![]() |
Secolul XX BMW B12 Alpina 5.7 Shift-tronic
10 Attachment(s)
Sunt fan bmw 8 si am aici o superba masina din sec XX.O masina foarte puternica si inteligenta tinand cont de uluitoarea cutie shift-tronic,o cutie manuala 6+1 dar supriza...Fara ambreiaj.Acesta este modelul cu motoru de 5.7L care dezvolta 416 cp.Mai exista un model Alpina de 5.0L de 350 cp.Am si cateva poze si acum astept comentariile voastre si ce mai stiti despre aceasta bijuterie :D
|
Re: Secolul XX BMW B12 Alpina 5.7 Shift-tronic
e bestiala ... :D :) ... visul oricariu fan BMW ...:)
|
este este...8) toate seriile 8 sunt "masini" in adevaratul sens al cuv dar asta e regina lor :X:X
|
Bijuterie!
Asta e singurul model care imi place cu adevarat de la BMW. Cel mai ... necomercial, sa spun asa. :) |
superba masina cat costa una vreau si eu
|
Quote:
|
foarte frumos, ma intreb dece bmw nu a mai continuat sa produca seria 8.
|
seria 8 a continuat prin actualul seria 6 dar daca ar fi sa aleg as prefera seria 8..desi n-a fost cotat ca fiind o reusita pe piata din cauza pretului pt vremurile acelea 850ci - 100.000 dolari.Ma intreb cat o fi costat alpina :shock:
|
nu neaparat
seria 6 a continuat cu seria 6 nu? eu cred ca e momentul ca BMW sa vina cu un concurent pt R8 (dpdv al clasei in care se situeaza, nu al performantelor), si asta ar putea fi noua serie 8 in rest... kiar f interesanta masina. nu stiam detalii despre aceasta cutie. totusi, banuiesc ca nu poti fi foarte agresiv in schimbari, trebuie sa ii dai ceva timp sa debreieze nu ? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
era crabotata? cum "bagai" a1a pentru a pleca de pe loc !? :rolleyes2 Quote:
|
[QUOTE=Achim;2309945]intrebare, daca stie cineva cum functiona cutia
era crabotata? cum "bagai" a1a pentru a pleca de pe loc !? :rolleyes2 nu stiu prea multe detalii despre cutie...cred k e gen tiptronic. eu raman la ideea ca sunt doua clase distincte dar ok, cum zici si tu[/QUOTE mi se par 2 modele asemanatoare,in 2 usi bot lung spate scurt motor mare masina de viteza au trasaturi asemanatoare da fiecare cu parerea lui ;) |
pai seria 8 trebuia sa fie un fel de supercar pt uz zilnic (ca NSX'ul, Carrera)
iar seria 6 a fost gandit ca un coupe al seriei 5 credeam ca ai ceva argumentare mai stiintifica ... :) |
nu sunt expert bmw ti-am spus doar punctul de vedere...
|
2 Attachment(s)
A fost ceva senzational la vremea ei (c.v.) .
"Now the details. Alpina's design spesifications for the ShiftTronic (ST) was that it must be a bolt on system i.e. did not involve opening/changing ANYTHING on the vehicle. The system was developed in colaboration with the German manufacture LuK GS, and was started in the late 80s/early 90s on the B12 5.0. The system has its own hydralic pump and plumming that operated at 40bar(!) The system operated the clutch opening and closing cycle. The gir shifts are done by the driver. The system checks for vehicle speed, rpm, trottle opening and acctuation, clutch wear, gir lever movement and acceleration+++. The system "knows" if you are driving smooth or what to launch from a stand still. The complete clutch cycle, opening and closing can be done in 30ms! So is up to the driver to make the shift fast. I've spoken to the previous owner of the B12 5.7 featured in Total BMW last year and he LOVED the system. He said that the ST system was fantastic and wished that it was still available. "Driving around town or race track, the system is flawless" end of quote." "Functions as follows: Starting: Depoendant upon the position of the accelerator pedal the electronics determine the speed aon´´nd progress of the clutch engagement. Hence, it is possible by challenging the position of the accelerator pedal to start very gentle or sharply for maximum acceleration. Gearshift: If one starts to move the gear lever, in the same as one would normally change gear, a sensor at the shift lever recognizes that there is an intention to shift gear and the electronics cause the clutch to disengage and engage at the optimal settings. The mechanics of this consists of an electrohydralic pressure supply and a hydralic setting cylinder which operates the clutch. Alpina will ensure it is among the first manufactureers to put electronic clutch management system at your disposal. Be sure in 5-10 years all cars will be made this way" Gear diagram (a2-a poza) ( B12 5.7 Euro Spec 6speed manual , Stock tyres 285/35 ZR 18 ) |
merci frumos ... asta kiar e o informatie folositoare ;)
|
foarte interesant articol..se pare k se vor construi din nou masini cu astfel de cutie 8).
|
o masina care a facut istorie.presupun ca era biturbo ,modele alpina de atunci erau biturbo..se speram ca BMW se vor trezi si vor face un nou supercar un posibil seria 8 sau un nou inlocuitor pentru M1 posibil z10
|
frumos si cutia cred ca e bestiala, mai ales sa o retehnologizezi dupa 2009 e vis
|
revenind la subiectul despre descendenti si ascendenti al modelului..arborele genealogic de la bmw spune k seria 8 a fost inlocuit de Z8.:D
|
Quote:
|
Quote:
|
3 Attachment(s)
O bijuterie... Merita multa considerare :)
Mai pun poze :P |
ms pt poze Evoluzione. ma intreb daca o mai exista vreun model care sa mai circule inca in 2009? :?:
|
N-ai pentru ce. Sper sa mai circule, pozele sint facute in Paris, in 2006 de un ziarist... Deci nu poti trage concluzii.
|
Alpina nu stiu daca mai sunt,dar 8-uri normale sunt in draci.
|
Quote:
|
pur si simplu...frumoasa:D
|
Cine e din Ploiesti,probabil il cunoaste pe Mocofanu. El are un Seria 8,dar nu stiu sigur daca e 840 sau 850. Oricum,cand mai dau ochiu cu el il trag pe dreapta sa ii bag 2 poze.
|
8'uri sunt si in Bucuresti ... kiar e unul f intretinut cu numere de Italia prin centru (pe langa barul Newton pt cei care cunosc zona) ... deci nu asta era ideea
masina Alpina si cutia aia sunt ceea ce erau senzationale ;) |
nush frate nu am vazut nici unu pe unde am umblat..parca intra in pamant knd ies eu afara:D
|
masina ii bestiala dar...... consuma MULTTTT
|
voi vbiti de un 8 simplu... ca banuiesc ca nu multi ati mers cu Alpina ca sa va dati cu parerea cat consuma
si 2... ce asteptari ai de la o asemenea masina? sa iti consume cat Tico? n-are sens |
daca ai bani sa iti cumperi un 8-ar ALPINA sigur ai bani si de carburant.Ar fi culmea sa-ti cumperi un 8-ar si sa te zgarcesti la benzina.Si in plus,eu cred ca 8-arul nu este o masina de "zi cu zi"
|
seria 8 e masina de duminica..iesi 2-3 ore cu ea o "plimbi" putin si gata dar in ciuda consumului ridicat eu as folosi-o zi de zi
|
Nu`mi gasesc cuvintele.....:shock:
|
WOW ce avion forte frumos BMW
|
Quote:
|
Quote: