Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale moto (https://forum.4tuning.ro/571-discutii-generale-moto.html)
-   -   Cocalarii cei mai mari nu poartă căşti, ci ochelari (https://forum.4tuning.ro/571-discutii-generale-moto/122588-cocalarii-mari-poarta-casti-ochelari.html)

Gabi 08-05-09 19:27

Cocalarii cei mai mari nu poartă căşti, ci ochelari

Urmărind nişte discuţii pe alt forum, am găsit un topic care dezbătea acelaşi subiect ca cel din titlul topicului (eu l-am "coafat" puţin). Facem o dezbatere pe tema asta ? Sunt curios să aflu şi părerea voastră, pentru că ştiu că pe 4TuningRO sunt destui motociclişti / scooterişti !

aleks 09-05-09 14:33

Re: Cocalarii cei mai mari nu poartă căşti, ci ochelari

Trecând peste faptul că-mi faci concurenţă la topicul coafat de mine :lol: ţin să te anunţ ca tocmai am trecut pe lângă un exemplar în pantaloni scurţi, mânecă scurtă, tenişi şi ceas, atât. Nu rămâne din el nici ra_at de analize dacă alunecă pe-o parte măcar...

norbi_bidi 09-05-09 17:30

Mda... Sunt destule exemplare care nu poarta casca din cauza "frezei"(de ce nu porti casca? rasp: poi vrei sa imi stric freza?), mai sunt unii care se cred mai "bazati" nepurtand casca si sunt altii care nu o poarta de fel. Acele "exemplare" nu sunt constienti de ce se poate intampla. Mai inteleg pe unii care vin in maneca scurta si pantaloni scurti dar macar au CASCA. Dar si ei au mult de suferit.
Daca punem altfel problema: (putina matematica)
1.Cat ti la viata ta? (o poti pierde foarte usor in pantaloni scurti si maneca scurta, fara casca)
2. Cat te coasta spitalizarea si drumurile in caz de nu ai "perit"?
3. Cat te coasta sa te ti in viata? (sa zicem asa: o geaca cu protectii iti iei la 250 lei, o protectie de spate la 70, genunchiere la 15-20, manusi sunt si la 50lei sa iti protejeze cat de cat mana cand o pui pe asfalt si o casca cat de cat buna sa nu "puste" cand dai cu capu' ala "frezat" te costa de la 200 in sus = in total vine cam 600 lei)

Dupa ce le-ai citit fa un calcul. Ca sa te plimbi in siguranta ai nevoie de 600 lei. In caz de spui ca acei 600 lei sunt multi, gandestete cat te va costa spitalizarea si drumurile in cazul in care nu patesti ceva grav ("mori").

Gabi 09-05-09 19:17

Acum aproape un an am avut de-a face cu un individ la aproximativ 45 de ani, care a venit cu fiu-său să-i cumpere un scooter.

Vede scooterele, se hotărăşte la marca, modelul şi culoarea preferată. Toate bune şi frumoase. Dialog:

Eu: "Dar o cască nu-i luaţi băiatului?"
El: "Păi... ar trebui să-i iau ! Cât costă !"
Eu: "Începănd cu 110 lei."
El: "Aaaa, păi e scumpă domne ! Mai bine-i dau casca mea de miner!"

End of story !

aleks 09-05-09 21:22

Păi e miner omul, ce să ştie el.... mda, asta e...

JuST_GiuGiu 12-05-09 21:27

mama frate cand ii vad pastia ca nu porta casti se mai cred si jmecheri ca au scuter,imi vine sa dau cu masina peste ei!Dupa parerea mea scuteristi sunt opriti din cauza acestor idioti!:D

maD_angel 15-05-09 19:01

In Botosani este un gabor (cat un bou) cu un R1 care nu poarta casca cand iese cu impresii pe bulevard.
E corect?

aleks 15-05-09 19:42

Îi urăm succes, rata de supravieţuire scade invers proporţional cu numărul protecţiilor pe care le porţi :lol:

negoitacata 17-05-09 17:28

la un pantalon scurt mai ies si eu cu scuteru dar fara casca niciodata.....e pt. mine nu o port pt altu;)

VladM 17-05-09 20:55

Pai vara cand ies cu scuterul,nu am cum sa imi iau echipament,si in plus nu ies din localitate ma plimb asa usor,ca doar e plimbare,dar fara casca nu ma urc aproape niciodata pe scuter,decat maxim 100 de metri sa probez un scuter,sau sa iau casca din alta parte.

norbi_bidi 17-05-09 21:37

Quote:

Originally Posted by VladM (Post 2327462)
Pai vara cand ies cu scuterul,nu am cum sa imi iau echipament,si in plus nu ies din localitate ma plimb asa usor,ca doar e plimbare,dar fara casca nu ma urc aproape niciodata pe scuter,decat maxim 100 de metri sa probez un scuter,sau sa iau casca din alta parte.

Nu cred ca e imposibil sa mergi vara fara echipament. Eu ulmblu toata vara cu el. Si casca mi-o iau in cap si daca trec drumu.

VladM 17-05-09 21:39

Eu merg numai prin oras,merg 10-15 minute si in rest stau ori la un suc,ori pe centru la o "samanta" dupaia mai fac o tura iar mai stau,si atunci mori de cald in pantaloni scurti si tricou,daca mai iei si echipament ai murit si n-ai simtit.

Sasha 17-05-09 21:48

domne YO cand ma plimb cu motou de 764892173 de cp cu o viteza de peste 300 km/h pe o roata nu-mi tree altceva domne decat gel in cap si ochelari :eyebrow:

VladM 17-05-09 22:37

Si iti faci creasta nu ?:))

Sasha 17-05-09 23:07

doua mai mici;)

Gabi 18-05-09 00:31

Quote:

Originally Posted by VladM (Post 2327462)

Am 2 prieteni scooterişti. Amândoi cu scootere de 49 cmc. Amândoi poartă cască. Unul dintre ei poartă şi protecţie de coloană; chiar şi vara, la 40*.
Quote:

Originally Posted by Sasha (Post 2327621)
domne YO cand ma plimb cu motou de 764892173 de cp cu o viteza de peste 300 km/h pe o roata nu-mi tree altceva domne decat gel in cap si ochelari :eyebrow:

Daaaaa, eşti şi nebună tu :lol:

gbry_el_05-RSG 18-05-09 08:30

gabi tocmai ce s-a petrecut aseara in craiova un accident de motor. din pacate amandoi prieteni de-ai mei au murit. nu aveau nici o protectie. poate daca aveau stateau altfel lucrurile. multi au gandirea aia: ,, E... lasa ca nu m-i se intampla mie....eu sunt atent, am grija." imi pare rau pt ei!:cry:

Gabi 18-05-09 08:39

Am auzit de accidentul de aseară, de la Termo. Am văzut SMURDurile când au trecut, dar habar n-aveam ce s-a întâmplat.

Din păcate, se întâmplă din nou ! Din câte am înţeles, cel cu Dacia le-a întors băieţilor în faţă fără să se asigure (sursă).

Dumnezeu să-i ierte !

VladM 18-05-09 15:09

[QUOTE=Gabi;2328050]Am 2 prieteni scooterişti. Amândoi cu scootere de 49 cmc. Amândoi poartă cască. Unul dintre ei poartă şi protecţie de coloană; chiar şi vara, la 40*.
Fara casca nu ies niciodata cu scuterul

JuST_GiuGiu 18-05-09 17:25

mah ce sa zic eu cred ca nici politia nu prea patruleaza prin sate ca deobicei cei de la sat chear ca nu poarta deloc ,cat in oras nu prea se mai omoara sa ii opreasca pe scuteristi mai ales daca sunt la vro cafea!

P.S gbry imi pare rau de prietenii tai !Dar sa luam aminte din accidentele altora ca ni se poate intampla oricand si orcui!

scturoag 18-05-09 23:45

Depinde cum prind ... daca ma grabesc si stiu ca e pe distanta scurta(100,200 de metri) de ex: pana la magazin , sau pana la vecinu... nu mai pun casca .. daca ma duc in oras sa ma plimb , imi pun casca .
Daca imi propun sa ies din localitate , ma imbrac cat de echipat se poate , am 2 geci de motor , una din piele si una din material si papuci de motor am ... ma rog .. is adidasi , dar is plasticati la incheieturi si la varfuri , manusi , si pantaloni cat mai grosi ... cat despre protectie pentru coloana .. imediat cum ajung in tara am sa o cumpar ... de mult mi-am propus asa ceva ...
iar vara , Casca si protectie de coloana ... atat ... am pus odata un combinezon ... si am ajuns acasa oparit tot ... chiar si intre degete de la manusi ...

Psycho 19-05-09 01:48

Nu m-am dat niciodata fara casca si nici nu am de gand sa ma dau

Recunosc m-am dat si ma voi da ca un cocalar la vara cand vor fii 35 de grade doar cu casca si cu pantaloni scurti si adidasi eventual o protectie de coloana , dar fara casca neevr ever

Sunt o gramada de scuteristi care se dau fara casti o cazatura si de pe loc , dat cu capul de asfalt poate fii fatala , nu va bazati ca e pe loc , purtati echipament cat mai mult si casca obligatoriu

Asfalt uscat !

giubau_v8 19-05-09 06:37

masuri se iau... la grozavesti se impart amenzi aproape zilnic la scuteristi/motociclisti fara casca...
eu cred ca ar trebui sa fie mai mari amenzile , poate asa i-ar impulsiona pe cei ce nu poarte, sa o poarte:d

scturoag 19-05-09 12:35

Neah ... mai rau ar face !

- Deodata ce stiu ca amenzile is mari ... nu o sa mai opreasca la semnalul politistului si o sa fuga ...
Si de fiecare data cand fugi de politie se intampla ceva rau ... o stiu pe propria mea piele , am fugit de N ori de ei ... si de fiecare data ... ori am stricat motoru(rupt ambreiaj , supt pompele de frana etc.etc) , si de fiecare data , imediat dupa cum ma fugarea , il lasam acasa sau undeva , nu ma mai plimbam ca stiam ca se intampla ceva rau ....
cat despre altii , m-am saturat sa citesc Ziarul de Roman cu acelasi subiect odata la 1-2 satpamani "2 scuterisiti decedati in accident" , si stiti de ce au decedat ?!? pentru ca tampitii aia de la circulatie , ii fugaresc , ei incearca disperati sa fuga , politistie incearca disperati sa ii prinda , se baga in fata lor , ii fugarestea pe stradute , si mai rau faca , ca deodata ce sa baga in fata lor , sau ii fugaresc , cu siguranta ei nu or sa mai opreasca la semafor , nu o sa mai stea la stop , si cu siguranta la fiecare intersectie nu o sa se mai asigure indiferent ca are proritate sau nu !

VladM 19-05-09 13:40

Aseara am vazut un accident in care soferul motocicletei a scapat doar din "vina" castii ! Am postat pe "Accidente in Neamt" ! CASCA SALVEAZA VIETI !

V1p3R 20-05-09 18:22

eu port casca tot timpu :D...din propria experientza va spun purtatzi si voi ...si daca e 45*C afara:-P..daca tzi`e cald cu ea in cap nu te plimba:!:

SAX1987 20-05-09 19:17

Eu am avut primul scuter de la 14 ani si tot atunci am cumparat si prima casca(inca o tin ca amintire). Mie personal mi s-a parut si inca am aceiasi parere ca arata mai bine(ansamblu motociclist -moto) cu casca pe cap!! Acum am si scuter si moto dar fara casca nu ma urc pe ele. Daca e timp frumos , casca e singura protectie pe care o port. Am facut si drumuri de 200 km doar in tricou si pantaloni scurti. Ochelari de soare nu port pentru ca am de vedere , si daca n-as avea nu as purta. Mai bine o viziera mai inchisa la casca(arata si mai bine). Am o cunostiinta care isi da cu o tona de gel ca sa nu strice freza cand pune si scoate casca!!!

VladM 20-05-09 19:27

Si eu am scuter de pe la 12-13 ani,dar nu mergeam prin oras cu ele,si mergeam fara casca. Dar acum am realizat pericolele,si de 3 ani merg numai cu casca.

adytzy 24-05-09 22:51

hai ma la ce iti trebuie casca? vrei sa iti strici paru, daca mergi cu paru stricat si nu ai jdemii de tepi si creste nu o sa mai traga gagicile la tine, sau ce iti trebuie casca doar ai ochelari de la DG sau Gucci sau mai stiu eu ce natie.....
Purtati casca si protectii ca va ajuta foarte mult, daca nu vreti sa va numarati neuronii intinsi pe astalft purtati casca aia, si nu o duce`ti in mana sau prin alte parti si legatii centura aia ca sa nu va sara din cap in caz de accident....exemplu asta vara am mers acasa si vedeam copii care in loc sa poarte casca pe cap o tineau pe mana, si cand vedeau garda si`o puneau....casca salveaza vieti chiar daca nu va dati seama....

negoitacata 27-05-09 11:43

Quote:

Originally Posted by VladM (Post 2337230)
Si eu am scuter de pe la 12-13 ani,dar nu mergeam prin oras cu ele,si mergeam fara casca. Dar acum am realizat pericolele,si de 3 ani merg numai cu casca.

Eu am casca in genu cum are politia.(B-SQUARE)..se ridica si ti se vede fata.....vara o mai port ridicata....ce protectie o oferi e desfacuta

dj_luchian 27-05-09 12:38

o scena remarcabila: un om care dupa haine parea mai modest, dupa nr scuterului era de la tara si a avut casca, pe cand limbricii astia din oras in loc sa dea bani pe o casca isi cumpara un rahat de toba "sport"(nu pacalesti pe nimeni) :lol:
toba sport nu ar fi asa mare problema daca ar stii ca se mai schimba si vitezele

chino 28-05-09 17:32

in 15.000 km cred ca de doua ori am mers fara casca si distante de max 1 km ... iar vara cand sunt 40 grade, respectiv vreo 50 la semafor si intre masini, port geaca de piele si transpir ca dracu

desi si eu ma uit ciudat la aia care nu poarta casca (poarta ochelari sa fie "ciumegi" ) mi se rupe fix in doua de ei ... sa isi rupa capatzana din partea mea

Psycho 31-05-09 02:53

spuneau la tv ca vor sa bage permise pentru scuteristi .. ar fii o treaba buna . dupa parerea mea

adytzy 31-05-09 10:22

Quote:

Originally Posted by Psycho (Post 2366940)
spuneau la tv ca vor sa bage permise pentru scuteristi .. ar fii o treaba buna . dupa parerea mea

da frate sa le bage, ar fi bine ca nu toti cocalarii s`ar mai plimba cu scuteru, dar si politia sa faca controale mai dese....si sa`i amendeze pe aia care sunt fara...

VladM 31-05-09 10:38

Adica eu pentru ***u asta de 49 cmc sa iau permis ? Am dat bani la legislatie nu mai dau si la permis. Si crezi ca daca baga permise nu o sa se mearga fara ? Sunt f multi care merg cu motoare/masini fara permis ce i-ar impiedica sa mearga fara permis cu un ***** de scuter ?

adytzy 31-05-09 11:31

Quote:

Originally Posted by VladM (Post 2367266)
Adica eu pentru ***u asta de 49 cmc sa iau permis ? Am dat bani la legislatie nu mai dau si la permis. Si crezi ca daca baga permise nu o sa se mearga fara ? Sunt f multi care merg cu motoare/masini fara permis ce i-ar impiedica sa mearga fara permis cu un ***** de scuter ?

la ceea ce ai facut tu ti`a dat o hartie cum ca ai facut cursu? sau ceva la mana? pt ca sunt cocalari care merg cu ele si nici macar nu stiu regulile de circulatie, dar alta ii cand faci scoala(legislatie)....

VladM 31-05-09 12:55

Mi-a facut ca un fel de permis,cu poza cu tot. Stiu regulile de circulatie mai bine decat unii care au permis.

adytzy 31-05-09 13:24

Quote:

Originally Posted by VladM (Post 2367518)
Mi-a facut ca un fel de permis,cu poza cu tot. Stiu regulile de circulatie mai bine decat unii care au permis.

poi chestia aia e de ajuns.....ala e ``permis``...tu nu mai ai treaba:P...

rinzou 01-06-09 09:15

Cum sa nu aiba treaba? Atata timp cat chestia aia cu poza , e o preferinta scolii de soferi sa nu se falsifice sau eu stiu.. , nu poti numi acea foaie un permis.

Parerea mea este ca le ia mai ia vreo 2 ani pana sa bage permis de-asta.

scturoag 01-06-09 09:35

Quote:

Originally Posted by rinzou (Post 2369567)
Cum sa nu aiba treaba? Atata timp cat chestia aia cu poza , e o preferinta scolii de soferi sa nu se falsifice sau eu stiu.. , nu poti numi acea foaie un permis.

Parerea mea este ca le ia mai ia vreo 2 ani pana sa bage permis de-asta.

NU are foaie, VladM are un plastic roz ... e identic ca un permis ... a si specificat in post-ul lui de mai sus ...
de ce toti comenteaza inainte sa citeasca postul cu atentie(in caz de stie sa citeasca) :rolleyes2:rolleyes2:rolleyes2

All times are GMT +2. The time now is 15:11.

- Copyright 2026 4Tuning