asta...nu e normala comparatia. Un gt2 se joaca cu r8 de nu stie ce-i cu el...
|
Cele le mai place nemtilor sa isi mai laude masinile , sale supana la teste dinastea unde sa reiasa cat de fiabilile si bune sunt. Am votat porsche pentru ca sunt mereu mi-au placut .
|
Quote:
|
biestie pe 4 roti:X
|
cu gt2 era mai corecta comparatia.dar nu prea avea concurent gt2-ul.am votat audi doar pentru design.
|
am si eu o intrebare asa skurta dc ? toate frmele mari compara masinile debea skoase adica au si ei citeva saptamini .. si compara cu masini de akum un an ? foarte mijto dc nu compara cu masini skoase poate tot akum o luna sau citeva saptamini ?>??
|
Porsche :-D... pt ca dintr-un 3,6 scot 480CP iar celor de la audii le-au trebuit 5,2 si V10 sa scoata 525 CP... la acceleratii tot porsche castiga deci... unde e tehnologie mai multa ? :-P... plus ca orice a-ti zice voi designul masinilor porsche mi se pare fascinant, mai ales faptul cum a supravietuit in timp fara modificari majore.
|
porshe clar....;)
|
Quote:
Intr adevar gt2 batea audi insa pt 45-50.000 de euro in plus...Si cum a zis si bogg tractiunea e pe spate deci comparatia asta este cea mai corecta... Eu sunt indragostit de r8-v8 deci evident la mine a castigat r8 ul cu 55% din voturi iar 45% porsche... oricum daca vreodata o sa am o colectie de masini amnadoua vor fi la loc de cinste. |
porsche are un aspect aparte audi a reusit sa se impuna doar prin modelu asta R8. porsche are o istorie in spate si multe proiecte reusite.
|
R8 pt design, de la Porsche imi place doar Panamera si Cayenne in rest parca toate sunt la fel :)
|
Porsche fara discutie :D
|
audi r8 face legea
|
Quote:
Oricum cel mai penibile sunt posturile in care se alege Porsche ca are istorie. Poate ma gandeam eu gresit dar conduci masina sau istoria ? |
Nu, conduci masina, si nu ai vrea sa ai adversar un Porsche pe circuit cand esti intr-un R8, si vezi ca din 3,6 litri ala, cu un pic de turbo, scoti peste 800 cp si nu face "poc" dupa ce te dai un pic cu el...sa nu mai zic de felul cum se traduce puterea in performanta la Porsche...cat pierde prin transmisie, ce comportament are, cu toate ca masa masinii e distribuita inegal, cam 60/40, motorul in consola, se comporta mai bine ca multe masini cu motor central (R8 de exemplu).
|
Si daca se descurca mai bine cum se face ca R8 a castigat testul ala ? Sau nu m-am uitat eu bine ? Deci 911T cu motor in spate si distributia maselor cam anapoda se comporta mai bine ca un R8 cu motor central si distributia maselor foarte buna ? Aham
|
Da, exact (exact aici vine partea aia cu tehnologia de care zicea cineva mai sus)...si ala nu e test, e joaca unor jurnalisti intr-o zi cu soare...
Nuerburgring: 7.38* -- 161.63 km/h - Porsche 997 Turbo 7.39 --- 161.58 km/h - Ferrari 430 Scuderia 7:40* -- 161.22 km/h - Lamborghini Murcielago LP640, 640 PS Tie ce-ti zice asta? (Ferrari-ul are cu cateva zeci de cp in plus ) |
Aici comparam cu R8 V10 nu cu Ferrari. Plus ca o secunda la 7 minute si ceva, sincer la cate variabile exista nu o gasesc prea relevanta, plus ca trebuie sa fii al naiba de pun pilot sa scoti maximul din alea. Si mai sunt si alte circuite in afara de Nuerburgring. Dar de cand e 911 Turbo mai rapid ca Scuderia ? Pana una alta GTR ii rupe capu si acum ne aruncam la Scuderia care overall oricum ii da clasa.
http://www.fastestlaps.com/car469f0c941f933.html |
Nu stiu cum sa-ti zic, dar in statistici Porsche-urile (Turbo si mai ales GT2) fac praf cam toate masinile cu exceptia unora care costa de 3-4 ori mai mult. Nu conteaza secunda, da, sa zicem ca sunt la egalitate, insa pentru o masina cu motorul in consola sa fii la egalitate cu un Ferrari cu motor central si mai multi cp eu zic ca nu e asa simplu...plus ca sa nu mai zic cat confort are Scuderia la mers normal fata de un Turbo. Si R8 de 520 cp nu e testat vad, au testat R8 de 420 cp, care iese dupa Porsche Turbo ala vechi de 420 cp, deci imaginea cred ca e clara...si de ce Nuerburgring? Pentru ca e cel mai relevant si acolo isi testeaza toate firmele masinile...ca unora nu le prea iese...e partea a 2-a asta.
PS: E si un Veyron pe la urma pe acolo. Ha ha! No offence ptr fanii Bugatti. |
De data asta as merge pe Audi...pt ca e mai frumos si e decent si la performantze. Si pt ca e singurul model Audi ce imi place la ora actuala.
|
Pai nu-i nimic, ca aproape toti au specificat ca l-au votat ca arata "dragut". Mie mi se pare ca are un design care nu prea se leaga, mai ales placa aia din spatele usilor si a geamurilor laterale, mi se pare ca arata mai degraba ciudat...am vazut cateva care aratau bine, da erau tuning...Nu spun ca nu arata bine deloc sau ca nu e cat de cat performant, dar cand compar un 911 Turbo cu un R8 ma simt ca si cum as compara un M3 cu un S5...
|
Asta daca era V8-ul in comparatie. Dar cum este V10-le de 525 CAI este ca si cum ai compara M3 cu RS4...numai ca M3 ar fi E46 si Audi castiga ;).
|
Pacat ca nu intelegem ce zic baietii astia...niste subtitrari in engleza daca ar fi :)
|
Quote:
|
Quote:
|
e uimitor audi da' as alege porsche, imi place designul ei clasic, elegant, subtil. si nu ma intereseaza fractiunile alea de secunda in plus sau in minus, pe care se contrazice lumea:)
|
Quote:
|
Nu pot compara cele doua masini din simplul motiv ca nu ai cum sa compari o marca de top cu una inferioara net.O privire mai atenta releva faptul ca baietii astia sunt in aceeasi ''curte'' si colaboreaza strans la dezvoltarea masinilor iar avand in vedere ca AUDI e relativ o marca noua, e clar cine pe cine invata!
Pe acelasi traseu intelectual ar trebui sa apara tot felul de teste de genul BMW 335xd sau BMW 330i...... |
| All times are GMT +2. The time now is 11:45. |
- Copyright 2026 4Tuning