Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Cel mai bun cap tractor (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/123483-bun-cap-tractor.html)

tiby120 13-05-09 22:31

Cel mai bun cap tractor

doresc sa aflu si eu care e parerea voastra in materie de "utilaje grele". deci care credeti ca e cel mia bun cap tractor din punct de vedere al motoarelor, fiabilitati, tractiunii, designului, etc. in concluzie, per total. CU ARGUMENTE
in caz ca alegeti altele, v-as ruga sa si precizati care.

eu aleg man. din toate motivele in ce ma priveste. imi place cel mia mult. faptu ca a castigat de atatea ori titlul de cel mia bun cap tractor, eu zic ca impune ceva.
off: imi cer scuze daca a mai fost acest poll si daca nu a mai fost, as indrazni sa cer un stick daca se poate:D. daca nu sunt nesimtit

cel mai prost, dupa parerea mea umila cred ca este mercedes-benz. care se bate cu daf :))

GTR 14-05-09 00:38

Re: cel mai bun tir

Daca ai dechis topic sa scri numai tu ...., mai bine luai un caietel si faceai o povestiara.
Da, Man e f bun si Volvo e mai bun in TIR-uri decat in autoturisme si Mercedes are o serie noua foarte buna acum, acum depinde si din ce punct de vedere privesti, la capetele tractor conteaza f mult si comfortul si cutia, conteaza daca e de cursa lunga sau nu, conteaza optionalele, astea de cursa lunga sunt mai importante decat casuta, ca petrec si dorm in ele mai mult decat acasa.

The_Mask 14-05-09 12:49

VOLVO din urmatoarele motive :

1. Fiabilitate
2. Design
3. Tehnologie

Si sa nu uitam care este cel mai puternic camion la ora actuala.

tiby120 14-05-09 13:09

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 2318043)
VOLVO din urmatoarele motive :

Si sa nu uitam care este cel mai puternic camion la ora actuala.

parerea mea e ca asta e o forma de a-si face publicitate. cum man a fost cel mai puternic cu 680 cai, volvo rapid a dezvoltat un motor care sa atinga 700 de cai. eu acum cred ca 20 de cai in plus sau in minus nu conteaza extraordinar de mult la asemenea valori. parerea mea. strict marketing

The_Mask 14-05-09 14:29

Quote:

Originally Posted by tiby120 (Post 2318084)
parerea mea e ca asta e o forma de a-si face publicitate. cum man a fost cel mai puternic cu 680 cai, volvo rapid a dezvoltat un motor care sa atinga 700 de cai. eu acum cred ca 20 de cai in plus sau in minus nu conteaza extraordinar de mult la asemenea valori. parerea mea. strict marketing

Cauta o curba de cuplu de la Volvo si una de la MAN si vei vedea diferenta. Sau vezi pe topicul VOLVO FH 16 660 vs SCANIA R620 parca, am pus acolo 2 imagini. Man/Scania obtin puterea dintr-un motor V8 pe cand Volvo utilizeaza L6. Cred ca adevarata tehnologie e la Volvo din moment ce folosesc 2 cilindrii mai putin, o configuratie in linie, dar obtin cuplul pe o plaja de turatii mai mare decat concurenta.

DarkJEDI 14-05-09 14:42

MAN intotdeauna au facut motoare care sa functioneze o perioada mare fara probleme, inca de la U-Boaturile din WW2 ,iar la un camion zic eu ca e f importanta asta. volvo sunt bune, dar as miza mai bine pe un motor ceva mai lejer si cu mai mult metal pe el.

The_Mask 14-05-09 14:49

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 2318344)
MAN intotdeauna au facut motoare care sa functioneze o perioada mare fara probleme, inca de la U-Boaturile din WW2 ,iar la un camion zic eu ca e f importanta asta. volvo sunt bune, dar as miza mai bine pe un motor ceva mai lejer si cu mai mult metal pe el.

1.500.000 km ti se pare un motor nefiabil? Insa aici intervin mai multe aspecte printre care cel mai importat - soferul, apoi intretinerea periodica.

tiby120 14-05-09 15:45

off: themask, stiu ca esti fan volvo cum eu sunt man;))

The_Mask 14-05-09 17:03

Quote:

Originally Posted by tiby120 (Post 2318523)
off: themask, stiu ca esti fan volvo cum eu sunt man;))

Nu este vorba de asta. Daca nu lucram in domeniu, nici nu postam pe acest topic. Parerile sunt impartite, la fel ca si la automobile ( BMW/Mercedes/Audi ). Nu am auzit nici un sofer/transportator din port ( si aici luand in considerare ca sunt peste 500/700 camione care intra/ies zilnic ) sa se planga de Volvo.

Singurele + unde Man este peste Volvo ar fi pretul de achizitie, intretinerea si spatiul din cabina. Ai idee cat de prost este la bucsaraie un Man? Si aici ne gandim cand achizitionam un camion la conditiile de drum din tara.

Champion 14-05-09 20:02

As alege Scania pt aspect interior+exterior si Volvo pentru putere + aspect.Votat Scania.

Gabi# 17-05-09 15:05

Quote:

Originally Posted by tiby120 (Post 2318084)

Coanteaza foarte mult 20cp pt un camion pt ca eu sunt sofer pe camion si stiu ce inseamna +20 cp
Si volvo lea aratat inca o data ca sunt cu mult peste restu cmioanelor
Motor de 16l in 6 pistoane in linie 700 cp eu zic ca e cv.....
Nu de alta da asta conduc8)
VOLVO KING OF THE ROAD:!:

tiby120 18-05-09 15:42

Re: cel mai bun cap tractor

nimeni altcineva cu argumente pentru votu care la dat?

GTR 18-05-09 16:06

Ca se mai destindem putin...

Concurent la cap tractor :D

http://2.bp.blogspot.com/_qX-S0CMRp5...320/un_bou.jpg

alin 19-05-09 21:56

am votat IVECO...din motive subiective, ca am mancat o paine impreuna.
si oricum mi se par cele mai frumoase :)

https://www.youtube.com/watch?v=a0laWduAFyc&feature =related

11KPO 21-05-09 21:41

VOLVO , agrgumente ...am unul si sunt foarte multumit de el are peste 750.000 km si momentan nici o reparatie doar intretinere

tiby120 27-05-09 17:28

46 de voturi si doar cateva commenturi?:O nu se poate asa ceva. vin cu un filmulet care sa imi prezinte favoritul https://www.youtube.com/watch?v=4QoKJi8toYI

GTR 27-05-09 19:36

Si asta-mi place sa vad.

https://www.youtube.com/watch?v=9-x72...eature=related

Dripci 27-05-09 20:08

OFFtopic: n-as fi riscat sa stau in c-classe ala nici batut !!!

DarkJEDI 27-05-09 20:13

cand ajunge ala pe piata sar putea sa vedem tiruri fara soferi :D il pui sa mearga dormi putin si el inca merge, fara probleme.

The_Mask 27-05-09 20:42

Quote:

Originally Posted by tiby120 (Post 2356883)
46 de voturi si doar cateva commenturi?:O nu se poate asa ceva. vin cu un filmulet care sa imi prezinte favoritul https://www.youtube.com/watch?v=4QoKJi8toYI

La polei MAN-ul sta cel mai prost. Ceea ce face man-ul din film o fac toate camioanele de ultima generatie deci nimic impresionant.

DarkJEDI 27-05-09 20:52

pana la urma ce se cauta la un camion? confort? tinuta de drum? performanta? fiabilitate?

GTR 27-05-09 23:16

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 2357504)
pana la urma ce se cauta la un camion? confort? tinuta de drum? performanta? fiabilitate?

Se cauta cel mai bun camion de liniute si pista :))))

T E N N Y - E 28-05-09 00:29

Eu zic ca Mercedesul este cel mai fiabil dintre toate, plus ca e si placut la ochi. https://www.youtube.com/watch?v=s0Vj7...eature=related

The_Mask 28-05-09 10:17

Quote:

Originally Posted by T E N N Y - E (Post 2358062)
Eu zic ca Mercedesul este cel mai fiabil dintre toate, plus ca e si placut la ochi. https://www.youtube.com/watch?v=s0Vj7...eature=related

Cu placutul la ochi e cu dus intors. Gusturile nu se discuta. Iar in privinta fiabilitatii Scania/Volvo/Man sunt peste Mercedes. Nu confundati tirurile cu autoturismele.

T E N N Y - E 28-05-09 20:39

Este normal sa avem pareri impartite, eu prin natura serviciului am legaturi cu tot felul de firme de transport marfuri si cam toti soferi recomanda actros si scania, volvo cica are probleme cu consumul si cu manevrabilitatea . Este clar ca vorbesc din auzite dar asta e parerea soferilor cu care am vorbit.

The_Mask 28-05-09 21:21

Quote:

Originally Posted by T E N N Y - E (Post 2360558)
Este normal sa avem pareri impartite, eu prin natura serviciului am legaturi cu tot felul de firme de transport marfuri si cam toti soferi recomanda actros si scania, volvo cica are probleme cu consumul si cu manevrabilitatea . Este clar ca vorbesc din auzite dar asta e parerea soferilor cu care am vorbit.

Mai multi soferi decat in port, pe unde intra si pleaca 70% din marfa, nu o sa gasesti. Iar aici sunt toata tipurile de tiruri si toti soferii isi ridicau Scania/Man/Iveco/Daf/Mercedesu etc in slavi pana au ajuns sa conduca un Volvo.

Cu consumul treaba sta in felul urmator. Ii pui 30 tone si-i spui maine dimineata sa fie la Timisioara e normal sa-ti manance 40%. Toate au un consum apropiat iar factorul care infulenteaza cel mai mult este soferul!

tiby120 28-05-09 23:05

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 2360692)
Mai multi soferi decat in port, pe unde intra si pleaca 70% din marfa, nu o sa gasesti. Iar aici sunt toata tipurile de tiruri si toti soferii isi ridicau Scania/Man/Iveco/Daf/Mercedesu etc in slavi pana au ajuns sa conduca un Volvo.

Cu consumul treaba sta in felul urmator. Ii pui 30 tone si-i spui maine dimineata sa fie la Timisioara e normal sa-ti manance 40%. Toate au un consum apropiat iar factorul care infulenteaza cel mai mult este soferul!

asta cu consumu cam asa e. dar la faza ca toti prefera volvo dupa ce conduc unu...ma faci sa rad. tu cam incerci sa convingi pe toata lumea ca volvo e the best. si recurgi la niste absurditati. scuze daca te-am suparat. nu caut motiv de scandal sau de cearta.

The_Mask 29-05-09 08:54

Quote:

Originally Posted by tiby120 (Post 2361045)
asta cu consumu cam asa e. dar la faza ca toti prefera volvo dupa ce conduc unu...ma faci sa rad. tu cam incerci sa convingi pe toata lumea ca volvo e the best. si recurgi la niste absurditati. scuze daca te-am suparat. nu caut motiv de scandal sau de cearta.

Nu incerc sa conving pe nimeni, e de ajuns sa ma fi convins pe mine insumi. Crezi ca multe companii sunt atat de proaste incat sa dea pe Volvo/Scania aproximativ 80.000 eur si sa cumpere o masina mai proasta decat un Mercedes/Daf/Man mai ieftin cu aproximativ 10.000 eur ? si aici fac referinta la flotele de peste 50 de camioane.

G0rdy 29-05-09 11:52

Din punctul meu de vedere tot volvo aleg pe primul loc pe urma scania urmat de daf....Toate au cate un "defect" Volvo au consumul mare, scania sunt rigide si tot asa.Acum fiecare alege ce vrea dar ce e sigur ca ala care cumpara masini(camioane) nu se uita la cum arata si la ce culoare e.Volvo sunt cele mai fiabile,ganditi-va ca turbina abea "cade" pe la 700-800 mii km

The_Mask 29-05-09 13:00

Quote:

Originally Posted by G0rdy (Post 2362114)
Din punctul meu de vedere tot volvo aleg pe primul loc pe urma scania urmat de daf....Toate au cate un "defect" Volvo au consumul mare, scania sunt rigide si tot asa.Acum fiecare alege ce vrea dar ce e sigur ca ala care cumpara masini(camioane) nu se uita la cum arata si la ce culoare e.Volvo sunt cele mai fiabile,ganditi-va ca turbina abea "cade" pe la 700-800 mii km

N-am auzit asa ceva, am 1.500.000 km si nu a cazut, la altul 800.000 si la fel nici o problema. E normal sa pice daca tragi de el subturat.

G0rdy 29-05-09 17:04

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 2362316)
N-am auzit asa ceva, am 1.500.000 km si nu a cazut, la altul 800.000 si la fel nici o problema. E normal sa pice daca tragi de el subturat.

OK..de acord cu tine dar depinde de multi factori in cazul asta

cata x 31-05-09 18:49

volvo pt design :)

madutz2006 02-06-09 21:02

1. Volvo
2. Man
....

Volvo a facut cel mai fiabil cap tractor, iar designul cel mai frumos l-au creat cei la la Man...

dolb 03-06-09 10:55

intr-adevar.. Volvo este cel mai puternic si poate cel mai frumos .. dar cel mai bun cap de tractor este MAN pt ca este cel mai fiabil, foarte ieftin si destul de puternic , iar cu frumusetea nu o da in bara! MAN are cel mai bun raport calitate/performante/pret.

G0rdy 03-06-09 11:01

La ora actuala volvo are cel mai puternic cap tractor...700Cp https://www.youtube.com/watch?v=I6FBtkgGv7c

The_Mask 04-06-09 16:16

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2377016)
intr-adevar.. Volvo este cel mai puternic si poate cel mai frumos .. dar cel mai bun cap de tractor este MAN pt ca este cel mai fiabil, foarte ieftin si destul de puternic , iar cu frumusetea nu o da in bara! MAN are cel mai bun raport calitate/performante/pret.

La fiabilitate sta la polul opus Dolb. Mai documenteaza-te.

denver 05-06-09 19:28

Votat iveco , trag la deal chiar si incarcate , sunt fiabile , costurile de intretinere sunt foarte mici , si consuma foarte putin , iveco stralis a castigat recent un concurs despre care multi nu stiu , a scos cel mai mic consum in speta 25% !

dolb 05-06-09 20:35

iveco sunt mai varza ca DAF si totusi au fost mai mult votate! asta nu suport eu la lume ca voteaza ce brand are in ograda! daca ai fiat seicento..votezi iveco !

The_Mask 06-06-09 17:05

Quote:

Originally Posted by denver (Post 2384339)
Votat iveco , trag la deal chiar si incarcate , sunt fiabile , costurile de intretinere sunt foarte mici , si consuma foarte putin , iveco stralis a castigat recent un concurs despre care multi nu stiu , a scos cel mai mic consum in speta 25% !

Haahaha "trag la deal chiar si incarcate" adica restul cand vad dealul se opresc. Sa fim seriosi. Citeste revista Tranzit in care este un test intre Actros 1844, Scania R400, Man 19.440, Volvo FH 440 si Iveco Stralis 430, si vei vedea exact unde se afla Iveco.

Dolb mare dreptate ai avut in postul tau cu fiat/iveco :)

GTR 12-06-09 15:27

http://www.**************/stiri/volvo...ume-21903.html

All times are GMT +2. The time now is 20:05.

- Copyright 2026 4Tuning