Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dyno Tuning (https://forum.4tuning.ro/175-dyno-tuning.html)
-   -   DACIA LOGAN DCI (https://forum.4tuning.ro/175-dyno-tuning/12995-dacia-logan-dci.html)

MasterTuner 13-02-06 18:34

DACIA LOGAN DCI

1 Attachment(s)
Masina era de fapt Renault Clio Symbol cu motor identic cu cel care echipeaza si LOGAN. Masina era stock. Se putea obtine si o putere mai mare, dar incepea discret sa apata fumul negru. Motorul asta nu are intercooler. :(

L-am denumit asa ca sa si vedem cum acceseza vizitatorii acest topic cand citesc cuvantul magic LOGAN. Fac pariu acum ca va avea dublu vizitatori decat topicul vecin Renault DCI 80 cp. :D

sil4tuning 14-02-06 06:03

dar intre logan de 1.5 cu 65 cai si un clio symbol tot de 1.5 tot cu 1.5 ...motoarele sunt identice ...? care este mai elastic ?

sil4tuning 14-02-06 06:04

ma repet ca am gresit
dar intre logan de 1.5 cu 65 cai si un clio symbol tot de 1.5 tot cu 65 cai ...motoarele sunt identice ...? care este mai elastic ?
care masina ar fi indicata sa o cumpere ...vreau un sfat !

MasterTuner 14-02-06 14:23

N-auzi vere ca sant identice motoarele! Adica la fel, aceleasi, tot una, nici o diferenta, tot un drac. Daca vrea viteza max probabil ca Clio ca are o arie transversala (aia de se inmulteste cu cx-ul si-ti da rezistenta la inaintare) mai mica. Daca vrea demaraj trebuie cautata greutatea si avut in vedere ca LOGAN are jante pe 15 si Clio Symbol pe 14...probabil ca tot Clio e mai tare.

sil4tuning 14-02-06 21:16

asa men 10x :wink:

SEBASTIAN 15-02-06 00:50

Re:

Quote:

Originally Posted by \"zbuciumus\"
N-auzi vere ca sant identice motoarele! Adica la fel, aceleasi, tot una, nici o diferenta, tot un drac. Daca vrea viteza max probabil ca Clio ca are o arie transversala (aia de se inmulteste cu cx-ul si-ti da rezistenta la inaintare) mai mica. Daca vrea demaraj trebuie cautata greutatea si avut in vedere ca LOGAN are jante pe 15 si Clio Symbol pe 14...probabil ca tot Clio e mai tare.

+rapoarte in cutie
masinile cu motoare identice si puteri identice nu au mereu softuri identice din fabrica.
Exista f multe diferente!

ceky 02-03-06 21:54

...

Sebi a zis foarte bine , concluzia fiind ca sunt identice mecanic dar va pot informa ca sistemul de injectie este nou si nu este acelasi cu cel de la Renault Clio.Momentan nu se poate face dar in curind va fi disponibil un flash pt el.
Cu respect,
Ceky

ceky 02-03-06 21:54

...

Sebi a zis foarte bine , concluzia fiind ca sunt identice mecanic dar va pot informa ca sistemul de injectie este nou si nu este acelasi cu cel de la Renault Clio.Momentan nu se poate face dar in curind va fi disponibil un flash pt el.
Cu respect,
Ceky

MasterTuner 03-03-06 15:33

Dar ce rost are sa asteptati, veniti direct la MasterTuner. :D :D :D

bano 23-03-06 19:30

Re: DACIA LOGAN DCI

mai nou ,are 70 de cai dci .

silviuGreseala 21-04-06 22:05

cilo este mai bun decat logan.este mult mai aerodinamica!!!!

MasterTuner 22-04-06 11:30

Silviu, chiar e o Greseala. Aici se vorbeste despre MOTOARE. Vizitati alte portiuni ale forumului pt. aerodinamica. Multumim...

Bogdan_mb 22-04-06 14:26

Quote:

Originally Posted by silviuGreseala
cilo este mai bun decat logan.este mult mai aerodinamica!!!!

totusi ... cand o sa gasim un post de-al tau care sa aiba legatura cu subiectul discutiei ?

fuzzy 23-06-06 17:12

totusi daca imi aduc aminte bine (poate ma insel, si atunci va rog sa ma corectati...) ca solenza diesel are cam acelasi motor (parca tot 65 cai) dar teoretic motorul fiind mai mare (1,9l) ar trebui sa aibe performantze doar un pik mai mari decat cel de 1,5 de pe lgn......dar oricum aici stiu ca vin probl cu caroseria& celelalte....... oricum sincer as fi sperat la cam aceeasi capacitate (2l) pe lgn.......

bogdan C.E.T. 23-06-06 20:37

dar loganu are turbo , iar solenta n'are.

bluey 24-06-06 06:56

Niciodata n-am reusit sa disting culorile pe graficele de la MasterTuner.Parca a sarit de 80Cp nu sau nu vad eu bine?
Exista turbine mai mari ce pot fi montate pe motorul asta?
Dar intercoolere??
Zbuciumus la cati caluti crezi ca poate ajunge motorul asta de 1,5 cu alta turbina si intercooler montat (si UNICHIP) :)

BASU 25-06-06 12:03

bluey motorul de 65cp de fabrica NU are intercooler ( scrie si in primul post )
doar varianta de 80cp sau cea de 100cp care are si turbo cu geometrie variabila
iar pe fisa dyno daca ti-e greu sa te uiti pe grafice vezi ca scrie sus in stanga PMAX 85 ;)

bluey 25-06-06 14:31

Quote:

Originally Posted by BASU
bluey motorul de 65cp de fabrica NU are intercooler ( scrie si in primul post )
doar varianta de 80cp sau cea de 100cp care are si turbo cu geometrie variabila
iar pe fisa dyno daca ti-e greu sa te uiti pe grafice vezi ca scrie sus in stanga PMAX 85 ;)

Bine ca esti tu destept.
Data viitoare cand ne vedem iti fac o skema cu sagetutze:
DACA ii montezi iiinteercoooleeer cat castigi in plus?
Si tot acolo sus scrie PMAX 70Cp fara modificari.Deci nu scrie 65.
Sau mai avea masina un filtru sport si vreo toba lipsa si a uitat Zbuciumus sa ne spuna.

MasterTuner 28-06-06 11:47

Multe motoare turbo diesel dau o putere putin mai mare decat declara fabricantii, asa si in acest caz. Daca ii pui intercooler ar trebui sa mearga spre 95-100.

Quote:

Originally Posted by bluey
Bine ca esti tu destept.
Data viitoare cand ne vedem iti fac o skema cu sagetutze:
DACA ii montezi iiinteercoooleeer cat castigi in plus?
Si tot acolo sus scrie PMAX 70Cp fara modificari.Deci nu scrie 65.
Sau mai avea masina un filtru sport si vreo toba lipsa si a uitat Zbuciumus sa ne spuna.

bluey 28-06-06 18:24

Quote:

Originally Posted by zbuciumus
Multe motoare turbo diesel dau o putere putin mai mare decat declara fabricantii, asa si in acest caz. Daca ii pui intercooler ar trebui sa mearga spre 95-100.

Deja devine mai performanta decat un 1,6MPI si consuma si frumos.

weedboy 03-07-06 02:12

Sincer imi vine foarte greu sa cred k dak echipezi un motor de logan 1.5dci te duci pana in 95-100cp....tare mult asi vrea sa vad pe unu cu un intercooler sa vad catzi cp are pana la urma........:arrow:

BASU 03-07-06 09:30

weedboy la varsta ta e ceva normal sa crezi mai greu... dar motoarele 1.5dci au 3 versiuni... 65cp 80cp si 100cp din fabrica ... sunt puse pe megane si pe clio

MasterTuner 24-08-06 12:05

1 Attachment(s)
Uitati si o Dacie Logan 1.5 DCI autentica. Se pare ca e si mai tare stock decat Symbolul.

eXelero 04-09-06 02:55

Am si eu o mica intrebare. din ce am citit eu pe altundeva pe aici pe forum, la motoarele care au turbo din fabrica, in special diesel, cand se face chip-tuning-ul se modifica si presiunea in turbina. la logan ati facut asa ceva sau doar se modifica parametrii motorului? ce vreau eu sa intreb cred ca este destul de clar. si asta pentru ca eu am logan 1,5 dCI si stiind ca are acelasi motor de pe megane, si ma refer la varianta de 100 cp, cred ca se poate duce linistit loganu la puterea asta, prin soft. asta cred ca se poate realiza neaparat prin modificarea si a presiunii in turbina pt ca ce am observat, si presupun sa nu numai eu, la megane suiera mult mai tare.la logan abia auzi turbo ala:rolleyes2 zic si eu. sper ca nu e ceva offtopic prin postul asta. salutare si astept raspuns

bluey 04-09-06 06:22

Quote:

Originally Posted by eXelero (Post 542082)
Am si eu o mica intrebare. din ce am citit eu pe altundeva pe aici pe forum, la motoarele care au turbo din fabrica, in special diesel, cand se face chip-tuning-ul se modifica si presiunea in turbina. la logan ati facut asa ceva sau doar se modifica parametrii motorului? ce vreau eu sa intreb cred ca este destul de clar. si asta pentru ca eu am logan 1,5 dCI si stiind ca are acelasi motor de pe megane, si ma refer la varianta de 100 cp, cred ca se poate duce linistit loganu la puterea asta, prin soft. asta cred ca se poate realiza neaparat prin modificarea si a presiunii in turbina pt ca ce am observat, si presupun sa nu numai eu, la megane suiera mult mai tare.la logan abia auzi turbo ala:rolleyes2 zic si eu. sper ca nu e ceva offtopic prin postul asta. salutare si astept raspuns

:lol: Este acelasi motor de pe Megane de 100Cp in sensul ca are 4 cilindri :lol:
Megane mai are "cateva mici" piese in plus : un intercooler, presupun ca si turbina este mai mare ca doar nu o duceau francezii pe asta mika la limita de sus din fabrica.Doar din soft (adica UNICHIP) cred ca poti sa-l duci pana la 100cp pentru vreo 500km :lol:.
Iti dai seama ca si Megane poate fi "aranjat" cu un UNICHIP si probabil ca va sari de 120Cp.
Piesele lipsa considera-le optionale pe care le-au sarit romanii in oferta :)

eXelero 04-09-06 10:43

da, ai dreptate, numai ca eu stiam k turbina de pe logan este cu geometrie variabila, nu fixa. de aia ziceam.si intercooleru ala nu face mare diferenta.de exemplu am citit pe un forum dacia ca cele euro 4 de dincolo, la logan ma refer, au si un intercooler, ducand-o astfel la 68 cp.totusi raman sa cred ca toata smecheria este din soft, deci in mare parte ii revine turbinei treaba de a mari puterea.si nu cred ca strici ceva cu o crestere de putere, chiar pana la 100 cp, pentru ca motorul in sine, este identic cu cel de pe megane sau clio, deci suporta o astfel de putere, de oriunde ar veni ea. astept sa imi raspunda baietii cu chip-tuningul, ca ei stiu mai bine ce pot face sau nu ;) salutare

scorpio GL 04-09-06 11:54

Uneori forumul asta e atat de distractiv...

Race 04-09-06 13:48

dCi 80 are in plus fata de dCi 65 un intercooler aer/aer,presiune marita de supraalimentare de la 1,05 la 1,2 bari si injectoare mai mari.
dCi 100 are alta turbina,cu geometrie variabila (asta e nerelevant pentru puterea maxima),raport de compresie scazut si presiune de supra-alimentare mai mare,si un intercooler mai eficient.

Mai sunt pe forum oameni care vroiau sa faca SDI->TDI si 6v->12v din chip.Deci pana acum un chip poate inlocui turbina pur si simplu,o turbina mai mare,un intercooler,alte pistoane (pentru raport de compresie marit/micsorat),2 supape/cilindru si un ax cu came/rand de cilindri.Cand va zice vreunul ca isi face 1.6 din 1.2 prin chip o sa fie lista completa,si se va dovedi ca zicala americana "no replacement for displacement" e falsa :D

SUN 04-09-06 14:04

Quote:

Originally Posted by scorpio GL (Post 542330)
Uneori forumul asta e atat de distractiv...

Nu pot decat sa spun acelasi lucru...se pare ca Race te-a lamurit in legatura cu motorasu tau de logan ce poate fi dus in 100 de cai fara probleme...bai copile inainte sa postezi prostii pe forumul asta documenteaza-te sau daca ti-e lene macar intreaba nu te da cunoscator!

Ciro_zel 05-09-06 16:07

Daca voi baietii "destepti si atotcunoscatori in ale masinilor" va uitati la inceputul topiclului citeati urmatoarele

zbuciumus vbmenu_register("postmenu_308804", true);
Moderator
https://forum.4tuning.ro/images/ranks/5.gif
Stage 4

My Photos: (0)
Member of:
[ Moderators]

https://forum.4tuning.ro/images/icons/icon1.gif DACIA LOGAN DCI
Masina era de fapt Renault Clio Symbol cu motor identic cu cel care echipeaza si LOGAN. Masina era stock. Se putea obtine si o putere mai mare, dar incepea discret sa apata fumul negru. Motorul asta nu are intercooler. :sad:

L-am denumit asa ca sa si vedem cum acceseza vizitatorii acest topic cand citesc cuvantul magic LOGAN. Fac pariu acum ca va avea dublu vizitatori decat topicul vecin Renault DCI 80 cp. :grin:

Din cele de mai sus reiese ca motorul fiind de pe symbol e destul de apropiat de cel de megane ,si tind sa cred ca omu' asta stie ce spune

Asa ca baieti "destepti si atotcunoscatori in ale masinilor" nu trebuia sa va agitati asa chiar daca sunteti "destepti si atotcunoscatori in ale masinilor" pentru ca omul punea o intrebare pertinenta, si ceea ce faceti voi este chiar pueril, demn de 14 ani si mingea din fata blocului, poate omul e sa zicem mare programator si va pune si voua o o intrebare din programare si apoi va arata curu' ca deh..voi nu stiti..si el stie....in aceeasi situatie l-ati pus si pe el si el..poate ca nu e mare mester in masini si are intrebari. Asa ca baieti "destepti si atotcunoscatori in ale masinilor" mai ganditi inainte sa postati

CataNOS 05-09-06 18:12

Ciro_zel, cam faci exces de zel. Noi comparam aici motorul de 65 de cai cu cel de 100. Se vede ca nu prea ai nici o idee despre motoarele astea. Daca zicea ceva de motoare de bmw, nu ma bagam, ca nu le prea am cu ele, in schimb cunosc motoarele de reno destul de bine incat sa stiu ca intre motorul de 65 de cai si cel de 100 nu prea exista legaturi.
Nu s-a dat nimeni atotcunoscator, si prosti nu suntem asa ca nu mai face misto daca nu stii despre ce vorbesti.

Mai gandeste-te inainte sa postezi.

hai ca poate iti pun si eu o intrebare din "organe de masini" ca tot fac porcarii d-astea la facultate, si daca nu stii iti arat curu, ca sa te citez :D
Si daca tie iti convine ca forumul sa se umple de pusti care nu au ce face decat sa intrebe ce le trece in momentul ala prin cap... no comment.

Race 08-09-06 01:39

Quote:

motorul fiind de pe symbol e destul de apropiat de cel de megane
Problema nu se punea ca motorul ala are ceva pentru ca este pe Logan.Toate cele 3 dCi-uri au fost pe Clio 2,iar cele mai puternice pe Megane.Dar asta nu inseamna ca nu sunt diferente majore intre ele,care nu se pot inlocui prin electronica.Sau tu esti de parere ca un 1.4/98 CP poate fi dus prin electronica la 225 CP,doar pentru ca ambele motoare exista pe Megane ?

Ciro_zel 08-09-06 01:53

Quote:

Originally Posted by Race (Post 547229)
Problema nu se punea ca motorul ala are ceva pentru ca este pe Logan.Toate cele 3 dCi-uri au fost pe Clio 2,iar cele mai puternice pe Megane.Dar asta nu inseamna ca nu sunt diferente majore intre ele,care nu se pot inlocui prin electronica.Sau tu esti de parere ca un 1.4/98 CP poate fi dus prin electronica la 225 CP,doar pentru ca ambele motoare exista pe Megane ?

Hai sa nu exageram acum, aveam impresia ca motoarele sunt inrudite avand schimbate turbina, soft-ul si/sau lipsa sau prezenta intercoolerului , dar pastrand acelasi bloc si interne. Daca nu e asa imi cer scuze si cer lamuriri:-)

bluey 08-09-06 08:25

Quote:

Originally Posted by Ciro_zel (Post 547241)
Hai sa nu exageram acum, aveam impresia ca motoarele sunt inrudite avand schimbate turbina, soft-ul si/sau lipsa sau prezenta intercoolerului , dar pastrand acelasi bloc si interne. Daca nu e asa imi cer scuze si cer lamuriri:-)

Si eu eram de aceeasi parere (poate si alte injectoare dar nu mult mai mari ca sunt scumpe :lol: ).

SUN 08-09-06 16:49

Injectoarele difera de la versiunea de 65 la cea de 82 si evident sunt alte injectoare pt cea de 100 cat si presiunea in rampa comuna de injectie!

Ciro_zel 08-09-06 17:26

Quote:

Originally Posted by SUN (Post 547861)
Injectoarele difera de la versiunea de 65 la cea de 82 si evident sunt alte injectoare pt cea de 100 cat si presiunea in rampa comuna de injectie!

In concluzie tu ne spui ca toata gama Renault dci de pe megane/clio/dacia logan e inrudita pastrand blocul si internele?Lamureste-ma si pe mine te-ash ruga, sunt cam in ceatza :???:

bluey 09-09-06 13:20

Quote:

Originally Posted by Ciro_zel (Post 547886)
In concluzie tu ne spui ca toata gama Renault dci de pe megane/clio/dacia logan e inrudita pastrand blocul si internele?Lamureste-ma si pe mine te-ash ruga, sunt cam in ceatza :???:

Pai cam asta cred ca este si adevarul.Nu vad de ce s-ar complica sa faca blocuri motor diferite cu alte distributii,etc. etc. pentru aceeasi cilindree.Ca nu discutam despre diferente extraordinare ca la VW (1,4FSI si 1,4TSI).

MindBlank 17-09-06 18:06

Logic ca blocul motor si cu "internele" sunt comune, ca nu baga Renault bani in R&D pentru un nou motor, cu aceeasi cilindree, dar doar cu 20 de cp in plus. Nu era rentabil, nu?

Diferentele se obtin cu ajutorul intercoolerelor, turbinelor mai performante, injectoarelor care difere la cele 3 motoare, presiunii de injectare, adica exact ce au mai spus altii inaintea mea. Daca voua vi se pare cale usoara de la 65 la 100 cp si ca se poate face prin soft doar, atunci succes mult, dar nici nu se pune problema de diferenta doar la nivelul injectiei, sper ca v-ati prins.

In orce caz, vad ca e un plus micut de performanta in urma chip-ului. Ma refer la 1,5l 65cp. Si spun asta pentru ca e diesel si nu e aspirat. Dar la turbinuta pe care o ara, presupun ca nu e rau de loc. Si daca stau sa ma gandesc, nu e mic pana la urma, ca reprezinta 20% din puterea initiala, pare mic doar cand e cuantificat...

Parerea mea e ca dupa ce lanseaza faza 2, vor baga si motorul de 80 de cp, pentru ca diesel-ul are succes. Si atunci vor fi posibilitati extinse, ca sa zic asa, sau mai exact, va fi mai accesibil de modificat, in principal datorita existentei intercoolerului, care in cazul delui de 65cp limiteaza oarecum spectrul acestor "posibilitati de modificare". Cel de 100 de cp nu se pune problema sa existe pe Logan, plus ca din cate stiu eu e exclusiv pe Megane. Poate pe Loganul 2 din '08... Cine stie.

Evil Yuri 25-09-06 08:58

Interviu Marian Sirbu, Sef serviciu punere la punct motoare (Dacia):

Rep: sa intelegem ca dieselul va avea 70 CP?
Marian Sirbu: In prezent, dCi-ul dezvolta pentru pietele UE (unde respecta normele Euro4) 70 CP. Motorul este echipat cu o alta turbina si alte injectoare. Teoretic, odata cu trecerea la Euro 4 va dezvolta 70CP, ca in Vest.

Sursa: revista Autoshow Nr. 158, 15 Septembrie 2006

bluey 26-09-06 23:06

Quote:

Originally Posted by Evil Yuri (Post 564316)
Interviu Marian Sirbu, Sef serviciu punere la punct motoare (Dacia):

Rep: sa intelegem ca dieselul va avea 70 CP?
Marian Sirbu: In prezent, dCi-ul dezvolta pentru pietele UE (unde respecta normele Euro4) 70 CP. Motorul este echipat cu o alta turbina si alte injectoare. Teoretic, odata cu trecerea la Euro 4 va dezvolta 70CP, ca in Vest.

Sursa: revista Autoshow Nr. 158, 15 Septembrie 2006

Sau pot sa lase turbina si injectoarele neschimbate si va avea 60Cp dar va fi mai ieftin.
Din cate stiu eu montarea unui catalizator mai restrictiv nu omoara chiar 10-15 cai.Cam atat cred ca s-ar castiga cu inlocuit de turbina si injectoare.E o virgula undeva.Unde sunt restul de caluti pe care ii dau turbina mai mare si injectoarele???Sau sunt doar de marketing turbinele astea noi?

All times are GMT +2. The time now is 12:09.

- Copyright 2026 4Tuning