![]() |
NOS pe TDI...?
Salut baieti...
Stie cineva mai multe despre NOS pe TDI...Se poate monta sau nu? Ce parere aveti? Multumesc |
Re: NOS pe TDI...?
se poate si e unul dintre cele mai ''safe'' motoare pe care poti monta NOS...din cate am inteles nu le poti distruge daca il folosesti prea mult.Mai multe detalii sa dea baietii care chiar se pricep !
|
poti monta linistit dar sunt anumite diferente care trebuie luate in considerare. Documenteaza-te de aici:
http://www.nitrous.info/diesel-nitrous.htm |
Se poate: https://www.youtube.com/watch?v=hy9vy0pduMA .
|
tdi, merge.
si acum intrebare de 3 la 10 mii: pe dci ? =)) |
cRbL- Nu vad de ce nu ar merge.
|
era o intrebare teoretica.
nu cred ca ar merge din motive de siguranta. nu compari un tdi cu un dci de la dacia. plus ca oamenii de pe forumul logan se cam fereau sa faca chiptuning la 1.5 dcI 85cp ca nu prea tinea cutia. ar fi interesant daca ar veni careva cu ideea sa puna nos pe logan. cred ca ar fi cea mai mare caterinca :) |
tu ai vazut ce a zis gagik din film ? cutie automata ca sa nu aiba ce ambreiaj sa arda, cel putin asa am inteles eu
|
Quote:
In afara de motivul ca Bembeu e Bembeu si VW TDI este king. Motive de siguranta...mi-ai smuls un zambet. In alta ordine de idei, singura piesa care pune semne de intrebare daca rezista sau nu este ambreiajul. Cutia de viteze nu pica asa usor, indiferent de masina, intrucat un kit NOS nu creste puterea cu 200%. Insa daca masina mai are si alte modificari, atunci NOS-ul poate fi "picatura care umple paharul. |
ma zbucur ca ti-am smuls un zambet.
si nu, nu reprezint un stereotip, VAG rulz etc etc. era o intrebare cat se poate de serioasa. cat despre ce are tdi fata de dci in plus, erm...renume ? dar din nou, nu am zis nimic de genul DCI e praf, TDI e tatal lor s.a.m.d. la Motive de siguranta ma refeream mai exact la cutia care, dupa spusele proprietarilor del logan, nu ar suporta un dcI de 95 cipuit si e posibil sa pice daca e forjata. si sincer, chiar sunt fan al DCI-urilor de pe logan. e singurul lucru bun la logan-urile pe motorina. venind de pe 1.6 benzina, cand am trecut pe 1.5 dci de 65 a fost o MARE diferenta. si revenind la subiect, intrebam pur teoretic daca ar fi probleme cu un astfel de sistem instalat pe un dci, pe clio mai exact. atat si nimic mai mult bafta. |
Quote:
|
Baieti...cum se poate pune pe TDI merge si pe DCI si Tdci si pe oricare alta...dar acum depinde de fiabilitatea masinii si de sofer cat te tine motorul, cutia sau ambreajul
|
Stie cineva daca sistemul e diferit de cel pentru benzina?...si inca o problema, la benzinare iti cam trebuie pistoane forjate, asta daca nu vrei sa le prajesti pe cele stock...la disel cum e?merge pe stock?
|
Cunoaste ti in tara vreo firma care face asta?
|
sau de sisteme methanol...?care e mai safe
|
Quote:
Oricum iti trebuie si un soft nou. |
Quote:
Iti zic eu o diferenta: DCI nu are si nu o sa aibe turbina in viata lui. Eventual TDCI ceea ce nu gasesti pe Logan la ora actuala. |
Iti zic eu..Dci are TurboCompresor in viata lui.
TDCI-TurboDiesel CommonRail Ce n-are TDI,n-are CommonRail. |
Ok...este exprimarea de vina... Ma referam la Loganul DCI.
|
Da chiar Loganul are Turbocompresor KKK,daca nu ma insel.
Care rezista pana la 1.7 bari,daca nu ma insel. |
Quote:
Loganul DCI are turbina. Toata ziua si noaptea! Era imposibil sa scoata 65-70-85 cp dintr-un motor diesel aspirat de 1.5 litri. Ca sa nu zic de cuplu. @ DarkShadow - nu trebuie sa fie cu T in denumirea motorului ca sa aiba turbina. BMW-urile, spre exemplu au doar D in coada. Ce? Nici alea nu au turbina? Alt exemplu - motoarele CDI de la Mercedes - tot asa fara T - si crede-ma, au turbina! |
Nu e singura persoana care credea ca DCI ul de pe logan nu e turbo , ironia face ca are in proprietate asa ceva , sa convins abia dupa ce l am bagat cu capul langa galeria de evacuare sa il vada :))))
|
@ sebaaa : era vorba doar de Logan. Stiu ca nu trebuie sa aparea neaparat T-ul acolo.
Oricum cred ca m-ati convins ca are si Loganul turbo. Ma va uita :D . M-am dat mult cu Loganul dar nu l-am condus niciodata. Loganurile de pe taxi. Ideea e se simte chiar si cand nu conduci cand intra turbina si se mai si aude daca asculti atent. Eu nu l-am auzit si nici nu l-am simtit. |
Quote:
Uita-te cu o lanterna intre motor si zidul ignifug, si o sa vezi wastegate-ul. Ca sa vezi si o parte din turbina, trebuie sa dai la o parte filtrul de aer, si daca te uiti cu atentie o sa vezi "melcul". |
@DarkShadow: in conceptia ta exista un motor de 1.5diesel aspirat care chiar sa puna o masina de dimensiunea unui logan in miscare chiar la viteze de peste 160km/h?
|
scrie si pe dacia.ro la specificatii tehnice ca e supraalimentat..
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:50. |
- Copyright 2026 4Tuning