![]() |
Logan 1.6
1 Attachment(s)
Masina are cipul rescris la Aspad, filtru aer Pipercross Venom, catalizator pastrat, evacuare marita pe 50mm, finala Borla.
|
Putere: 92,6cp / 68,1kw
Cuplu : 140 / 3554 rot/min Viteza max : 199 km'h |
1 Attachment(s)
Masina a fost masurata de doua ori ca sa masuram si amestecul. Puteti vedea astfel repetabilitatea masuratorilor noastre.
|
Quote:
|
2,6 cai din chiptuning, filtru \"sport\" si evacuare
parca nu-i una din cele mai bune afaceri.... Mai bine se usura cumva masina cu 28 de kilograme si se ajungea la acelasi raport putere/masa :D |
Masina are declarati de fabrica vreo 87 care sunt de fapt cam 85 :wink:
|
sa inteleg ca dupa modificarile astea ( vreo 6-700 eur), adica vreo 10000 total, n-o sai mai dau 3 masini cu harbu meu de 15 mil, ci numai vreo 2? :lol:
zbuciumus, poate imi raspunzi si mie te rog la topicul legat de dacie..nu de alta, dar poate ne vedem la un dyno... :wink: |
Da ce harb ai ma bitzule ca poate vedem cate maisni dai la un 1.6?
|
pai a dat vre`o 3 masini la un logan pe baneasa din ce tin eu minte :) este si filmarea prin galerie.
|
pai bytzu mi-a dato mie cam la 1 masina logan 1,6 dar vreau sa imi iau revansa :twisted: cu dacia 1300 dar .............. nu stock
|
frate eu am chip si filtru si ies la egalitate cu un logan 1.6.
eu zic ca poate chiar e posibil sa fiu o idee in fata lui. Sa inteleg ca daca imi fac si evacuarea o sa ies la egal cu un logan de 1.6 cu chip filtru si evacuare ? :lol: :lol: :lol: :lol: |
Re:
Quote:
|
Re: Logan 1.6
aia e masina lu codrin??? dupa ce a facut cip, evacuare, filtru?????? adica nu a castiga nimik?????
|
Quote:
Nu sti sa interpretezi cifrele astea. Nu e imposibil 200 pt o masina de 90cp. Viteza maxima nu este cea pe care o atinge in mers pe strada ci pana acolo permite cutia de viteze daca ajungi sa limitezi turatia. Nu mai sariti sa muscati daca nu stiti cum e treaba. FLORINE - defineste cand pui viteza maxima de stand langa grafice. viteza maxima teoretica ideeala - sau mai simplu viteza maxima de banc |
Eu am presupus ca se refera la viteza reala.Viteza maxima daca ar rula in vid o pot calcula si eu daca ma pasioneaza,nu e nevoie de dyno pentru asta,pot sa caut pe net ce viteza am la o turatie oarecare in ultima treapta (sau sa ma uit pe vitezometru),inmultesc viteza aia cu raportul dintre turatia maxima si turatia la care stiu viteza si gata.Sau astept zapada,trag frana de mana sa fiu sigur,bag a 5-a,blana si dau drumul la ambreiaj,dupa care astept sa vad unde se opreste vitezometrul.Doar ca asta nu foloseste la nimic.Interesant ar fi de stiut cat creste viteza maxima reala in urma modificarilor...
|
mai... eu am un golf v 1.9 tdi..90 d cai, si am mers cu 200km/h la 4000 d ture viteza care e trecuta in certificat e de 176km/h
|
Quote:
am si eu un pasat de 90cp si tot cu 200 fuge |
Topicul cu "hai sa aberam cat de mult de dorim sa prinda masinile noastre" e in alta parte.Iar povestile pescaresti nu au ce cauta pe un forum auto.
Ideea era alta oricum... |
1 Attachment(s)
uitati ceva aproape de 200 cu loganul
|
Quote:
|
asta shtim cu totzii,dar ii ceva nu?
|
poza asta cu 200kph sa o pui la aia cu cielo care se cred si ei zmei cu masina lor...sa ii impresionezi p-aia...ar trebui sa ruleze in paralel unu care are 200cp si 200kph e pe undeva la jumatea kilometrajului, sa fie eroare cat mai mica
|
Pe mine ma ingrijoreaza mica sincopa din graficul Loganului (pe la 3500-4000 ture).
E ceva general sau doar s-a intamplat doar la exemplarul testat? Cat despre viteza maxima, sa nu uitam ca kilometrajele au o mica eroare in ceea ce priveste afisarea vitezei reale, si ca aceasta "eroare" este de obicei una optimista (mai pe romaneste: arata mai mult decat "e") |
Quote:
am si eu o intrebare la viteza maxima dyno e egal masina ridicata d fata si calcata? merci. |
Daca ridici masina de fata,ce nevoie mai ai de dyno ? :rolleyes2
A zis SEBASTIAN intr-un post anterior ce inseamna viteza aia. |
Quote:
auzisem si eu ca nu prea se poate scoate mai nimic din motoarele de pe logan.. dar totusi....mai mult scot din audele meu de 1.6 pe carburatie....Deci degeaba o sa vedem loganuri umflate...ca la putere...maxim 100cp ..cel putin pana apare motorizarea de 16v |
Eu cred ca era vb despre un Logan de 1.4 si ati gresit voi cand ati scris . Pe bune ! Eu am o Solenza 1.4 si dupa chip , evacuare sport Borla completa si admisie sport am ajuns cel putin la 83 CP . Loganul de 90 CP este adevarat ca are de fapt 88-89 din fabrica , dar dupa ce-i faci chip , admisie si evacuare sport trebuia sa ajunga la 96-97 cel putin . Eu am prieteni prin club care au Logan si va spun ca depasesti 96 CP usor dupa toate aceste imbunatatiri ! Deci ori acele masuratori au fost facute initial , ori masina era 1.4 , ori admisia si chipul nu sunt bune in aceasta configuratie ... ceva este in neregula !
Acum referitor la diferenta de kiometraj va spun ca pe masurate pe banc si pe GPS la mine este o eroare de 8% , adica kilometrajul indica mai mult cu 8% fata de real . La computest iti spune si acea eroare , dar se paote si masura , asa ca puteti intreba pe cineva care are Logan si a masurat acea eroare . Eu banuiesc ca tot pe la 8% ar fi . Apoi acea poza pusa mai sus cu Loganul cu ceasurile luminate mai alte culori are chip , evacuare si alte cateva imbunatatiri . Nu stiu sigur daca masina este a unui tip Design sau a altui prieten de-al lui , dar ... asta nu face sa sustina ce spun si anume ca un Logan 1.6 poate ajunge la 200 pe kilometraj dupa chip , admisie si evacuare schimbate ! |
pana nu faci un dyno sunt vorbe in vant. 8 cai din cip, evacuare si admisie e plauzibil, dar nu mai mult. iar loganul de care este vorba cred ca il stiu si pmul intr-adevar spunea ca are 93cp
|
Pestisorule , asta spun si eu . In primavara am sa-i fac un dyno ca sa nu mai fie vorbe in vant . Dar referitor la Logan 1,6 dupa toate astea sa aiba DOAR 93 Cp este jenant !
|
o sa fii dezamegit profund dupa ce o vei testa.
|
Inainte sa o cumpar am fost la Computest si a dat 68 CP si asta pt ca filtrul de aer nu fusese schimbat de 23.500 km si era moarte "curata" . Dupa ce am luat-o l-am schimbat si parca am bagat NOS :)) ( na ca tot are SGM-ul ) , s-a simtit imediat plusul de putere . La fiecare imbunatatire , s-a simtit imediat castigul de putere si cuplu si prin tot ce am facut s-a adunat ceva in plus . In minus nu a fost in nici un caz ! ( poate prin cateva kg in plus de la instalatia audio si insonorizare ) . Si a mai fost o mica experienta cu o DSN pe care am condus-o vre-o 60 km ... si acum vre-o 10 zile facuse testul si avea 74CP masurati , iar la putere era mai slaba decat a mea . Si daca ma gandesc bine sincer nici nu ma intereseaza ce spune acel dyno ca timp eu sunt multumit de masina si de modificarile pe care le-am facut ei .
La acel Logan ... nu cred ca era totul in regula cu el si probabil ca din fabrica nu a avut mai mult de 85 CP . Parerea mea ! |
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
si sa stii ca imi place consumul de 14.9 % care il arata loganul. plus ca nu are modificari si teste la computest ;) |
Mai uite ca am mai facut si eu niste teste si cu a mea si cu doua Loganuri (1.4 si 1.6 ) si ... parca incepe sa fie "ceva putred in Danemarca " in acea poza . Daca masina avea modificarile facute se duce intr-a 4-a pana in limitare , dar intr-a 5-a nu ajunge la acea turatie care este pe bord ... decat poate pe acel dyno de care se mai vorbea ! Iar consumul ... eu la 170 aveam 15,3 % aprox , asta pentru ca pedala trebuia tinuta la 3/4 pentru a mentine viteza din cauza rezistentei la inaintare ... deci si acel consum mi se pare totusi prea mic pentru un 200 km/h in realitate , dar pe dyno , este foarte posibil !
|
Testul pe bank cu supune rezistenta aerului care e enorma si nici cea reala la rulare.
|
ce aveti mai?nu puteti intelege ca dacia 1.6 prinde 200?proasta conceptie despre masina autohtona care nici nu mai este asa de autohtona.....si eu am logan 1.6 mpi si am prins cu el 205 km/h si este stock.in oradea pe calea borsului.voi credeti ca motorul renault nu poate 200,numai volkwagen si audi si restu'?adevarul este ca nu multi se incumeta sa-i dea talpa asa cum scrie la carte si bat degeaba din gura,sau poate nici nu stiu cum se da talpa....;)
|
Quote:
|
Ce cifra octanica avea benzina la efectuarea testului?
|
87,75002371 +/- 034,% Cetane
|
Eu imi spun parerea : un Logan stock 1.6 nu poate atinge 200 km/h pe bord in conditii normale de sosea , fara inclinatie , fara alt autovehicul in fata lui , iar bezina sa fie de 95 ... fara aditivi sau alte "octane boost-uri " . Daca s-a intamplat vre-o data atunci la unul atunci sa se considere norocos ca ori a fost panta inclinata , ori a batut vantul din spate ( ceea ce este super ajutor ) ... ori a trecut Sfantu Petru si l-a ajutat oleaca .
Acum daca faceti tuninguri ... chip , evacuare , admisie ... se schimba treaba si cunosc persoane ca pot prinde cu un Logan 1.6 tunat oricand 200 km/h pe bord in conditii normale . In mod normal un Logan prinde pe bord ( daca este norocos ) viteza maxima inscrisa in specificatiile tehnice ale motorului * 1,08 . Asta inseamna DOAR ca acea masina are puterea si capacitatea de a lucra in conditii optime . Pentru cei care spun ca au prins mai mult cu masini stock ... nu fac altceva decat sa ma convinga de faptul ca in ultima vreme sunt multi pescari si vanatori printre cumparatorii de Logan . Si sa nu uite ca multi confrati de-ai lor nu se bucura nici macar de acea putere de 75 , respectiv 90 CP inscrisa in talon , ci de valori de genul 73 , respectiv 87 CP abia obtinuti pe dyno ! P.S. Termenul "pe bord" se considera ca fiind o viteza relativa mai mica decat cea reala cu 8% , eroare masurata pe GPS si/sau dyno ! P.P.S. Singura Dacie care o scos mai mult ca specifiicatiile tehnice a fost DSN ! |
| All times are GMT +2. The time now is 04:07. |
- Copyright 2026 4Tuning