![]() |
CITESTE SI GANDESTE-TE LA CE AM SCRIS !
Un profesor de filozofie cand a inceput ora, fara sa spuna un cuvant, a luat un borcan mare si a inceput sa-l umple cu pietre cu diametrul de aproximativ 5 cm. Apoi i-a intrebat pe studenti daca borcanul este plin! Au fost cu totii de acord ca este plin! Apoi a luat o cutie cu pietricele si le-a turnat in borcan, scuturandu-l usor. Desigur ca acestea s-au rostogolit printre pietrele mari si au umplut spatiile ramase libere.
Apoi i-a intrebat pe studenti daca borcanul este plin! Au fost din nou de acord ca este plin! Si au ras. Apoi a luat o cutie cu nisip si l-a turnat in borcan, scuturandu-l usor. Desigur nisipul a umplut spatiul ramas liber. Acum, spuse profesorul, vreau sa recunoasteti ca aceasta este viatza voastra. Pietrele mari sunt lucrurile importante: familia, partenerul,sanatatea si copiii vostrii, lucruri care, chiar daca totul este pierdut, si numai ele au ramas, viatza voastra tot ar fi completa. Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteaza: slujba, casa si masina.Nisipul reprezinta lucrurile mici care completeaza restul. Daca puneti in borcan mai intai nisipul, nu mai ramane loc pentru pietrele mari si pentru pietricele. La fel se desfasoara si viatza voastra, daca va consumati timpul si energia cu lucrurile mici, nu veti avea niciodata spatiu pentru lucrurile importante. Fiti atenti la lucrurile care sunt esentiale pentru fericirea voastra. Jucati-va cu copiii vostrii, faceti-va timp pentru controale medicale, duceti-va partenerul la dans. Va ramane mereu destul timp sa mergeti la servici, sa faceti curat in casa, sa dati o petrecere sau sa duceti gunoiul. Aveti grija de pietrele mari in primul rand, de lucrurile care intr-adevar conteaza. Stabiliti-va prioritatile, restul este doar nisip. |
Vin eu cu completarea: dupa ce a turnat nisip, profesorul a afirmat ca borcanul ar fi plin. La care unul din studenti s-a ridicat si a zis: Nu, domnule profesor, borcanul nu este plin. Si scotand din geanta o sticla de bere, a destupat-o si i-a turnat continutul in borcan, peste nisip, pietris si alte alea.
Morala: oricat de satul ai fi, mai este loc de-o bere! 8) |
felicitari
|
Mare folosof X-Ray asta, sa moara trei vecini de ciuda...
AMIN !!!!!!!!!!!!!!!! Mi-a placut, pe bune... |
buna .. asta .. dar buna si aia cu berea :D ... hmzzz pai si mashina si tovarahsa unde le bagam ??? bine de tovarasha are si ea o menire .. sa manance banu .. sa faca paguba si sa te scape de \" stress \" mashina ... e totu .. dupa famelie
PACE !!! |
Re:
Frumos...tot ce a spus profesorul ala poate fi interpretat...
1.bucurati-va de viatza ca nu se stie niciodata 2.pretuieste-ti parintii si lucrurile importante si ar mai fi de zis dar nu stau sa zic acum tot... Parerea mea |
..cata dreptate are ...:peace:
|
E veche (de cand lumea) si adevarata!!
|
pai...foarte profund ceea ce ai scris,,,,eu ma gandeam ca mai intra apa pe urma.... :lol: este loc deci si de o bere
faza e ca totata lumea se agita in jurul unor maruntisuri, si uita scopul...si ce era imp de fapt. care ati vazut filmul \"the cube\" si partea a doua \"hipercube\" stiti despre ce vorbesc. mai este o vb\"carpe diem\" adica...traieste clipa!.. mai vazusem pe un forum de discutii diverse, un topic : \"cumpar timp,platesc oricat\"...are cineva de vanzare????????? ..*****is de oameni care si-au umplut borcanul cu nisip...si tanjesc dupa o pietricica...in timp ce sprantele pt o piatra mare..s-au dus... congrats x-ray-eyes....mai tre' si cate una din asta.... restecpa! |
Cat ma bucur ca v-a placut !
:) |
pai..in cazut asta pun si eu o vb de duh...care nu e off topic
\"traieste amintindu-ti de moarte. totul este trecator. ceea ce zic ACUM....a si trecut! |
Re:
Quote:
PS: il propun pe X-Ray la rangu' de Profet (ZoliaT, ce zici?)! |
Re:
Quote:
Ave !!! :peace: Ave Rex ZoliaTus , Ave !!! :peace: |
....frumos X-Ray :twisted: ! si nu cred ca era chiar asa veche pt. ca si eu tot acum am auzit-o pt prima data :oops: ... :roll:
|
Crede-ma k e veche de cand lumea! Singura chestie e ca noi sunte mai \"prospeti\" :D
|
frumos.frumos.frumos...si eu a auzito pentru prima data ...nu stiu xcat de veche e faza..da ii super
|
Frumoasa lectie de viata!
Ar trebui sa o invatam.pacat ca nu am invatat-o mai demult!Acum e destul de tarziu dar pe viitor cine stie???POate ajuta la ceva! |
eu ink mai am timp sa fac ce zice in povestea lu X-RAY-EYES ca eu sunt ink tanar :) :) :wink: :wink:
|
Foarte buna povestea..te face sa iti pui niste semne de intrebare :?: :?:
Si apropo :oops: si eu o aud prima data :oops: |
intrebarea mea e... Cat a costat borcanu? :D
|
Jpe mii de lei ... usori nu grei ... si borcanul ala e lumea ... ca sa vezi cat e de ieftina ! Ca in lumea asta se intampla tot ceea ce a turnat profesorul ala in borcan.
|
Desteapta rau teoria asta, poti trage invataminte bune din ea.
Bravo. |
Frumos! Internetul este nisipul ma gandesc! Acuma imi dau seama adio prieteni :lol:
----- Frumoasa cugetare! |
:)) frumos...frumos..
vb aia...poanta-i veche...omu e nou (ca sa nu zic altfel,zic omu :) ) iar partea cu berea,e testata :)) mai ales la romani bafta si ascultati de X-Ray-Eyes,profetul nostru ps:mai vrem! :) ce mai ai pe acolo,dar tot asa...chestii din care se pot trage invatzaturi |
Vb aia...daca tot avem un profet...sa fie si un ajutor pe aici...am si eu o poezie...pt toata lumea valabila,indiferent de varsta! sper sa va placa
Romanţa tinereţii Ion Minulescu - 1933 Necunoscuta care se vindea N-a vrut să-mi spună din prima zi cine era, Dar fiindcă ea aflase cine sunt – Poetul poreclit „Fluieră-vânt” – Şi fiindcă mă ruga stăruitor Să-i fiu şi eu din când în când, cumpărător, Sinceritatea ei m-a-nduioşat Şi-n cadrul preţului fixat – Un preţ absurd, Ridicul Şi meschin Cu care-aş fi băut un kilogram de vin – M-am îmbătat de gura ei Şi-am adormit Pe laurii idilelor lui Teorcrit... Dar vai !... Necunoscuta se vindea Nu numai mie, dar şi altora !... Şi-azi un ciocoi, Iar mâine un calic O cumpărau la fel – mai pe nimic – Căci ea – flămândă – se grăbea Să-şi vândă gura dulce ca la tarapana !... Eu singur doar nu m-am sfiit să-i spun Că-s gata să-i ofer un preţ mai bun – Dar cum îi luase mintea Dumnezeu, Necunoscuta s-a spălat pe mâini cu preţul meu... Şi-atunci – De teamă să n-o bat, Sau s-o ucid Şi s-o ascund sub pat – Deşi-o iubeam, am renunţat la ea Şi n-am mai vrut să ştiu cine era !... Dar într-o zi cu ploaie şi cu vânt, Necunoscuta care se vindea, S-a dat la fund Şi-a dispărut... Şi nimeni n-a mai întrebat de ea De când intrase, parcă, în pământ, Cu numele-i mereu necunoscut... Şi totuşi, Eu Am întâlit-o iar, Dar nu ca altădată, pe trotuar La cafenea, Sau în tramvai... Am regăsit-o-n ziua de-ntâi de mai, Ascunsă de un sfert de veac într-un sertar, În care sta de veghe cuminte, Şi-aştepta O zi să-mi mai aduc aminte şi de ea !... Dar ce păcat Că regăsirea ei m-a-ndurerat... Şi-n loc s-o mai sărut – Cum aş fi vrut – Am început să plâng cu-adevărat !... Necunoscuta care se vindea De data asta, nu mai era Ea – Era doar vechea ei fotografie, Pe care mi-o dăduse numai mie !... Şi-acum, Cred c-aţi ghicit cine era Necunoscuta care se vindea... Era chiar tinereţea mea !... |
super
wow.... SUPERBA poezia..... o excelenta personificare a vietii (in general) si a tineretii (in particular) ..... FELICITARI pentru postarea ei....
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:43. |
- Copyright 2026 4Tuning