Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Faza scurtă va avea o istorie scurtă (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/126026-faza-scurta-istorie-scurta.html)

Cosmin Arsene 29-05-09 14:28

Faza scurtă va avea o istorie scurtă

1 Attachment(s)
Faza scurtă va avea o istorie scurtă

Faza scurtă va avea o istorie scurtă, mai precis pānă īn 2014, an din care toate modelele ce vor fi produse vor fi dotate cu aşa numitele faruri inteligente. Asta īnseamnă că farurile vor funcţiona doar pe faza lungă, la īntālnirea vehiculelor din sens opus sau apropierea din spate, intensitatea razei de lumină urmānd a fi reglată automat pentru a īmpiedica orbirea.

Noul sistem denumit "SmartBeam" şi produs de americanii de la Gentex are la bază senzori care vor fi capabili să mascheze parţial raza de lumină care i-ar putea deranja pe ceilalţi şoferi şi să menţină īn acelaşi timp o iluminare optimă a drumului pentru cel de la volan.

Tehnologia este practic o versiune imbunătăţită a actualului sistem de faruri inteligente cu care este echipat noul Mercedes E-Klasse.

nxtaz 29-05-09 14:50

Re: Faza scurtă va avea o istorie scurtă

ieri - pilot automat, azi - faruri care-si schimba singure faza, maine - masina care depaseste si ia viraje singura... BLEAH ! unde mai e placerea ?
+ pentru realizare tehnologica

scturoag 29-05-09 14:58

Quote:

Originally Posted by nxtaz (Post 2362701)
masina care depaseste si ia viraje singura.

Exista ceva in genu , npul Passat CC are o optiune in care merge singura , pastreaza distanta singura , daca vine cineva din spate se da pe prima banda singura , daca cel din fata pune frana brusca si passatu pune frana brusca ... avanseaza tehnologia pe zi ce trece ... app .. si are ca optiunie si sistemul de faruri care lumineaza la viraje , dupa colturi si etc . :D

tiby120 29-05-09 15:06

intradevar....un plus pentru tehnologie...dar unde e placerea? ca daca eu am o masina cu faza lunga inteligenta...care se regleaza singura...si cel din fata mea are o masina cu xenon si i se trezeste sa ma tina pe lunga ca vede ca eu nu ripostez...ce fac? chiar trag pe dreapta cum scrie la manual?

lucian1985 29-05-09 15:32

Felicitari pentru descoperire !

cristy_sofy 29-05-09 16:00

Quote:

Originally Posted by nxtaz (Post 2362701)
ieri - pilot automat, azi - faruri care-si schimba singure faza, maine - masina care depaseste si ia viraje singura... BLEAH ! unde mai e placerea ?
+ pentru realizare tehnologica

de acord cu tine unde mai e placerea,e ca si cum as fi p scaunul din dreapta :cry:

rohonerro 29-05-09 16:00

+ pt. tehnologie .. dar ..cu atata tehnologie nush unde o sa mai fie placerea de a conduce si de a da fleshuri :)))

glevidj 29-05-09 16:02

imi inchipui cat o sa fie loganu cu sistem de asta o sa sara de 12000

macss 29-05-09 16:12

ideea e buna, bravo celor care au reusit sa scoata asa ceva... dar treptat dispare placerea de a conduce....:sad:

p-george 29-05-09 16:23

Lasati ma va rog cu placerea de a conduce ca nu cred ca voi umblati la faruri cand conduceti si in plus la cat de nesimtiti sunt romanii este foarte bun sistemul. Din 10 in trafic 3 au xenon pe farul cu halogen si te rup, alti 5 au farurile foate prost reglate si bat in sus si te rup si ca si cum nu ar fi de ajuns mai pun si farurile de ceata ca sa fie mai cool...si te rup si alea.

TheEnZo 29-05-09 16:42

Odata cu evolutia tehnologie , sigur vor aparea uni care fac masini kit'uri de ti'o faci singur acasa , masini gen MK1 GTI, MK2 VR6, GSI'uri, E30, M3 E30 si tot asa , ca deja sunt multi pe afara care isi cumpara cate un kit din asta din mica gama care exista lume , gen AC COBRA, Porsche 356 ...
Deci eu sper ca placerea de a conduce tot va mai exista ... sper sa nu fie doar o iluzie.

giubau_v8 29-05-09 16:44

Quote:

Originally Posted by tiby120 (Post 2362761)
intradevar....un plus pentru tehnologie...dar unde e placerea? ca daca eu am o masina cu faza lunga inteligenta...care se regleaza singura...si cel din fata mea are o masina cu xenon si i se trezeste sa ma tina pe lunga ca vede ca eu nu ripostez...ce fac? chiar trag pe dreapta cum scrie la manual?

tu esti ceva de genul : hai sa ne orbim cu totii, ce o iesi nu conteaza, important e ca am fost smecher si l-am orbit si eu pe celalalt..nu? ...cam asta ar fi un motiv al accidentelor in lant..ca poate in spatele celuilalt mai e unul..sau mai sunt altii

da..tragi pe dreapta ca la manual

revenind la topic. ideea e foarte buna, asta ar putea impiedica nesimtirea unora care cat de ''smecheri'' ar fi ei, tot nu ar avea ce sa faca...ar fi ideal daca ar scoate si un sistem , ca farurile DE CEATA, sa se aprinda doar cand e CEATA....

rohonerro 29-05-09 17:15

Atat timp cat nu imi interzice nimeni sa merg cu masina mea pe strada nu-mi poate lua nimeni placerea de a conduce .. nu ne obliga nimeni sa ne schimbam masinile sau farurile .. este doar un concept , bun de altfel cum am mai spus.

VWluci 29-05-09 17:23

Nu e o idee foarte buna. In primul rand ca ajungem sa ne conduca masinile pe noi nu noi pe ele, iar in al doilea rand ca mai mult ca sigur vor aparea erori, defectiuni, in care acel senzor nu va mai functiona cum trebe...va mai dura pana va fii perfectionat.

Alex_D12 29-05-09 17:57

e mai bine asa.... mai multa siguranta pe drumurile europene si nu numai... o idee excelenta

Alex_pitesti 29-05-09 18:36

Quote:

Originally Posted by giubau_v8 (Post 2363088)
tu esti ceva de genul : hai sa ne orbim cu totii, ce o iesi nu conteaza, important e ca am fost smecher si l-am orbit si eu pe celalalt..nu? ...cam asta ar fi un motiv al accidentelor in lant..ca poate in spatele celuilalt mai e unul..sau mai sunt altii

nu e vb ca,Care e smecher..adica din ce zici tu..ar trb sa stingi si pozitiile..nu?!adica bun incetinesti..dar crezi ca te ajuta cu ceva..adik tot orbit esti si la 100km/h si la 30km/h...incetinesti..dar normal ca treci si tu pe lunga ca sa iti asiguri un minim de vizibilitate

allexutzzu 29-05-09 18:46

...e naspa ca nu mai poti da blitzuri ca sa se dea "batranii" la o parte :lol:

Dripci 29-05-09 20:07

Multi se plang de faptul ca se risipa "placerea de a conduce" !!! Vai ! In ce sfera a placerii introduceti voi actiunea de a comuta de pe faza scurta pe faza lunga sau invers ?!
Faina ingineria asta, macar asa STII sigur ca nu te rupe ala de pe contrasens cu faza lui lunga.

adrian78bmw 29-05-09 21:03

si vechiul E klasse avea un sistem de lumini inteligente ceva genul :faza scurta pentru autostrada ,drum national etc

marius3030 30-05-09 01:40

mmm..suna interesant desi eu nu as opta pt asa ceva,dar toate ca toate dar cum mai dam si noi flash-uri cand ne gasim cu cineva(stiu ca nu e voie)sau la intersectiile alea nesemnalizate:?:

e4e | DOOREX 30-05-09 16:01

E bine pentru acei "reisari" care habar nu au cum trebuie sa foloseasca luminile cand se afla in circulatie. DAR mie nu mi se pare un lucru ce ar trebui sa inlocuiasca total faza scurta. Si cu faza scurta poti orbi pe cel din fata ta daca eshti retardat si nu stii cum sa il reglezi. Aviz amatorilor! Mai nou se da amenzi la greu daca nu folosesti calumea luminile.

atygolf 30-05-09 19:17

moama frate cate tehnologie bine ca nuti da si telecomanda sau un joistik sa te joci cu masina ca pe playstation sau pe pc....lenea asta...numa fite.....
si placerea condusului unde mai ee...:(...stau si apas pe cateva clapete pe acolo sa schimb viteza (DSG)....boring

mai bine pe jos sau cu bicicleta...:D

luciandamaroaia 30-05-09 19:31

Quote:

Originally Posted by scturoag (Post 2362731)
Exista ceva in genu , npul Passat CC are o optiune in care merge singura , pastreaza distanta singura , daca vine cineva din spate se da pe prima banda singura , daca cel din fata pune frana brusca si passatu pune frana brusca ... avanseaza tehnologia pe zi ce trece ... app .. si are ca optiunie si sistemul de faruri care lumineaza la viraje , dupa colturi si etc . :D

Pai inainte de Passat CC a fost Mercedesul S600 de prin anu 2000 care avea ca dotare un sistem asemator(pastreaza distanta fata de masina din fata la o anumita viteza iar daca cel din fata franeaza distanta ramane cea stabilita si multe alte optiuni de genu)

Cobra2007 30-05-09 20:22

e foarte buna ideea, stiu ca un sistem asemanator are si opel insignia (nu?)

OviO 30-05-09 23:29

urasc aceasta inventie!!!...dc nu pot sa fie farurile normale???...am si raspunsul unii oameni puturosi sau "domni" le ie lene sa actioneze un buon in plus sa sa schimbe viteza normal....k doar mnoa exista dsg sau cu io zice si face el treaba....ma pis p masinile voastre...eu am avut audi a4 dar acum am un vw passat 1.9 tdi 131 cp si cate'odata merg cu el numai pt "placerea d a conduce" si pt a schimba viteza la ce turatie vreau eo nu nu pt a pune masina p D si ii dau ca nesimtitul...din cauza cutiei automate s intampla mai multe accidente deoarece unii "domni"(tarani) apuca la masini cu transmisie automata si nu observa cu c viteza merg...ajea k...tot classic e mai boon...peace out!!!sry pt off-topic

GCM1 31-05-09 11:16

Incetul cu incetul ne vom simti pe scaunul soferului exact ca pasagerul din dreapta, nu vom mai face nimic.

madalin_pyf 31-05-09 14:39

talent se poate pune si pe dacie?
:-P

YGD-sef 31-05-09 14:39

Sistemul asta il avea Mercedes pe vechiul S-class!Peugeot la adoptat abia acum !;)

YGD-sef 31-05-09 14:40

Un sistem care ajuta mult soferul!tehnologia evolueaza...:D

tiby120 31-05-09 17:24

Quote:

revenind la topic. ideea e foarte buna, asta ar putea impiedica nesimtirea unora care cat de ''smecheri'' ar fi ei, tot nu ar avea ce sa faca...ar fi ideal daca ar scoate si un sistem , ca farurile DE CEATA, sa se aprinda doar cand e CEATA....

=)) ESTI PENIBIL!!! VREI SA SPUI CA TU AI TRAS PE DREAPTA MEREU CAND TI-A DAT CINEVA FAZA LUNGA NU? =)) DIN NOU. PENIBIL

p-george 31-05-09 20:21

Quote:

Originally Posted by OviO (Post 2366701)
urasc aceasta inventie!!!...dc nu pot sa fie farurile normale???...am si raspunsul unii oameni puturosi sau "domni" le ie lene sa actioneze un buon in plus sa sa schimbe viteza normal....k doar mnoa exista dsg sau cu io zice si face el treaba....ma pis p masinile voastre...eu am avut audi a4 dar acum am un vw passat 1.9 tdi 131 cp si cate'odata merg cu el numai pt "placerea d a conduce" si pt a schimba viteza la ce turatie vreau eo nu nu pt a pune masina p D si ii dau ca nesimtitul...din cauza cutiei automate s intampla mai multe accidente deoarece unii "domni"(tarani) apuca la masini cu transmisie automata si nu observa cu c viteza merg...ajea k...tot classic e mai boon...peace out!!!sry pt off-topic

1. Invata sa scrii ca nu "ejti" pe messenger. boon ?
2.Ai insirat o gramada de prostii si nici nu stiu cu care sa incep...DSG e sfant in trafic, masina nu te obliga sa o tii in d , o pui pe semiautomata (+,-) si schimbi cand vrei tu de la schimbator sau de pe volan. La partea cu accidentele alte aberatii stupide. Viteza prinzi cu orice masina automata sau manuala, daca tu esti chior si nu vezi cu cat mergi e problema ta.
3.Daca nu ai WC in casa fa te rog pipi pe masina ta nu pe ale noastre ok?

Piss out!

p-george 31-05-09 20:38

Quote:

Originally Posted by tiby120 (Post 2368008)
=)) ESTI PENIBIL!!! VREI SA SPUI CA TU AI TRAS PE DREAPTA MEREU CAND TI-A DAT CINEVA FAZA LUNGA NU? =)) DIN NOU. PENIBIL

Asa e , e un penibil, tu esti miez in schimb...dece sa fii inteligent cand poti fi la fel de idiot ca ala de merge cu faza mare si ii orbeste pe toti ?..Exemplu clasic cocalarus maximus. Gandeste te un pic, tu crezi cocalarul cu faza mare nu stie ca ii orbeste pe toti ? Stie dar il doare in cur..tot acolo il doare si daca ii dai tu flash..Deci nu rezolvi nimic. Poate candva va rezolva politia problemele astea prin amenzi usturatoare..in nici un caz nu se rezolva prin "machoman-isme"!

Mate90 31-05-09 22:29

e buna treaba asta ca nu mai trebuie sa dau intr-una flashuri sa ma rog de idiotu' de pe sens opus sa stinga faza lunga.dar in acelasi timp,daca are IQ-ul atat de "mare",nu cred ca o sa-si poata cumpara o masina mai desteapta ca el.

cannonball 01-06-09 00:31

Quote:

...ar fi ideal daca ar scoate si un sistem , ca farurile DE CEATA, sa se aprinda doar cand e CEATA....

bine ai zis...sunt multi care nu le stiu rostul si chiar am auzit pe cineva care zicea" le tin aprinse sa nu iau vre-o amenda pt lumini" =))

p-george 01-06-09 02:04

Quote:

Originally Posted by Mate90 (Post 2368857)
e buna treaba asta ca nu mai trebuie sa dau intr-una flashuri sa ma rog de idiotu' de pe sens opus sa stinga faza lunga.dar in acelasi timp,daca are IQ-ul atat de "mare",nu cred ca o sa-si poata cumpara o masina mai desteapta ca el.

Din pacate intr o tara cu valorile intoarse pe dos, majoritatea care are masini foarte destepte are si iq ul foarte scazut...ca tot esti din slobozia, un prieten din tandarei (cred ca stii ce masini sunt pe acolo) imi povestea de un "rrom" cu un x5 la spalatorie care se lauda la un prieten : "ia uite ce de botoane are" "pai si ce face botoanele alea" "nu stiu, cand se aprinde botonul ala bag benzina" :D

Mate90 01-06-09 02:12

din pacate,stiu ce masini si ce case sunt pe acolo.si de cele mai multe ori masina e intr-adevar mai desteapta ca proprietaru :)
moralitatea ar trebui sa faca sistemu' asta cat de cat inutil(mai putin cand pus si simplu uiti),iar pentru cei care sunt impotriva,nu cred ca va baga nimeni pe gat sistemu' asta,si daca sunteti asa perfecti,nu trebuie sa fie o grija,nu?

giubau_v8 01-06-09 06:12

Quote:

Originally Posted by tiby120 (Post 2368008)

nu friend, nu am tras pe dreapta..dar am incetinit de foarte multe ori, aproape m-am oprit cateodata, din cauza unor idioti care nu stiu ca e o maneta acolo din care se schimba faza scurta/ faza lunga...oricum, in nici un caz nu am mers si eu cu faza lunga, sa-i arat eu lui ;)

si apropo, chiar daca sistemul asta e inteligent,poate mai inteligent decat multi utilizatori de autovehicule, nu cred ca optiunea de ''flash'' e dezactivata, stai linistit ca o sa poti sa dai ''flash'' pana te doare incheietura,

p.s. controleaza-ti limbajul te rog sa nu o dam in diverse ;)

FLAME 05-06-09 09:27

la cum evolueaza tehnologia,o sa ajungem sa ne suim in masina si o sa trebuiasca sa spunem masinii doar unde vrem sa ne duca,iar ea se va ocupa de tot :))

mai bine s-ar gandi oamenii de stiinta cum sa faca masini mai putin poluante

All times are GMT +2. The time now is 11:05.

- Copyright 2026 4Tuning