Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Maşini înmatriculate cu acronimele unor instituţii pentru evitarea amenzilor (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/114809-masini-inmatriculate-acronimele-institutii-evitarea-amenzilor.html)

Cosmin Arsene 18-03-09 15:03

Maşini înmatriculate cu acronimele unor instituţii pentru evitarea amenzilor

1 Attachment(s)
Maşini înmatriculate cu acronimele unor instituţii pentru evitarea amenzilor

Probabil mulţi dintre voi aţi observat în trafic, câteodată prea des, maşini cu numere de înmatriculare care sunt, de fapt, prescurtări sau acronime ale unor instituţii ale statului.

Întrebarea firească şi imediată este dacă, în realitate, există atâtea maşini la care statul este proprietar? Răspunsul este NU, mai ales că unele numere prescurtează denumiri ale unor instituţii precum SRI, sau SIE, ale căror activităţi rămân de cele mai multe ori secrete.
Deci de ce să îţi pui SRI, SPP sau SIE atunci când nu vrei să se ştie că lucrezi pentru ei.

Noi ne gândim prea departe, pentru că răspunsul adevărat este mult prea aproape de realitatea românească cea neîndurătoare, mulţi dintre şoferii români sperând să circule fără a respecta reguli elementare, sau să scape de amendă dacă Poliţia Rutieră va vedea numele vreunei dintre instituţiile statului menţionate pe plăcuţa de înmatriculare.

În judeţul Timiş, spre exemplu, peste 300 de maşini au numere de înmatriculare care afişează prescurtări precum DNA, PNA, SPP, SRI, GUV şi SEN.

"88 de plăcuţe de înmatriculare sunt cu DNA, 93 cu SPP, 81 cu SRI, două cu DEP, 14 GUV, 36 PNA, deşi acesta nu mai există, şi 30 SEN, dar doar şase sunt ale Senatului României", a declarat prefectul Timişului, Mircea Băcală.

Potrivit aceluiaşi oficial, plăcuţele de înmatriculare de acest fel sunt ilegale, dar doar cele făcute din 2002 încoace, nu şi cele menţionate mai sus.

"Din 2002 există o lege care restricţionează folosirea acestor denumiri pe plăcuţele de înmatriculare, însă ele sunt confecţionate înainte de data aceasta", a afirmat Băcală.

Mai mult decât atât, prefectul a spus că s-a întâlnit, marţi, cu agenţii Poliţiei Rutiere şi i-a rugat să apeleze direct la el dacă sunt ameninţaţi sau intimidaţi de aceste persoane.

Acesta îşi pune speranţa într-o lege nouă lege care să interzică definitiv folosirea acestor plăcuţe de înmatriculare, sau ca, atunci când maşina este vândută, numărul să fie schimbat automat.

askhy 18-03-09 15:33

Re: Maşini înmatriculate cu acronimele unor instituţii pentru evitarea amenzilor

Aici nu cred ca toate masinile inmatriculate cu aceste numere sunt dinaintea anului 2002, eu am vazut destule masini pe strada, chiar fabricatie 2007 incoace cu numere asemenatoare, faza e ca acum mai toate masinile care lucreaza pentru institutiile publice au numere MAI, acest lucru pentru a le distinge de celelalte particulare care spera sa insele politia in caz ca acestia au produs nereguli in trafic

Cr0c0 F 18-03-09 15:39

Re: Maşini înmatriculate cu acronimele unor instituţii pentru evitarea amenzilor

nu inteleg de ce nu te lasa si in romania sa iti pui ce vrei la numar..in america sau oriunde altundeva intr-o tara civilizata iti poti pune ce vrei atata timp cat ai bani:)

askhy 18-03-09 15:44

Quote:

Originally Posted by Cr0c0 F (Post 2160442)
nu inteleg de ce nu te lasa si in romania sa iti pui ce vrei la numar..in america sau oriunde altundeva intr-o tara civilizata iti poti pune ce vrei atata timp cat ai bani:)

La noi in romania sunt multe aiureli in multe privinte, in alte tari , Germania de exemplu iti fac numerele in cateva ore, fara sa umbli pe la RAR(nush cum se cheama la ei), te duci pur si simplu la evidenta autovehiculelor, persoana respectiva o radiaza de pe numele ei si o trece pe numele noului proprietar, dar la noi dureaza cateva saptamani sa faci asa ceva.......

ClaudyuNSL 18-03-09 16:01

Quote:

Originally Posted by askhy (Post 2160456)
La noi in romania sunt multe aiureli in multe privinte, in alte tari , Germania de exemplu iti fac numerele in cateva ore, fara sa umbli pe la RAR(nush cum se cheama la ei), te duci pur si simplu la evidenta autovehiculelor, persoana respectiva o radiaza de pe numele ei si o trece pe numele noului proprietar, dar la noi dureaza cateva saptamani sa faci asa ceva.......

la noi dureaza fix 2 ore sa inscrii o masina asta daca ai toate actele gata...le depui la ghiseu si in 2 ore primesti numerele si actele..o zi iti ia in total pt toata hartogaraia;)

askhy 18-03-09 16:27

Quote:

Originally Posted by ClaudyuNSL (Post 2160519)
la noi dureaza fix 2 ore sa inscrii o masina asta daca ai toate actele gata...le depui la ghiseu si in 2 ore primesti numerele si actele..o zi iti ia in total pt toata hartogaraia;)

Daca ai toate actele, dar pana pui actele in regula..........cat mai umbli pe la RAR...

nsl_iuli 18-03-09 16:28

In alte tari, daca platesti, iti pui orice fel de combinatie de numere(si cifre si litere). Cred ca era mai bine inainte cu vechile numere cu 1 B .....:) fara scandal, sau nume de institutii etc. Cine era smecher avea 3 cifre dupa B.
Quote:

O zi doar hartogaraia, dar, Autenticitatea inca o zi, fisa de inmatriculare la taxe si impozite(mai faci si pe aici cel putin 2 drumuri pana la posta posta sa platesti amenzi/impozite)

Mustang 18-03-09 16:29

Quote:

Citeste ultima idee mai bine a tipului caruia i-ai dat quote mai bine... ;)

vizu 18-03-09 18:26

Quote:

Originally Posted by nsl_iuli (Post 2160575)
In alte tari, daca platesti, iti pui orice fel de combinatie de numere(si cifre si litere). Cred ca era mai bine inainte cu vechile numere cu 1 B .....:) fara scandal, sau nume de institutii etc. Cine era smecher avea 3 cifre dupa B.

O zi doar hartogaraia, dar, Autenticitatea inca o zi, fisa de inmatriculare la taxe si impozite(mai faci si pe aici cel putin 2 drumuri pana la posta posta sa platesti amenzi/impozite)

in ce tari daca platesti iti pui alte numere? eu nu am vazut chestia asta doar in state...:?: nu cred ca e posibil cel putin in europa banuiesc...

marian_tgv 18-03-09 18:30

prea multi figuranti fratilor..ne omoara fudulia asta sau..sa nu-i zic altfel...aici au dreptate cu numerele, poti sa-ti pui initialele tale de la nume, data de nastere, etc...dar restul nu prea se poate...sau da, dak sari cu banu' :))

BAD_MF 18-03-09 18:43

Cele mai penibile numere sunt cele cu distanta inegala. Mai ales ce la care apropierea ciferlor de litere nu rezulta vreun cuvant. Esti cel mai smecher daca ai distanta mare la numere, ce sa zic... :):):)

viorel oancea 18-03-09 18:59

Quote:

Originally Posted by askhy (Post 2160410)
Aici nu cred ca toate masinile inmatriculate cu aceste numere sunt dinaintea anului 2002, eu am vazut destule masini pe strada, chiar fabricatie 2007 incoace cu numere asemenatoare, faza e ca acum mai toate masinile care lucreaza pentru institutiile publice au numere MAI, acest lucru pentru a le distinge de celelalte particulare care spera sa insele politia in caz ca acestia au produs nereguli in trafic

MAI=ministerul afacerilor interne si nu toate institutiile enumerate mai sus fac parte din acest minister

askhy 18-03-09 19:03

Quote:

Originally Posted by viorel oancea (Post 2161143)
MAI=ministerul afacerilor interne si nu toate institutiile enumerate mai sus fac parte din acest minister

Am spus majoritatatea, restul au numere diferite :D

florinc_99 18-03-09 20:52

dar unele institutii nu-si folosesc numele la nr. de inm. de la masini (ex.:SRI,DNA,PNA,si mule altele)
iar in SUA taxa e de 10 $ pt preferentiale aproape ca la noi;)

B-74-K T L 18-03-09 21:19

Quote:

Originally Posted by BAD_MF (Post 2161083)
Cele mai penibile numere sunt cele cu distanta inegala. Mai ales ce la care apropierea ciferlor de litere nu rezulta vreun cuvant. Esti cel mai smecher daca ai distanta mare la numere, ce sa zic... :):):)

de ce sunt cele mai penibile numere man? ca nu ai tu sau cum ca nu te inteleg?daca altii au ca au putut sa`si faca , care este problema ta ? stiu ca altii mor de ciuda dar asta este .....

allexutzzu 18-03-09 22:03

eu sunt de acord cu interzicerea acestor numere...dar as vrea si o schimbare...sa mai bage o cifra in plus...sa fie pana la 999 nu doar 99...ca sa-mi pot lua un nr. cu initialele mele ca acum sunt ocupate toate! :lol:

ady` 18-03-09 22:33

si eu as vrea B 666 DEV :lol: :twisted: si asa cine da 2 bani pe ce nr au majoritatea...mie faza cu nr imi e indiferenta. Am mai vazut ca in alte tari (anglia de exemplu) se fac si licitatii pt numere..unele sunt foarte speciale..le cumpara diversi sultani..tot felu de nebunii. Pretul poate sa depaseasca si cateva zeci de mii de lire :| penal..Pentru ce nu inteleg..o bucata de tabla cu niste litere si cifre. Si faza cu nr. care au distanta mare intre litere ce reprezinta ? pe mine unu ma doare fix in cot ca vad pe cineva cu astfel de numere.. Mai misto sunt numerele din SUA, sunt foarte personalizate si fiecare stat are cate o emblema..un scris frumos..sunt misto.

BAD_MF 18-03-09 22:53

Quote:

Originally Posted by B-74-K T L (Post 2161802)
de ce sunt cele mai penibile numere man? ca nu ai tu sau cum ca nu te inteleg?daca altii au ca au putut sa`si faca , care este problema ta ? stiu ca altii mor de ciuda dar asta este .....

De asta am si spus, ca mor de ciuda. Nu am avut un milion sa dau la baietii care stanteaza numerele, ce sa-i faci.

aleps_corrado 18-03-09 23:57

asta vara am vazut un mosulica cu un serie 5 modelu ala nou nush din ce tara avea numere verzi si la numere avea 500 si jos scria euro ;) ala numar scula ;)

morimoto 19-03-09 00:09

cele mai tari nr. sunt cele din USA cei din bucuresti poate au vazut ferrari-ul din pta. romana cu nr. freddy ok :))=))

morimoto 19-03-09 00:13

oricum nr. conteaza prea putin masina si soferul sunt importante ca m-am saturat cati rromi am vazut cu S R I si D N A :))

Mustang 19-03-09 07:13

Eu nu tin la numerele de inmatriculare...
Cred ca asta e obsesia romanului: sa se creada cineva in fata "organului", avand un numar de inmatriculare de tip SEN, DNA, PNA, SRI... Bineinteles ca pe aia nu ii arde nimeni, dar ca au numere de senat, sepepisti etc, nu ar trebui sa ii scuteasca de bun simt si sa ii arda de cate ori o comit.

FAST&FURIOUS 19-03-09 08:20

Eu am cerut ..97ISR(ISR-vine de la inceputul numelui firmei), dar am primit ..97SRI , cine-i de vina?
Daca vreau sa-l schimbe sa o faca pe cheltuiala lor si fara ca eu sa misc un deget.

sorin1983 19-03-09 09:44

Quote:

Originally Posted by viorel oancea (Post 2161143)

Sigur nu e Ministerul Administratiei si Internelor? Inainte sa postati mai dati un search pe google...

nicoleta-luciu 19-03-09 09:57

ba da frustrati sunt uni dintre voi .... aia care sau saturat de nr astea . dar nr ca in state var place .... sa va puneti si voi B.. SMECHER , VERSACE , NIKE sau mai stiti voi ce . maine poimaine cred ca o sa va saturati si de bmw-uri, mercedez-uri, audi si o sa sustineti o campanie de sustinerea LOGANULUI ca ata va poate piele . explicatim si mie si probabil multora de pe acest forum cu ce va deranjeaza pe voi cei frustrati nr cu distanta intre litere sa cele cu SRI DNA SPP SEP etc?

23BYK 19-03-09 11:03

intr-adevar f multi rromi sunt cu numere SRI si DNA ... fapt care ma dezgusta , nu prea ii inteleg pe cei care vor neaparat astfel de numere . aveam o cunostinta care tot asa era innebunit dupa un astfel de numar ... si s-a vazut cu el nu mai putea de incatare si bucurie ... k e el cel mai tare si oke ... si l-am intrebat cu ce ? si prin ce ? ... k e nr special domle si etc ... si i-am dat si eu o replica nush cat de corecta ... dar i-a inchis gura : "si acum ca ai nr de inamtriculare DNA te evita politia , dnaul sau ce iti inchipui tu ? te inseli amarnic."

ady` 19-03-09 15:21

ii doare fix in basca :lol: poate sa ceara o verificare a numarului si afla imediat daca ai vre-o treaba sau nu cu acea insitutie...Nu cred ca ii sperie asa mult pe gabori nr. de inmatriculare..Nu se ard intre ei paote dar pe restu ii arde cum prind ocazia ;)

nsl_iuli 19-03-09 20:52

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by vizu (Post 2161019)
in ce tari daca platesti iti pui alte numere? eu nu am vazut chestia asta doar in state...:?: nu cred ca e posibil cel putin in europa banuiesc...

Sa iti dau cateva exemple: nr de austria ALEX(si 2-3 cifre)
nr de germania M* *E si 2 cifre
si cel mai tare din SUA
Asta inseamna democratie;)

KillYourSelf 20-03-09 13:54

foarte tare :lol: :lol: :peace:

adidelavalcea_crazy 20-03-09 14:43

omul in general isi pune ce numar vrea pe masina.nu este cinstit ca pe cei de la spp,sri etc sa nu-i opreasca si ceilalti sa fie opriti.hotie in tara asta e la greu asa ca nu ma mir,da nu este CINSTIT.RUSINEEEEE!!!!!!!!!:evil:

Nautilus 23-03-09 21:23

Te inseli. De oprit te opresc oricum, si chiar atat de prosti incat sa nu stie ca SRI nu-si pune numere in chip de "tichie de margaritar" nu sunt :)

BTW n-am vazut masina de SPP sa aiba numere cu SPP, cele mai multe au W**. Oare Garcea e atat de bou incat sa te creada pe cuvant?...

~Nautilus

Nemilosu 26-03-09 07:37

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 2176830)
Te inseli. De oprit te opresc oricum, si chiar atat de prosti incat sa nu stie ca SRI nu-si pune numere in chip de "tichie de margaritar" nu sunt :)

BTW n-am vazut masina de SPP sa aiba numere cu SPP, cele mai multe au W**. Oare Garcea e atat de bou incat sa te creada pe cuvant?...

~Nautilus

corect.
spp are deja alte litere.
am un friend la militzia rutiera si mi-a spus ca smecherii au numere banale, iar cand il opresti te saluta si pleaca.
astea cu spp.guv etc ............nu au nici o treaba.
le trage amenzi si gata.

Nemilosu 26-03-09 07:39

Quote:

Originally Posted by ady` (Post 2164040)
ii doare fix in basca :lol: poate sa ceara o verificare a numarului si afla imediat daca ai vre-o treaba sau nu cu acea insitutie...Nu cred ca ii sperie asa mult pe gabori nr. de inmatriculare..Nu se ard intre ei paote dar pe restu ii arde cum prind ocazia ;)

my friend.
in talon la propietar/utilizator trebuie sa apara institutzia respectiva.
daca nu ............pa la revedere.
i-o trage scurt.

All times are GMT +2. The time now is 09:42.

- Copyright 2026 4Tuning