![]() |
Crossover-ul Dacia Sandero Stepway, lansat azi în România
3 Attachment(s)
Crossover-ul Dacia Sandero Stepway, lansat azi în România
Astăzi, miercuri 17 iunie, România face cunoştinţă cu modelul Dacia Sandero Stepway, o maşină bazată pe modelul Sandero care a fost înălţat, prezentat ca fiind un automobil de teren, dar care este de fapt un crossover. Autoturismul românesc este versiunea europeană a lui Renault Sandero Stepway. Maşina este mai degrabă destinată traficului urban, deoarece garda la sol mărită îi poate permite să încalece mai bine bordurile şi să treacă prin gropi cu uşurinţă. Versiunea Stepway a modelului Sandero este disponibilă în două variante de motorizare, pe benzină, 1.6 MPI 90 CP, la un preţ de 9.200 de euro şi respectiv, pe motorină, 1.5 dCi 70 CP, la 10.400 euro. Consumul afişat în ciclu mixt este de 7,6l/100 km (pentru versiunea pe benzină) şi, respectiv, de 5,3l/100 km (pentru versiunea diesel), spun oficialii. Echipamentele de siguranţă prezente pe Dacia Sandero Stepway includ sistemul ABS Bosch 8.1 cu repartitor electronic de frânare (EBV), asistenţă la frânarea de urgenţă (AFU) şi două airbag-uri, pentru şofer şi pasagerul din dreapta. Trei culori metalizate sunt disponibile în serie: Gris Platine, Gris Comčte şi Roşu de Foc, iar volumul de încărcare este de 320 l (spaţiu care poate ajunge până la 1200 l dacă bancheta din spate este rabatată). Dacia Sandero Stepway poate fi comandat cu începere din 23 iunie 2009 şi va avea ca rivali modelele Ford Fusion, Fiat Sedici şi Suzuki SX4. <script type="text/javascript" src="https://www.4tuning.ro/flv_player4/swfobject2.js"></script><div id="508">film</div><script type="text/javascript">swfobject.embedSWF("https://www.4tuning.ro/flv_player4/flvplayer.swf","508","470","370","9.0.115", "https://www.4tuning.ro/flv_player4/expressInstall.swf" , {fullscreen:"true",file:"https://www.4tuning.ro/flv_movies/ssw1.flv",image:"https://www.4tuning.ro/flv_movies/ssw1.jpg"} , {allowfullscreen:"true"}, { });</script> <script type="text/javascript" src="https://www.4tuning.ro/flv_player4/swfobject2.js"></script><div id="509">film</div><script type="text/javascript">swfobject.embedSWF("https://www.4tuning.ro/flv_player4/flvplayer.swf","509","470","370","9.0.115", "https://www.4tuning.ro/flv_player4/expressInstall.swf" , {fullscreen:"true",file:"https://www.4tuning.ro/flv_movies/ssw2.flv",image:"https://www.4tuning.ro/flv_movies/ssw2.jpg"} , {allowfullscreen:"true"}, { });</script> |
Re: Crossover-ul Dacia Sandero Stepway, lansat azi în România
motoare cam mici (adik motoarele deja existente pe oriec model dacia care inca se mai fabrica) si chiar nu cred k acele consumuri sunt cele adevarate...iar interiorul este exact acelasi de pe logan face-lift si sandero...practic la masina asta nu au facut decat sa`i puna niste arcuri mai mari ca sa o inalte si sa`i remodeleze foarte subtil barile
|
Ce bord urat are, mai bine il lansau la toamna sau peste 1 an si mai munceau la design, motorizare etc sa scoata si ei ceva nou.
|
naspaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!:lol:
|
MIE IMI PLACE MAI MULT DC SANDERO NORMAL E DRAGUTA DACA AR FI SI 4X4 MINUNATA AR RUPE DACIA LA VANZARI EU UNU MIAS LOA DC SA IAU UN JEEP STRAIN LA MANA A 2A
|
naspa si ea si sandero normal:???: volanu ala cred ca arata mai bine dak il proiecta un copil de clasa a 3-a:rolleyes2
|
sandero sucks
|
deci nu ma mira nimic.... doar un sandero pus pe el niste plastice inaltat garda la sol si nimic care sa ofere ceva nou cateva dotari in plus nimic mai mult..iar interioul este cam la fel deci nu vad asa mare suprindere.
|
|
Pai da, nu e decat un Sandero mai inalt, nimic nou....ar trebui scos un alt motor mai puternic, ceva de 1.8 sau 2.0
|
in primul video jantele par de 16" sau 17" , de ce oare am impresia ca in oferta no sa fie jantele alea ?
|
inca o demonstratie ca nu suntem in stare sa proiectam o masina care sa arate bine si ... sa fie buna la ceva! un sandero de 10 mii euro! extraordinar de scump! nu se justifica banii astia!
|
dupa parerea mea va fi un esec total...
|
S.U.V-ul saracului,defapt este crossover,una peste alta este destul de buna,nu stiu de ce critica toata lumea,daca ar fi fost cum vrem noi masina asta n ar costa 10.000 euro,ar fi poate 20.000,dar in fine,stim sa criticam dar nu stim deloc sa apreciem.
Si daca stau sa ma gandesc,iar fi trebuit un motor mai mare,macar 1.8 |
Mie imi place cum arata, va fi o masina pentru cei care nu vor un Sandero normal. Motoare mici, dar si masina e mica. Un pas firesc pentru Dacia.
|
Nu cred ca va avea vanzari record!Poate da poate nu.In orice caz pe mine nu prea ma atrage;oricum parerile sunt impartite.
|
Quote:
Ba da,consumul e cel adevarat. Cel mai ieftin SX4 e 12.000,cat e un stepway "full". Sedici e 15,500. |
nu cred k o sa aiba nici un "impact" modelul asta ... sincer mai bine se axau un model 4x4 care daca il scoteau pe la 12-13000€ si cu un motor cat de cat decent cred k faceau treaba mult mai buna
|
primul lucru pe care vreau sa-l mentionez este: Dacia Sandero Stepway nu este nici crossover nici SUV cum abereaza unii ca ar fi, oficialii Dacia au spus clar ca nu este nici una din cele mentionate mai sus. Dacia Sandero nu este proiectata de noi la capitolul design aici Renault isi baga mainile, pentru ca Sandero este vandut si pe alte plaiuri din lumea asta sub sigla Renault, deci Dacia clar numai are prestigiu pe piata decat in Europa , da nici asa pentru ca ceea ce inseamna Dacia este defapt un Renault mai sarac, Logan atat cat si Sandero poarta doar numele de Dacia, sub capota scrie Renault, eu nu am vazut la Skoda sa scrie VW desi scrie TDI, dar ce mai conteaza e numele lui Skoda, pe spatele lui logan si sandero scrie "by Renault" ceea ce la skoda sau seat n-am vazut inca sa scrie "by volkswagen". Deci Renault are o politica proasta in ceea ce priveste Dacia, ca la Nissan daca le da motoare diesel 2.4 dci pe Navara si Pathfinder nu scrie Renault pe capac, ci Nissan si sub DCI. Dacia originala 100% a fost Nova, SuperNova, Solenza si Pick-up care au fost facute de inginerii de la Dacia, Dacia 1300 a fost tot un Renault licentiat si au facut-o Dacie peste noapte, dupa ce a cazut totul intre Dacia si Renault, am facut noi motoare de Dacie, dar tot din platforma lui R12.
Inca un lucru, nici nu ma astept ca Dacia sa avanseze prea mult, au aceleas interioare dezastruoase din punct de vedere al design-ului sunt praf, la fel ca orice Renault ieftin de proasta calitate, includ Clio,Modus, esecuri totale, se zvonea ca viitorul Logan ar fi o platforma a lui Megane prostii si chiar daca va fii va arata ca dreaq, dupa cum mai spuneau oficialii de rahat ai Dacia, ca suvul Duster s-ar putea sa fie bazat pe platforma Logan/Sandero sau cel mai probabil pe un Qashqai, ar fi bine daca ar fi la Nissan am avea o masina complet noua, daca va fi pe Logan tot acelasi interior si aceleasi motorizari. In concluzie noi la Pitesti - Mioveni suntem degeaba Dacia e 100% la Renault si aia fac toata smecheria , noua doar ne rezerva locuri de munca in Romania, daca Dacia nu ar mai prezenta profit pe aici prin Romania, sigur Renault si-ar lua totu si ar fugi in alta parte cum ar fi Russia ca are piata mare acolo, si noi ??? am fi muritori de foame, ca Dacia e a lor nu a noastra, tot ei ne-au ajutat sa o infintam tot ei ne-o si darama daca vor, dar nu ne fac masini ca lumea pentru ca E ROMANIA si Europa de Est se stie ca toate masinile sunt mai slabe comparativ cu cele din Vest. In concluzie stiti traducerea aia Daca Ai Cap Ia-ti Alta - DACIA, si bineinteles si cu ce. Asa ca Dacia nu ne va surprinde curand cu ceva revolutinar si complet nou. |
Mie imi place, nu e cine stie ce, putin inaltata, niste jante noi la versiunea full, barile redesenate, farurile mai dragute si atat. Sincer prefer Loganul Ph2 pentru ca este mai usor decat Sandero (in ciuda aparentelor), si este mai frumos, iar cu un 1.5 dci de 85 cp sau un 1.6 16v faci intr-adevar afacere decat un Sandero Stepway. Si-asa Loganul si Sandero sunt inalte, acum l-au intaltat si mai mult pe nea' Sandero dar asta e. Prefer Logan nou si full decat Sandero Stepway full cu 1.5 dci de 70 de cai.
|
Quote:
|
E o singura versiune, si la 9200 vine cu jante aliaj, AC, abs, exact ca in poze...
NU are computer bord, reglaj la scaun si volan, interiorul nu e cel de Prestige, ci ala cel mai ieftin.. Au redus ceva si au pus niste jante si bare pe plafon.. |
interiorul arata extrem de ieftin....si spatele mmmmmm naspa.
arata bine insa din fata. totusi motorizare slabuta. in general ..:censored: |
Quote:
Daca astia de sus guvernul vroiau industrie automobilistica nu lasau Dacia sa produca pe aceeasi platforma 20 de ani si Oltcitul sa moara. luvdog-arata-mi la 9000 o masina mai bine motorizata,spatiu mai mare,noua. Fusion cred ca e concurent direct pentru Sandero inaltat. Fiat Sedici si Suzuki SX4 sunt cu 1000,2000 mai sus. Nu cred ca se va vinde in Romania,sa dai 9000 pe un Sandero inaltat e prea mult. Astept sa o vad cum se comporta la testul elanului,sandero normal a avut probleme la testul elanului pe apa...facem pariuriile de pe acuma ? :D |
http://www.automobilist.ro/wp-conten...6/p1070858.jpg
http://www.automobilist.ro/wp-conten...6/p1070892.jpg http://www.automobilist.ro/wp-conten...6/p1070852.jpg Am fost si eu la lansarea Sandero Stepway. Tot ce pot sa zic e ca nu sunt impresionat deloc, nici de masina nici de eveniment. In orice caz, legat de chestia cu "crossover sau SUV", un oficial Dacia a declarat ca Sandero Stepway nu este nimic mai mult decat o alta versiune de Sandero. Nici crossover nici suv, ci un fel de facelift. Mai multe poze si detalii puteti gasi si aici, daca va intereseaza. |
:)) lam lasat exact ieri pe unu sa ma depaseasca cu asa ceva pe la mine prin pitesti si ... omu se uita tot la golfu meu cand era in paralel, si apoi dupa ce a trecut... cand am vazut ce ridicata e sandero stepway.. am zis k sigur se rastoarna in prima curba :)) si urata rauuu e asa de ridicata incat si se vede tot ce are sub ea, macara bara sa fi prelungito putin, oricum lasa de dorit, miash lua una sa plec cu ea la peste pe aici prin judet k mai departe nu as avea curaj
|
Quote:
|
Quote:
Dar nu are nici un interes pentru treaba asta, singurul meu dubiu e ca, peste un timp, asta cand va trece criza, Renault o va arunca la gunoi pe Dacia, chiar daca i-a adus profituri bune, o sa se duca si profitul Dacia , cat o sa mai faca vanzari de ordinu miilor pe zi , si cand Dacia va deveni neprofitabila, atunci si francezu se duce dreaq... o sa o vanda vreunui grup de doi lei chinez sau daca nu probabil se va gasi si ceva bun pentru marca autohtona. asta am spus-o , ca asa presimt eu ca se va intampla. Daca venea investitor ca lumea era departe si Dacia, poate probabil unii dintre noi cred ca scoteam din buzunar vreo 18.000 pe o dacie daca nu 20.000 asta chiar daca nu ne venea sa credem ce facea Dacia, dar asta daca s-ar fi intamplat. Oricum va ramane o marca de mizerie atata timp cat va fi sub mana lui Renault nici nu trebuie sa va asteptati ca va veni cu ceva interesant si nou pe piata. |
au facut din dacia o masina care se vinde.....ca daca nu era dacia nu stiu ce se intampla cu produsu intern brut al romaniei acum in perioada de criza....asta ne mai mentine pe linia de plutire la capitolul industrie.....asa ca nu mai dat cu pietre aiurea.....dacia e binevenita pt roamnia.....
|
Quote:
Skoda a fost preluata in 91 de Vw. Dacia a fost preluata in 99 de Renault,uite unde e Skoda dupa 18 ani sub Vag (foarte sus,masini frumoase,si bune)...Poate asa va fii si Dacia,asta ramane de vazut.Abia in 2002 Renault au inceput sa pompeze bani calumea in uzina (solenza). De bine de rau cu ajutorul celor de la Renault,s-a mai construit un centru tehnic,uzina mai produce masini inca,oamenii mai au de munca...Eu zic ca suntem pe drumul cel bun. Thomas Everywhere-Un neamt mai cu $ si pasionat de tuning,a pus pe Logan un motor de 2.0litri 16v...de pe un Clio Rs,doar pentru simplu fapt ca se poate. |
Quote:
|
Quote:
|
Legat de topic: Consumurile sunt reale, pacat insa ca nu au introdus versiunea diesel de 85 cai , este mai economica decat cea de 70 si trage si mult mai bine. probabil o pastreaza pentru a o lansa mai tarziu din motive de marketing. Garda la sol inaltata mi se pare o idee foarte buna pentru drumurile noastre de o calitate indoielnica.
si 2.... o gramada de pustani fara carnet care comenteaza total aiurea... ca motorul nu stiu care e prea mic, ca sandero e varza, ca dacia e praf.... etc etc. Prietenilor, acum 80 ani se alerga cu motoare de 30 cai putere si oamenii reuseau sa prinda peste 100km/h. Aveti cumva nevoie de motoare mari? Va duceti pe circuit cumva si eu nu stiu? a da, uitasem, multi nici nu stiti cat consuma o masina si ce inseamna sa faceti bani pentru a va putea plimba cu ea..... asa ca, visati la motoare mici , mai cuminti, drumuri mai bune, si... nu in ultimul rand.... PERMISE DE CONDUCERE! P.S. pt pustiul care a spus ca au pus arcuri mai inalte.... iti garantez ca nu este numai atat, au umblat la amortizoare, au calculat repartitia maselor cu un centru de greutate mai ridicat, stabilitatea pe viraje cu incarcari diferite, si multe alte lucruri la care nici nu te gandesti poate pentru ca ai vazut si tu o Dacie papuc cu arcuri in foi si iti imaginezi ca asa se ridica garda la sol la orice masina :) |
Ca sa fiu sincer, masina asta este o veritabila AIUREALA.
Daca vreau asa ceva, iau un Sandero normal, îi pun suspensie RANCHO si am exact acelasi lucru fara sa am 100 kg în plus. O modificare pe suspensie RANCHO ma costa cel mult 1500 EURO pe cînd pretul lui asta............ |
| All times are GMT +2. The time now is 21:00. |
- Copyright 2026 4Tuning