![]() |
Omologare jante Logan/Sandero: Petitie catre fabrica
Va salut,
Ma numesc Valentin si printre altele sunt un fan infocat Dacia si un impatimit al tuningului. Incercand sa imi montez un set de jante mai mari si cauciucuri de performanta pe Dacia Logan m-am lovit de obstacolele legale necesare omologarii datorate legislatiei limitate a RAR care cere omologarea individuala a jantelor pentru fiecare masina. In perspectiva acestora, schimbarea jantelor necesita la fel de multe teste pentru omologare cat schimbarea motorului si de acea bateria de teste costa mult mai mult decat un set de jante si cauciucuri de calitate. Lipsa unui tarif fix pentru aceasta operatiune lasa loc speculatiilor, spagilor si falsului in acte. Nu doresc sa apelez la astfel de metode „gri”, ci vreau sa fac totul legal si ca la carte. Din pacate, aceasta legislatie poate fi foarte greu modificata si doar cu un sprijin media masiv, lucru ce s-a intamplat deja in Germania unde un ceritificat TUV pentru un set de jante mai mari decat cele mentionate in actele masinii poate fi achizitionat la un pret modic o data cu achizitionarea jantelor. Nu am pretentia ca acelasi lucru sa se intample si in Romania, de aceea m-am gandit sa contactez direct Dacia Automobile SA printr-o petitie prin care se cere omologarea de catre fabrica a unor jante mai mari de 15” pentru Logan si Sandero. Pana acum am sprijinul colegilor de pe forumul LoganClub insa vreau sa raspandesc ideea pe cat mai multe forumuri posibil. In caz ca aceasta petitie are cat de cat succes, intentionez chiar sa contactez in mod direct conducerea uzinei pentru a sustine cauza. Sper sa am suportul a cat mai multi dintre voi! Link-ul catre petitie este aici: http://www.petitieonline.ro/petitie-p45343046.html Multumesc! |
Re: Omologare jante Logan/Sandero: Petitie catre fabrica
Rog un moderator sa mute acest thread in sectiunea Dacia a forumului.
Aceasta petitie are legatura cu autoturismele Dacia Logan si Sandero si tuning-ul pentru acestea si nu are ce cauta in sectiunea in care se discuta orice altceva decat masini si tuning. Multumesc! |
Quote:
|
Quote:
|
ar fii frumos daca ar omologa ...dar nu prea cred ...sunt atatea masini care au jante pe 15 ...
|
am semnat si eu petitia cu toate ca nu am logan!hai sa ii ajutam pe baieti,cat costa???!!! 2 minute maxim.
|
sper sa faceti ceva +1 vot de la mine :) bafta
Semnatura dumneavoastra a fost inregistrata cu succes! Va multumim! |
multumim :))
|
+1 de la mine...mi se pare corect din moment ce in toate tarile 'civilizate' ai pe talon 2 sau chiar 3 marimi cu care poti sa circuli(eu am 3)..bafta in continuare
|
Felicitari pentru initiativa!
Acest lucru poate insemna un pas mare nu doar pentru logan ci si pentru toate elementele de tuning in general. Nu trebuie sa fim blamati pentru un tuning de calitate si performant. Stim cu totii ce mizerie este la RAR Romania. |
am semnat si eu petitia chit ca nu am logan/sandero dar e un pic nedrept ce se intampla, bine inteles numai la noi se poate intampla asa ceva
bafta cu petitia baieti:) |
Salut, am semnat si eu petitia si as vrea sa se omologheze si instalatiile xenon (din cate stiu nu sunt legale).
|
Si eu mi-am dat cu subsemnatul,haideti sa ne ajutam unii pe altii daca tot putem;)
|
aveti si votul meu. in viitorul apropiat intentionez sa imi achizitionez un Golan. sper sa omologheze si genti pe 16 eventual 17. mai bagati semnaturi
|
este foarte buna initiativa.
Ma bucur ca ai adus in discutie subiectul:) ti-am semnat de pe vreo 4 id-uri...acum na...nu cred ca vor face control la piele ca nu am dat CNP... |
Salut, am semnat si eu petitia desi am o Dacia Pick-Up 2005 19 D si vreau sa o incalt cu un set de jante asemanatoare cu acestea http://www.ejante.ro/?x=arata_produs..._c=130&rad=130
Sper sa ma ajute si pe mn intr-aun fel aceasta petitie In rest "Felicitari pentru initiativa!" Bafta in continuare. |
nu o sa te ajute...se refera la masinile care se produc inca...nu la cele care au iesit din productie;)
|
@Yakumo: iar sta bestial cu jentile alea la un pick-up 1.9D, dar trebuie sa le omologhezi.
on topic: am semnat si eu petitia, desi nu am logan si nici nu ma trage inima sa-mi iau, pentru ca vreau ceva care ma atrage mult mai mult, dar pentru imbunatatirea produselor Dacia vreau si eu sa participi si nu ar trebui numai asta cu jentile, ar trebui mai multee semnaturi voturi trimise la Dacia sa le ia in calcul, ar trebuii clar sa mai vina si cu ceva nou, ajunge cat a facut pana acum, vad si ei piata ca se cere si tot nu fac, sper sa se ia in calcul semnaturile astea si Dacia sa actioneze asupra ce s-a cerut de la fani, posesori etc... Hai Dacia cu noutati! |
stie cineva daca s-a produs vreo schimbare pe la fabrica?
|
Nu s-a mai schimbat nimic iti zic eu a ramas la fel, ca noutati daca vrei asa zisul model Dacia Sandero Stepway va iesi nu stiu ori in toamna asta ori in 2010, deci nu o sa avem curand vreo surpriza de la Dacia, asa ca inca ne mai plictisesc cu Sandero si Logan.
|
de dimineatza am obs la televizor k dubleaza prima de casare. ma gandeam sa il conving pe taicameu la un Golan' Laureate. pretul cu TVA ajunge la 8000 euro asta dupa ce scrie pe dacia.ro . si cu prima de casare de 7600 RON zic ca ar merita. dar pe pagina lor nu scrie ca s-a dublat prima
|
pai cu cat s-a dublat?? ca de meritat merita ce naiba e masina noua.
Nu pe site-ul Dacia nu scrie nimic de casare asa ca nu te mai chinui sa cauti, acolo iti arata preturile produselor dacia si configurator vezi cam cat tre sa scoti din buzunar :)). |
Quote:
3800 RON *2= 7600 RON prima de casare. aproximativ 1800 euro daca nu ma insel |
Ma mir cum dreaq facura asa mai merge pot sa spun ca avem prima de casare cam la fel cu ceilalti, se merita sa mai dai banii pe o masina noua ca ai cu ce. Bafta la achizitionat!
|
Quote:
|
Poate se raspandste ideea. Considerati UPPPPPPPPPPP
|
am semnat si eu. GO ON WITH THE PETITION
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:48. |
- Copyright 2026 4Tuning