Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   BMW 330 vs Nissan Altima SE-R (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/11930-bmw-330-vs-nissan-altima.html)

fishbone 20-01-06 18:09

BMW 330 vs Nissan Altima SE-R

6 Attachment(s)
-------------------BMW 330--------------Altima SE-R-----------

Motor-------------I6 3 litri------------------V6 3.5 litri
Tractiune--------RWD/AWD-------------------FWD
Transmisie--------6 viteze-------------------6 viteze
Cai Putere-----255 @ 6600rpm----------260 @ 6000rpm
Cuplu lb-ft-----220 lb-ft@2750rpm--------251 lb-ft@3600rpm
Cuplu Nm------300Nm----------------------340Nm
Greutate-------3351lb / 1518 kg-----------3316lb / 1505 kg

Performante
0-100--------------6.1 sec----------------------5.8 sec
Top Speed--------240 km/h-------------------255 km/h
Consum oras/afara
mile pe galon------21/29 mpg---------------20/28 mpg
litri/suta-------------11.2/8.1------------------11.7/8.4

Pret MSRP---------$31.000-------------------$29.500

MSRP = Manufacturer Suggested Retail Price

De retinut ca Altima este o masina mai mare in dimensiuni ca seria 3, ea fiind chiar o idee mai maricica decat seria 5 si totusi mai usoara. Motivul pentru care nu am pus seria 5 in comparatie e lesne de inteles.

Imi exprim parerea personala mai tarziu, vreau ceva voturi intai.

Daca aduceti in discutie chestii de genul optiuni si performante pe pista, va rog nu discutati in ignoranta si aduceti comparativ lucruri concrete, nu de genul \"aleg BMW ca-i BMW\" sau \"aleg Nissan ca-i facuta de aia care fac Skyline\".

fishbone 20-01-06 18:35

Am editat titlul discutiei si poll-ul, initial ma axasem pe 330i dar la bataie e oricare din seria 3 de fapt.
Se scade 1 vot daca vreti de la Altima, al meu, prezent ca sa pot vedea cum evolueaza poll-ul.

B 68 VLD 20-01-06 18:47

Eu am votat Bmw Serie3 pt ca imi place mai mult design-ul exterior/interior. Altima, nu-mi place, nu ma atrage deloc. Este o chestie de gusturi pana la urma. Comparand partea tehnica, amandoua sunt recunoscute pt fiabilitate si performanta dar prefer tractiunea 4x4 sau spate in locul celei fata. Daca comparam performantele sau consumul nu sunt diferente notabile care ar putea influenta votul.

baghy83 20-01-06 18:56

probabil la acelasi pret nissan-ul e mult mai accesoriat decat bmw-ul.intre ele aleg bmw-ul.mai ales pentru aspect,desi daca ar fi sa am bani mi-as lua un lexus is noul model

200SX 20-01-06 21:43

Nissanul
singurul punct slab fatza de bmw il vad ca fiind tractiunae in rest e peste, ramane de vazut si testul practic pe strada

fishbone 20-01-06 21:51

Daca vrei in practica, iti pot spune si in acest domeniu. Nu exista seria 3 care sa-mi stea in fata, stock vs stock, auto vs auto. Detin un 3.5SE, care e cu 10cp mai slabut decat SE-R si nu are o evacuare la fel de performanta. Seria 3 se intinde intr-adevar la drum misto de tot, dar from a dig tractiunea spate nu face mare diferenta pentru ca e putin mai grea masina si are cuplu mai slab. O pierdere la start care nu o recupereaza. Liniutele facute vs seria 3 am avut minim 3 lungimi de masina avantaj. O singura data am dat de unul manual care a fost condus prost si a pierdut. Regret, pentru ca intr-adevar vroiam sa vad cum stau.
Un versus seria 3 manual bine condus, e clar ca nu razbesc.

Multi din comunitatea Nissan sustin ca Altima este subapreciata la cuplu. Fabricantul spune 250lb-ft in timp ce multe Altime stoc urcate pe dyno aratau 255 chiar 260lb-ft.

Altima SE fully loaded e pe undeva la MRSP $26.000.
Eram curios sa vad cam bazat pe ce se prefera o masina sau alta.

SEBASTIAN 20-01-06 23:33

BMW e bmw si in ziua de pasti!

300zxtt 21-01-06 01:44

altima :wink:
-forma caroseriei mi-a placut chiar de la primele modele
-motor cu potential mare de tuning si printre cele mai bine cotate motoare pe piata americana
-in realitate arata mai bine dacat in poze sau BMW

300zxtt 21-01-06 01:51

mai ramane si pretul de luat in vedere
un bmw avand aceleasi accesorii ca altima fiind mult mai scump

fishbone 21-01-06 02:10

Un mic detaliu care scapa neobservat de majoritatea. Uitati-va la turometru in Altima cum e pozitionat: linia rosie sus, ca pe vremuri inainte sa aiba turometrele lumina de shift la masinile de figuri. Credeti-ma pe cuvant ca e foarte util sa vezi cu coltul ochiului acul si in momentul ala sti ca esti catre limita.

nikkon_kde 21-01-06 02:19

am votat BMW,nu pt desihnu care ma scoate din sarite si nici pt performate exagerate,ci pt sunetul motorului care mi-a lasat o impresie f buna...si de ce sa fiu porc ...are si reprize f bune...

fishbone 21-01-06 02:37

Pacat ca n-ai avut ocazia sa asculti un VQ35DE sau sa simti cat de fin accelereaza. Asta a fost prima chestie care a constatat-o un amic ce conduce un bimmer seria 3 din 2001.

nikkon_kde 21-01-06 02:42

cu 330 am mers...cu nissan ce-i drept nu am mers....deasta nu a facut nici comparatie daca observi.

SEBASTIAN 21-01-06 08:55

Dupa gustul meu arata ca un cacat , nu scrie SKYLINE pe ea deci poti sa te pisi pe ea, iar diferenta de pret nu cred ca e gratuita.

ZanDer 21-01-06 10:22

oricum baza ii ca Japan power rulz :wink:

300zxtt 21-01-06 10:28

Quote:

nikkon_kde Posted: Sat Jan 21, 2006 3:19 am Post subject:

--------------------------------------------------------------------------------

am votat BMW,nu pt desihnu care ma scoate din sarite si nici pt performate exagerate,ci pt sunetul motorului care mi-a lasat o impresie f buna...si de ce sa fiu porc ...are si reprize f bune...
ai auzit macar cum se aude motorul la altima sau ai vazut ce reprize are altima si cum urca-n ture?nu stiu de ce posteaza lumea asa ......de dragul de-a alege bmw

Quote:

SEBASTIAN Posted: Sat Jan 21, 2006 9:55 am Post subject:

--------------------------------------------------------------------------------

Dupa gustul meu arata ca un cacat , nu scrie SKYLINE pe ea deci poti sa te pisi pe ea, iar diferenta de pret nu cred ca e gratuita.

inseamna ca nu ai gusturi sau gusturile nu se discuta.Deci in viziunea ta singurele masini sunt Bmw si skyline si pe restul te poti ......
da,unele optiuni ce sunt platite cu bani grei la bmw sunt gratuite la altima

Race 21-01-06 12:18

Eu nu inteleg threadul asta.Pe de o parte \"spuneti-va parerea\",pe de alta parte \"daca n-ati vazut/incercat pe viu de ce vorbiti\".Altima nu se vinde in Europa,deci de unde pareri bazate pe experienta ?
Oricum,as prefera Impala SS in loc de Altima SE-R.Si as prefera 330 in loc de ambele.Un mastodont FWD nu are cum sa fie mai rapid decat un sedan de clasa medie RWD.

SEBASTIAN 21-01-06 16:41

Re:

Quote:

Originally Posted by \"300zxtt\"
Quote:

nikkon_kde Posted: Sat Jan 21, 2006 3:19 am Post subject:

ai auzit macar cum se aude motorul la altima sau ai vazut ce reprize are altima si cum urca-n ture?nu stiu de ce posteaza lumea asa ......de dragul de-a alege bmw

Quote:

SEBASTIAN Posted: Sat Jan 21, 2006 9:55 am Post subject:

inseamna ca nu ai gusturi sau gusturile nu se discuta.Deci in viziunea ta singurele masini sunt Bmw si skyline si pe restul te poti ......
da,unele optiuni ce sunt platite cu bani grei la bmw sunt gratuite la altima

Sunt curios cate BMW noi ai cuparat de vorbesti de optiuni si pretul lor.
La un 330i, gps, piele integral, trapa si cutie automata sunt optiunile in plus care le platesti scump in rest e de serie.
Nu sunt sigurele masini care-mi plac BMW am avut multe marci domestice si chiar mai am 6 marci acasa si unele diverse modele.
Nu-mi place altima.
BMW e mult superior in aceasta comparatie, iar daca ai un altima sunt pregatit sa o demonstrex cu un 330i sau 330d ca e mai rapid indiferent de cartea tehnica.

fishbone 21-01-06 17:26

Sebastian, spui ca e \"mult superior\" bazat pe ce?
Altima are suspensia de la Skyline, cu imbunatatiri. Bari de stabilizare fata/spate.
Scopul acestui topic de fapt este de a arata ca unele masini, daca odata au fost exceptionale si un fel de benchmarks, acum incep sa fie tot mai apropiate de concurenta. De asemenea, scopul acestui topic e de a scoate in evidenta cum se aleg masini bazat pe nume si nu pe chestii concrete precum date tehnice, optiuni, pret. Pe mine ce ma amuza e faptul ca cei de la BMW s-au tot laudat ca au tras un motor usor, imbunatatiri la caroserie, dar tot e mai grea cu 100kg decat un sedan mai mare decat ea in dimensiuni. Cat despre motoare rafinate, in topul in care VQ35DE figureaza, BMW cam e dupa.

f1anatic 21-01-06 17:31

Nu sint nebun sa nu recunosc meritele BMW-ului. Insa NU pot nici sa justific diferentza de pretz dintre seria 3 si multe din masinile din clasa ei.

Intre cele 2 : Altima SE-R si Seria 3 poate as alege seria 3 - dar vreau sa vad lista de echipamente. Intre Seria 3 (oricit de 330 xi ar fi cu toate optziunile) si verisoara ta Infinity G35x, Subaru Legacy GT (spec B), Mazda Speed 6, Cadillac CTS, Acura TL ...as renuntza la Seria 3 imediat.

Parerea mea este ca Seria 3 este o masina deosebita, dar care nu isi merita TOTZI banii. La aceeasi bani pentru un BMW 325i mai toate de mai sus vin fully-loaded, mai iutzi, mai sportive, etc - (exceptzie Acura TL, Infinity G35x care oricum ofera un pretz mult mai bun fully-loaded decit BMW 330 xi echipat cu jucarii similare).

Multzi din baietzii de aici au spus BMW din amorul artei deh BMW the ultimate driving machine. Parerea mea este ca or fi fost...poate mai si sint lideri...dar competitzia s-a incins prea mult pentru a vota nebuneste BMW.

Acum citeva luni prezentam pe un alt forum niste date despre BMW, Series 3...mai precis despre BMW M3. Bunaoara...pe aia acolo nu i-am convins...si nu am cum sa conving persoane puternic €uro-centrice despre acest lucru.

www.alldata.com are o baza de date despre problemele tehnice la masini, raportate de producatori, pentru care au existat buletine tehnice si revizii autorizate de fabrica.

2002 BMW M3
http://www.alldata.com/TSB/06/0206aa48.html

Quote:

General Recalls
TSB Number & Issue Date TSB Title
110404 DEC 04 Campaign - Connecting Rod Bearing R & I/PROM Update
110203 DEC 04 Campaign - Oil Pump/Connecting Rod Bearing R & I
230104 NOV 04 Campaign - SMG Transmission Pin Assignment Revision
230504 SEP 04 Campaign - SMG A/T Control Unit Reprogramming
110404 AUG 04 Campaign - Rod Bearing Replacement/PROM Update
110703 MAR 04 Campaign - Engine Low Oil Level Warning
840104 FEB 04 Campaign - Telematics Control Unit Inspect/Replace
110402 JUN 03 Campaign - Engine Failure
230202 SEP 02 Campaign - SMG Transmission Hydraulic Line Breakage
110601 OCT 01 Campaign - Engine Oil Viscosity Change
Holly Shit BATMAN ! Pentru o masina de 70,000 de dolari...sa am atitea probleme mecanice ? NO THANKS
2003 http://www.alldata.com/TSB/06/0306aa48.html
Quote:

General Recalls
110404 DEC 04 Campaign - Connecting Rod Bearing R & I/PROM Update
230104 NOV 04 Campaign - SMG Transmission Pin Assignment Revision
110703 MAR 04 Campaign - Engine Low Oil Level Warning
840104 FEB 04 Campaign - Telematics Control Unit Inspect/Replace
110402 JUN 03 Campaign - Engine Failure
2004
Quote:

General Recalls
Quote:

2005 General Recalls
NO THANKS. Da-o in SMG-ul meu...La 70,000 de dolari pretind o masina FIABILA. Ca schimb uleiul, ca mi se arde un bec, ca imi sare o curea, ca mi s-au tocit discurile de frina ...e ok... ASA CEVA INSA NU ESTE ACCEPTABIL.

De aceea declar deschis si pe proprie raspundere: unui BMW prefer orice alta masina, poate nu la fel de frumoasa, de eleganta, de dichisita, de sofisticata, de rafinata, de sigura care probabil nu atrage la fel de multe femei...dar care ma va duce de la punctul A la punctul B fara probleme.

De recapitulat...TOATE problemele tehnice de mai sus sint campanii de revizie tehnica initziate de fabrica...si nu probleme individuale. Da...ca au aparut la suficientzi cumparatori...sigur...Da...este BMW o firma responsabila care are grija de clientzi ? DA...dar este o firma care a dat rasol si nu a putut sa rezolve problemele tehnice in perioada pre-production...si care nu a reusit sa rezolve...spre ex. SMG-ul in cei 3 ani de productzie pentru care am pus datele.

fishbone 21-01-06 17:38

f1anatic, ziceai de atrasu' femeilor. Eeeeh, aici e faza misto. Ca se aliniaza cu tine un BMW cu o gagica mandra de ea ca ui in ce masina se da si un conducator si mai mandru de el ca ui ce masina si bucatica are. Lumina se face verde si-i lasi in praf pe amandoi :lol: O tipa chiar a avut curajul sa deschida geamul si sa ma intrebe \"why is your car so fast\".
Iar eu, ca sa ma cobor la nivelul ei i-am zis \"because it's a Nissan, baby\".
Chestia asta se aplica la multi baieti pe la anii 25 care si-au trantit fundul intr-o masina scumputa precum seria trei sau un Lexus IS300 si cred ca sunt teh h0t shit. Apoi vin altii din spate si ... smash their shit.

Totodata prin acest topic am vrut sa vad cat de departe merg unii, si mai ales cati cu amorul BMW.

Ca fapt divers, cea mai nasoala chestie care a afectat noua Altima a fost MAF Failure. Un rahat de senzor care daca murea te lasa in drum. DAR, au fost foarte putine incidente si te avertiza din timp si problema a fost rezolvata in cateva luni si nu a mai aparut. Totodata sa retinem ca Altima prezentata aici e generatia 3, o generatie gandita si construita de la zero. Engine failure. Misto asa. Doi ani consecutivi. Cu alte cuvinte n-au bagat nimic nemtii la cap. Uite cu asta am eu o problema.

lowrider 21-01-06 19:19

Bemveuu frateee!!Acum serios vorbind,in Europa normal ca bavarezi or sa castige.Sunt multe masini in America de Nord, best selling car gen Ford seria F care au depasit in vanzari pana si celebra Vw Kafer dar care nu cred ca au ajuns in 3000 de exemplare in Europa.E o chestie de gust intre europeni si nord-americani indiferent de datele tehnice ale masinilor,si sincer nu as da un Bmw 330 echipat mediu pe un Nissan full,intodeauna Bmw a insemnat sportivitate iar Nissan in afara de celebrele Skyline si parca mai era un model de prin anii '80 nu a aratat foarte mult.Bmw acopera fiecare model cu un varf de serie super sportiv(M3,M5,M6,850)pe cand Nissan are un singur motor de 3.5 V6 pe care-l pune pe toate masinile.In plus as alege oricand tractiunea spate in cazul modelelor prezentate fata de FWD

300zxtt 21-01-06 19:30

ma mir de ce nu au dat restul firmelor producatoare de masini faliment ca toata lumea cumpara bembeu

lowrider 21-01-06 19:36

Ptr ca nu au bani de bmw :wink:

fishbone 21-01-06 19:58

In 2003 cand cautam o masina noua am avut in lista vreo 10 care le-am luat la sange comparativ. Pret, performante, optiuni, si asa mai departe. In final am ramas pe hartie cu seria 3 si 3.5SE. Am luat SE si nicodata n-am regretat decizia.

f1anatic 21-01-06 21:07

Re:

Quote:

Originally Posted by \"fishbone\"
Chestia asta se aplica la multi baieti pe la anii 25 care si-au trantit fundul intr-o masina scumputa precum seria trei sau un Lexus IS300 si cred ca sunt teh h0t shit. Apoi vin altii din spate si ... smash their shit..

Ieri am avut o zi absolut nenorocita. Spre seara a inceput sa dea cu lapovitza...care mai tirziu s-a transformat in ninsoare puternica. Veneam acasa pe autostrada...mergeam destul de tare...cam 60-65 mph (pentru conditziile respective si tzinind cont ca totzi mergeau mai incet)...depsesc un mertz S400+ (cea mai mare masina Mertz ca caroserie - eram prea ocupat de propria-mi stabilitate pe sosea ca sa pierd vremea cu detalii)...ies de pe autostrada...luind rampade iesire...care face o curba la 90 de grade...care se poate lua cu viteza in conditzii de uscat...dupa mine Mertz-ul... Eu 5...shift..4...shift...3...shift 2... Dintr-o data vad cu ma depaseste Mertzul...si poc...in aratura...EL...nu eu. That made my day. A dat pe Mertzu ala de 3 ori cit eu pe jaful meu...se vede ca mai scump nu e intotdeauna egal cu mai bun. Ma rog depinde si de sofer...dar acum...c\"mon...el cu stability ctrl, traction control, ABS...si vorba aia e Mertz iar eu pe niste nenorocite de RE-92s all-season...Mie nici nu mi-a luminat ABS-ul...sau sa simt pedala pulsind...

Iar cu gagicile...mai...vad zilnic cite o mimoza d\"asta care se uita cu un aer de superioritate la mine...cind boyfriend-ul se pune agresiv la semafor linga mine. De regula vad comportamentul asta la est-europenii - verii nostri polonezi. Gagici misto ...dar cam nedotate la computerul de bord. In functzie de starea de spirit...ori il las...si zimbesc in sinea mea...ori...corectez situatzia. Fac semn fetii...elefantul se sesizeaza si incearca sa isi incordeze muschiul. Brusc realizez ca nu stie ce masina are in dreapta...

PS: In general nu ma iau la intrecere cu nimeni. Nu ii are rostul...dar nu pot sa ii las pe totzi care afiseaza aere de superioritate automobilistica...Mai trebuie sa le deschid orizonturile...

lowrider 21-01-06 22:47

Re:

Quote:

Originally Posted by \"f1anatic\"
[ Veneam acasa pe autostrada...mergeam destul de tare...cam 60-65 mph (pentru conditziile respective si tzinind cont ca totzi mergeau mai incet)...depsesc un mertz S400+ (cea mai mare masina Mertz ca caroserie - eram prea ocupat de propria-mi stabilitate pe sosea ca sa pierd vremea cu detalii)...ies de pe autostrada...luind rampade iesire...care face o curba la 90 de grade...care se poate lua cu viteza in conditzii de uscat...dupa mine Mertz-ul... Eu 5...shift..4...shift...3...shift 2... Dintr-o data vad cu ma depaseste Mertzul...si poc...in aratura...EL...nu eu. That made my day. A dat pe Mertzu ala de 3 ori cit eu pe jaful meu...se vede ca mai scump nu e intotdeauna egal cu mai bun. Ma rog depinde si de sofer...dar acum...c\"mon...el cu stability ctrl, traction control, ABS...si vorba aia e Mertz iar eu pe niste nenorocite de RE-92s all-season...Mie nici nu mi-a luminat ABS-ul...sau sa simt pedala pulsind...

Pai o curba de 90 de grade sa o iei cu +80km/h pe drum cu zapada sau gheata poti sa ai mama cauciucurilor de iarna si a sistemelor anti derapante ca ti-o iei,nu te bucura prea tare.Apropo nu stiu ce-i cu aversiunea asta fata de masinile europene in America,poate ma luminezi si pe mine...

fishbone 22-01-06 01:17

Nu e o aversiune fata de masinile europene, ci fata de atitudine ...
Am impresia ca multi cand se duc la dealeri si iau masina, li se dau un bon pe care scrie \"authorized to act like a deuchebag\". Valabil si la aia ce conduc Grand Prix.

f1anatic 22-01-06 03:21

Re:

Quote:

Nu e o aversiune fata de masinile europene, ci fata de atitudine ...
Am impresia ca multi cand se duc la dealeri si iau masina, li se dau un bon pe care scrie \"authorized to act like a deuchebag\". Valabil si la aia ce conduc Grand Prix.

Correct. De mentzionat ca pentru cei care isi doresc o masina mai fitzoasa...aici in America exista mai multe optziuni decit in Europa. Pentru fiecare BMW facut...(cel putzin la clasa 5 si clasa 3) exista un Infinity la fel de bine echipat si rafinat si la un pretz mai ieftin. Pentru fiecare Mercedes exista o replica Lexus. Acura la calasa premium ofera si ea o oferat buna, competitiva cu toate nemtzaraiele. Subaru ofera prin Legacy si prin Tribeca un mid-size sedan respectiv SUV echivalent echipat o super-oferta illegal de ieftina si greu de trecut cu vederea...doar daca esti fan orbete al masinilor nemtzesti.

Hai sa spunem ca...noi in America poate ca nu mincam fromage cu escargots si ascultam muzica de Strauss in ultima creatzie de la Munich, al carei motor cinta mai frumos ca Concertul de Craciun de la Vienna...si probabil preferam sa ne chinuim cu sisteme de conducere destul de inapoiate tehnic cind comparam cu I-DRIVE...iar expertiza noastra in Dar stiu ca ne place sa avem de unde alege...iar cind e vorba de dat un ban pe ceva...alegem cea mai buna oferta si nu ne inchinam cu zel religios la o anumita masina, devenind sclavii unei firme.

lowrider 22-01-06 03:51

Deci masinile japoneze au principalul atu:sunt mai ieftine,nu neaparat ca sunt mai bune..asta inteleg eu din tot ce s-a zis pana acum.Este si normal din moment ce Nissan/Infiniti isi impart atatea,de la motoare pana la sasiu si caroserii sa vina cu un pret mai mic, valabil si ptr celelalte concurente Lexus/Toyota,Acura/Honda.Probabil daca nemtii dezvoltau o marca premium special ptr US gaseai acum echivalentul BMW/Mercedes/Audi la acelasi pret.
Ca sa revin la subiect in afara ca 330-ul e mai mic ca si cilindree(ca tot se zicea ca Nissanul rupe la liniute,de parca imi iau masina special ptr liniute) se si vede ca e mai bine finisat si e si aproape la pret de Nissan care nu e o marca premium :wink:

fishbone 22-01-06 04:01

E aproape de el la pretul de baza. Daca ar fi sa pui pe el optiunile aceleasi, dai catre 40 de mii. Cat despre finisaj, ai fi uimit ...

f1anatic 22-01-06 07:44

Re:

Quote:

Originally Posted by \"lowrider\"
Deci masinile japoneze au principalul atu:sunt mai ieftine,nu neaparat ca sunt mai bune..asta inteleg eu din tot ce s-a zis pana acum.

Deci ai intzeles incomplet. Daca intzelegeai ca sint mai ieftine, nu neaparat mai bune dar mult mai fiabile...atunci intzelegeai totul !

LINKIE LINK Consumer Reports - Predicted New Car Reliability for 2005 & 2006 Model Year Cars.

Intzelege fiecare cit poate si ce vrea !

Race 22-01-06 11:52

Intr-un test comparativ Car&Driver din octombrie 2005,330i a fost declarat castigator.Parerea lor despre Lexus IS350 (locul 2):\"It may be no BMW, but the IS350 is one dandy Lexus\"

f1anatic si fishbone,eu nu inteleg ce tot ridicati in slavi asiaticele si denigrati restul.Voi v-ati luat orezarii in tara V8-urilor la preturi de promotie,e treaba voastra,dar nu va asteptati ca acum sa cada toata lumea in fund de admiratie pentru masinile voastre.Pretul mic al acelor masini il datorati oricum tot firmelor americane,care vand masini la preturi mult mai corecte.Altima 2.5 costa 19.500 USD,iar Altima 3.5 SE costa 23.500 USD.In Europa,Primera,care e cu doua clase de marime sub Altima,costa ~22.000 EURO,si asta cu un 4 in linie de 2 litri sub capota.De ce oare,ca sunt produse toate de Nissan ?!

Daca tot ii dati inainte cu valoare/bani,hai sa vedem:
Subaru Legacy 2.5 GT - 2,5 l/250 CP - $28.795
Nissan Altima SE-R - 3,5 l/260 CP - $29.550
Dodge Charger R/T - 5,7 l/340 CP - $30.195
Stai,ca stiu:Charger-ul n-o sa reziste decat 300.000 km,pe cand celelalte doua,cu fiabilitatea lor iesita din comun,o sa reziste 500.000 km.Si cum 300.000 km ii faci in 6 luni,evident ca Dodge-ul iese din discutie... :roll:

lowrider 22-01-06 15:23

Re:

Quote:

Quote:

Originally Posted by \"lowrider\"
Deci masinile japoneze au principalul atu:sunt mai ieftine,nu neaparat ca sunt mai bune..asta inteleg eu din tot ce s-a zis pana acum.

Deci ai intzeles incomplet. Daca intzelegeai ca sint mai ieftine, nu neaparat mai bune dar mult mai fiabile...atunci intzelegeai totul !

LINKIE LINK Consumer Reports - Predicted New Car Reliability for 2005 & 2006 Model Year Cars.

Intzelege fiecare cit poate si ce vrea !

Deci topul ala nu are nici o legatura cu Europa!Sunt masini acolo care au nume de planete..Saturn??Exista dealer Saturn sau Scion in Europa?Nu mai zic ca multe modele sunt exclusiv ptr U.S.,e irelevant nu ma intereseaza.Poate cand o sa aveti pe mana o masina nemteasca o sa va schimbati parerea dar deh,sunt prea scumpe.. :lol:

P.sIn topul asta la roadsters Mazda mx-5 e peste Mercedes SL,Z4,TT :lol: la decapotabile Vw Beetle e in aceasi categorie cu CLK si Lexus,wtf?Mini Cooper este peste M3 si Audi S4?!!??! :lol: :lol: :lol: Pai va doresc numai dupa topurile astea sa va luati ca sa avem si noi de cine rade

f1anatic 22-01-06 16:31

Re:

Wow. Cite intrebari. Cite raspunsuri.

Quote:

Originally Posted by \"Race\"

f1anatic si fishbone,eu nu inteleg ce tot ridicati in slavi asiaticele si denigrati restul.Voi v-ati luat orezarii in tara V8-urilor la preturi de promotie,e treaba voastra,dar nu va asteptati ca acum sa cada toata lumea in fund de admiratie pentru masinile voastre.Pretul mic al acelor masini il datorati oricum tot firmelor americane,care vand masini la preturi mult mai corecte.

Nu vreau sa cada nimeni in fund de admiratzie. Am o masina chiar comuna. Si nici nu o ridic in slavi. Tot ce pretind este ca masinile japoneze ofera un raport pretz-calitate mai bun decit cele germane. Atita tot. Daca chiar vreau masina ieftina si suficient de fiabila...dar care este \"fleet car\"...imi iau un Impala sau Taurus. Pai puteam lua Taurus nou cu 12,000 de dolari.

Ce intzelegi TU (VOI) prin pretzuri corecte este diferit de ce intzelegem EU (NOI) prin pretzuri corecte. Nu e vina mea ca in Europa variantele de virf japoneze nu se comenrcializeaza si masinile sint greu impozitate. Din cite retzin un Subaru Legacy 3.0 dichisit vine cam 30,000 de euroi pe cind BMW 330 i vine pe la acelasi pretz. Pai este normal sa imi iau BMW, se fabrica la mine pe continent, piese de schimb usor de gasit, in Europa BMW-ul are o reputatzie mai solida decit aici (prin lipsa concurentzei!), evit alte taxe, etc.
La mine costa 4 L de benzina cit dai tu pe 1 L. Sint pretzuri corecte ? Din punctul meu de vedere NU. Ar trebui sa platesc MAI PUTZIN pe benzina... Locuri diferite...puncte de vedere diferite.

Quote:

Daca tot ii dati inainte cu valoare/bani,hai sa vedem:
Subaru Legacy 2.5 GT - 2,5 l/250 CP - $28.795
Nissan Altima SE-R - 3,5 l/260 CP - $29.550
Dodge Charger R/T - 5,7 l/340 CP - $30.195
Stai,ca stiu:Charger-ul n-o sa reziste decat 300.000 km,pe cand celelalte doua,cu fiabilitatea lor iesita din comun,o sa reziste 500.000 km.Si cum 300.000 km ii faci in 6 luni,evident ca Dodge-ul iese din discutie... :roll:
Sefu'
http://www.edmunds.com/apps/vdpconta...4/pageNumber=1
Dodge R/T vs Subaru Legacy GT

Editor's Second Opinions
http://www.edmunds.com/apps/vdpconta...4/pageNumber=4

Specificatzii
http://www.edmunds.com/apps/vdpconta...4/pageNumber=5

Uite tu ne spui noua ca ne inchinam orezarilor. Dar tu...si cu V8-ul tau in ditamai balena de masina ce faci ? Ai nevoie de spatziu ? Cumpara-tzi minivan !

In priviintza testului. Au testat un Legacy cu cutie automata. Daca testau cea cu cutie manuala...era mult mai favorabil testul. Subaru pretinde 5.8 sec de la 0-60 mph iar Road & Track au scos 5.6 sec in acceeasi acceleratzie. Dpdv al performatzelor, Legacy GT manuala zboara pe linga Dodge'ul tau R-T de nu se vede - stock for stock. Nu mai vorbim de 0.3 secunde ca sa fie driver's race si in marja de eroare. Vorbim de 1 sec. diferentza care ii va da avantaj (mai mic sau mai mare) in orice test de acceleratzie. Masinile sint torusi diferite. Dodge R/T este mai mare mai voluminos, mai greu. Totul pina la coada se rezuma la CP/kg (sau lb ca asa folosesc astia aici). In viatza de zi cu zi...comparind-o cu sedan-ul meu manual, categoric ca Dodge os sa fie masina mai comfortabila, prin prisma spatziului si a cutiei manuale. Insa cind e vorba de calitatea interioara si de factorul \"fun\"...I am addicted to boost ! si nu sint singurul care spune ca arata \"ceva\" mai bine in interior.

Ok...sa vedem cu intrebarile lui LOWRIDER.

Pai nici pe mine nu ma intereseaza de Matiz, Scenic, Megane paispe, Xara, Xantia si alte chestii. Categoric ca imi dai impresia ca citesti si ori nu intzelegi, ori te faci ca nu intzelegi ori mai grav intzelegi ce vrei si cu torul altceva. Acele grafice erau menita sa itzi arate ca Japonezele sint mult mai fiabile decit Europenele. Nu era menit sa itzi arate ca la noi sint modele care nu sint comercializate in Europa. Asta o intzelegeai tu ca fapt divers.

Quote:

P.sIn topul asta la roadsters Mazda mx-5 e peste Mercedes SL,Z4,TT Laughing la decapotabile Vw Beetle e in aceasi categorie cu CLK si Lexus,wtf?Mini Cooper este peste M3 si Audi S4?!!??! Laughing Laughing Laughing Pai va doresc numai dupa topurile astea sa va luati ca sa avem si noi de cine rade
Sorry. Aici cu toata stima, imi permitzi sa rid de tine ? Esti nazdravan rau...daca te-ai uitat la graficele alea si ai considerat ca sint puse in ordinea performantzelor. Cu comentarii de-asta de calibrul lui Benny Hill sau Rowan Atkinson e clar ca te pot trece in cetgoria de \"cetatzeni\" care trebuiau evitatzi. Nu pot crede ca nu stii Engleza suficienta incit sa intzelegi ca acela era un raport al fiabilitatzii ! (si cred ca tzi-a scapat postul meu de pe pagina precedenta unde erau enumerate problemele mecanice majore la BMW M3.

Bafta si La Bani Mai Multzi.

SEBASTIAN 22-01-06 17:21

Re:

Quote:

Sebastian, spui ca e \"mult superior\" bazat pe ce?
Altima are suspensia de la Skyline, cu imbunatatiri. Bari de stabilizare fata/spate.
Scopul acestui topic de fapt este de a arata ca unele masini, daca odata au fost exceptionale si un fel de benchmarks, acum incep sa fie tot mai apropiate de concurenta. De asemenea, scopul acestui topic e de a scoate in evidenta cum se aleg masini bazat pe nume si nu pe chestii concrete precum date tehnice, optiuni, pret. Pe mine ce ma amuza e faptul ca cei de la BMW s-au tot laudat ca au tras un motor usor, imbunatatiri la caroserie, dar tot e mai grea cu 100kg decat un sedan mai mare decat ea in dimensiuni. Cat despre motoare rafinate, in topul in care VQ35DE figureaza, BMW cam e dupa.

Ma bazez pe faptul ca sunt de mult in lumea auto, ma bazez pe statisticile de vanzari, ma bazez pe experienta si placerea mea in a conduce. ma bazez pe realitate si nu traiesc pe principiul ca daca am un lucru ala e cel mai bun, asta ar fi o opreliste catre progres, contrar vointei mele.

Sa-ti spun ceva imi enumeri optiuni de care nu pot decat sa rad, bare stabilizatoare are nissanul si pare o noutate, nimic mai fals Dacia 1300 avea din 1969 asa ceva.
Bmw nu doreste o masina f usoara ci un motor usor pentru o buna echilibrare a greutatii.
Seria 3 la modelele de top este cea mai echilibrata masina din lume.
Daca introduci o bara la fix jumatatea distantei intre axele rotilor fata-spate si ridici usor, masina va fi in echilibru.
Seria 1 de exemplu pt echilibrare pe fata avand motor cutie e grea si spatele usor, pe fata au pus brate de dural si pe spate de otel sa fie grele aproape de sol.Cand o sa inceapa lumea sa simta aceste fineturi, cand va fi educata sa le aprecieze, va avea bani si va invata sa conduca corect vor sti ce inseamna BMW, pana atunci vor folosi Nissan sau alte marci de alta factura si va urez drum bun in ce va permiteti&doriti voi!
BMW face masini pentru oameni ce stiu sa aprecieze si nu se obosesc sa explice pretul penttru ca se adreseaza cunoscatorilor si in general sunt masini bne definite pe o anumita trasatura auto, sportivitate.
Sportivitate nu e egal viteza de top sau demaraj e un mod de viata!

In plus pt cine merge peste tot si iarna BMW ofera un 4x4 cu cel mai bun sistem de tractiune din lume x drive.

Nu BMW e cea mai buna masina din lume insa are locul ei destul de sus unde nu cred ca va ajunge vreo data un Nissan cu oricate modele sport va face.
Daca mi-as permite as schimba BMW cu un Porsche!

sevi 22-01-06 17:32

Daca nici tu nu-ti permiti... Noi astia mici de pe 'plantatie' ce sa spunem... BMW face masini sport cu tinuta neutra dar nu sunt 50/50 ca greutate... Imaginea marcii tine foarte mult de politica departamentelor corespunzatoare, tu stii cel mai bine cum e cu 'asta' si sunt deacord cu ce ai scris mai sus.

fishbone 22-01-06 17:46

Inca odata va spun sa nu mai invocati ideea \"nu ie bani de masini europene\". V-am spus clar ca am ajuns in ipostaza in care era sa aleg seria 3 si Altima si am mers pe care am mers.
Sebastian, spui ca parerile tale se bazeaza pe realitate in timp ce nu poti sustine ca sti ce inseamna o Altima SE-R. Eu nu sustin faptul ca barile de stabilizare si suspensiile independente spate sunt ceva nou, sustin ca sunt si ele dotari standard la Altima. Tu insa ai pus punctul pe i fara sa vrei. Daca odata BMW avea niste dotari care surclasa orice alt sedan si pretul era justificat, in ziua de azi nu mai este asa. Si un lucru a fi implementat si a fi implementat cu cap si eficient nu e acelasi lucru.
Faza cu echilibrarea perfecta 50/50 no comment, palaria jos. Sa-ti spun insa un lucru. M3 se opreste de la suta la zero pe asfalt in 33 metri. SE-R in 35. Diferenta mare? I think not.

Race: eu totusi doresc sa raman la comparatia BMW si Nissan. Haide sa nu invocam preturile masinilor americane, ca nu cred ca ti le iei tu la preturile alea in Europa. Mkay? Gaseste-mi un Dodge Charger R/T la 30k si esti cineva.

Dupa cum spunea f1anatic, in acest topic este ca masinile japoneze ofera un raport pret-calitate mai bun, daca nu si mai bun. Tare ma tem ca BMW o sa mearga the way of the Benz.

Inca o chestie, cineva spunea ca lucrul cel mai bun e ala care-l ai. Va rog sa retineti faptul ca, desi preferintele mele sunt clare, citit inca odata ce-am scris mai sus apropos de alegere. De asemenea eu cred ca voi nu ati fost atenti la argumente si ati priceput altceva. Intentia mea nu este de a discredita neaparat BMW din punct de vedere tehnic. Caut sa va arat ca nu este o masina asa de exceptionala precum crede toata lumea atunci cand este pusa cap la cap cu alte sedanuri din aceasi clasa si la aceiasi bani. Imi pare rau baieti, dar decat sa iau un seria 3 fully loaded mai bine iau cutia de chibrite numita STi. Si contrar cu ce sustii tu, SEBASTIAN, X drive nu e cel mai performant sistem din lume.

Almost forgot. BMW, deci ei vor sa ofere calitate etc etc. Spun atat si va las. iDrive este Microsoft Windows CE :lol:

lowrider 22-01-06 18:42

Re:

Quote:

Ok...sa vedem cu intrebarile lui LOWRIDER.

Pai nici pe mine nu ma intereseaza de Matiz, Scenic, Megane paispe, Xara, Xantia si alte chestii. Categoric ca imi dai impresia ca citesti si ori nu intzelegi, ori te faci ca nu intzelegi ori mai grav intzelegi ce vrei si cu torul altceva. [b
Acele grafice erau menita sa itzi arate ca Japonezele sint mult mai fiabile decit Europenele. [/b] Nu era menit sa itzi arate ca la noi sint modele care nu sin

E clar o problema de comunicare :lol: Am vrut sa iti zic ca sunt multe diferente intre Europa si US,ca acel top nu e concludent,daca americanu zice ca Mazda Mx-5 e peste SL treaba lui,asta nu o sa vezi niciodata in Europa

f1anatic 22-01-06 19:07

Aici am venit de buna voie si nesilit de nimeni. Si tot de buna voie si nesilit de nimeni ma retrag. Ma scol ca tot omul si eu dimineatza...dumnica...imi beau cafeaua linistit...vad ca ridica 2 baietzi niste probleme...ma apuc si eu civilizat sa scriu un raspuns. Scriu raspunsul...dau click si nici vorba: Firefox-ul nu vrea sa comunice cu forum-ul. Nici gind. Inchid computerul...aminitind in treacat jumate din calendarul religios pe 2006. Plec de-acasa si ma duc la munca (da...se mai munceste si in week-end).

Nu stiu ce probleme de bandwidth are forumul asta dar eu nu am timp de pierdut cu dat clickuri si asteptat sa se incarce. Da...ma chinui cu un amarit de AMD 3200+ 64bit si 1.5 GB RAM pe Gigabyte Internet connection (he he netwok la Univ.) Mi-a luat 5 min sa deschid pagina. Da da-o incolo...mai maritzi si voi bandwidth-ul. Stiu ca voi nu avetzi nici o legatura cu asta...probabil si pentru voi se acceseaza la fel de greu. Martzi scrisesem un rapuns...joi era disparut si forum-ul intors la starea de Martzi.

Ok...vad ca postul meu s-a publicat...partzial. Partea finala era pentru LOW RIDER. Studiul ala nu era pentru performantze ci pentru fiabilitate. Care ar trebui sa reflecte o realitate universala (atita vreme cit aceleasi masini nemtzesti din Europa sint importate in USA). Deci aici germanele ocupa locuri codase (sau in urma japonezelor) in priviintza fiabilitatzii.

Daca nu am mai spus-o o repet...japonezele sint mai ieftine - NU NEAPARAT MAI BUNE - dar mult mai fiabile cu un raport pretz-performantza mai bun. Compara Subaru STi cu BMW M3 in priviintza fiabilitatzii. Atita tot...care-i mai iute...depinde de sofer...depinde de model...etc. Asta e tot ce sustzine raportul ala. Nimic altceva.

Quote:

acel top nu e concludent,daca americanu zice ca Mazda Mx-5 e peste SL treaba lui,asta nu o sa vezi niciodata in Europa
Uite ca ai raspuns frate. Acel studiu de fiabilitate este concludent pentru mine. Pentru Fishbone. Pentru cei 400 de milioane de oameni/consumatori din America de Nord ( USA, Canada...pe bietzii Mexicani...i-am lasat deoparte). Pentru oricine in lumea intreaga care poate sintetiza informatzia si filtra ...si compara masinile japoneze cu cele germane (disponibile pe aceeasi piatza).

Ex. Honda Accord Euro = Acura TSX in America
Ex. Subaru Legacy 2.5 i Euro = Subaru Legacy 2.5 i America

s.a.m.d. Nu zice nimeni sa compari Saturn si Scion de care nu atzi auzit. Dar stitzi si voi ca Infinity, Lexus, Acura sint diviziile de lux la Nissan, Toyota, Honda. Ca nu stitzi cit de luxoase si rafinate pot fi...si ca nu credetzi ca se compara ca rafinament cu BMW-AUDI-MERTZ e usor de intzeles. Daca nu le vedetzi pe strada si nu sint multe ...sau nu se comercializeaza...asa din poze e greu. Plus este atitudinea euro-centrica. E al nostru tzinem cu ale noastre. Atitudinea de aici este...amindoua sint de import. Ale noastre sint garbage. HAi sa comparam Vestul (japan) cu Estul (Deutschland). Noi plecam de la o atitudine cu sigurantza mai neutra.

Ok...si sa revenim la fiabilitate. Chiar daca nu potzi vedea un Lexus GS 430 pe strada nu inseamna ca daca il vezi intr-un top de fiabilitate inaintea Mertzului...sa il desconsideri. Cu atitudinea asta Oh...noi nu avem masina asta aici...deci nu e concludent pentru mine. ...inseamna ca ne jignesti automat...pentru ca disconsideri parerrile, observatziile, indeminarea la statistica...a celei mai mari pietze de consum (Auto) din lume.

All times are GMT +2. The time now is 22:46.

- Copyright 2026 4Tuning