Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Merită să pui pe parbriz folie cu transparenţă 70%? (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/123889-merita-pui-parbriz-folie-transparenta-70-a.html)

sorin_fabian 15-05-09 23:57

Merită să pui pe parbriz folie cu transparenţă 70%?

De ceva timp mă framântă foarte mult acest gand .. se merită să pui folie cu opacitate de 30% pe parbriz (de calitate Llumar, 3M ..) ?!?!?! riscant pt sigurantă, riscant din punct de vedere legislativ (adica retinerea talonului) ..?!

Astept comentariile voastre.

Danutz Bratosin 17-05-09 00:34

Re: Ce parerea avetzi, merita sa pui folie pe parbriz 30% ?!!?!?

Mie unu mi se pare riscant...daca mai mergi si noaptea te uiti:shock::shock::shock: prin parbriz:rolleyes2

sorin_fabian 17-05-09 00:55

te bazezi pe xenon ... daca ai :))

sorin_fabian 21-05-09 01:19

incepe lumea sa opteze pt da se pare ...

addicted2trance 21-05-09 08:45

xenon sau nu, n-o sa mai fie aceeasi vizibilitate, asa ca optez pt "nu"

RIcKO 21-05-09 09:00

eu am optat pt riscant....totusi noaptea e destul de riscant itzi reduce viibilitatea si...daca nu e pusa la un atelier profesional ...o sa se vada ca si in ceatza oricat de bine ar fi pusa ...o sa arate bine de asta nu ma indoiesc dar totusi e pt siguranta ta ...desi sunt adeptul foliilor si pe geamurile fata ...eu unul nu as pune si pe parbriz....merita sa itzi pui ca un parasolar din folie daca vrei sa micsorezi campul vizual al parbrizului ..bafta

Goose 21-05-09 11:24

E destul de riscant mai ales noaptea

morpheusmaster 21-05-09 12:04

Uite...hai sa o luam logic.

1) Daca vorbim de o masina de show (masina de show in adv. sens al cuvantului), se merita din plin.
2) Daca vorbim de o masina de strada cu care mergi zilnic se merita doar daca nu ai multe iesiri noaptea in afara localitatii. Daca mergi cu ea doar prin oras...e ok, sa zicem. Desi o sa iti fie foarte greu. Daca ai multe drumuri prin tara cu masina respectiva (mai ales noaptea)...mai bine nu fa asta.
3) Cu curcanii ce faci? stim bine cum reactioneaza la o folie pe geamurile fata chiar si cu transparenta 30%...dar gandestete cum ar reactiona cand vad ei pe camera de la radar ca nu vad soferul :))

Succes maxim!!! Miar placea sa vad o astfel de masina. Votez riscant

sorin_fabian 21-05-09 12:11

ma gandesc ca este riscant noaptea cand mergi in afara orasului .. presupun ca lumina din oras este destul de puternica incat sa fie vizibilitatea ok.

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 2339158)
Uite...hai sa o luam logic.

1) Daca vorbim de o masina de show (masina de show in adv. sens al cuvantului), se merita din plin.
2) Daca vorbim de o masina de strada cu care mergi zilnic se merita doar daca nu ai multe iesiri noaptea in afara localitatii. Daca mergi cu ea doar prin oras...e ok, sa zicem. Desi o sa iti fie foarte greu. Daca ai multe drumuri prin tara cu masina respectiva (mai ales noaptea)...mai bine nu fa asta.
3) Cu curcanii ce faci? stim bine cum reactioneaza la o folie pe geamurile fata chiar si cu transparenta 30%...dar gandestete cum ar reactiona cand vad ei pe camera de la radar ca nu vad soferul :))

Succes maxim!!! Miar placea sa vad o astfel de masina. Votez riscant

exact cum candesti tu gandesc si eu ... dar in cazul meu circul mult in oras si 2 riscul f mare sa te opreasca politia este seara, iar eu de fel nu merg f des seara cu masina

taz.frkz 21-05-09 18:33

nu are rost sa-ti asumi aceste riscuri... baga banii in alt tuning exterior

sorin_fabian 21-05-09 23:24

folia oricum o voi pune pe masina .. si f scump sa pun si parbrizul nu este .. ma gandesc doar sa nu ma agit degeaba .. sant inca indecis

11KPO 22-05-09 02:07

eu zic ca e riscant si nu se merita

Mustang 22-05-09 09:28

Pentru trafic... poti deveni un pericol pe timp de noapte.
Deci, nu!

sorin_fabian 22-05-09 09:30

multumesc .. astept voturi si pareri in continuare.

KTA87 24-05-09 14:40

Nici pe geamurile fata nu e recomandat/legal, d-apoi pe parbriz... Mi se pare excentrica rau ideea de folie pe parbriz!

DoDo NSL 25-05-09 13:40

am vazut 2 masini in Craiova care aveau folie pe parbriz .. si pot spune ca aratau prea bine :shock:
am votat DA !
dar ai mare grija cu curcanii :lol:

aleks 25-05-09 13:50

Maşina cu folie pe parbriz e o prostie lansată de băieţii care se ascund de prietene sau de complexaţii care se ascund de oameni în general. Nu ai niciun motiv logic să pui folia pe parbriz, nu e nimic şmecher sau frumos, e doar meltenism, şi ştiu că veniţi tot timpul cu exemplul 7-rului alb, dar e acelaşi lucru, doar maşina e mult mai scumpă.
Folia, indiferent ce marcă e, se gârie insesizabil când e montată, se mătuieşte când e spălată/ştearsă, pentru că nu poţi merge cu ea necurăţată, şi aşa împiedică vizibilitatea când e curată, darmite când se afumă/prăfuieşte/abureşte în zilele ploioase, poţi pierde amănunte vitale care te pot costa un accident, pe ploaie şi cu faruri din faţă de pe contrasens te împiedică suficient să vezi, iar de poliţie ce să mai vorbim, că oamenii ăia, oricât i-am înjura noi, au nişte motive destul de bune pentru care se leagă de aspectele astea.

Trixi 25-05-09 13:58

daca nu este o masina de show,poate ar mai trebui sa te gindesti si la ceilalti participanti la trafic.
cind ai asa o masina in fata ta,e parca te-ai duce dupa un camion.nu vezi nimica din spate si e si mai nasol,cind e parcata si nu vezi pietonul sau daca e pe colt de strada parcata nu vezi masina careia ar trebui sa ii dai prioritate.

aleks 25-05-09 14:04

Alexik, B 07 TWK, DoDo NSL, Goose, Iuly_C O X, Kent8, sorin_fabian, VDAN au votat DA

Singurul care şi-a motivat votul pozitiv a fost DoDo_NSL.
Restul nu aveţi nimic concret de spus pentru susţinerea votului vostru?

Alexik am văzut că tu ai votat şi DA, şi NU, şi Riscant, la ce bun ai mai votat?

VDAN 25-05-09 16:37

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2349765)
Alexik, B 07 TWK, DoDo NSL, Goose, Iuly_C O X, Kent8, sorin_fabian, VDAN au votat DA

Singurul care şi-a motivat votul pozitiv a fost DoDo_NSL.
Restul nu aveţi nimic concret de spus pentru susţinerea votului vostru?

Alexik am văzut că tu ai votat şi DA, şi NU, şi Riscant, la ce bun ai mai votat?

pentru o masina de show eu zic ca se merita,pentru una de strada nu
aleks nu am mai argumentat votul deoarece,ce am vrut sa spun eu au mai spus si altii si nu avea rost sa scriu doar pentru a mai face un post in plus

aleks 25-05-09 19:45

Vezi, nuanţa face diferenţa :)
Iniţiatorul topicului nu avea de unde şti ce ai tu în minte, putea crede că aprobi ideea şi atât :)

VDAN 25-05-09 20:54

da man ai si tu dreptate,o sa fiu mai atent pe viitor ;)
numai bine si aveti grija cu folia :D

sorin_fabian 26-05-09 00:13

aleks ai dreptate .. greseala imi apartine mie in momentul in care am selectat vot multiplu ... daca as putea as repara acest lucru .. :(

legat de ceea ce zic marea majoritate cu vizibilitatea noaptea sant intru totul de acord ... dar mai este ceva .. probleme cu vizibilitatea o ai si ziua cand soarele este foarte puternic .. eu unul sant deranjat foarte mult de catre soare fac ochii mici,lacrimez .. si alte nebunii de genul asta ... asa ca acum in perioada verii conduc cu ochelarii la ochi undeva in jur de ora 7.30 - 8 nefiind vorba aici de suferinta de a sta cu ochelarii de soare la ochi ( cum mai practica unii looseri seara prin disco sau cluburi cand nu se mai suporta)

Quote:

Originally Posted by KTA87 (Post 2347185)
Nici pe geamurile fata nu e recomandat/legal, d-apoi pe parbriz... Mi se pare excentrica rau ideea de folie pe parbriz!

este legal pe fata cu 15%

FIGHET 27-05-09 00:11

eu zic ca mai bine cine vrea s a isi puna ar fii bine daca si ar pune si pe fata folie s a fie in ton cu parbrizu si nu de 30 ci d e 100% sa dea cu capu in stalp.....cind merge s a isi ia masina din parcare

sincer este o prostie rom .. noi nu avem lumini indajuns noapta da pai s a mai pun si folie sinucidere curata....(kamikaze)

sorin_fabian 27-05-09 00:21

vezi ca esti cam dur cu comentariile ... prostiile sant si la londra acolo de unde zici tu ca esti ...

p.s daca nu reusesti sa scrii in limba romana poti scrie si in engleza ca noi "românasii" mai intelegem si d`astea

Tzepozzz 27-05-09 11:51

am votat "NU"...cred ca 15% e de ajuns

sorin_fabian 27-05-09 17:54

crezi ca ar merita 15% pe parbriz ?

Tzepozzz 27-05-09 21:33

eu cred ca merita:
1. nu te incomodeaza noaptea
2. aspect (se vede diferenta fata de unul fara folie)
3. te protejeaza cat de cat de soare
4. n-ai probleme cu garda

aleks 27-05-09 21:47

1 şi 4 pică, din simplul motiv că o folie din plastic se comportă într-un fel al nabii de nasol pe parbriz iar politia dacă îl vede (şi-l vede, că nu-i oarbă) te arde...

Tzepozzz 27-05-09 22:02

pai daca erau asa incomode si deranjau, nu mai dadea RAR-ul omologare la folie de nici un fel.
alea pe fata de ce se omologheaza cu 15%?
daca te opreste politia ii spui ca asa e din fabrica :lol:

sorin_fabian 27-05-09 23:27

aleks .. Tzepozzz se refera la 15% .. se poate sa aiba dreptate

sorin_fabian 27-05-09 23:28

Quote:

Originally Posted by Tzepozzz (Post 2357710)
pai daca erau asa incomode si deranjau, nu mai dadea RAR-ul omologare la folie de nici un fel.
alea pe fata de ce se omologheaza cu 15%?
daca te opreste politia ii spui ca asa e din fabrica :lol:

15% e legal pe lateralele din fata .. nu este valabil si in cazul parbrizului :D

aleks 27-05-09 23:46

parbrizul e vital pentru deplasare în condiţii de siguranţă. Lateralele nu sunt afecate de farurile de pe contrasens, nu prin ele te uiţi când conduci. Pune o folie din plastic transparentă pe parbriz şi vei vedea că îţi scade vizibilitatea, şi nu ziua contează, pe soare, ci iarna, pe ploaie, noaptea, etc, adică atunci când condusul e cel mai dificil. Nu vă întrebaţi de ce nu e legală folia pe parbriz în nicio ţară de pe planetă? Poate nu toţi specialiştii în aşa ceva sunt nebuni sau prost pregătiţi şi doar noi ştim defapt cum stă treaba defapt...
Dacă ea ceva avantajos făceau producătorii geamurile fumurii opţionale, cum se întâmplă cu geamurile laterale. De ce nu au făcut-o? Simplu, dăunează condusului în siguranţă. Vreţi maşini de show? Puneti folie 90% pe parbriz, nicio problemă, dar nu ieşiţi cu ele pe stradă. Vreţi maşini cu care să circulaţi? Renunţaţi la ideea cu folia pe parbriz. Pur şi simplu nu se pupă ideile...

sorin_fabian 27-05-09 23:54

este clar si nu te contrazic in acest aspect .. este o problema legata de siguranta in trafic ... dar totusi la un rulat in special pe zi esti un pericol public chiar asa mare incat sa nu merite ?!!?!

aleks 28-05-09 00:23

Pe zi şi pe vreme frumoasă aproape nimic nu te împiedică, tehnic vorbind, să circuli decent de sigur cu folie pe parbriz...

xht20 28-05-09 00:52

Nu o sa ma apuc acum sa aberez cu un post de 1000 de randuri, am auzit odata o discutie de genul asta. Auzeam comentarii de genul "da` fratioare, da` da bine pe masina, e cool" si multe altele.
Parerea mea: Pana la urma fiecare face ce vrea cu masina lui, dar sa nu uite un lucru: cand iese in trafic are o responsabilitate cel putin morala fata de ceilalti participanti. Pe langa viata ta, este si viata lor la mijloc
Am votat NU

sorin_fabian 28-05-09 14:17

:) in aceasta directie merge votul :)

FIGHET 28-05-09 22:29

[QUOTE=sorin_fabian;2354997]vezi ca esti cam dur cu comentariile ... prostiile sant si la londra acolo de unde zici tu ca esti ...

p.s daca nu reusesti sa scrii in limba romana poti scrie si in engleza ca noi "românasii" mai intelegem si d`astepai

cum s a nu fiu critic cind voi veniti cu asemenea aberatie (prostie)
dupa ce ca avem drumuri d e c..kat in rom si vizibilitatea este foarte redusa ziua cit si noapteea mai vreti s a puneti folie pe parbriz este exact cum ai purta ochelarii de soare noaptea prin parc alergand ....
ginditiva bine inainte de a face pasi gresiti in viata sa nu va para rau mai tarziu

cind faci obsrvatie trebuie sa o faci mai frumos nu asa cum dai tu dovada .....
bafta la alergari noapteea prin cismigiu cu ochelarii de soare

sorin_fabian 29-05-09 00:02

ok ... tine`o tot asa ... pe dreapta !!

aleks 29-05-09 00:14

Re: Merită să pui folie opacitate 30% pe parbriz ?

Pe site la autodetailing, întrebare şi răspuns:
Quote:

Originally Posted by autodetailing
Aplicati folie si pe parbrizul masinii?

Nicaieri in lume nu se aplica folie pe parbrizul masinii, nici pe exteriorul, nici pe interiorul acestuia.

All times are GMT +2. The time now is 02:27.

- Copyright 2026 4Tuning