Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Aston Martin V12: DBS vs. Vanquish S (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/128440-aston-martin-v12-dbs-vs-vanquish.html)

boy_wonder 12-06-09 12:28

Aston Martin V12: DBS vs. Vanquish S

5 Attachment(s)
Să zicem că te afli īn postura de a īţi cumpăra un Aston Martin cu motor V12. Şansele sunt cam mici, īnsă totuşi, ce ai alege dintre noul DBS şi vechiul Vanquish S?

Pe de o parte, Aston Martin Vanquish S este ceva mai puternic şi are o viteză maximă mai mare. Pe de altă parte, DBS este mai uşor şi are o acceleraţie mai rapidă. Despre design nu se pot spune prea multe avānd īn vedere că fiecare are gusturi diferite. Personal, aş zice că Vanquish S este un Aston Martin autentic, īn timp ce DBS este doar un DB9 mai scump. Desigur, mulţi ar prefera aspectul mai sportiv al DBS-ului īn dauna eleganţei lui Vanquish S.

Opiniile sunt īmpărţite. De aceea am făcut şi un poll. Care este preferatul tău?

Date Tehnice:

DBS: 510 CP, 570 Nm, viteză maximă 302 km / h, 0-100 4.3 sec, 1695 kg
Vanquish S: 520 CP, 577 Nm, viteză maximă 320 km / h, 0-100 4.8 sec, 1875 kg

alexonlylove 12-06-09 13:15

Re: Aston Martin V12: DBS vs. Vanquish S

am auzit ca au probleme cu ambreiajul iar cutia e penibila....

madboy 12-06-09 13:58

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 2401626)
Să zicem că te afli īn postura de a īţi cumpăra un Aston Martin cu motor V12. Şansele sunt cam mici, īnsă totuşi, ce ai alege dintre noul DBS şi vechiul Vanquish S?

Pe de o parte, Aston Martin Vanquish S este ceva mai puternic şi are o viteză maximă mai mare. Pe de altă parte, DBS este mai uşor şi are o acceleraţie mai rapidă. Despre design nu se pot spune prea multe avānd īn vedere că fiecare are gusturi diferite. Personal, aş zice că Vanquish S este un Aston Martin autentic, īn timp ce DBS este doar un DB9 mai scump. Desigur, mulţi ar prefera aspectul mai sportiv al DBS-ului īn dauna eleganţei lui Vanquish S.

Opiniile sunt īmpărţite. De aceea am făcut şi un poll. Care este preferatul tău?

Date Tehnice:

DBS: 510 CP, 570 Nm, viteză maximă 302 km / h, 0-100 4.3 sec, 1695 kg
Vanquish S: 520 CP, 577 Nm, viteză maximă 320 km / h, 0-100 4.8 sec, 1875 kg

DBS-ul nu e decat un DB9 mult mai scump... Dar din cate am vazut mai sus Vanquish-ul S are performante mai bune... Totusi, cred ca DBS-ul arata mai bine la design... (e si mai nou). Deci... cred ca as alege Vanquish-ul S. Sau DBS-ul... Sau un V8 Vantage... Sau V12 Vantage... Sau mai bine un One-77!

DarkJEDI 12-06-09 14:07

DBS este mai nou si rezolva multe probleme de proiectare si fiabilitate ale lui vanquish. chiar daca nu prinde viteza asa mare se manevreaza mai bine si arata oarecum mai frumos in interior decat vanquish. de afara sunt asemanatoare. DBS are si elemente de tehnologie mai noi.

mad_aurel 12-06-09 14:13

Quote:

Originally Posted by madboy (Post 2401869)
DBS-ul nu e decat un DB9 mult mai scump... Dar din cate am vazut mai sus Vanquish-ul S are performante mai bune... Totusi, cred ca DBS-ul arata mai bine la design... (e si mai nou). Deci... cred ca as alege Vanquish-ul S. Sau DBS-ul... Sau un V8 Vantage... Sau V12 Vantage... Sau mai bine un One-77!

Sincer nu stiu de ce dar TOATE modelele de la Aston Martin seamana foarte mult intre ele, deci eu cred ca cine alege Aston Martin, are un singur criteriu de diferentiere: pretul, adica, imi cumpar un Aston, de 200.000euro sau unul de 350.000euro....???

vacaroz 12-06-09 14:47

vot Vanquish S. (sau visam la ) dati`mi pe oricare, nu refuz nimik :D
amandoua sunt deosebite, aston e din punctul meu de vedere designul absolut, preferatele mele. amandoua au ceva aparte si se deosebesc prin prisma faptului cum spunea si boy wonder mai sus unul e mai elegant, celalalt poate cu 5% mai putin elegant dar cu valeitati mai spre sportiva (nu ca cealalta n`ar fi)

PvDTranceAddicted 12-06-09 16:00

7 Attachment(s)
As alege clar DBS dar ador si Vanquish S, care e criminal. Am stat de vb ore intregi cu cei de la Aston Martin din Ro de la Luxury Show, ceva cu premium sportcars... Aveau un Vanquish S SH criminal, alb cu piele rosie, era nebunie...Aston Martin dupa parerea mea e un brand cu adevarat aristocratic.
Imi place totusi mai mult DBS pt ca pur si simplu e mai agresiv, mai incisiv ca design, jantele sunt mai spectaculoase, interiorul combina mai bine luxul cu sportivitatea iar materialele sunt mult mai bine calitativ. Oricum ambele modele sunt cu adevarat de vis, sa nu mai zic de One-77 care mi se pare cea mai deosebita masina din toate timpurile...

UNLORD 12-06-09 16:05

Grea decizie, totusi desi poate nu e asa aratos, am ales modelul mai usor, DBS.

Drako4Life 12-06-09 16:40

Sincer, nu as alege nici una, dc? ptr ca sa strica mult prea repede o astfel de masina...da...sunt frumoase, atrag multe priviri...dar sa investesti din 3000 in 3000 de km cate 3000-4000de euro aiurea nu mi se pare "distractiv"

PvDTranceAddicted 12-06-09 17:31

Ideea e simpla...cand investesti in pasiunea ta auto si iti cumperi un Aston Martin, iti cumperi o parte din aristocratia demult apusa si readusa la viata intr-un mic procent de acest brand fascinant. Iar eu gandesc ca daca iti permiti o masina exclusivista ca cele doua trebuie neaparat sa iti permiti si reviziile si anvelopele si piesele si tot, intodeauna sa te gandesti sa ai cel putin jumatate din valoarea masinii in plus ca sa poti sa o folosesti zi de zi si sa te bucuri de masina la adevarata ei valoare.

YGD-sef 12-06-09 18:18

Una dintre cele mai frumoase masini de pe planeta este un Aston Martin!8)

ovydioo 12-06-09 19:17

o masina mult prea promovata pt ce ofera. la valori apropiate sunt Porsche 911, GT-R mai nou... si multe altele. nu cred ca se gandeste multa lume la un Aston

DarkJEDI 12-06-09 19:28

astea nu sunt masini de performanta mai baiete , sunt GT-uri, din aceeasi clasa mai face parte (desi mai ieftin) si 635d. si asta are performante si mai mici. scopul acestei masini e cu totul altul decat viteza de toate felurile. in primul rand e exclusivitatea, in 2 e confortul . strabaterea de distante mari repede si fara oboseala.

D.Y ¬ 12-06-09 20:32

Toate modelele se aseamana intre ele.. dar eu aleg S`u pt ca e mai puternic.

jacksoon 12-06-09 21:18

nu pre sunt masini sport ele ....limuzine cu ceva cai putere

LilBitCosmin 13-06-09 11:03

Quote:

Originally Posted by D.Y ¬ (Post 2402901)
Toate modelele se aseamana intre ele.. dar eu aleg S`u pt ca e mai puternic.

amndoua sunt S.

vanquish s are 514 cp si prinde 100 km\h in 4 secunde, deci mai rapid ca dbs,
plus ca, dupa parerea mea, reprezinta imaginea aston martin, alaturi de db4.
pana nu va aparea un succesor modern, demn de numele lui vanquish, o sa merg pe mana acestuia :)

z$olt 13-06-09 12:05

Quote:

Originally Posted by alexonlylove (Post 2401758)

da cred si eu, e aiurea rau masina. NU!

bogg 13-06-09 14:25

Quote:

Originally Posted by LilBitCosmin (Post 2403846)
amndoua sunt S.

vanquish s are 514 cp si prinde 100 km\h in 4 secunde, deci mai rapid ca dbs,
plus ca, dupa parerea mea, reprezinta imaginea aston martin, alaturi de db4.
pana nu va aparea un succesor modern, demn de numele lui vanquish, o sa merg pe mana acestuia :)

521.
DBS face suta in 3.8 secunde si are motorul de pe DBR9.
Iar Vanquish are 2 motoare v6 de Mondeo ,,glued together" :lol:
Pun pariu ca pe orice circuit DBS e mai rapid decat Vanquish S.

Dar din nefericire pentru DBS, top speedul se opreste la 312km/h si arata ca un DB9 cu face-lift.
Din fericire pentru Vanquish S, are un top speed de 328 de km/h si nu arata ca un DB9 cu face-lift, arata cum trebuie sa arate un varf de gama Aston Martin.
Iar eu cum nu-mi voi folosi viitorul Aston Martin pe circuit ci doar ca sa dereglez radarele politistilor, voi alege Ford Vanquish S.

LilBitCosmin 13-06-09 14:47

Quote:

Originally Posted by bogg (Post 2404243)
521.
DBS face suta in 3.8 secunde si are motorul de pe DBR9.
Iar Vanquish are 2 motoare v6 de Mondeo ,,glued together" :lol:
Pun pariu ca pe orice circuit DBS e mai rapid decat Vanquish S.

Dar din nefericire pentru DBS, top speedul se opreste la 312km/h si arata ca un DB9 cu face-lift.
Din fericire pentru Vanquish S, are un top speed de 328 de km/h si nu arata ca un DB9 cu face-lift, arata cum trebuie sa arate un varf de gama Aston Martin.
Iar eu cum nu-mi voi folosi viitorul Aston Martin pe circuit ci doar ca sa dereglez radarele politistilor, voi alege Ford Vanquish S.

whatever... ideea e ca sunt apropiate ca performante, normal ca dbs e mai rapid, fiind si mai nou si avand un motor nou, facut de aston, nu imprumutat de pe mondeo, insa ii lipseste imaginea. e doar un inlocuitor temporar pana vor concepe un nou vanquish. ford vanquish s ramane...

vlad_strumph 13-06-09 20:45

Quote:

Si io aud multe...dar sa spui de o masina de 300000 Euro ca are cutie penibila,e exagerat...poate nu ceea ce trebuia sa fie la banii aia,dar nu penibila...

DarkJEDI 13-06-09 20:58

The Vanquish's V12 engine shares some components and design elements with the 3.0 L Duratec 30 V6. It even shares the same bore and stroke dimensions. For this reason, many people incorrectly dismiss the Aston Martin V12 as merely "two Duratecs linked together." It is correct that the AM V12 shares components with the 'Duratec' engine design.

2 motoare de mondeo zici? in primul rand duratec-urile v6 sunt facut in colaborare cu porsche, iar aston impartaseste doar niste componente ale motoarelor , iar ala de pe DBS e acelasi motor modificat.

bogg 14-06-09 00:32

Da si eu stiu sa citesc de pe wiki, stai linistit.

Ideea e urmatoarea:
Explicatia de pe Wikipedia este vaga.
E normal sa existe modificari pe motorul final si nu toate elementele sa fie preluate de pe motorul de 3Litri dar in esenta este practic un Duratec dublat. Fie ca-ti place sa nu.
Si pe Bugatti sunt doua motoare W8 luate de pe Passat(modificate, ce-i drept).

,,The Vanquish's V12 engine shares some components and design elements with the 3.0 L Duratec 30 V6"

Normal ca foloseste un anumit numar de componente. De exemplu nu poate sa foloseasca acelasi arbore cotit ca pe V6 :lol:

V12le este dispus la un unghi de 60 de grade exact ca Duratecurile.
Si cum o zis si Wiki: Are 5.934cmc iar un Duratec V6 de 3Litri are 2967(fa un calcul)

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 2405054)
iar ala de pe DBS e acelasi motor modificat.

Dupa cum am zis. DBS are motorul de pe DBR9.
DBR9, citez: ,,Based on the Aston Martin DB9 road car, the DBR9 retains the chassis, and the cylinder block and heads of the road car's V12 engine''

LilBitCosmin 14-06-09 00:41

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 2405054)
The Vanquish's V12 engine shares some components and design elements with the 3.0 L Duratec 30 V6. It even shares the same bore and stroke dimensions. For this reason, many people incorrectly dismiss the Aston Martin V12 as merely "two Duratecs linked together." It is correct that the AM V12 shares components with the 'Duratec' engine design.

2 motoare de mondeo zici? in primul rand duratec-urile v6 sunt facut in colaborare cu porsche, iar aston impartaseste doar niste componente ale motoarelor , iar ala de pe DBS e acelasi motor modificat.

daca erau 2 motoare lipite unu de altu... tot respectul, era ceva inovator :))
e vorba de proiect, probabil din motive economice au folosit un motor existent, pe care l'au dublat, ceea ce nu e un lucru rau, insa pt o masina construita de mana in Anglia... nu cred ca da bine ca imagine

Drako4Life 14-06-09 12:09

Quote:

Originally Posted by vlad_strumph (Post 2405025)
Si io aud multe...dar sa spui de o masina de 300000 Euro ca are cutie penibila,e exagerat...poate nu ceea ce trebuia sa fie la banii aia,dar nu penibila...

Sa ma bag si eu...cutia e mai mult decat penala...dc?...cunosc pe cineva cu vantage, a schimbat cutia la 14000km, a dus-o in germania, au remediat problema, a adus-o inapoi, la nici 1000km statea sa cada iar, a trimis-o iar in germania, au "rezolvat-o" iar iar acum surpirza...iar sta sa cada...deci da, e cea mai penala cutie ever. Si ca sa nu se gaseasca carcotasi, omu stie sa mearga cu masina, nu ii bruscheaza ambreajul+cutie, deci nu se pune prblema ca ar fi de la stilul de condus.

Evoluzione 14-06-09 12:15

V12 Vanquish S... :love:
DBS e super dar Vanquish S e fenomenal.

JunKer_hP 14-06-09 13:34

DBS din simplu fapt ca e mai usoara

FireWolf 14-06-09 14:14

Vanquish S rupe la design :D

Thomas Everywhere 14-06-09 18:03

a ramas acelas Aston Martin? parca a fost cumparat de chinezi, oricum imi place interioru si ca model DBS-u e demential.

LilBitCosmin 15-06-09 00:49

Quote:

Originally Posted by jacksoon (Post 2403004)
nu pre sunt masini sport ele ....limuzine cu ceva cai putere

da... limuzine cu 2 usi, o tona jumate greutate, peste 500 de cai si care fac suta' in 4 secunde :). limuzine...

Quote:

vanquis s are o cutie secventiala cu clapete stil f1, destul de primitiva, care intradevar are ceva probleme, insa care e parte din farmecul masinii :)
daca nu te chinui sa o bagi in garaj, nu are farmec :)

Quote:

Originally Posted by Thomas Everywhere (Post 2406793)
a ramas acelas Aston Martin? parca a fost cumparat de chinezi, oricum imi place interioru si ca model DBS-u e demential.

a fost cumparat de o firma din emiratele arabe, dupa ce a apartinut de tata motors, nicidecum de chinezi...

All times are GMT +2. The time now is 22:24.

- Copyright 2026 4Tuning