Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Toyota - Lexus (https://forum.4tuning.ro/317-discutii-toyota-lexus.html)
-   -   Totul despre Supre ! (https://forum.4tuning.ro/317-discutii-toyota-lexus/120209-supre.html)

EaGle 23-04-09 21:26

Totul despre Supre !

Daca tot sunteti preparati in domeniu si unii din voi sunt propietari de Supra, aici puteti discuta orice, de la A la Z :-)

Victor_WRC 30-04-09 19:40

Re: Totul despre Supre !

Care aveti situri cu Supra de vanzare va rog sa le postati aici......

Supra_Guy 30-04-09 20:22

Quote:

Originally Posted by Victor_WRC (Post 2279607)
Care aveti situri cu Supra de vanzare va rog sa le postati aici......

Victor, incearca Pistonheads.com, Mkivsupra.net la sectiunile "Classifieds".

Victor_WRC 30-04-09 22:24

Merci mult.....a si ar mai fi 1 chestie....cam prin ce tara asi gasi cu LHD la preturi ceva mai rezonabile....ca m-am uitat pe mobile.de si :lol::lol::lol: au niste scoruri de te lasa rece....

Supra_Guy 30-04-09 22:53

Quote:

Originally Posted by Victor_WRC (Post 2280079)
Merci mult.....a si ar mai fi 1 chestie....cam prin ce tara asi gasi cu LHD la preturi ceva mai rezonabile....ca m-am uitat pe mobile.de si :lol::lol::lol: au niste scoruri de te lasa rece....

Un raspuns simplu... Nu prea exista LHD-uri la preturi rezonabile. In USA mi se par mai ieftine decat in Europa, dar sa o aduci de acolo implica multe batai de cap si bani plus, probabil si probleme la stabilirea normei de poluare...

Victor_WRC 30-04-09 22:59

Quote:

Originally Posted by Supra_Guy (Post 2280165)
Un raspuns simplu... Nu prea exista LHD-uri la preturi rezonabile. In USA mi se par mai ieftine decat in Europa, dar sa o aduci de acolo implica multe batai de cap si bani plus, probabil si probleme la stabilirea normei de poluare...

am avut o tentativa de a aduce 1 din state dar dupa ce m-am informat mai bine m-am lasat pagubas , deoarece cu bani pe care ai dadeam pe aia imi luam 1 de aici boboc :rolleyes2.....am gasit ceva misto pe 1 site de Polonia aici....dar sa vedem acuma , mai ales pe criza asta cand e euro cat e :rolleyes2...precizez ca este si putin modificata....are o conversi de single....are un T-61...si 420 de cai...si costa 13500....

Supra_Guy 30-04-09 23:12

Quote:

Originally Posted by Victor_WRC (Post 2280179)
am avut o tentativa de a aduce 1 din state dar dupa ce m-am informat mai bine m-am lasat pagubas , deoarece cu bani pe care ai dadeam pe aia imi luam 1 de aici boboc :rolleyes2.....am gasit ceva misto pe 1 site de Polonia aici....dar sa vedem acuma , mai ales pe criza asta cand e euro cat e :rolleyes2...precizez ca este si putin modificata....are o conversi de single....are un T-61...si 420 de cai...si costa 13500....

Arata bine masina. Este o Supra NA-T de fapt. Adica initial a fost o Supra non turbo careia i s-a adaugat un T61. Modificarile de genu asta scad mult din pretul masinii dar trebuie sa te gandesti cum vei intretine o astfel de masina.
De aceea cel mai sigur este sa mergi pe o Supra cu cat mai putine modificari la partea tehnica in cazul in care ai un buget limitat pe termen lung.

Victor_WRC 01-05-09 23:08

Quote:

Originally Posted by Supra_Guy (Post 2280218)
Arata bine masina. Este o Supra NA-T de fapt. Adica initial a fost o Supra non turbo careia i s-a adaugat un T61.

Da asa este ,m-am expriamt eu gresit....cer scuze. Mai e o chestie, in legatura cu consumul....pe foarte multe situri am vazut ba ca are consum de 12-13 ba 15-16 chiar si de 1 galon la 32 de mile care dupa calculele mele ar insemna cam aprox 4 litri la 51 de km....acuma nu stiu ce sa mai cred:cry:

MeHiGH 08-05-09 20:31

Salutare tuturor pasionatilor !
Am gasit pe wikipedia.org intr-un articol legat de Supra ca fabricarea ei a durat pana in anul 2002, in Japonia. Cum arata acel model si de ce pe site-uri cu masini din Germania (ex mobile.de) nu gasesc masini mai recente de 1995 ?

Victor_WRC 08-05-09 22:05

Quote:

Originally Posted by MeHiGH (Post 2300891)
Am gasit pe wikipedia.org intr-un articol legat de Supra ca fabricarea ei a durat pana in anul 2002, in Japonia. Cum arata acel model si de ce pe site-uri cu masini din Germania (ex mobile.de) nu gasesc masini mai recente de 1995 ?

ba gasesti si mai recente de 95' ,96' 97' mai recent de atata nu am vazut....ai putea sa mai incerci pe MKIV supra.net acuma depinde si cat de mult cauti:D

Supra_Guy 09-05-09 07:57

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by MeHiGH (Post 2300891)

Modelul 2002 Japonez este identic cu unul Facelift produs incepand cu anul 1996. Pt Europa daca nu ma insel productia a incetat inainte de introducerea facelift-ului in 1996. In USA a mers pana in 1998 unde s-a introdus Facelift-ul, Editia Aniversara si VVTi-ul in 1997.

In poze este o Supra din 2002, importata din Japonia in UK :-)

DZ1 09-05-09 14:26

Bune masini Suprele astea:)

nigger 09-05-09 22:08

cati cai merg duse suprele fara sa schimbi nimik la motor????

Victor_WRC 09-05-09 23:38

mi se pare ca cu interenele stock pot fi duse in 500+ de cai...cred nu stiu sigur , asta am auzit-o de la 1 prieten nu stiu cat e adevarat daca minte ala mint si eu :lol::lol:

DZ1 10-05-09 08:16

Quote:

Originally Posted by nigger (Post 2303352)
cati cai merg duse suprele fara sa schimbi nimik la motor????

Pana in 700Cp nu trebuie sa schimbi nimic la motor , numai ambreiajul trebuie schimbat deja la peste 500Cp.
Ce trebuie schimbat numai daca vrei turatie la motor mai mare de 7000U/min sunt arcurile care tin ventilele....habar nu am cum le spune pe romaneste.

Victor_WRC 10-05-09 11:42

Quote:

Originally Posted by DZ1 (Post 2303989)
Pana in 700Cp nu trebuie sa schimbi nimic la motor , numai ambreiajul trebuie schimbat deja la peste 500Cp.
Ce trebuie schimbat numai daca vrei turatie la motor mai mare de 7000U/min sunt arcurile care tin ventilele....habar nu am cum le spune pe romaneste.

pai si cutia de viteze pana la cat rezista ca zicea Magnos ca rezista pana in 600 :lol::lol:....cert e ca se poate duce cu ele stock peste 500 deci asta e 100% adevarat....acum nu cred ca s-ar risca cam nimeni s-o duca peste aceste valori deoarece numai daca stai sa te gandesti cat costa decat o cutie noua te ia cu dureri de cap:lol:...

Supra_Guy 10-05-09 20:11

Quote:

Originally Posted by Victor_WRC (Post 2304422)
pai si cutia de viteze pana la cat rezista ca zicea Magnos ca rezista pana in 600 :lol::lol:....cert e ca se poate duce cu ele stock peste 500 deci asta e 100% adevarat....acum nu cred ca s-ar risca cam nimeni s-o duca peste aceste valori deoarece numai daca stai sa te gandesti cat costa decat o cutie noua te ia cu dureri de cap:lol:...

Motorul merge pe stock internals la peste 800+ rwhp(1000hp). Realizat in mod repetat. Cititi pe Supraforums. Iar din cate stiu WOTM Supra are 6spd-ul original si merge undeva pe la 1500+hp.

Victor_WRC 10-05-09 21:04

Quote:

Originally Posted by Supra_Guy (Post 2305576)
Motorul merge pe stock internals la peste 800+ rwhp(1000hp). Realizat in mod repetat. Cititi pe Supraforums. Iar din cate stiu WOTM Supra are 6spd-ul original si merge undeva pe la 1500+hp.

wow:shock:.....foarte interesant.......

DZ1 11-05-09 08:26

Quote:

Nu tocmai stock....cum am spus trebuiesc schimbate arcurile de la ventile.
Iar cum masinile de peste 700Cp au si turatia marita, toate au schimbate aceste arcuri.
Cutia in 6 trepte rezista la peste 1000Cp...cat timp rezista depiunde de cat este fortata.
Iar aia automata numai pana la ca. 500Cp.

dragos1989 11-05-09 17:06

Va recomand si www.carontrack.com Sunt si acolo ceva scule magnifice as putea spune ;)

nigger 11-05-09 19:14

Quote:

asa stiam si eu,ca se duc la 1000 de cp

MeHiGH 30-05-09 19:09

Am o intrebare pentru cei care chiar cunosc aceste masini : ce ar fi mai ieftin/usor de realizat - conversie de la cutie automata, la cutie manuala;
-conversie de la RHD la LHD;
-2 masini, una pentru sasiu, alta pentru piese ?

DZ1 02-06-09 22:24

Quote:

Originally Posted by MeHiGH (Post 2366024)
Am o intrebare pentru cei care chiar cunosc aceste masini : ce ar fi mai ieftin/usor de realizat - conversie de la cutie automata, la cutie manuala;
-conversie de la RHD la LHD;
-2 masini, una pentru sasiu, alta pentru piese ?

Cel mai ieftin este sa iti cumperi masina potrivita din start.
Pt ce sa bagi peste 10.000EUR in schimbari cand iti poti cumpara masina direct potrivita?

Victor_WRC 04-06-09 22:47

Am gasit 1 site cu date tehnice despre Toyota Supra mk4...sper sa fie de folos la careva ;)

LAFv8 12-10-09 22:46

Quote:

Originally Posted by DZ1 (Post 2376026)
Cel mai ieftin este sa iti cumperi masina potrivita din start.
Pt ce sa bagi peste 10.000EUR in schimbari cand iti poti cumpara masina direct potrivita?

salutare tuturor.fac si eu o intrebare .la cit gasesc si eu o supra twin turbo MK IV?STIE CINEVA UNA MANUALA LA UN PRET MAI REZONABIL.am inceput sa visez noatea numai supra:lol:sunt hotarit sami iau si eu una.oi gasi cam la 7000e ca atit imi permit deocamdata.va multumesc si bafta pasionatilor.

Supra_Guy 12-10-09 23:34

Quote:

Originally Posted by LAFv8 (Post 2713873)
salutare tuturor.fac si eu o intrebare .la cit gasesc si eu o supra twin turbo MK IV?STIE CINEVA UNA MANUALA LA UN PRET MAI REZONABIL.am inceput sa visez noatea numai supra:lol:sunt hotarit sami iau si eu una.oi gasi cam la 7000e ca atit imi permit deocamdata.va multumesc si bafta pasionatilor.

Cam mic bugetul pentru manuala si Twin Turbo. Poate la banii astia o automata cu ceva km. Pentru un 6spd TT trebuie sa fi pregatit cu cel putin 10k ( fara transport din UK, ca banuiesc ca de acolo vrei sa iei si fara inmatriculat) daca vrei sa iei ceva ca lumea, bineinteles RHD. Daca ai rabdare si cauti indelung poti gasi si pe la 8000-9000E dar de obicei sunt 93'-94' si cu ceva km. Oricum nu te lasa pacalit de km de la bord pentru ca sunt facuti pe drumuri foarte bune si au un impact minim asupra masinii. Masina mea are 100,000km si merge ca si cum ar fi iesit ieri din fabrica. Cel mai bine ar fi sa mai pui ceva bani deoparte.

Succes!

VLL 07-12-09 15:05

Salut... As vrea la anu sa-mi cumpar o Toyota Supra, dar intai de toate m-ar interesa si pe mine costurile inmatricularii etc.. am gasit una in germania cu 5000 euro.. vreau s-o aduc, dar ma ingrijoreaza taxa de inmatriculare.. Este cineva care ma poate informa mai mult in privinta masinii si a costurilor?

Supra_Guy 07-12-09 18:57

Quote:

Originally Posted by VLL (Post 2869439)
Salut... As vrea la anu sa-mi cumpar o Toyota Supra, dar intai de toate m-ar interesa si pe mine costurile inmatricularii etc.. am gasit una in germania cu 5000 euro.. vreau s-o aduc, dar ma ingrijoreaza taxa de inmatriculare.. Este cineva care ma poate informa mai mult in privinta masinii si a costurilor?

La taxa actuala minim si in cel mai bun caz 4200E. Nu mai vorbim de schimbare faruri si alte chestii..
La 5000E e probabil un NA obosit de prin 93' cu cutie automata. Pe mine inmatricularea cu totul m-a dus la peste 5000E, dar masina este mult mai noua, are cutie in 6 trepte si chiar daca e NA acum, imi este foarte usor sa fac swap ul cu motor de twin turbo, deoarece masina a venit dotata cu manuala in 6 si LSD.

SV-05-YBG 10-07-10 23:47

Caut si eu o cutie manuala de 7M-GTE. Daca auziti ceva dati un semn.

supra-C 21-01-14 05:28

Quote:

Originally Posted by SV-05-YBG (Post 3508947)
Caut si eu o cutie manuala de 7M-GTE. Daca auziti ceva dati un semn.

uitate pe supraforums.com classifieds, o sa gasesti acolo, preturi destul de bune, in jur de 250-700 de dolari americani, si aia o sa trimeata la romania daca platesti pentru transport

C1up3r0 25-04-14 02:50

Quote:

Originally Posted by Supra_Guy (Post 2870262)
La taxa actuala minim si in cel mai bun caz 4200E. Nu mai vorbim de schimbare faruri si alte chestii..
La 5000E e probabil un NA obosit de prin 93' cu cutie automata. Pe mine inmatricularea cu totul m-a dus la peste 5000E, dar masina este mult mai noua, are cutie in 6 trepte si chiar daca e NA acum, imi este foarte usor sa fac swap ul cu motor de twin turbo, deoarece masina a venit dotata cu manuala in 6 si LSD.

cam tarziu si eu pe aici dar de ce trebuie schimbate farurile? :|

300zxtt 28-04-14 09:37

Pt ca la cele cu volan pe dreapta , farurile bat invers fata de cele LHD. Si atunci ii orbesti pe ceilanti participanti la trafic.

C1up3r0 28-04-14 23:18

Nu am mai auzit asa ceva pana acum :| ... Multumesc de raspuns.

300zxtt 29-04-14 10:30

Quote:

Originally Posted by C1up3r0 (Post 5699702)
Nu am mai auzit asa ceva pana acum :| ... Multumesc de raspuns.

Asta e valabila doar in cazul farurilor cu lupa, cele normale se mai pot regla sau evntual lipi pe far un abtibild ce schimba focalizarea luminii.

C1up3r0 30-04-14 05:16

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 5699832)
Asta e valabila doar in cazul farurilor cu lupa, cele normale se mai pot regla sau evntual lipi pe far un abtibild ce schimba focalizarea luminii.

Ms, ms .. uite asa mai invat si eu ceva :P

All times are GMT +2. The time now is 23:53.

- Copyright 2026 4Tuning