Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Subwoofere (https://forum.4tuning.ro/390-subwoofere.html)
-   -   alegere 2 woofere urgent!!! (https://forum.4tuning.ro/390-subwoofere/126815-alegere-2-woofere-urgent.html)

zeusrazvy 02-06-09 22:01

alegere 2 woofere urgent!!!

ce sa aleg intre :
2*alpine type R 12"
2*kicker l7 750 rms 12"
2*jbl p1224 12"
sau... alte variante carere sa sune bine :D sariti urgent va rog cu idei ca trebuie sa cumpar la sfarsitu saptamanii

Stage1 03-06-09 00:06

Re: alegere 2 woofere urgent!!!

2*alpine type R 12" daca vrei ambele, SPL si SQ .
2*kicker l7 750 rms 12" daca vrei mai mult SPL si mai putin SQ.
2*jbl p1224 12" pentru SQ si mai putin SPL.
2*GZ Radioactive GZRW 30SPL daca vrei ambele, SPL si SQ.

Am avut ocazia sa le ascult pe toate, personal as merge pe alpine(usor de ,,scris" cand vine vorba de alegeri); daca as face un clasament ar fi astfel:
1) Alpine
2) GZ
3) Kicker
4) JBL
TOATE modele de mai sus fac parte din categoria ,,preferatelor" mele(clasamentul mediu), sunt foarte reusite si fiecare are ceva de spus in categoria de performante, ma bucur ca nu trebuie sa aleg personal intre ele.
Ce pot sa zic, gusturile nu se discuta, alegerea iti apartine(oricare ai alege la urma urmei, ai ales un ,,castigator").

zeusrazvy 03-06-09 19:59

Quote:

Originally Posted by Stage1 (Post 2376295)

Am avut ocazia sa le ascult pe toate, personal as merge pe alpine(usor de ,,scris" cand vine vorba de alegeri); daca as face un clasament ar fi astfel:
1) Alpine
2) GZ
3) Kicker
4) JBL
TOATE modele de mai sus fac parte din categoria ,,preferatelor" mele(clasamentul mediu), sunt foarte reusite si fiecare are ceva de spus in categoria de performante, ma bucur ca nu trebuie sa aleg personal intre ele.
Ce pot sa zic, gusturile nu se discuta, alegerea iti apartine(oricare ai alege la urma urmei, ai ales un ,,castigator").

multumesc pentru sfaturi.. intrebarile mele pentru tine sunt: kickeru se aude mai tare ca un alpine? am auzit un kicker si suna foarte tare ca volum ma refer adica scutura masina si chestii de genul alpine ul ar face la fel? si in legatura cu gz radioactivele.. am amplif la 1 ohm 2 radioactive ar fi la 2 ohmi amplif am :http://www.soft-vision.ro/en/product...fier-1800W-RMS multumesc de sfaturi daca se mai poate inca un pic de ajutor ar fi ideal pentru ca pana luni vreau wooferu
later edit: radioactivele ar suna la fel de tare ca si kickerele dar ar coborâ mai jos ? vreau undeva la 32 hz sa fie un bas frumos si tare

zeusrazvy 03-06-09 20:09

ampliful meu ar fi ok in 0.5 ohmi? e foarte grea alegerea ma enerveaza...diferenta de pret intre kicker si alpine respectiv gz este justificata?

Stage1 03-06-09 21:50

Quote:

ampliful meu ar fi ok in 0.5 ohmi? e foarte grea alegerea ma enerveaza...diferenta de pret intre kicker si alpine respectiv gz este justificata?
Amplifu. este foarte ok.
Nu, diferenta nu este justificata.
Quote:

kickeru se aude mai tare ca un alpine?
Da (nu cu mult, aproximativ 1-2 db)
Quote:

si suna foarte tare ca volum ma refer adica scutura masina si chestii de genul alpine ul ar face la fel?
Da.
Quote:

2 radioactive ar fi la 2 ohmi
2 radioactive ar insemna sa legi 4 bobine de 2 ohmi = 0.5 ohmi sau poate mai indicat sa legi pt. 2.5 ohmi, incerci sa vezi cum iti place mai mult.
Quote:

radioactivele ar suna la fel de tare ca si kickerele dar ar coborâ mai jos ? vreau undeva la 32 hz sa fie un bas frumos si tare
Radioactive NU ar suna la fel de tare, insa ar cobora mai jos (reda mai bine 32hz).

zeusrazvy 03-06-09 22:23

Quote:

Originally Posted by Stage1 (Post 2379066)
Amplifu. este foarte ok.

Da.

2 radioactive ar insemna sa legi 4 bobine de 2 ohmi = 0.5 ohmi sau poate mai indicat sa legi pt. 2.5 ohmi, incerci sa vezi cum iti place mai mult.

Radioactive NU ar suna la fel de tare, insa ar cobora mai jos (reda mai bine 32hz).

multumesc foarte frumos de toate sfaturile sper sa fac alegerea cea buna... type R mi se par cel mai ok si cele mai echilibrate din tot ce miai zis mai sus sper sa fie bine

Stage1 03-06-09 22:57

Quote:

multumesc foarte frumos de toate sfaturile sper sa fac alegerea cea buna... type R mi se par cel mai ok si cele mai echilibrate din tot ce miai zis mai sus sper sa fie bine
Cu placere, daca vrei proiectam si boxa pentru ele.
Incinta 200 L cu 2 tuburi reflex de 40 mm pe 360 mm, respectiv 300 mm adancime. Grija cum construiesti boxa, am postat mai devreme o schema simpla dar eficienta, tu trebuie in loc de 1 tub(schema originala) sa pui 2. Vei fi multumit, iti garantez, mai ales daca-ti place sa asculti gama de frecvente joase(foarte joase).

Spor la treaba

Lil' D 03-06-09 23:18

Acordaj la 35hz si frecvente foarte joase nu au de-a face una cu alta.

Quote:

Indiferent de nici un alt factor extern ?

Stage1 03-06-09 23:31

Quote:

Indiferent de nici un alt factor extern ?
Ce treaba au factorii externi cu puterea sonora teoretica a 2 difuzoare ? (sa nu incurcam niste lucruri, boxa si ambientul ies din discutie cand comparam 2 difuzoare la putere, capacitate, randament etc).
Daca ar fi sa luam practic, nimeni nu poate stabilii o diferenta calculabila si dovedibila.

Quote:

Acordaj la 35hz si frecvente foarte joase nu au de-a face una cu alta.
Vorbim in termeni de oameni ,,normali", acum poate este numai parerea mea, dar eu consider 35 hz o frecventa joasa(foarte joasa pentru muzica, ei, acum ca nici nu prea exista muzica care sa puna accent pe 30 hz in mod special e partea 2-a, tocmai din aceste motive eu consider ca este INUTIL intr-o masina cu sistem doar pentru auditie proprie sa cobori sub 35 hz). Cel putin eu daca ascult cateva zeci de minute(ore) in masina 35 hz, ma doare capu cateva ore bune, ca ma zguduie de-mi iasa ceara din urechi, nu mai luam in considerare (poate sunt eu mai sensibil).

P.S logic, incintele inchise redau si sub 35, poate chiar 20 hz, dar la ce nivel sonor? ORICE difuzor(subwoofer) este capabil sa redea toata gama de frecvente joase-foarte joase (intrebarea este la ce presiune sonora)

B.O.V. 04-06-09 23:12

Quote:

la ce te referi cand zici SQ?
daca vorbim de SQ (competie audio, calitate) o sa sune trist.

Stage1 04-06-09 23:24

Quote:

la ce te referi cand zici SQ?
Poate inseamna si redarea unor frecvente joase ceva mai bine decat restul traducatoarelor.
Quote:

daca vorbim de SQ (competie audio, calitate) o sa sune trist.
Recomanzi ceva mai bun decat cele mentionate mai sus la acelasi pret ?

B.O.V. 04-06-09 23:40

difu nu e stralucit pe muzica. (opinia mea)
ori doar pentru ca atinge o frecventa asta e praf in ochi ca nu asculti tonuri sinus asculti melodii

Stage1 04-06-09 23:47

Quote:

difu nu e stralucit pe muzica. (opinia mea)
ori doar pentru ca atinge o frecventa asta e praf in ochi ca nu asculti tonuri sinus asculti melodii
Dupa opinia mea, reda destul de ok, daca ar fi sa-mi spun si eu punctul de vedere, GZRW 12XS-AL suna mai clar, dar duce lipsa de putere, putere care varianta SPL o are, desigur cu sacrificiul calitatii(existenta la urma urmei). Raman la opinia mea, raport pret/calitate, nu gasesti ceva mai bun decat cele mentionate mai sus.

Lil' D 05-06-09 08:45

Quote:

Originally Posted by Stage1 (Post 2379456)

Vorbim in termeni de oameni ,,normali", acum poate este numai parerea mea, dar eu consider 35 hz o frecventa joasa(foarte joasa pentru muzica, ei, acum ca nici nu prea exista muzica care sa puna accent pe 30 hz in mod special e partea 2-a, tocmai din aceste motive eu consider ca este INUTIL intr-o masina cu sistem doar pentru auditie proprie sa cobori sub 35 hz). Cel putin eu daca ascult cateva zeci de minute(ore) in masina 35 hz, ma doare capu cateva ore bune, ca ma zguduie de-mi iasa ceara din urechi, nu mai luam in considerare (poate sunt eu mai sensibil).

P.S logic, incintele inchise redau si sub 35, poate chiar 20 hz, dar la ce nivel sonor? ORICE difuzor(subwoofer) este capabil sa redea toata gama de frecvente joase-foarte joase (intrebarea este la ce presiune sonora)

Om foarte normal sunt :P

35hz suna peaky fara egalizare, aproape ca un one-note wonder si nu lucreaza jos. Nu face ce ii trebuie lui Razvan. Am ascultat ce asculta el si am vazut ce vrea de la sub ;)
Exista suficienta muzica care are continut sub 30hz si face mult raspunsul acolo pentru perceptia generala.

Cat despre dureri de cap cu acordajul de 35hz e normal, din cauza ca urechile sunt mai sensibile pe masura ce urci in frecventa. Poate ai prins Volvo-ul alb la Log tuning anul trecut...era acordat la 31hz pentru muzica si tot era peaky si nu cobora chiar pana unde trebuie.

blak 05-06-09 08:57

Quote:

Amplifu. este foarte ok.

.

Sunt curios de unde stii ca diferenta este de 1-2db? Pentru ca eu le-am testat pe toate cele mentionate mai sus...si seriile noi si vechi si inca nu pot sa ma pronunt...

Stage1 05-06-09 12:33

Quote:

Sunt curios de unde stii ca diferenta este de 1-2db? Pentru ca eu le-am testat pe toate cele mentionate mai sus...si seriile noi si vechi si inca nu pot sa ma pronunt...
Raspuns recent:
Quote:

Daca ar fi sa luam practic, nimeni nu poate stabilii o diferenta calculabila si dovedibila.
Am spus mai sus, calculele sunt teoretice, daca nu luam in considerare si teoria, eu zic ca ne asteapta epoca de piatra.
Quote:

Poate ai prins Volvo-ul alb la Log tuning anul trecut...era acordat la 31hz pentru muzica si tot era peaky si nu cobora chiar pana unde trebuie.
Ne incurcam in stiinta, daca incinta este acordata la o anumita frecventa, nu inseamna ca pe frecventa respectiva reda cea mai mare presiune sonora, poate fi acordata la 31hz si sa sune cel mai puternic la 40, avem destule simulari si rezultate practice pentru spl drag, acordam incinta la 60 hz de exemplu, sa aibe la 70 hz o presiune maxima.

Quote:

Cat despre dureri de cap cu acordajul de 35hz e normal, din cauza ca urechile sunt mai sensibile pe masura ce urci in frecventa
Inseamna ca ar trebuii sa am dureri de cap la toate sistemele sub 200 lei, pentru ca ele nu redau bine sub 50 hz (50 hz este peste 35 ==>(din teorema ta, fara suparare) dureri mai mari de cap, cea ce NU se intampla, sa nu mai vorbim de sistemele acordate la 70-80 hz...

Acum fara suparare, daca nu esti convins ca 35 hz este o frecventa puternic joasa (daunatoare omului ascultata la presiune ridicata), o simpla sinusoidala(intr-o incinta acordata cu presiunea maxima pe 35 hz) ar trebuii sa-ti demonnstreze ca 35 hz continuu vs 35+ continuu face o diferenta fantastica(desigur se poate si sub 30 hz, mi se pare prea de tot, moarte curata).

P.S nu vreau sa ma contrazic, fiecare cu experienta proprie, spatiu pentru acumularea unor cunostinte noi este si va fi mereu.

blak 07-06-09 11:36

Nimeni nu poate zice asaceva ... De unde ai scos tu 1-2 db si teoretic? Ce treaba are acordajul cu frecventa de rezonanta a masinii... Tu poti acorda la cat vrei ..tot acolo va fi...acum urmeaza daca vrei sa fie eficient sistemul sau nu :D
Legat de dureri de cap ...Sunt destule persoane cu sisteme potente care dadeau jos si nu ii mai durea nimic :D

Stage1 07-06-09 11:53

Quote:

Ce treaba are acordajul cu frecventa de rezonanta a masinii... Tu poti acorda la cat vrei ..tot acolo va fi...acum urmeaza daca vrei sa fie eficient sistemul sau nu
Cu cat acorzi mai inafara frecventei de rezonanta a masinii, cu atat vei obtine un SQ mai bun, te apropii de un raspuns cat mai liniar. Cu cat acorzi mai mult pe frecventa masinii, cu atat vei obtine un SPL mai bun(exact opusul SQ). Deci NU AI CUM sa fi tot acolo, nu prea inteleg ce vroiai sa spui. Desigur spusele mele sunt cazuri extreme (raspuns liniar armonic pe toata gama de frecvente joase este aproape imposibil de obtinut).
Quote:

Nimeni nu poate zice asaceva ... De unde ai scos tu 1-2 db si teoretic?
Eu cred ca sunt oameni capabili, suntem totusi destul de avansati tehnologic sa ne dam seama de ,,potentialul" unui difuzor, se stie unde se comporta cel mai bine, se stie la ce temperatura si ce curent se topeste bobina (desigur toate au marja de eroare, existenta in orice domeniu, asta nu inseamna ca suntem complet in ceata, te rog reciteste posturile, sunt sigur ca-ti vei da seama ca vorbeam despre driver si am exclus ambient).
Quote:

acum urmeaza daca vrei sa fie eficient sistemul sau nu
Eficient pentru tine inseamna un SPL bun, dar eficienta nu se ,,masoara" numai in decibeli multi, poate fi un sistem eficient din punct de vedere tehnologic, sa aibe o racire buna, un sunet placut, un flux liniar si armonic, pentru mine asta inseamna sa obtii un sistem eficient (sa fie bun din toate punctele de vedere, sau ma rog, din mai multe perspective, nu doar presiune sonora).

Exemplu concret ca nu suntem asa priceputi inca este chiar accest om https://forum.4tuning.ro/371-spl-presiune-sonora/51656-record-mondial-db-drag-180-5-db-alan-dante-brazilia-1-18-a.html, suntem cam departe asa-i ?

P.S am deviat de la subiect, a fost ultimul meu reply

blak 07-06-09 12:24

Ma scuzi parca vorbeam de decibeli ...ca diferenta intre subwoofere, nu SQ. Avand invedere de bobina crede-ma ca majoritatea pica pe la aceeasi temperatura deorece se folosesc cam acelelasi rasini ;) Daca ai vazut un magnet mare si ca ai vazut sarma groasa nu inseamna ca este bun difuzorul ... sunt multi alti factori .
Ca tot vorbim de potentialul difuzoarele crede-ma kicker este sub alpine la tot ce vrei ;) CA tot vorbim de tehnologie... ai desfacut un kicker? Nu cred..

B-69-TAU 07-06-09 12:47

Quote:

Originally Posted by blak (Post 2387671)
Ma scuzi parca vorbeam de decibeli ...ca diferenta intre subwoofere, nu SQ. Avand invedere de bobina crede-ma ca majoritatea pica pe la aceeasi temperatura deorece se folosesc cam acelelasi rasini ;) Daca ai vazut un magnet mare si ca ai vazut sarma groasa nu inseamna ca este bun difuzorul ... sunt multi alti factori .
Ca tot vorbim de potentialul difuzoarele crede-ma kicker este sub alpine la tot ce vrei ;) CA tot vorbim de tehnologie... ai desfacut un kicker? Nu cred..

expertule imi faci si mie o cutie de chibrituri pt un dif de 1800? :D

zolll 10-06-09 22:53

In afara seriei F1 de la Alpine (care teoretic ii bun, practic aproape nimei nu l-a auzit), eu zic ca la difuzoare (mai ales la suburi) Alpine ii mult sub Kicker. Eu niciodata nici nu am auzit un sistem compus din suburi alpine sa suna tare sau sa suna foarte frumos. Tot ceea ce vezi sunt niste demo car-uri pentru show & shine si la care aspectul instalarii ii de 10 ori mai important decat cum suna sistemele.

Stage1 11-06-09 05:30

Quote:

eu zic ca la difuzoare (mai ales la suburi) Alpine ii mult sub Kicker
Din ce punct de vedere ?
Quote:

Eu niciodata nici nu am auzit un sistem compus din suburi alpine sa suna tare sau sa suna foarte frumos.
Eu da. Categoric nu sunt singurul. Difuzoarele sunt capabile sa sa sune tare sau frumos, asta in functie de pretentiile fiecaruia.
Acum sa intoarcem, eu niciodata nu am auzit un sistem compus din suburi kicker sune foarte frumos.
Noul type r este un difuzor cu pretentii, nu merge bagat in orice cutie cu orice amplif., inainte sa ceri, trebuie sa oferi, pe inteles, daca vrei sa sune bine, trebuie sa-i oferi putere/incinta pe masura.

zolll 11-06-09 08:23

Din punctul de vedere a puterii, constructiei, raportului pret/performanta, etc.
Daca vrei SQ de la Kicker, uita-te la seria CompVX - dar sunt sigur ca asa ceva nu ati auzit inca, in tara nu prea s-a comercializat aceasta serie.

zeusrazvy 11-06-09 10:33

prin urmare.. am ramas axat pe : 2 type R , 2 gzrw spl 12", sau 2 gz hidrogen 12" (spre care as opta cel mai mult)? ce sa aleg?

zolll 11-06-09 10:38

Daca vrei SPL, mergi cu 2 buc Radioactive SPL. Seria Hydrogen suna destul de frumos. La Alpine nu ma dau cu parerea.

zeusrazvy 11-06-09 10:53

Quote:

Originally Posted by zolll (Post 2398460)
Daca vrei SPL, mergi cu 2 buc Radioactive SPL. Seria Hydrogen suna destul de frumos. La Alpine nu ma dau cu parerea.

am auzit cum suna la tine 2 kickere l7 de 15" incredibil rupeau masina dar necesita ditamai incinte plus amplificare serioasa..(probabil ma mai sti.. am luat de la tine amplifu pe 4 canale hidrogen) nu-mi permit de asta ma axez ... tu banuiesc ca ai ascultat si kicker l7 si hidrogen 750 rms respectiv 800 rms pentru hidrogen care ti se pare mai ok ca difuzor?
kickeru necesita incinta mai mare ca si hidrogenu?

Stage1 11-06-09 14:29

Quote:

2 kickere l7 de 15" incredibil rupeau masina
Daca stai si compari ce difuzoare de 15" mai exista pe piata la acelasi pret, eu zic ca nu-i nimic iesit din comun, performantele sunt OBLIGATORII, performante iesite din comun mai rar .

zolll 11-06-09 14:44

Zeus: Da, imi amintesc de tine :)
Am auzit in total 2 sisteme diferite facute cu cate 2 suburi din seria Hydrogen, cele de 800W RMS. Acuma bineinteles depinde foarte mult de instalatie (iar mie personal nici una dintre instalatii nu mi-a placut), dar nu am ramas impresionat de rezultat. Sau poate m-am obisnuit prea mult cu alte sisteme si aceste nu m-au mai impresionat :)

Acuma poate sar unii pe mine, dar parerea mea ii ca la banii astia gasesti deja Solo-Baric L5 de 30 cm sau poate si L7 de 30 cm (numai daca ai suficient spatiu in portbagaj la dispozitie!). Hydrogenul nu se compara cu astia, iti garantez eu.

Stage1 11-06-09 14:46

Quote:

Hydrogenul nu se compara cu astia, iti garantez eu.
Corect. Din acelasi motiv am recomandat type r, daca se poate de 15" ar fi perfect.

zeusrazvy 11-06-09 16:12

nu mai inteleg nimic ma intreb de ce un dif de 5 mil e mai bun ca unu de 8 si asa mai departe... o sa-mi cumpar hidrogen nu-mi place schimb pe altu si asa mai departe..

Stage1 11-06-09 16:50

Quote:

nu mai inteleg nimic ma intreb de ce un dif de 5 mil e mai bun ca unu de 8 si asa mai departe
Daca pretul este factorul decesiv care te lamureste, atunci nu stiu ce sa mai zic (daca-i prea ieftin, nu e bun, daca-i prea scump, iarasi nu e bun).
Ca performanta type r este peste kicker si punct(un surplus pt kicker de 1-2db poate fi singura diferenta, dar ramane doar teoretica afirmatia) se pot analiza toti factorii daca ai posibilitatea pentru a te convinge. Nu are rost sa explic de ce, nu merita intrebat ca oricum pe forum nu se poate lamurii.
P.S hydrogen este sub kicker si sub alpine in acelasi timp

zeusrazvy 11-06-09 17:27

Quote:

Originally Posted by Stage1 (Post 2399489)
Daca pretul este factorul decesiv care te lamureste, atunci nu stiu ce sa mai zic (daca-i prea ieftin, nu e bun, daca-i prea scump, iarasi nu e bun).
Ca performanta type r este peste kicker si punct(un surplus pt kicker de 1-2db poate fi singura diferenta, dar ramane doar teoretica afirmatia) se pot analiza toti factorii daca ai posibilitatea pentru a te convinge. Nu are rost sa explic de ce, nu merita intrebat ca oricum pe forum nu se poate lamurii.
P.S hydrogen este sub kicker si sub alpine in acelasi timp

mai am o intrebare.. gzrw spl e peste gz hydrogen? asta chiar mi se pare stupid.
deoarece ziceai ca gzrw spl e peste kicker...nu mai inteleg mare lucru

Stage1 11-06-09 19:23

Quote:

,, radioactivele ar suna la fel de tare ca si kickerele dar ar coborâ mai jos ? vreau undeva la 32 hz sa fie un bas frumos si tare "
Asta am spus mai sus.
Quote:

deoarece ziceai ca gzrw spl e peste kicker...nu mai inteleg mare lucru
Unde am spus eu asta ?
Quote:

mai am o intrebare.. gzrw spl e peste gz hydrogen? asta chiar mi se pare stupid.
Este prost formulat ,,peste", se aude mai tare, asta e sigur.

zeusrazvy 11-06-09 20:01

Quote:

1) Alpine
2) GZ
3) Kicker
4) JBL

de aici am dedus ca rw ar fi mai bun ca kicker:-??
imi cumpar hidrogen daca numi place il vand si dau cu banu ori kicker ori type R ori nu-mi mai cumpar nimic ca de 1 saptamana doar woofere visez

zolll 11-06-09 20:21

Eu mai zic o data si gata: nu sunt deloc convins ca Alpine ii peste Kicker. Kicker am facut si am si auzit nenumaroase sisteme care sunau foarte bine si tare ... Alpine nici unul. Daca ati mai facut vreun asemenea sistem sau are cineva in Transilvania unul decent, sa ma anuntati si pe mine sa ma conving. Pana atunci, nu accept teoria asta de "Alpine cel mai bun".

margineanu ovidiu 11-06-09 21:14

salut zoli,daca vii la timisoara garantat vei auzi ceva type r :)

zolll 11-06-09 22:01

Salut Ovi,

N-am mai auzit de tine de mult timp! :) Sper ca vii acuma in weekend la Satu Mare si daca poti, adu si type R-ul. Timisoara ii cam departe de noi si daca am auzit bine, nu va fi nu stiu ce mare eveniment acolo, deci nu cred ca merita sa mergem pana acolo.

ps - te-ai alaturat si tu la astia cu Easca??

zeusrazvy 14-06-09 21:25

au intrat in calcul dd 1512... si asta cred ca e alegerea

ReLLaXX 16-06-09 12:31

Quote:

Originally Posted by zeusrazvy (Post 2407319)
au intrat in calcul dd 1512... si asta cred ca e alegerea

Atentie mare la incinta pe care o sa o folosesti, daca mergi pe DD 1512. De ea depinde rezultatul final. Daca sunt modelul DVC 4 Ohm o sa "cazi" cu ele la 1 Ohm pe amplif, ceea ce e numai bine, pentru un sistem de zi cu zi. Daca vrei "cifra" in SPL o sa ai nevoie de un amplif mai sanatos....si curent suplimentar. :) Dar asta e altceva.

Bafta!

All times are GMT +2. The time now is 16:47.

- Copyright 2026 4Tuning