Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica VW (https://forum.4tuning.ro/322-zona-tehnica-vw.html)
-   -   Eliminare suport numere (placuta inmatriculare) DIY (https://forum.4tuning.ro/322-zona-tehnica-vw/118105-eliminare-suport-numere-placuta-inmatriculare-diy.html)

KTA87 08-04-09 14:43

Eliminare suport numere (placuta inmatriculare) DIY

14 Attachment(s)
In cateva randuri, si cu ajutorur catorva poze am sa prezint o metoda prin care poti inlocui/elimina suportii de numere care de cele mai multe ori dau un aspect urat masinii tale. Varianta propusa de mine nu implica foarte mult timp si poate fi facuta fara costuri mari.

Materialele necesare:
-Autocolant, culoarea nu conteaza.
-Banda dubluadeziva universala.
-Foarfeca
-Carpa + o solutie degresanta (ex: solutie de geamuri)

*Poate fi folosita doar banda dubluadeziva, dar aceasta se va lipi atat de bine de vopseaua masinii incat va fi un chin s-o scoateati (cand va fi cazul)

PASUL 1
Se vor demonta placutele de inmatriculare, apoi suportii acestora

Attachment 865418Attachment 865419
-----------------------------------------------------------------
PASUL 2
Vor fi curatate (degresate) bine cele doua suprafete: spatele palcutei de inmatriculare si bara masinii sau soclul in care va veni aplicata placuta.

Attachment 865420Attachment 865451
PASUL 3
Se aplica autocolant pe cele doua suprafete: spatele placutei si bara. In acest fel vom proteja vopseaua, dar si placuta de inmatriculare de lipiciul lasat de banda dubluadeziva in urma eventualei dezlipiri!
Dupa cum se poate vedea si in poza, autocolantul este decupat dupa o anumita forma si lipit apoi pe bara. Am optat ptr un sticker (optional) lipit in partea de jos a autocolantului.

Attachment 865421Attachment 865422Attachment 865423
PASUL 4
Se aplica banda dubluadeziva pe una din suprafete. Apoi, se centreaza placuta si se fixeaza pe suprafata prin presari repetate!
REZULTATUL:

brownshark 08-04-09 14:46

Re: Eliminare suport numere (placuta inmatriculare) DIY

banda dublu adeziva din poza nu rezista la temperaturi le la care se incalzeste o masina vara in soare , nu mai zic de cit de calda e bara fata vara la semafor in buc....

KTA87 08-04-09 14:52

De ce nu ar rezista? O sa verific periodic starea acesteia, dar ma indoiesc ca va ceda...

KTA87 08-04-09 15:53

Quote:

Originally Posted by brownshark (Post 2221869)
ce motor are polo ?
vinzi polo ?

1.3GT 75HP stock
Nu este de vanzare.

TR.91.ZML 09-04-09 01:23

esti un geniu! :lol: imi place cum lucrezi :evil:

D_M_X 09-04-09 11:41

eu am lipit nr direct cu banda dublu adeziva. Pe langa faptul ca am scos nr indoit nu s-a intamplat nimic cu vopseaua. Cu atat mai putin sa zboare de pe bari nr.

86DRN 09-04-09 12:45

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by D_M_X (Post 2224310)
eu am lipit nr direct cu banda dublu adeziva. Pe langa faptul ca am scos nr indoit nu s-a intamplat nimic cu vopseaua. Cu atat mai putin sa zboare de pe bari nr.

salut, eu am dat gaura in numar si bara, am lipit si niste banda dubla adeziva sa stea fix sa nu trepideze....si le-am prins in pocnit

KTA87 09-04-09 15:09

@TR.91.ZML - Merci ;)
@D_M_X - Da, solutia asta era cea mai simpla, doar ca eu m-am temut de lipiciul acela f puternic si am pus acel autocolant. :)
@86DRN - Cred ca putea folosi doar banda dubluadeziva. Castigai si la estetica! ;)

alexbadea12 09-04-09 20:12

eu nu am mare incredere in banda aia

SUPAPA_Jr 09-04-09 22:03

poti avea...baiatul cu dacia mru a lipit nr direct cu silicon si inca mai tine nr acolo...a trecut cam un an...banda de ce sa nu tina?

Cheliuta 25-07-09 11:32

un dubluadeziv bun cu siguranta va tine dar foarte importanta este si curatarea ,degresarea ambelor parti

john17 25-07-09 11:37

Banda dubluadeziva din poze este pt lipit mocheta si nu e rezistenta la intemperii! Exista insa una speciala pt outdoor/aplicatii auto.

Smenarul 25-07-09 17:32

KTA87 dar numarul nu se tine in banda ci in colant cum ai facut tu, ai facut treaba buna, dar totusi alergi apoi sa iti dea alt numar....eu am niste banda dublu adeziva care este groasa de 1,5 mm cred ca nu am masurat`o facuta sa lipeasca niste tuburi de tabla intre ele prin care trecea aer cald, mi`am lipit pleoapele si manerele cromate cu ea si nu are de gand sa se deszlipeasca...

brownshark 25-07-09 17:43

john17 ; ai dreptate , de asta am zis cele d mai sus...

Smenarul ; pune si tu o poza cu ce fel / marca / tip de banda ai folosit, la tine pt ce o foloseai la tuburile alea ? s-ar putea sa fie mai buna calitativ...

Smenarul 26-07-09 09:08

2 Attachment(s)
nu stiu daca ce am eu se gaseste si de cumparat astea le`am sparlit cand se construia mall`ul din baneasa ca am lucrat acolo de am montat instalatia de incendiu si tubulatura pentru ventilatie iar aceasta banda se punea intre tuburi ca sa nu iasa aerul pe acolo dar era destul de dificil de decupat asa ca foloseam tot o banda dublu adeziva dar ingusta de 5-7 mm
Mactac scrie pe ea.

RideTheRiddle 26-07-09 09:17

tnx man chiar nu stiam cum sa fac asta, mi-era cam frica sa dau gauri prin bara.

cu o banda buna nu ar trebui sa fie probleme

KTA87 16-08-09 15:44

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 2511920)
Banda dubluadeziva din poze este pt lipit mocheta si nu e rezistenta la intemperii! Exista insa una speciala pt outdoor/aplicatii auto.

Intr-adervar, banda folosita de mine nu s-a dovedit foarte rezistenta in timp la caldura, asa ca a fost inlocuita cu una mai groasa si mai rezistenta. Asadar, trebuie ales cu grija tipul de banda dubluadeziva ;) Toate cele bune.

turbonetta© 18-08-09 22:30

Am vazut la multe masini cu numar lipit cu banda dublu adeziva/silicon ca au marginea(dunga) numarului alba. E vreun spray cu care poate fi facut lucrul asta sau se poate lua vopseaua neagra de pe numar?

john17 26-08-09 11:50

Se lua si cu benzina, cel putin de pe numerele de acum cativa anisori...

Span 12-10-09 22:02

Nu stiu dc va agitatzi atat ca tzine ca nu tzine...si daca il pierzi pana la urma...te duci si itzi iei altul....ce mare skema...!!!

vn-08-nen 02-11-09 10:58

Parerea mea e ca banda , probabil tine , nu am incercat dar preferabil ar fi sa prindeti si nr in suruburi de bara . E o idee buna , mai ales pentru cei care au subwoofere puternice si le zgaltaie nr , trepiteaza ... o sa incerc si eu sa vad ce iese .

KTA87 02-11-09 11:10

Pai prin folosirea benzii dubluadezive se evita tocmai aspectul urat al suportilor de numere sau al suruburilor. Nu are rost sa folosesti si banda, si suruburi. Cumpara o banda f buna calitativ si o sa ramai uimit. ;)

vn-08-nen 02-11-09 13:04

multumesc , o sa vad :) voi reveni cu raspuns

D0ryN 12-11-09 20:23

Poate da cineva un exemplu concret de banda "foarte buna calitativ" ?
E mai buna aceea mai groasa?

Cali...nV6 01-12-09 21:26

Folositi cu incredere cea de la Bison (neagra) pentru exterior.

KTA87 02-12-09 14:43

Quote:

Originally Posted by Cali...nV6 (Post 2853505)
Folositi cu incredere cea de la Bison (neagra) pentru exterior.

Exact d-asta am folosit si eu, a doua oara. Absolut "beton"! Asa ca, aveti grija sa nu lipiti stramb placuta! :lol:

24MRS 02-02-10 11:29

KTA sa sti k e super ideea ta,chiar o sa incerc si eu sa-mi lipesc nr direct pe masina ptk oricat as incerca sa scap d vibratii din cauza basului tot nu merge treaba... am tot lipit tot felul d bureti pe sub nr si tot suna...^^

14kla 02-02-10 12:36

cu o carpa inmuiata in benzina sau diluant se poate sterge si chenarul negru,asa am eu,arata foarte frumos.acum depinde si de culoarea masinii.

24MRS 04-02-10 13:31

KTA banda ta de la Bison cum e ,ingusta? k eu doar asa am gasit ingusta... Sper sa tina asta:-s

24MRS 04-02-10 13:37

14KLA ,pune si u o poza cu masina ta sa vedem cum arata nr fara dunga neagra:)

14kla 04-02-10 16:44

imi pare rau dar toate pozele care le am sunt cand aveam suporti la nr.o sa urmeze o sedinta foto dar sa mai treaca vremea asta sa spal masina,dar te asigur ca arata foarte frumos.

24MRS 05-02-10 02:05

ok...:D

KTA87 05-02-10 12:08

Quote:

Originally Posted by 24MRS (Post 3049699)
KTA banda ta de la Bison cum e ,ingusta? k eu doar asa am gasit ingusta... Sper sa tina asta:-s

Pui doua fasii! :) Ai rezolvat pana la urma? Verifica periodic numarul. Vei observa in cateva zile daca banda este buna sau nu!

24MRS 09-02-10 01:11

KTA e ok,tine... am pus 3 fasii si la inceput chiar nu speram sa tina ptk pe margini nu state-a lipita dar pana la urma sa lipit:) Am mai apasat pe nr si a 2-a zi si akm e ok nu am probleme chiar am circulat cv cu ea si nr e tot acolo... supoarta si bassul:D

TIBI 84 17-02-10 10:08

si eu am decis sa renunt la suport,dar l-am prins in 2nituri de difuzorul de aer.
cand da caldura afara ,renunt si la cel de pe bara fata

Goethe 04-06-10 18:14

Interesante postari.

In ultimul timp m-am gandit si eu la chestia asta cu placutele de inmatriculare si tot urmarind poze de prezentare ale masinilor pe net mi-am dat seama ca cel mai elegant este ca placutele de inmatriculare sa fie lipite/insurubate direct pe masina, fara nici un suport.

Asa cum am precizat mai sus, tot urmarind poze pe internet am observat ca majoritatea placutelor de inmatriculare sunt insurubate direct de caroserie sau au un suport foarte delicat care aproape ca nu se vede.

Am atasat cateva poze:

Aici se poate vedea cum exista un suport foarte delicat in care este prinsa placuta:

https://forum.4tuning.ro/picture.php?...ictureid=34136

Pentru restul, acestea sunt prinse cu ceva gen surub care floarea astupata de niste dopuri albe sau negre care dau destul de bine:

https://forum.4tuning.ro/picture.php?...ictureid=34137

https://forum.4tuning.ro/picture.php?...ictureid=34138

https://forum.4tuning.ro/picture.php?...ictureid=34139

Stiti cumva unde as putea gasi astfel de suruburi. Sunt suruburi speciale sau daca ma duc intr-un magazin de bircolaj sigur gasesc asa ceva?

Mersi

5inci 24-06-10 19:47

2 Attachment(s)
Eu le-am lipit cu mastic apoi le-am dat jos(nu era asa bun)Maine refac operatiunea cu silicon.Banda neagra a fost stearsa cu acetona de la magazin 1leu :)

Goethe 24-07-10 23:58

Foarte bine. Doar ca nu cred ca aia de la BMW le lipesc cu Mastic :)

Ma gandesc ca as putea gasi undeva solutia gasita de ei.

5inci 25-07-10 10:39

Acum cateva zile i-am pus unui bmw din 2204 numerele fara rame ,le-am lipit cu scoci cu dubla banda adeziva am pus pe toata suprafata nr`lui si a iesit foarte bine.

Provenzano 25-07-10 10:53

Recomand banda dubla adeziva Bison.

All times are GMT +2. The time now is 03:04.

- Copyright 2026 4Tuning