![]() |
joc in pivoti!
am observat ca am joc in pivotul inferior dupa ce am miscat de roata..si trancane la gropi, nu trage masina stanga sau dreapta nici nu-mi tremura volanul dar totusi am verificat si am joc...intrebarea mea este: se pot rupe pivotii in mers?
|
Re: joc in pivoti!
:!::!::!:nu se rup , ies din rotula !!!:!::!::!:
daca nu-i folosesti excesiv poti sa-i faci reglabili , ai terminat definitiv cu datul banilor pe bratele cu pivotii , trb doar o intretinere periodica banala. |
Quote:
|
pot iesi din rotula cind incep sa aiba joc / uzura.
conteaza f mult ce marca sint , sincer tot ce am vazut in RO vandut de nou la mag (nu originali BMW ) erau echivalenti cu piesele de "cooperatie" pt dacii 1310. se pot face reglabili asa cum erau la masinile adevarate , jaguar , rols , bentley , mercedes , bmw inainte sa inceapa smecheria cu piesele capsulate / ambutisate...;) oamenii s-au smecherit , de ce sa nu-ti ia 600 euros pe 4 brate complete in loc sa-ti ia 200 pe un set de reparatie....;)capisci ? si le mai si duci inapoi GRATIS materia prima...;) ce masina ai ? |
Quote:
|
Cum faci tu pivotii reglabili???
|
cu deosebita atentie si multa pricepere...;)
|
Da bun raspuns....
Odata ca nu prea cred ca ies din rotula. Pivoti originali Bmw??Toate piesele sunt facute de alte firme chiar daca poarta sigla BMw.Ex.uleiul Bmw e Castrol,pivotii Bmw sunt de fapt Lemforder sau altii... Si cu reglabilii...dai gaura in ei si bagi un surub sa le ia din joc si e beton nu..:D |
Quote:
|
jocul ala poti sa il ai si din pivoti,sidin capetele de bara ,daca s-a rupt cauciucul o sa intre praf si se poate si gripa pivotul.Nu cred ca ies din rotula,si la o dacie se rupe pivotul da tot nu iese din rotula.Oricum trebuie schimbat,iti afecteaza si unghiurile,,oricum intre timp evita gropile,si orice socuri mai mari pana le schimbi
|
Quote:
|
:D Da nu m-am gandit la ce am zis,am uitat unde traim :D
|
Quote:
|
vrei sa ne explici tu ce intelegi prin "pivot de directie" ?
jitru28 : crede-ma ca nu te pricepi... |
Quote:
|
"pivot de directie" este inscriptia originala ? ce marca e piesa ?
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
Cred ca asta e ceea ce ai tu,si tre sa ii cumperi pe cei lungi : |
Quote:
|
Da se numesc pivoti brat inferior,sau pivoti cum vrei..Tre sa ii mai iei pe cei de pe mijlocul bratului si daca tot desfaci ar trebui sa schimbi si bucsa bratului-situata in capatul bratului.
|
Quote:
|
Quote:
|
egroeg ; sint dusi definitiv , acolo e joc de 7-10 mm, decit sa ai surprize pe drum sa-ti iasa si sa mai strici si caseta si aripa , mai bine ii schimbi rpd.
jitru28 ; polemica intre noi 2 este inutila , plecam de la niveluri diferite de experienta , posibilitati tehnice , cunostinte , (ma refer doar la pb asta) nu vreau sa jignesc p nimeni. |
Quote:
|
3 Attachment(s)
am schimbat pivotii, si bucsele, asa aratau pivotii uzati:
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:24. |
- Copyright 2026 4Tuning