![]() |
alegere 2 woofere urgent!!!
ce sa aleg intre :
2*alpine type R 12" 2*kicker l7 750 rms 12" 2*jbl p1224 12" sau... alte variante carere sa sune bine :D sariti urgent va rog cu idei ca trebuie sa cumpar la sfarsitu saptamanii |
Re: alegere 2 woofere urgent!!!
2*alpine type R 12" daca vrei ambele, SPL si SQ .
2*kicker l7 750 rms 12" daca vrei mai mult SPL si mai putin SQ. 2*jbl p1224 12" pentru SQ si mai putin SPL. 2*GZ Radioactive GZRW 30SPL daca vrei ambele, SPL si SQ. Am avut ocazia sa le ascult pe toate, personal as merge pe alpine(usor de ,,scris" cand vine vorba de alegeri); daca as face un clasament ar fi astfel: 1) Alpine 2) GZ 3) Kicker 4) JBL TOATE modele de mai sus fac parte din categoria ,,preferatelor" mele(clasamentul mediu), sunt foarte reusite si fiecare are ceva de spus in categoria de performante, ma bucur ca nu trebuie sa aleg personal intre ele. Ce pot sa zic, gusturile nu se discuta, alegerea iti apartine(oricare ai alege la urma urmei, ai ales un ,,castigator"). |
Quote:
later edit: radioactivele ar suna la fel de tare ca si kickerele dar ar coborâ mai jos ? vreau undeva la 32 hz sa fie un bas frumos si tare |
ampliful meu ar fi ok in 0.5 ohmi? e foarte grea alegerea ma enerveaza...diferenta de pret intre kicker si alpine respectiv gz este justificata?
|
Quote:
Nu, diferenta nu este justificata. Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Incinta 200 L cu 2 tuburi reflex de 40 mm pe 360 mm, respectiv 300 mm adancime. Grija cum construiesti boxa, am postat mai devreme o schema simpla dar eficienta, tu trebuie in loc de 1 tub(schema originala) sa pui 2. Vei fi multumit, iti garantez, mai ales daca-ti place sa asculti gama de frecvente joase(foarte joase). Spor la treaba |
Acordaj la 35hz si frecvente foarte joase nu au de-a face una cu alta.
Quote:
Indiferent de nici un alt factor extern ? |
Quote:
Daca ar fi sa luam practic, nimeni nu poate stabilii o diferenta calculabila si dovedibila. Quote:
P.S logic, incintele inchise redau si sub 35, poate chiar 20 hz, dar la ce nivel sonor? ORICE difuzor(subwoofer) este capabil sa redea toata gama de frecvente joase-foarte joase (intrebarea este la ce presiune sonora) |
Quote:
daca vorbim de SQ (competie audio, calitate) o sa sune trist. |
Quote:
Quote:
|
difu nu e stralucit pe muzica. (opinia mea)
ori doar pentru ca atinge o frecventa asta e praf in ochi ca nu asculti tonuri sinus asculti melodii |
Quote:
|
Quote:
35hz suna peaky fara egalizare, aproape ca un one-note wonder si nu lucreaza jos. Nu face ce ii trebuie lui Razvan. Am ascultat ce asculta el si am vazut ce vrea de la sub ;) Exista suficienta muzica care are continut sub 30hz si face mult raspunsul acolo pentru perceptia generala. Cat despre dureri de cap cu acordajul de 35hz e normal, din cauza ca urechile sunt mai sensibile pe masura ce urci in frecventa. Poate ai prins Volvo-ul alb la Log tuning anul trecut...era acordat la 31hz pentru muzica si tot era peaky si nu cobora chiar pana unde trebuie. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Acum fara suparare, daca nu esti convins ca 35 hz este o frecventa puternic joasa (daunatoare omului ascultata la presiune ridicata), o simpla sinusoidala(intr-o incinta acordata cu presiunea maxima pe 35 hz) ar trebuii sa-ti demonnstreze ca 35 hz continuu vs 35+ continuu face o diferenta fantastica(desigur se poate si sub 30 hz, mi se pare prea de tot, moarte curata). P.S nu vreau sa ma contrazic, fiecare cu experienta proprie, spatiu pentru acumularea unor cunostinte noi este si va fi mereu. |
Nimeni nu poate zice asaceva ... De unde ai scos tu 1-2 db si teoretic? Ce treaba are acordajul cu frecventa de rezonanta a masinii... Tu poti acorda la cat vrei ..tot acolo va fi...acum urmeaza daca vrei sa fie eficient sistemul sau nu :D
Legat de dureri de cap ...Sunt destule persoane cu sisteme potente care dadeau jos si nu ii mai durea nimic :D |
Quote:
Quote:
Quote:
Exemplu concret ca nu suntem asa priceputi inca este chiar accest om https://forum.4tuning.ro/371-spl-presiune-sonora/51656-record-mondial-db-drag-180-5-db-alan-dante-brazilia-1-18-a.html, suntem cam departe asa-i ? P.S am deviat de la subiect, a fost ultimul meu reply |
Ma scuzi parca vorbeam de decibeli ...ca diferenta intre subwoofere, nu SQ. Avand invedere de bobina crede-ma ca majoritatea pica pe la aceeasi temperatura deorece se folosesc cam acelelasi rasini ;) Daca ai vazut un magnet mare si ca ai vazut sarma groasa nu inseamna ca este bun difuzorul ... sunt multi alti factori .
Ca tot vorbim de potentialul difuzoarele crede-ma kicker este sub alpine la tot ce vrei ;) CA tot vorbim de tehnologie... ai desfacut un kicker? Nu cred.. |
Quote:
|
In afara seriei F1 de la Alpine (care teoretic ii bun, practic aproape nimei nu l-a auzit), eu zic ca la difuzoare (mai ales la suburi) Alpine ii mult sub Kicker. Eu niciodata nici nu am auzit un sistem compus din suburi alpine sa suna tare sau sa suna foarte frumos. Tot ceea ce vezi sunt niste demo car-uri pentru show & shine si la care aspectul instalarii ii de 10 ori mai important decat cum suna sistemele.
|
Quote:
Quote:
Acum sa intoarcem, eu niciodata nu am auzit un sistem compus din suburi kicker sune foarte frumos. Noul type r este un difuzor cu pretentii, nu merge bagat in orice cutie cu orice amplif., inainte sa ceri, trebuie sa oferi, pe inteles, daca vrei sa sune bine, trebuie sa-i oferi putere/incinta pe masura. |
Din punctul de vedere a puterii, constructiei, raportului pret/performanta, etc.
Daca vrei SQ de la Kicker, uita-te la seria CompVX - dar sunt sigur ca asa ceva nu ati auzit inca, in tara nu prea s-a comercializat aceasta serie. |
prin urmare.. am ramas axat pe : 2 type R , 2 gzrw spl 12", sau 2 gz hidrogen 12" (spre care as opta cel mai mult)? ce sa aleg?
|
Daca vrei SPL, mergi cu 2 buc Radioactive SPL. Seria Hydrogen suna destul de frumos. La Alpine nu ma dau cu parerea.
|
Quote:
kickeru necesita incinta mai mare ca si hidrogenu? |
Quote:
|
Zeus: Da, imi amintesc de tine :)
Am auzit in total 2 sisteme diferite facute cu cate 2 suburi din seria Hydrogen, cele de 800W RMS. Acuma bineinteles depinde foarte mult de instalatie (iar mie personal nici una dintre instalatii nu mi-a placut), dar nu am ramas impresionat de rezultat. Sau poate m-am obisnuit prea mult cu alte sisteme si aceste nu m-au mai impresionat :) Acuma poate sar unii pe mine, dar parerea mea ii ca la banii astia gasesti deja Solo-Baric L5 de 30 cm sau poate si L7 de 30 cm (numai daca ai suficient spatiu in portbagaj la dispozitie!). Hydrogenul nu se compara cu astia, iti garantez eu. |
Quote:
|
nu mai inteleg nimic ma intreb de ce un dif de 5 mil e mai bun ca unu de 8 si asa mai departe... o sa-mi cumpar hidrogen nu-mi place schimb pe altu si asa mai departe..
|
Quote:
Ca performanta type r este peste kicker si punct(un surplus pt kicker de 1-2db poate fi singura diferenta, dar ramane doar teoretica afirmatia) se pot analiza toti factorii daca ai posibilitatea pentru a te convinge. Nu are rost sa explic de ce, nu merita intrebat ca oricum pe forum nu se poate lamurii. P.S hydrogen este sub kicker si sub alpine in acelasi timp |
Quote:
deoarece ziceai ca gzrw spl e peste kicker...nu mai inteleg mare lucru |
Quote:
Asta am spus mai sus. Quote:
Quote:
|
Quote:
imi cumpar hidrogen daca numi place il vand si dau cu banu ori kicker ori type R ori nu-mi mai cumpar nimic ca de 1 saptamana doar woofere visez |
Eu mai zic o data si gata: nu sunt deloc convins ca Alpine ii peste Kicker. Kicker am facut si am si auzit nenumaroase sisteme care sunau foarte bine si tare ... Alpine nici unul. Daca ati mai facut vreun asemenea sistem sau are cineva in Transilvania unul decent, sa ma anuntati si pe mine sa ma conving. Pana atunci, nu accept teoria asta de "Alpine cel mai bun".
|
salut zoli,daca vii la timisoara garantat vei auzi ceva type r :)
|
Salut Ovi,
N-am mai auzit de tine de mult timp! :) Sper ca vii acuma in weekend la Satu Mare si daca poti, adu si type R-ul. Timisoara ii cam departe de noi si daca am auzit bine, nu va fi nu stiu ce mare eveniment acolo, deci nu cred ca merita sa mergem pana acolo. ps - te-ai alaturat si tu la astia cu Easca?? |
au intrat in calcul dd 1512... si asta cred ca e alegerea
|
Quote:
Atentie mare la incinta pe care o sa o folosesti, daca mergi pe DD 1512. De ea depinde rezultatul final. Daca sunt modelul DVC 4 Ohm o sa "cazi" cu ele la 1 Ohm pe amplif, ceea ce e numai bine, pentru un sistem de zi cu zi. Daca vrei "cifra" in SPL o sa ai nevoie de un amplif mai sanatos....si curent suplimentar. :) Dar asta e altceva. Bafta! |
| All times are GMT +2. The time now is 16:47. |
- Copyright 2026 4Tuning