![]() |
Cea mai mică maşină din lume
4 Attachment(s)
Cea mai mică maşină din lume
Peel 50 are 3 roţi, o minibaterie şi deşi are 2 locuri, în ea nu poate intra decât conducătorul. Totul este unic la această maşina, de la uşă, până la ştergător sau faruri. Peel 50, care are o lungime de 1,34 metri, 99 de centimetri în înălţime, 55 de kilograme şi are un preţ între 20.000 - 25.000 $. Maşinuţa a fost înscrisă în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai mică maşină din lume şi plus de asta are marele avantaj că nu produce emisii de carbon. La volanul acestui autovehicul poţi accelera până la 65 de km/oră, dar nu merge în marşarier. Două sute de astfel de maşinuţe pot fi parcate în jurul unui bloc din New York. Însă din nefericire, acestea nu sunt încă legale pe străzile din metropola americană. Din seria de 100 de exemplare produse mai există doar în jur de 20, dintre care unul a fost expus la Ripley's Belive It or Not Museum. |
Re: Cea mai mică maşină din lume
Cam scump..
|
Daca e implicata masinuta asta intr-un accident, cred ca iese tare sifonata! Nu mai zic de sofer ... mi se pare cam aiurea! In primul rand pentru siguranta ... poate de accea nu a fost "inca" acceptata! Si pretul, este exagerat!
|
tare masina, dar grija mare sa nu dea un biciclist peste ea
|
astia vorbesc serios cu pretul mah?
ce dracu...e o cutie de 1 m patrat. |
Caterinca rau asta mica:lol:
|
mult prea mica pt mine avand in vadere ca am 120 kg si 1.86 si nu prea as da 25000 de coco p ea
|
25000 euro si are 55 kg...interesant:| la un impact cu o bicicleta cred ca biciclistu scapa mai usor:lol:
n-as da atatia bani pe o astfel de ''masina'' |
daca ma supar o iau in carca si ma duc cu ea pana la bucuresti si inapoi :)) ce cutie de chibrituri...ca sa nu mai zic de pret...enorm de mult, mai bine imi iau un tico!
|
Quote:
|
La astfel de "autovehicul" i se mai zice si masina? Mai degraba trotineta cu cabina...
Nu as da 25000 euro pe asa ceva! |
cred ca pretul real este 2000-2500$ pentru ca 25 000 nu ar fi justificati pe nici o parte!
|
sper ca intelegeti si voi ca nu o sa vedeti niciodata parlamentari si "oameni de seama" din toata lumea ajungand la parlament si dandu-se jos din asa ceva.
eu unu is total contra "solutiilor" astea impotriva poluarii(parca asta ar fi o problema asa mare,nu faptul ca zilnic,in toata lumea,mor oameni de foame, din cauza bolilor care pot fi tratate cu usurinta si datorita razboaielor doar cu implicatie materiala ) si nu o sa cumpar niciodata o masina din simplu considerent ca ea nu polueaza. |
cei de la top gear au urcat cu ea in lift in cladirea BBC si s-au plimbat pe coridoare. va dati seama cat e de "imensa". toata chestia e ca nu are reverse gear si trebuie sa iti rogi prietenii sa te ia pe sus :))
|
:lol: a fost la Top Gear....mergea Clarkson cu ea prin birou
|
haha.. Incredibil de scumpa. E bine daca ai bebelasi, ca daca faci pana schimbi roata cu roata de la caricior :lol:
|
pretul este cu mult prea scump.! si dupa aia siguranta gandeste`te daca se suie un tir pe aia saorma te face. probabil aia e buna prin carfur sa te plimbi printre raioane sa nu obosesti. dar e avantaj ca gasesti sa parchezi oriunde si nu ai probleme cu ridicatu masini :P
|
Quote:
din cate imi aduc eu aminte masina asta e destinata exclusiv distantelor scurte prin oras pentru ca nu prinde mai mult de 50 km/h. deci tirurile nu or sa se suie pe tine. iar cu ridicatu crede-ma ca e naspa. ti-o ia unu pe sus si fuge cu ea :)) nu trebuie sa fie de la tractari ci doar sa ii placa :)) |
cam scumpa cutia asta :))
|
devii conserva daca faci cu asta un accident la 65 km/h
|
nu e utila nu e buna de nimic ce poti sa faci cu ea inafara sa te expui unui pericol
|
adica trebuie sa fi tampit...dea dreptu fara cap sa dai atatia bani pe asta....imi iau golf 5 de banii astia si mai am si de benzina mult si bine :))
|
este simpatica jucaia...a fost testata si de cei de la topgear si s-a ajuns la conclusia k este foarte fiabila pentru oras, fiind foaste usoara o poti lua cu tine in birou si nu necesita un loc mare de parcare, acceleratia raspunde bine, dar trebuie sa fii atent cu frana si curbele luate prea brusc, un mare dezavantaj este ca nu are marsalier si esti nevoit sa te dai jos sa o pui pe directia dorita
|
:lol::lol::lol::lol::lol:ma lasat fara cuvinte
|
Mda ar trebui niste gauri in podea: ramai fara benzina, pui centura, te ridici in picioare si o iei la fuga pana la benzinarie :lol:.
|
Houuuaooaaa 20.000 pe avortul asta ??? De banii astia iti iei o masina NOUA in toata regula
|
masina asta a fost gandita pt orase ca Bucurestiul unde sunt mereu ambuteiaje...ganditiva la 2 milioane de masini de asta in loc de 1 milion de masini normale...pai incap cate 2 pe banda...4 masini de astea ocupa cat o masina normala:))..d-apoi cat un SUV :))...si cred ca e gresit pretul si e doar 2000-2500 $
|
Am vazut ceva asemanator intr-o zi in Bucuresti nu stiu daca este aceeasi (ceea ce nu cred) dar era tot ceva de genu cu 3 roti si era super mica:-)
|
la banii astia nu'ti da nici "engel aisuri" :(
|
Nu stiu de ce imi vine sa va insult foarte urat pe toti!
Nu puteti citi cu atentie nici macar 4 randuri??? Maşinuţa a fost înscrisă în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai mică maşină din lume... ...Din seria de 100 de exemplare produse mai există doar în jur de 20, Wikipedia: The Peel P50 is a three-wheeled microcar manufactured in 1962 and 1965 by the Manx Peel Engineering Company. It retailed for Ł199 when new, and currently holds the record for the smallest-ever automobile to go into production.[1] Sa ma scuzati, dar daca nu sunteti in stare sa cititi corect un pasaj, nu ma mira ca va revoltati ca gainile vis-a-vis de pret. E mult 25.000 de euro petrnu o masina detinatoare a recordului mondial la dimensiuni? Au mai ramas 20 din cele 100 construite initial, deci e o raritate. Pentru un colectionar e o suma rezonabila. Stati linistiti, n-o sa se vanda in Romania, si cine cumpara asa ceva, cumpara pentru colectie, nu pt uz zilnic. |
masinuta de mers pe trotuar :D sau pe pista de biciclete
|
Mie unul imi place chestia asta. Ar fi buna de mers la scoala ;)), dar avand in vedere ca nimeni nu se uite atat de atent la drum, ca sa nu mai vorbim de blondele din q7 care vorbesc la telefon, risti sa fi facut "shaorma", vorba unuia de mai sus....
Cand a fost ea produsa, nu era traficul ca acum, puteai sa iesi lejer cu ea la o plimbare.. :) |
da......intra in lift buburuza asta.....doamne.....
|
e unica...!dar nu sunt multi care merg cu ea!:lol:
|
Aia nu mi se pare masina:D.e o dracovenie care pare a fi buna pentru plimbatu prin hipermarketuri:D:D,la altceva nu cred ca iti mai poate folosi.....cred ca te omoara si unu care intra cu bicicleta in tine in cutiuta aia:D:D:D:D:D
|
cand o sa vad bucurestiul plin de dinastea, la fel si valea prahovei blocata de peel-uri...!?!
ce tare ar fi:-) |
si sa treci cu un Q7 peste ele :)) ca si cum ar fi niste damburi
ce e mijto la masinuta asta e ca poti sa o speli si in cada, nu mai dai banii la spalatorie |
Eu unu' nu stiu cine ar cumpara asa ceva,daca bate vantu mai tare si esti cu ea printre blocuri ajungi draq in spatiu verde.Ca sa nu mai vorbim de pret,care este exagerat de mare.Nu se justifica dat fiind costurile de productie care nu cred ca depasesc 10% din pretul cu care vor ei sa o vanda.Au vrut sa faca si ei o gluma si noi am luat-o in serios:lol:.
|
Quote:
Ce nu reusesti sa intelegi? |
Quote:
circul cu pilu |
| All times are GMT +2. The time now is 10:00. |
- Copyright 2026 4Tuning