Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Dacia (https://forum.4tuning.ro/306-zona-tehnica-dacia.html)
-   -   flanse dacia 1310 (https://forum.4tuning.ro/306-zona-tehnica-dacia/11773-flanse-dacia-1310-a.html)

Raul80 15-01-06 01:40

flanse dacia 1310

Unde gasesc flanse Dacia 1310 si cat costa? Mersi mersi

cristi_ubs 31-01-06 05:58

Banuiesc sa si cunosti riscurile la care te supui adoptand flanse.Mai bine ai incerca alte portfuzete De R 18 merg la fix

Axll 31-01-06 15:39

tu vrei sa faci sport extrem????? daca te dai la ea si faci o miscare ceva mai nereusita s-ar putea sa ai surpriza sa te depaseasca roata.

mai bine faci ce a zis cristi_ubs si pe spate o punte de renault fuego

cata_tm 03-02-06 15:25

sau poti incerca altceva. dar trebuie sa gasesti pe cineva care stie sa faca asa ceva: in butucul original, de dacie, se dau alte 4 gauri, si se elimina astfel ideea de \" ma prinde, nu ma prinde? se uita la jenti? imi ia talonul?\"

si pentru cei care vor sari cu gura (ca intotdeauna se gasesc inteligenti de-astia), chesti e incercata, si nu exista riscuri.

succes

Axll 06-02-06 14:14

zi si mie mai exact cum se face. eventual o poza

NOS 06-02-06 15:23

Daca stie cineva mai multe detalii in ceea ce priveste adaptarea la 4 prezoane, il rog sa vina in ajutor. Eu unul chiar sunt interesat de asa ceva

Paul_(NooB). 21-02-06 09:34

:lol: aratatimi si mie pe unu care lo depasit roata pt ca avea flanse stiu f multe persoane care au asa ceva pe masini si inca de la nici unu nu am auzit sa ii depaseasca roata daca tot sustineti ca e asa vreau o davada si nu din aia din auzit ca de dinalea sunt satul

TufY 21-02-06 15:49

pai alea de DACIE 1300 sunt facute de strungari prin garaje nu prea gasesti dinalea de calitate!!! si poate sa mai cedeze cate ceva daca o fortezi!!! ce vezi u pe la o gramada de masini sunt 100 E cel putin 2 buc iar sa dai 100E pt o dacie 1310 nu prea merita sau .......... daca te tine bafta

anaval 13-03-06 23:41

Re: flanse dacia 1310

1 Attachment(s)
Uite si o schema pt 4 prezoane

crapu 21-03-06 23:55

ma am si eu o intrebare nu poate sa adapteze vreunul mai indemanatic asa flansele alea de supernova???

eu 30-09-06 20:12

Cineva a spus mai sus ca merg gaurite discurile. Este probata treaba, pt ca eu am doua discuri in garaj pregatite sa le duc la un strungar ca sa le dea gauri si am observat ca doua gauri corespund suruburilor prin intermediul carora discurile se prind de portfuzele (imi cer scuze daca nu ma exprim cum trebuie).NU este nici o problema daca se renunta la cele doua suruburi de prindere a discului de frana (raman prinse doar in 4 suruburi discurile)?

Alticineva amintea mai sus de porfuzetele de la r18. Dilema mea este daca iau aceste portfuzete, pur si simplu le prind pe masina fara sa trebuiasca sa mai dau vre-o gaura, sau sa maresc vre-o gaura existenta deja? La planetara nu e prea mare gaura de renault? Nu vreau sa par dobitoc, dar am fost ieri la un dezmembrari unde am gasit fuzete, iar respectivii mi-au spus ca nu pot monta portfuzetele de pe Renault din cauza ca ar fi gaura planetarei prea mari. Stiti ceva?

Rog pe cei care stiu, sa imi raspunda la cele doua intrebari. Va multumesc anticipat.

eu 05-10-06 23:31

Sa inteleg ca nu sunt probleme daca gauresc discul de dacie deja existent?

B-69-TAU 06-10-06 00:15

nu nu exista, asta in cazul in care operatia nu este efectuata de tine!:lol:
mergi la un super strungar in care ai incredere....:lol:

morcov_ssl 02-11-06 22:27

3 Attachment(s)
eu am avut o dacie la care am avut flanse cu care am facut mii de km am vandut-o si inca mai merge omu cu flansele alea fara nici o problema

puneti fuzete de R18 ..... din cate stiu eu prezoanele sunt mai departate la renault adik 108 parca nu 100 cat au alea de cielo nova golf etc si nu poti sa pui orice janta k nu iti permite

poate ma insel cu distanta dintre prezoane k nu am vavzut o fuzeta d R18 sa vad sigur diferenta ... daca este vreuna

o sa pun poze cu flanseele care le am eu acum p masina si care leam avut si p cealalta... si nu m-au costat mult... 15 sute

asta e modelul de flanse care le am eu

CocoT 28 18-11-06 15:44

7 Attachment(s)
Poze cu montarea flanselor...:D

morcov_ssl 19-11-06 19:21

sunt unii care spun k flansele mele sunt grele...... da astea ale lui cocot 28 cum sunt ?

multi nu agreaza flansele k zic ei k nu au incredere in ele... in janta d dacie aveti incredere? daca da at in flansele astea care le am eu dc nu aveti incredere k sunt p acelasi principiu de prindere k al jentii normale d dacie.....
problema e alta k ingreuneaza .... da asxta o recunosc si eu vdar e cel mai simplu mod d a trece din 3 in 4 si invers. in 10-15 min schimbarea e gata

CocoT 28 19-11-06 19:28

Quote:

Originally Posted by morcov_ssl (Post 629057)
sunt unii care spun k flansele mele sunt grele...... da astea ale lui cocot 28 cum sunt ?

:D nu sunt ale mele ;)... eu nu am flanse pe masina pt ca am facut rost de jante...:-)

UniculSGM 21-11-06 09:44

Nu e mai simplu sa pui punte de r 18 pe spate, si mecanica de papuc diesel , la care trebuie sa dai doar 3 gauri in plus in fuzeta?

morcov_ssl 22-11-06 07:13

si costurile acestor modificari care ar fi? adik mecanica de papuc si puntea d reno !
din cate am vazut eu paici mai toti care vor sa isi aranjeze dacia intreaba mai intai de pret, ca vor sa faca cu cat mai putini bani

b_30_rwt 08-12-06 21:32

Flanse pt dacia 1310

Flanse pt dacia 1310 se merita sau nu? care sunt riscurile? Daca se merita de unde pot lua si cat ma costa?

morcov_ssl 08-12-06 21:38

Re: Flanse pt dacia 1310

depinde cu cine vorbesti d subiectu asta :) daca vb cu unu care are flanse iti va spune ca e cea mai ieftina modalitate de a trece la mai multe prezoane si cea mai simpla deoarece iti ia 10-20 d min sa treci innapoi la 3 prezoane, iar daca vb cu unu care nu inghite flansele iti va spune k sa faci unele modificari cum ar fi fuzeta d papuc gaurita pt fata iar pt spate punte d reno 18.... da gandestete cat ai d munca si la una si la alta... asta e sfatu meu care am flanse :)

Eagleee 08-12-06 21:49

Depinde pentru ce iti tre flansele!!!
sa fie mai lata masina
ori sa pui alte jenti pe el

b_30_rwt 08-12-06 21:50

pai tocmai de asta intrebam.cei care au punte de reno 18 spun ca daca ai flanse risti sa o ia roate inaintea ta plus ca am vazut la un prieten pe masina si nu imi inspirau asa multa siguranta

vreau flanse sa pun jenti cu 4 prezoane

Eagleee 08-12-06 21:53

daca faci cu capul nu risti nimic
iti pot desena ce tre facut

b_30_rwt 08-12-06 21:54

si cam cat costa flansele?

Eagleee 08-12-06 22:11

pai, numai fierul e 1 mill+munca

b_30_rwt 08-12-06 22:12

:( o sa caut pe net dar as dori sa stiu de unde pot achizitiona si la ce preturi

Eagleee 08-12-06 22:15

cam 2 milioane te costa min, dar 99% ca nu vor fi facute calumea,
Si eu nuti pot rimite poze cum tre sa arate ca tu n-ai procgam de aia

b_30_rwt 09-12-06 14:03

eagleee da si u id de mess sa vb ca nu as vrea sa fac o alegere gresita la alegerea flanselor ms

morcov_ssl 10-12-06 09:42

3 Attachment(s)
asta e modelu d jante care il am eu si m-au costat 150 ron ca mi-a facut reducere :) ... se invart undeva la 200 ron da tre sa umflii putin pasajele p spate k iti scoate roata cu 2 cm in afara... bine eu am si coborat-o mult si de aceea da oriicum daca o lasi normala in primu rand se vede urat , in al doilea rand tot o sa iti atinga daca pui greutatep spate

Eagleee 10-12-06 13:16

Quote:

Originally Posted by morcov_ssl (Post 654923)
asta e modelu d jante care il am eu si m-au costat 150 ron ca mi-a facut reducere :) ... se invart undeva la 200 ron da tre sa umflii putin pasajele p spate k iti scoate roata cu 2 cm in afara... bine eu am si coborat-o mult si de aceea da oriicum daca o lasi normala in primu rand se vede urat , in al doilea rand tot o sa iti atinga daca pui greutatep spate

Este o problema foarte mare la flensa asta!!! n-are cercul aia de concentrare a jantei cu 4 prizoane!!!
Asta poate fi fatal!!!
Ceealalta e ca nu stiu daca la partea de butuc este facut aceea

lucitopspeed 12-12-06 14:42

nu recomand asa ceva ai mare grija la ce pui pe masina
gandeste-te si tu la siguranta ta

Eagleee 12-12-06 15:05

Vezi B 30 RWT, dute, cimpara jentile, daca ai dami foto, iti zic ce si cum tre masurat, fac planul pa hartie, iti trimit, si dupa aia iti dace in strungar bun.
Garantie evident nu dau ca nu eu le fag, dar planul va fii bun!!!

O sa fie analizat pa calculator, credetima, si cei mari asa le fac...

b_30_rwt 13-12-06 21:33

jentile inca nu le am si trebuie sa ma gandesc bine si la ce model iau si ce marime(sa se potriveasca cu ce modificari vreau sa ii aduc bolidului)

Eagleee 13-12-06 21:39

mai mare dacat 15" sa nu iei, despre cauciuc iti zic eu ce sa pui cad ai luat janta. Latimea nu conteaza daca daca modifici aripa, ca daca nu e destul de lata, se poate face din flansa.
Iar, alege 2-3 tipuri, pune pe aci, si sa ceri pe unul care poate pune pa a ta, pe foto cu photoshop. Atuncea vezi care arata mai bine.

morcov_ssl 13-12-06 22:31

Quote:

Originally Posted by Eagleee (Post 655171)
Este o problema foarte mare la flensa asta!!! n-are cercul aia de concentrare a jantei cu 4 prizoane!!!
Asta poate fi fatal!!!
Ceealalta e ca nu stiu daca la partea de butuc este facut aceea

cerc pentru centrare nu trebuie deoarece am prezoanele care ies din flansa... daca erau prezoanele separat imi trebuia cercul ala pt centrare... daca stai sa te gandesti logic flansele daca nu sunt centrate cum trebuie si cu cercu ala si fara cerc la viteza tot o sa fie vibratia aia in volan

daca vrei sa iti iei jante ieftine du-te p vergului aproape d cora e o vulcanizare p partea stanga unde aduc aia acolo si jante si cauciucuri si sunt super ieftine

Eagleee 13-12-06 23:50

Quote:

Originally Posted by morcov_ssl (Post 659753)
cerc pentru centrare nu trebuie deoarece am prezoanele care ies din flansa... daca erau prezoanele separat imi trebuia cercul ala pt centrare... daca stai sa te gandesti logic flansele daca nu sunt centrate cum trebuie si cu cercu ala si fara cerc la viteza tot o sa fie vibratia aia in volan

deci, daca ai studiat cum sunt facite jantele, stiai ca cerul aia de centrare nu este pentru a centra janta, pentru aia sunt prezoanele, cercul aia e pentru socuri, adica ca nu se mica nici o siteme de mm (0.01mm). Asta este in cazul janelor de apiaj usor, nu poti strange asa tare surubul incat materialul sa nu lase, aluminiumul nu e asa tare decat fierul, si jantele din fier, tabla nui simplu fier, ci una mai tare(nu A38, ci cel putin de C10, C50-atear sunt materiale). Daca nu pui cerc dupa o vreme surubul lasa, daca nu observi ramai fara roato.

Prizoanele nu tin la aluminium destul, incat sa nu se misa la butuc janta, si din cauza asta tre cercul aia...sa absorba socurila, uitete ca la fiecare janta din aluminium sa pune un cerc de aia din plastic, chear atata e destul!!!

Dar tu faci cum vrei, eu nu las pe restul sa faca aia ca stiu ca e periculos!!!

Eagleee 15-12-06 16:40

1 Attachment(s)
Cam asa tre sa arate una facuta ca lumea, de idee zic, sa nu faca vreunul o copie!!!
mai bine trumiteti datele, marimile so va fac eu...va fac asa incat ii dai strungarului si ala iti face.
in cateva beri se poate multumi eventual

CocoT 28 15-12-06 18:29

Pei ce flanse sunt astea?... De latire(distantiere)?... dupa cate vad eu in imagine sunt tot in 3 prezoane :(

morcov_ssl 17-12-06 22:33

pai vezi k prezoanele din cate stiu eu sunt facute sa se stranga cum se invarte roata nu sa se desfaca sa zboare roata

All times are GMT +2. The time now is 23:46.

- Copyright 2026 4Tuning