Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Dacia (https://forum.4tuning.ro/306-zona-tehnica-dacia.html)
-   -   Rollcage Dacia (fotografii, exemplificări, detalii tehnice şi de cost) (https://forum.4tuning.ro/306-zona-tehnica-dacia/129405-rollcage-dacia-fotografii-exemplificari-detalii-tehnice-cost.html)

morcov_ssl 15-06-09 11:50

Rollcage Dacia (fotografii, exemplificări, detalii tehnice şi de cost)

7 Attachment(s)
cam asta e .......

vali vtk 15-06-09 21:12

Re: AG 70 RNO - Dacia 1300 in stil DRT

ce teava ai folosit (ce diametru si cat e in carne?)
la talpile de prindere sub masina ai ai pus dubluri?
si daca poti pune date tehnice la motoarele f7p si f7r

Muttley 16-06-09 09:44

- fixarile dintre bare se puteau elabora ceva mai mult. Suruburile alea de 6 sunt îndoielnice. In caz de Doamne-fereste, alea plesnesc, iar anumite bare vor fi libere sa strapunga tot ce intalnesc in cale. Recomand prieteneste regandirea problemei.
- la un roll-cage, care-n cele din urma se rezuma la niste grinzi cu zabrele, ideal ar fi sa existe macar o bara in diagonala. Poti pune una in spatele scaunelor, presupun ca taximetrie nu vrei sa faci cu ea.

Daca replica nu va consta in noroi in ochi, mi-ar placea sa stiu cam cat cantareste cusca ta.

morcov_ssl 16-06-09 09:48

Quote:

Originally Posted by vali vtk (Post 2410163)
ce teava ai folosit (ce diametru si cat e in carne?)
la talpile de prindere sub masina ai ai pus dubluri?
si daca poti pune date tehnice la motoarele f7p si f7r

pai i-a si tu si cauta anexa j din regulamentul FIA si vezi ca sunt toate detaliile acolo despre cum sa iti faci rollbarul... iar despre f7p=1.8 iar f7r=2.0 restu le gasesti pe net........ nu stiu de ce ma intrebi pe mine date tehnice despre motoarele astea

Quote:

Originally Posted by Muttley (Post 2411134)
Vreo doua observatii legate de roll-cage daca mi se permite:
- fixarile dintre bare se puteau elabora ceva mai mult. Suruburile alea de 6 sunt îndoielnice. In caz de Doamne-fereste, alea plesnesc, iar anumite bare vor fi libere sa strapunga tot ce intalnesc in cale. Recomand prieteneste regandirea problemei.
- la un roll-cage, care-n cele din urma se rezuma la niste grinzi cu zabrele, ideal ar fi sa existe macar o bara in diagonala. Poti pune una in spatele scaunelor, presupun ca taximetrie nu vrei sa faci cu ea.

Daca replica nu va consta in noroi in ochi, mi-ar placea sa stiu cam cat cantareste cusca ta.

daca tu crezi ca cusca asta a fost gandita prost acum vreo 10 ani explica-mi si mie de ce dupa atetea accidente care le-a avut si la morcovu batran pe masina si la SGM cand s-a pravalit ala cu ea in stalp, de ce mai traiesc astia? iti spun eu ca nu e asa.... mai nou acum in CNR sau in CNVC (VTM) cer custile sa fie mai mult sudate... dar iti garantez eu ca roll-cage-ul asta , ofera muuuuuult mai multa protectie decat o maşină oarecare.

B 89 WRC 16-06-09 11:09

din cate stiu eu sunt suruburi de 8 ca la orice rollbar omologat numai ca duritatea la asta e un pic mai mare decat las cele de la nicu cursa

flocea_ro_ab 16-06-09 11:14

cam cat costa un roll bar ? materiale / montaj / constructie ?

kta 17-06-09 09:54

Apropo de rollcage, nu putea fie apropiat mai mult in fata ? Ca e prea departe de stalpi. Probabil ar fi trebuit taiat din bord, dar asta e ...

morcov_ssl 17-06-09 16:30

Quote:

Originally Posted by kta (Post 2414036)
Apropo de rollcage, nu putea fie apropiat mai mult in fata ? Ca e prea departe de stalpi. Probabil ar fi trebuit taiat din bord, dar asta e ...

poate am gresit si eu putin la montaj.... gandeste-te ca am muncit la ea 3 zile si 3 nopti in continuu...si trebuia decupat din bord ca sa il montez corect.... este montat putin mai in spate dar nu ma deranjeaza....

UniculSGM 18-06-09 15:26

costa 700E un rollcage omologat FIA, produs de OMP racing.

UniculSGM 19-06-09 07:40

Re: Rollcage Dacia (fotografii, exemplificări, detalii tehnice şi de cost)

Nici n-am scris ca este dedicat pt dacia, am scris cat costa in medie unul omologat FIA , la OMP.

B 89 WRC 19-06-09 07:49

Quote:

Originally Posted by UniculSGM (Post 2419746)
Nici n-am scris ca este dedicat pt dacia, am scris cat costa in medie unul omologat FIA , la OMP.

e ok dar ai scris pe topicul asta Rollcage Dacia (fotografii, exemplificări, detalii tehnice şi de cost)
si am crezut ca te referi la dacia

woden665plus1 20-06-09 12:26

1 Attachment(s)
Anexa J

srn_86 25-06-09 12:01

am si eu o intrebare dar sa nu imi spargeti capul, care e diferenta dintre roll cage, si roll bar(scuze daca nu am scris corect)?

andi_cimpean 26-06-09 05:37

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by srn_86 (Post 2436467)
am si eu o intrebare dar sa nu imi spargeti capul, care e diferenta dintre roll cage, si roll bar(scuze daca nu am scris corect)?

nu iti sparge nimeni capul :lol:...

prima
poza este rollcage si a doua este rollbar :)...si ca si completare...ti-am atasat si un bullbar ;)

aysmen 07-07-09 13:53

8 Attachment(s)
Pun cateva poze cu rollcage-ul unui prieten,poate ajuta pe careva la constructie.

BH 59 FIF 18-07-09 21:24

Aysmen, ce fel de teava s-a folosit pentru rollcage-ul din poze? Si nu in ultimul rand, ce greutate are? Merci mult.

aysmen 21-07-09 15:41

Quote:

Originally Posted by BH 59 FIF (Post 2495789)
Aysmen, ce fel de teava s-a folosit pentru rollcage-ul din poze? Si nu in ultimul rand, ce greutate are? Merci mult.

Salut scuze pentru intarziere, a folosit teava groasa in carne de un 1 tol 1/4s,1 tol si aia mai subtire 3/4.
Suruburi de otel de 12 cu cap de imbus iar ca greutate aproximativ 20 kg,inca nu l-a cantartit.

15YFY 05-02-11 23:59

59 Attachment(s)
bafta la tradus si indoit tevi si sper ca n-am sarit nimik

All times are GMT +2. The time now is 12:47.

- Copyright 2026 4Tuning