![]() |
VIDEO: Ford Focus RS vs. Megane R26.R
2 Attachment(s)
VIDEO: Ford Focus RS vs. Megane R26.R.
Două dintre cele mai apreciate hatchback-uri, Ford Focus RS şi Renault Megane Sport R26.R, se dau īn stil sportiv pe circuitul de la Silverstone. Detaliile tehnice sunt de găsit mai jos iar rezultatele īn video. RS-ul are īn dotare un motor īn cinci cilindri aşezaţi īn linie şi 20 de valve ce dezvoltă 301CP la 6.500 de rotaţii, 1.468 de kilograme şi atinge suta de kilometri īn 5,9 secunde. R26.R-ul are doar patru cilindri, tot īn linie, dar numai 16 valve, 227CP, 1230kg., iar la sută ajunge īn 6 secunde. Deşi datele de start īl arată pe francez ca fiind mai firav, acesta a scos īn cele din urmă un rezultat mai bun. <script type="text/javascript" src="https://www.4tuning.ro/flv_player4/swfobject2.js"></script><div id="458">film</div><script type="text/javascript">swfobject.embedSWF("https://www.4tuning.ro/flv_player4/flvplayer.swf","458","470","370","9.0.115", "https://www.4tuning.ro/flv_player4/expressInstall.swf" , {fullscreen:"true",file:"https://www.4tuning.ro/flv_movies/Focus_RS_v_Megane_R26.R.mp4",image:"https://www.4tuning.ro/flv_movies/Focus_RS_v_Megane_R26.R.jpg"} , {allowfullscreen:"true"}, { });</script> |
Re: VIDEO: Ford Focus RS vs. Megane R26.R
Am votat R26.R. Si nu doar pt ca a scos un rezultat mai bun decat RS-ul, ci mi se pare mult mai placuta masina, da o tenta de sportivitate ceva mai mult decat RS-ul, chiar daca dpdv al performantelor e undeva mai jos.
Atinge suta cu doar 0.1 sec mai greu decat RS-ul care 74 cp in + , aici fiind avantajat R26.R-ul de greutate. Ca design mi se pare mai aspectuos si mai prezentabil decat RS-ul :) |
R26.R nu e o masina practicabila, e doar pt circuit...pe cand RS-ul a fost gandit in asa fel incat sa poata fi folosit zi de zi. Bravo lor ca au reusit sa scoata un timp mai bun, dar sunt sigur ca daca RS-ul ar avea aceleasi modificari ca R26.R la greutate, l-ar spulbera si pe circuit.
PAREREA MEA :D |
Eu votez focus rs!..R26 este facuta special pt circuit..deci era oarecum normal sa scoata un timp putin mai bun. Totusi RS poate fii folosita ca masina de zi cu zi ..pe cand R26 nu prea.
|
Preturi date de producator : Focus RS : £25,745 / Megane R26.R : £24,040
Una e pure race-track (2 locuri, roll cage, super usurata) cealalalta e un all-rounder cu adevarate valente sportive. Eu personal merg pe mana rs-ului, diferenta megane-ul pe circuit este mica, ford-ul in schimb ofera alte plus-uri. |
tot respectul pt renault, chiar se afla in perioada celor 15 minute de glorie, si personal chiar imi place, dar am votat Focus RS. O explicatie pt performantele francezului ar fi faptul ca beneficiaza de gume sticky ce o ajuta enorm, iar in momentul in care acceleratia este aproape identica, asta face diferenta in mod substantial. Apoi sa nu mai zicem ca un R26 va fi o masina fara compromis, ce accentueaza spiritul sportiv, fiind mult mai rigida si incomoda decat RS si lipsita de practicitate. Dar, dupa cum zicea si pilotul, este si "plictisitoare" in timp ce Ford-ul este mult mai orientat spre placerea de a conduce si nu face din obtinerea timpilor un must. Abia astept noul Megane RS :D
|
Tineti cont de gumele semislicks cu care vine echipat Megane-ul. Oricum e un Reno si asta nu pot trece cu vederea orice ar fi. Deci raman clar la Focus.
|
Quote:
Amandoua sunt sunt extraordinare,dar eu as prefera Megane R26 R |
VOTAT FOcus RS pt pur si simplul fapt ca este facut sa fie o masina de zi cu zi cu care te poti duce la serviciu sau iti poti duce copilul la scoala putand sa pleci cu scartait din fata scolii pentru ai impresiona pe ceilalti copii.NU stiu de unde mi-au iesit aceste cuvine oricum merg pe Focus.
|
Am votat rs'ul pt ca e o masina pe cat de superba pe atat de performanta. Nu se compara. r26 e clar o masina pt circuit, pe cand rs'ul are foarte multe in plus fata de r26. Sunt fan Ford asa ca...oricum as fi votat cu fordu' :-p
Vorbind serios, chiar sunt convins ca daca rs'ul ar fi avut aceleasi modificari ca r26 ar scoate un timp mult mai bun decat MEGANE r26. FOCUS RULES!! |
Ce frumos fluiera R26-le :) As merge pe Megane ca o masina de alergat cand iti vine chefu :D
|
Am votat focusu'. E mult mai frumos si poate fi folosit "zi de zi".
|
Focus RS votat ! .. Parerea mea, R26 este inferior din toate punctele de vedere, acesta fiind creat pentru a scoate performante cat mai mari pe circuit, accentul foarte putin pe placerea de a conduce, chiar si materialele folosite in productie sunt mai low budget decat RS . :)
|
Votat R26 !
|
votat focus..arata mult mai sportiv ;)
|
am votat focus k poate fi folosit zi de zi si cu putine modificari poti mari performantele de ramai mask
|
Era de asteptat ca Meganul sa fie mai rapid, doar e facut doar pt circuit si are sens doar sa il folosesti ca pe o a doua masina. In schimb RS merge si pe circuit si pe strada si arata mult mai bine. Asadar RS!
|
Quote:
|
nu sunt fan al niciunei marci shi chiar nu ma asteptam ca focusul sa piarda in fatza meganului cu o asa maricica diferentza de cai ... dar pe circuit nu conteaza numai caii putere ...inseamna ca cei de la renault au facut o mashina foarte buna !
|
e mai frumos si mai puternic rs dar ce rost are puterea daca e greu de controlat!?!? vor megane!
|
Megane nu stiu daca e atat de confortabil pentru uz cotidian, (focusul sigur este) Mie renault-ul imi pare mai mult o masina pentru circuit. Daca va si uitati, este o serie limitata.
|
As fi votat focus ....dar sunt posesor de volvo ...si as vrea sa cred ca au facut si eu ceva din masina aia ...sasiu volvo , motorul e de pe s60R volvo , proiectat de volvo prin 2004 ...aceesi cilindree , acelasi numar de cai , 5 cilindri 20 valve .... 2.4 ....turbo ....daca il faceau ei votam ...ford ...N-am nimic cu ford ...e tipic american , cumpara si dupa aia zic ca e facut de ei ...votez Renault ...m-am dat cu masina aia....e proiectata integral de ei si chiar daca e renault ....au printre cele mai tare laboratoare de dezvoltare si cercetare in lume ... felicitari ...
|
FOrd focus RS for live cea mai frumoasa si puternica din gama ford focus masina (am vazut-o si in actiune si va zic eu ca e prea dementiala :X:X
|
Quote:
Fordul nu are sasiu - si nici Volvo, se folosesc caroserii autoportante, asta e prima chestie, a2a - noul S40 de la Volvo se bazeaza pe platforma tehnica a Focusului, lucru JUST dat fiind faptul ca sunt firme "infratite". Motorul de care zici tu, care a fost preluat si elaborat intai pentru ST apoi pentru RS unde diferenta de ordin tehnic intre ele este uriasa ... si ma refer la 2 motoare fabricate in curs de un an, nu la cel de pe Volvo care este mult inferior ... "e tipic american" - pai Focus RS e tipic - BRITANIC - asa a fost si asa va ramane, cum si divizia sport a celor de la Renault, tot aici isi are centrul de dezvoltare si au facut acelasi lucru ca cei de la Ford, au luat un hatch si au facut "magie" ca cele 2 masini in afara de forma grosso-modo nu prea mai au nimic de a face cu turismul de la care s-a plecat. Chiar daca la semnatura mea scrie mare FORD, nu am cum sa nu fiu orb si sa nu apreciez si salut performanta Meganeului, insa pentru ca acest model parca nu e o masina ca o poti folosi zilnic nu am cum decat sa votez decat pro Focus, o masina nu care te poti distra pe circuit, iti poti face cumparaturile si mai poti baga si inca 4 oameni in masina - senzatia oferita de acel 2.5, suspensiei fata special conceputa pentru el si LSD fiind nealterate. |
NWZeu, ma bucur ca a clarificat macar cineva ca mi se parea ca citesc carti de basme pt copilashi de la "sasiu de Volvo" incolo. No offense DJClaudiu dar tu chiar ai inteles f gresit niste lucruri, ti le-a explicat zeul mai sus...
|
reanult.....pt ca se compara 2 masini pe ciruit si comparatia era care e cea mai buna masina pt un trackday.......nu care e mai confortabila sau in care poti sa bagi mai mult praz.....ca atunci votam logan........ideea e ca renault a facut cu adevarat o masina pt circuit, reuseste sa bata fordu cu 70 de cai in minus pt ca e setata pt circuit.......si nu veniti cu aberatii ca daca fordu avea aceleasi modificar cu "renou" ar fi castigat ca asa putea si meganeu sa aiba un v6
|
dogy, timpii scosi de masini a spus care era mai buna pe circuit, nu era nevoie pt asta de poll-ul de mai suscare este acolo pt a-si exprima fiecare preferinta si a explica eventual motivatiile. Esti fan renault, f bine(eu doar renault sport) da' nu iti prea poti permite sa cataloghezi parerile pur personale ale utilizatorilor drept aberatii. Ai fost subiectiv si ai jignit putin, dar banuiesc ca nu se supara nimeni, exista toleranta pe forum, nu? poate data viitoare si din partea ta, ca acuma ti-am aratat cum se face. Cheers!
|
ce bine se aseaza meganul in curbe , focusul...fuge ca dracu
|
sa spuns si eu ceva ... fordu are istorie si cand castiga campionate mondiale de raliuri renault... face masini de zi cu zi ! nu stiu daca meganu ar putea sa bata un evo x de accea ii se si zice evo killer! votat ford rs
|
Renault Megane, un veritabil Hot - Hatch, detine recordul la aceasta clasa pe 'Ring, defapt detine recordul la masinile cu tractiune fata(8 minute 16 secunde)
In traducere: Mai rapida decat un IS-F DAR, prefer masinile de genul : ,,a car that can kill you" :) Asa ca vot RS.... PS: Amandoua sunt RS. :twisted: |
tin sa cred din ce am vazut in filmulet k focusul poate mai mult...parca nu a mers destul de tare cu el...pacat sincer de calitatea materialelor din interior...nu ca la megan ar fi mai bune dar parca totusi se putea mai bine sincer!
|
votat r26r pt performantele acestui model....oricum nu mi-ar strica sa am in garaj pe vreunul din ele!!!
ps:pt toti "atotstiutorii" de aici ....... r26r este de fapt un megane rs f1 (230 cp,diferential blocabil,etc...) usurat cu 123 kg(capota carbon,lipsa bancheta spate,etc) si incaltat cu niste semislicuri! |
votat R26R!rs-ul pare mai degraba o masina de raliu(macadam)pe cand renault-ul este pt circuit,dar va spun eu ca amandoua se descurca ff bine si prin oras...........cine stie cunoaste;)8)
|
Quote:
ps: stii ce motoare au monoposturile brawn gp,cele care conduc detasat campionatul mondia de f1? |
mai oameni buni: AMANDOUA sunt rs si facute ptr circuit si serii limitate. acum depinde fiecare cum/ce vrea. daca vreau o masina de zi de zi, imi iau r26 f1 sau rs cup (de fapt mi-am luat :D). daca vreau drag scot ce e inutil pe masina (ptr curse accelerare), mai fac doua-trei (mai multe) modificari pe unde trebuie si scot performanta. cat despre aspect, aici fiecare are gustul sau si e normal sa respectam gusturile, oricare ar fi ele. mie imi place "shake it" rs mult mai mult decat rs3 (care e comun, nu mai vad nicio diferenta fata de un ford/opel/altceva). deci, rs26r :-P
|
aaaa....black beauty rs.....;) ....asta incercam si eu sa explic....dar cand se ajung sa se faca comparatii cu wrc-urile,cu anii de glorie a marcii respective....pff ....vedem cunostintele in materie a fiecaruia!!!inca multi nu realizeaza ca masinile raliu sunt altceva fata de cele normale de strada,chiar daca poarta aceleasi "haine"!!!
ps:un mic deliciu pt cunoscatori...Ragnotti cu r5 https://www.youtube.com/watch?v=TSZra_-ftF8 |
Quote:
|
Quote:
Mercedes |
da,au motoare mercedes!!! au motoare produse de o firma recunoscuta pt siguranta,eleganta,stil,etc,o firma de care toata lumea o egaleaza cu confortul cel mai bun,fata de bmw care toata lumea stie bmw=sportivitate!!!!si totusi uite ce diferenta este la ora actuala pe pista intre cele 2 marci!!!
dar monoposturile RED BULL? |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 22:51. |
- Copyright 2026 4Tuning