![]() |
Probleme RAR - semnalizari rosii - Nissan Rogue 2008
1 Attachment(s)
Sint disperata am adus o masina Nissan Rogue 2008 din USA (prin repatriere) si nu pot trece RAR ul din cauza semnalizatoarelor spate care sint rosii si nu portocalii.
Aveti vreun sfat , vreo adresa a unui tuning shop (dealerul Nissan nu se baga la asa ceva) de oriunde din Ro ..eventual UE (am auzit de Germania dar nu stiu nimic concret). Atasez poza (semnalicarea spate este inglobata impreuna cu stopurile in acelasi spatiu, acoperit de geamul rosu). Este pe lateralul masinii cumva.. Ajuta cineva un om disperat?:cry: Va multumesc |
Re: Nissan Rogue 2008
din cate stiam eu ai voie si cu semnalizari rosi pe spate....
|
se pare ca este o lege din 2002 care stipuleaza clar ca in spatiul UE nu e voie cu lumini rosii...de asta au si respins-o la RAR:(
|
si cei cu ford mustang cum au facut rar-ul?am vazut vreo 2 cu stopuri rosii,inclusiv semnalizarea care foloseste acelasi bec ca cel de pe stop
|
Sincer mi s-a spus ca exista masini cu semnalizare rosie ..pt ca in acele cazuri s-a primit un telefon "de unde trebuie":o
|
cauta un set de stopuri (nu neaparat la fel) si mergi la un atelier de tuning... si fac ei cumva sa incapa acolo si astfel ai ceva sanse sa treci rar-ul
|
sau baga un bec cu lumina galbena acolo f puternic. poti incerca cu niste leduri si poate se schimba situatia.
|
M-am gindit si la varianta cu un bec galben sau un LED galben...nu stiu insa daca in combinatie cu stopul rosu nu o sa rezulte o lumina rosie si mai inchisa:(
|
dar Infiniti urile cum sunt inmatriculate ? :)
|
Quote:
|
cam asa sta treaba cu cotizatiile:(
|
Fa RAR-ul la Slobozia. Contra unei mici atentii AM AUZIT ca se trece cu vederea.
|
Quote:
Cum a spus si maryus_83 incearca la slobozia si eu am avut ceva si tot acolo am rezolvat mai repede :) mult succes |
nu cred ca e vb de cotizatie acu doar nu toti posesorii de infiniti au sau cei cu q7 si alte masini cu stopuri rosii au dat neaparat bani sau au apelat la cineva. Depinde si de ce jeg ai dat pe acolo ca sunt multi aroganti care nu trec cu vederea chestii de genu asta.
|
eu la pejo 407 tot stop rosu am si becuri galbene , asa vine masina din fabrica ...cred ca vroia de la inceput o atentie ca asta e tara in care traim, o masina noua sa nu o poti inmatricula din cauza unui bec ...in fine , incearca cu un bec de culoare galbena, pana la urma asta conteaza sa se aprinda galben, culoarea o face becu nu stopu , se schimba f usor .
|
Nu pot spune multe dar nu s-a pus problema de dat...efectiv nu au vrut sa primeasca nimic,,in conditiile in care am fost la pila...apoi la tatal lor:o.....deci pila mai mare decit tatal lor care a venit special din concediu pt a rezolva problema nu exista:rolleyes2
|
toate astea de unde se trag? de la legi...in consecinta de la cei pe care ii votam.
v-ati intrebat vreodata care este media de varsta in parlament? uitati-va cati oameni se invarteau pe langa conducerea comunista ca majoritatea din ei sunt si acum in "afacere". pana nu vin alte generatii sa faca reforme ,cu frica de Dumnezeu si cu constiinta, mare lucru nu o sa se intample. o sa mai treaca multe generatii pana intram si noi in normalitate. on-topic : rar ar trebui sa puna accent pe partea tehnica pt ca nu rezolva mare lucru prin faptul ca "fac figuri" la un bec. Daca iti pui numere de SUA poti circula cu acele stopuri in RO, daca iti pui numere de Romania nu mai poti...foarte interesant |
Nuu problema este ca au devenit brusc romanii f corecti in fata legilor..si au inceput cu RAR :D..restul s-a rezolvat! :shock:
Numere de state am...dar este complicat trebuie sa ai si asigurare in usa si ei nu-ti fac daca este vorba de a circula masina in Europa....pt ca in fond sint si cetatean american..dar toto nu este o solutie..eu vreau sa intru in legalitate dar uite ca nimeni nu face modificari de acest gen...se pare... Deci bec amber cu far /sticla/pastic ce-o fi ...poate da tenta portocalie???? |
Quote:
|
..asta cu becul ar fi culmea culmilor...luni comandam becuri!:lol:
|
da se pare ca in UE nu ai voie cu semnalizari rosii pe spate.
in teorie problema o rezolvi cu montarea unor becuri amber(portocalii) . (si eu am picat verificarea cu stopurile tinted rosu complet si cu becul original alb) tine-ne la curent. |
Ia un bec argintiu care se aprinde cu lumina portocalie (Philips SilverVision sau ceva asemanator), luminozitatea lor e mult mai puternica decat a unui bec portocaliu obisnuit si se vede portocaliu chiar daca geamul stopului e colorat
http://www.uleiuri-cosmetice-auto.ro..._ID=119&ID=392 ~Nautilus |
Quote:
Nu a mers nici cu bec portocaliu..si acum vor si test dinamic..la o masina SULEV..only in Ro !:) |
in final vii la bucuresti :D testu dinamic se face doar in bucuresti ...si am vrut sa ti zic da am uitat!
|
Dar nu seama stopul cu cele de pe QuashQai ? http://upload.wikimedia.org/wikipedi...r_20080301.jpg
|
e aceeasi masina difera barile si masca
|
Si atunci cine te impiedica sa cumperi un geam pentru stopul de Qashqai si sa-l montezi in locul celui pe care il ai acum?... :rolleyes: :)
~Nautilus |
In ultima instanta cumperi 2 lumini galbene, le montezi sub bara si te duci cu ele la RAR.
Incearca sa trimiti un email producatorului pentru niste certificate de omologare. Te-ar putea ajuta Test dinamic, pentru ce? |
Romania devine din ce in ce mai poluata de hotii si nesimtiti , din cauza unui bec nu te lasa sa o inscrii , mai fa si testul dinamic pe deasupra , dar cand ''domniile'' lor inmatriculau masini furate din UE ,sau chiar din RO cum era ? La asa o tara sincer imi vine sa ma mut ....
|
Quote:
Da deci a doua zi s-au trezit ca trebuie facut si testul dinamic, 750 euro sa se vada ce noxe emite domne' acesta nenrocita de masina care este SULEV si mai provine si dintr-un "stat verde" in care normele legate de poluare sint printre cele, daca nu cele mai ce ! Dar tot noi am descoperit ..de cind exista d-nul Google toti sintem destepti!:D...cum ca masinile 4x4 permanente nu pot fi supuse la acest test.. Eu nu am locuit ultimii 9 ani in Ro,dar bag de seama ca daca furi putin esti un nenorocit de hot, daca furi mult esti "om de afaceri prosper":shock:..Halal! |
AAA..si producatorii...dealeri din Japonia, Australia, Uk si USA au fost la fel de amabili!!! Nu stim, nu avem solutii...dar va multumim ca ne-ati contactat!:rolleyes2
|
Quote:
|
kim09, incearca sa te gandesti la o varianta sa ii lovesti peste nas. Cauta pe net poate gasesti stopuri clare pentru masina ta sau ceva de genu. Si imi este greu sa cred ca Nissan are un asemenea raspuns. Eu cand am discutat cu toyota europe in 10 ore am avut un raspuns.
Iar la becul portocaliu ce au avut de comentat? ce nu le-a placut? |
Acum sincer si despre customer serviceul din USA cite as avea de povestit....Au refuzat inclusiv sa-mi furnizeze o lista cu emisiile masinii! Cica sa fie contactati direct de catre RAR....hi,hi ce gluma buna! Apoi m-au pacalit ca au specificat asta in cartea tehnica..degeaba am explicat ca nu exista...vorbeam limbi diferite:))
Nissan Ro..nici nu am stat la discutie..nu stim ...si asta-i tot. Far clar nu exista ..si nici nu se produce in Japonia..doar unul pt mine. Incercat si asta!:sad: Cu becul la RAR nu am fost pentru ca nu facea nici o diferenta de culoare..miine il punem din nou si asteptam si seara sa vedem daca iese macar de un portocaliu:))) |
incearca pe internet sa cauti leduri de mare putere... poate alea se vad mai ok.
Imi pare rau sa aud ca nissan sta asa prost la capitolul customer service. Chiar trist... Dar uite de exemplu chiar m-am uitat azi la multe masini in trafic, si am observat ca desi stopul este rosu lumina este galbena in momentul in care semnalizeaza deci singura solutie este o lumina f puternica galbena... |
daca nu ma insel si peugeot 308,unele lexusuri si unele infintiy au aceasi chestie pe spate..ele cum de iau RAR-ul?daca gresesc sa ma corecteze cineva
|
Am vazut o tripla de Pejo sparta, si am impresia ca in interior are un filtru colorat verde pt becul de semnalizare - de fapt, o nuanta de verde deschis, astfel incat cu nuanta de rosu a stopului sa rezulte portocaliu. :rolleyes2 Ia si cerceteaza un stop de Pejo, eventual poate gasesti 2 sparte si le iei lentilele alea colorate :-) Sau pui un "prezervativ" verde peste bec, ca imi inchipui ca triplele alea nu sunt usor de desfacut in bucati.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:16. |
- Copyright 2026 4Tuning