![]() |
ce poti vizita in romania?
ma gandeam acum ca o dat caldura sa fac un drum prin tara...asa de 1-2 zile.
cu prima ocazie ma gandeam sa ma duc la valea draganului, stau in judetul cluj si nu am fost niciodata, rusine mie. in nordul moldovei am fost la manastiri acum 2 ani. hai sa spunem fiecare cateva zone interesante de vizitat din romania. toata lumea spune ca bine ma, romania ii de rahat, mai bine mergi in grecia, spania, italia, germania...dar nimeni nu spune hai sa mergem dracului la pesterea ialomicioaie, sau la balea lac, sau la varfu omu...sau stiu eu. si in romania sunt multe de vizitat. de aceea am deschis acest topic, sa incepem sa ne vizitam tara, avem o tara cum multa lume doar viseaza si noi ne batem joc de ea intr-un hal cum numai in filme potivedea. avem o delta minunata. avem munti, zone minunate. pesteri. ape rauri, etc etc si noi plecam in grecia spania, etc etc. astept oferte din partea voastra. |
Re: ce poti vizita in romania?
maramuresul, curmatura sibiului....
|
Bucuresti : - Palatul cotroceni , este superb din punctul meu de vedere , in anumite zone din el pot sa spun ca se aseamana putin cu palatul din Viena - Schonbrunn.
La Munte : - Castelul Peles , este frumos. La Munte : - Crucea eroilor de pe muntele caraiman , daca iti plac aventuriile turistice , e bine sa dai o fuga pana acolo . Bucuresti : - Gradina Botanica , am fost acum 1 saptamana sa trag niste poze , mi-a parut rau ca erau serele in renovare , in rest este o splendoare . Bucuresti : - Gradina Zoologica , daca esti pasionat de animale . Bucuresti : - Muzeul Taranului Roman . Dunarea : - Cu bratele secundare Dunarica, Pasarea, lacurile Suhaia si Fatana . Have fun ! :) |
Lacul Cincis...o splendoare locatia:D
De la Severin pana la Socol(ultimul sat de pe pamnatul romanesca) tot drumul este langa Dunare...foarte, foarte tare;) |
Cine a facut Transfagarasanul stie despre ce vorbesc. Este incredibil. Anul asta o sa il pargurg pentru a 3-a oara. Ar mai fi Cheile Bicazului, Raraul, Lacu Rosu, etc. Zone foarte frumoase. Chiar ieri am venit acasa dupa ce am stat 3 zile cu cortul in creierii muntilor la Carlibaba, Suceava si am revenit la o veche parere pe care am uitat-o de ceva ani, totusi, nu avem o tare de c***t cum zic multi.
Sunt foarte multe persoane care se lauda ca au vizitat nenumarate tari straine dar habar n-au cum arata castelul Peles sau stiu eu ce alt obiectiv turistic din Romania. Pacat. Ps: felicitari pt topic ;) |
Romania e o tara frumoasa, insa pacat ca e locuita de romani;)
|
multumesc multumesc
transfagarasanul l`am facut acum 3 ani...si ma gandesc sa mai trag o fuga zilele urmatoare, asa de dimineata pana seara :P altii merg intr`o zi pana la londra eu nu oi putea merge :)) caut locuri unde inca nu o ajuns mana guvernului sa distruga caut ceva locuri INCA cu padure. cu izvoare, sa nu aud decat o data la 8 ore un avion, in rest doar vantul si pasarelele. apropo o fost careva la stana de vale de curand? vreau sa urc de la oradea si sa cobor spre cluj cu trecere pe la baraj...cica este ceva zona ce merita vazuta. la stana de vale am fost dar la baraj niciodata :P |
Parcul Natural Retezat este una din cele 7 minuni naturale ale Lumii.
|
Quote:
Dar cel mai frumos este Gura Portitei merita incercat numai ca nu s epoate cu masina.Ori ATV sau MOTO. |
Moldova(Nord) -> Manastirile , Cheile Bicazului , Palatul Culturii(Iasi) , Gradina Botanica Iasi , Casa lu' Ion Creanga(Humulesti) , Hanu' Ancutei(Locul unde era client fidel Mihail Sadoveanu),(Soseaua Roman-Suceava sau Iasi Suceava) se mananca foarte bine , mancare traditionala romaneasca,lautari , vinoteca(peste 100 de feluri de vin) , suveniruri si cazare(16 camere)...etc.etc.
Site : http://www.hanu-ancutei.ro/ Si niste poze cu Hanu' Ancutei :D :arrow: http://www.infopensiuni.ro/img_pensi...u-ancutei2.jpg http://www.gustos.ro/assets/restaura...zentare_02.jpg http://www.ro1918.com/Cercetare/Hanu...enimente_a.jpg http://www.hanu-ancutei.ro/images/prezentare_a.jpg http://1.bp.blogspot.com/_z11wQPYFsB...Ancutei_21.jpg [IMG]http://farm2.static.***********/1027/1340190551_40ee23cbf9.jpg?v=0[/IMG] |
ff tare, in 27 imi reprimesc permisul, apoi fac o tura ca n-am mai fost de 2 ani iesit din oras sa pierd vremea, sa vizitez.
cand plecam undeva eram contracronometru. |
Recomand sa treci in weekend p'acolo daca te duci in moldova ... ca in weekend ii cea mai frumoasa atmosfera ... ii si mai multa lume ... muzica frumoasa(lautareasca , populara) , mancare buna si ieftina !
|
2 Attachment(s)
Iti recomand sa mergi la Orsova,la manastirea Sfanta Ana....in varful unui deal(munte aproape) iar langa curge Dunarea...este un peisaj mirific..De asemenea la Herculane este foarte frumos...la bazin la Sarah's Son's....Prima poza e langa Dunare,urcand spre Sfanta Ana,cea de-a doua la Herculane cu hotel Dacia in prim plan..Have fun!
|
daca iti plac drumetiile incearca Turnu Ruieni (din caransebes pana in sat sunt cam 7km), de la turn pana pe Muntele Mic ( pe jos sau cu masina) si Baile Herculane (cam 75 km din Caransebes - spre Bucuresti)
Apropo daca ma poate ajuta si pe mine cineva, cand am fost la Piatra Neamt in `99 am mers pe Hunedoara si undeva (nu mai tin minte la ce distanta, pe langa ce oras-sat) drumul e un U si pe un deal e o statuie care e cu fata spre tine tot timpul cat mergi in U,e o iluzie optica si nu mai stiu cum ii spune la statuie si pe langa ce oras se afla, cine ma ajuta primeste o lada de bere |
sa faceti poze orice ar fi ... multe
|
Da ...apropo de poze , stie careva niste locatii bune de pozat ? nu neaparat monumente istorice etc ...ceva care sa impresioneze :) niste cadre bune ?!! :D
|
Slanic Moldova
mai multe detalii: http://www.slanic-moldova.info/ |
Dap , slanic moldova ... mai ales ca acum ... l-a cam scos din paragina .. ca pana acum 2-3 era jale ... totul se darama ... in mai putin de 2-3 ani ... o sa devina una din cele mai tari statiuni din moldova ...
Am "tone" de poze de la slanic ... foarte placut sa mergi acolo ... |
Nu poti spune ca a fost in paragina. Am fost de n ori la Slanic in anotimpuri diferite. Pur si simplu nu avea parte de publicitatea pe care o merita. Cei care sunt cu adevarat iubitori de munte cunosc potentialul Slanicului.
|
Crede-ma ca stiu ce spun ... merg la Slanic de 12-13 ani ... am si cabana acolo ... si stiu ce vorbesc ... a fost pur si simplu in paragina ... totul era pe daramate , absolut tot ... si inca mai sunt cateva cladiri mari care "se mai tin intr-un fir de par" ... oricum pana acum 3-4 ani .. cam asa ... totul era ruginit , vechi , geamuri sparte , inchis , falimentat , era pustiu ... toti banii care au fost pentru renovarea orasului i-a bagat primaru in buzunar ... asta in caz ca nu ai vazut ce casa are , si cate masini .. si ce masini ... are o casa mai mare a lu' Becali ... cu piscine si etc ... bodyguarzi ... etc..
oricum .. de vreo 3-4 ani .. s-a renovat multe ... acum este undeva in capatul orasului .. se construieste un hotel .. cica va avea 12 etaje ... iar unde era discoteca inaitne peste rau .. se renoveaza si acolo .. nu stiu ce se face exact ... si s-au facut proiecte pentru partie de schi , si mutle alte ... s-au deschis foarte multe pensiuni ... s-a facut parcul ala mare , s-au facut terenuri de tenis ... etc.etc.. incepe sa prinda culoare ... |
In fine, tu stii mai bine. De vilele aflata in paragina stiu si eu.
Ar fi si pacat sa nu se investeasca... |
Eu vreau neaparat anul asta sa fac Transfagarasanul :>
|
Pai a inceput sa se investeasca de vreo 2-3 ani .. eu zic de inainte .. ca inaitne era paragina .. acum a inceput sa prinda culoare ... se construiesc vreo 2-3 hoteluri .... iar inca vreo 2-3 se renoveaza ... s-a asfaltat jumatate de statiune ... is curios daca o sa faca si terenul ala de sport imens din fata de la Hotel Teleconstructia
mai e cladirea aia pe stanga peste rau inainte de a intra in slanic ... o cladire mare de tot ... care ii lasata in paragina ... podurile la fel ... multe lasate in paragina ... sper ca in 2-3 ani sa termine cu tot si sa se faca frumos :D pacat de statiune ... |
Ultima data am fost la Slanic acum 2 ani. Am prins chiar de zilele Slanicului cand au fost invitati Cumetrii, Aurel Moldovan si fetele de la Elegance. Inca de pe atunci se vedeau progrese.
In fine...Slanic Moldova o sa ramana mereu pe lista mea cu statiuni favorite ;) |
Pai acum 2 ani deja se renovase cate ceva ... eu vorbesc de acum 3-4 ani ...
oricum ... ii o zona foarte frumoasa ... cu izvoare ... iar parcul ala ... ii super ... eu am mers odata .. m-am pus pe o banca .. si nu imi mai venea sa plec d'acolo ... P.S: cum am zis mai sus ... peste 2-3 ani ajunge una din cele mai frumoase statiuni din moldova ... P.S 2: Recomand pensiunea Crystal ... foarte buna ... piscina ..etc si patronul ii orb ... si face masaje ... trateaza foarte multe boli numai prin masaje ... pe tata la vindecat acum vreo 12-13 ani de paralizie ... facuse accident ... si era pe jumate paralizat ... si l-a vindecat in 2 luni de tratament ... orice boala/fracturi ... werid but true :D |
nu pot zice ca am vizitat prea mult tara, dar mie ce imi place:
Ocna de Sare de la Turda. e un peisaj si ala desi nu in aer liber ci sub pamant. pe mine m-a impresionat. |
da recunosc in salina turda merita mers iarna..
vara ii ff najpa sa intrii de la +30 la +8 grade :P si trebuie sa ai conditie fizica buna sa cobori pe partea din spate si sa urci scarile prin partea din fata. dupa aia 2 zile ma dureau picioarele. i o senzatie mai aiurea ca aia cand mergi pe lemnele alea si sub tine sunt 80metrii gaura...ii najpa, sincer |
probabil. eu am fost iarna cand era zapada afara, de aia n-am sesizat probabil diferenta de temperatura.
si cu conditia fizica, poate. iei pauze multe pana jos. unde oricum este loc de stat :) |
ai dreptate, pe scarile alea care is tocite...si care sunt inguste de numa numa.
eu stiu ca un set l-am coborat pe cur, noroc ca is numai 12 |
Quote:
|
Quote:
Ce intrebare...daca stia despre ce statuie e vorba nu mai punea intrebarea! Mie cel mai mult mi-a placut in N Moldovei si in Sibiu. In Moldova am vizitat aproape tot ce se putea. A fost superb...sper sa mai ajung pe acolo :-). Deci cine nu a fost in N Moldoveri recomand e pacat sa nu treceti pe acolo. |
Drumul auto ce duce de la Sinaia in Piatra Arsa-Babele este superb. Cine are o masina cu garda la sol o leaca mai maricica se poate aventura... Poze n-am din pacate :(
|
de sambata trecuta o data la 2 zile ajungeam in alta zona din muntii apuseni.
nici nu stiam ce mijto pot sa fie, si erau la o aruncatura de bat de mine. |
8 Attachment(s)
Anul trecut am fost cu corturile la cheile Valisoarei ,o zona f frumoasaAttachment 966785Attachment 966786
ceva poze si cu transfagarasanul si Balea: Attachment 966788 Attachment 966789 Attachment 966790 Attachment 966791 si Sibiul e frumos :) Attachment 966801 Bicazul merita iarasi vazut Attachment 966804 defapt toate zonele de munte sunt frumoase ,pt cine nu are chef de drumetii poate merge de la Busteni cu telecabina pana sus la babele si sfinxul ,e super peisajul; o multime de cetati si de castele prin tara etc aa si delta :) |
Quote:
Foarte frumoasele pozele...Am fost anul trecut in Sibiu si a fost superb...sunt multe de vizitat si pe la noi. Castelul Peles si Pelisorul care iar sunt superbe, Castelul Bran unde este inima Fecioarei Maria... Ps: Cand am fost la Peles am cumparat un CD cu poze din interiorul castelului daca gasesc cd`ul o sa pun pozele aici(am cumparat cd`u pentru ca inauntru nu te lasa sa faci poze) |
Avem o tara asa de frumoasa dar ne batem joc de ea, nu meritam sa o locuim.:???:
|
Ce poti vizita in romania?
1 Attachment(s)
Pai e frumos pe la Pestera Ialomicioara.
|
Sfantu Gheorghe
32 Attachment(s)
Este vorba de bratul Deltei Dunarii!
|
9 Attachment(s)
Palatul din Mogosoaia |
Braila,Galati,Tulcea
52 Attachment(s)
Sunt 3 orase din sud-estul tarii care nu sunt in topul preferintelor mele,insa arata bine.
Pozele sunt facute acum,in 2009. Astept pareri... |
| All times are GMT +2. The time now is 09:16. |
- Copyright 2026 4Tuning