![]() |
FORESTER XT 2.5 TURBO
Un model destul de simplu, arata spartan dar merge tun.
5.9 secunde pana la 100km/h 221km/h viteza de top declarata un 400m destul de rapid pentru asa o masina Care e parerea voastra, ce stiti despre ea. Are ceva special pe undeva? |
1 Attachment(s)
:lol:
|
Atentie pachetul de sus este pentru modelul de 211cp la baza.
uite ce spune lumea de cel de 230cp: 'First introduced for the '05 Model Year, the 2.5 litre turbo (XT) gains an extra 19 PS, raising power to 230 PS and reducing the 0-60 mph time to 5.7 seconds for the manual' |
3 Attachment(s)
:wink:
|
Vehicle Dynamics Control - New for ’06 is an automatic version of the turbocharged Forester 2.5. Standard on this model is Subaru’s Vehicle Dynamics Control (SVDC) which combines active safety with enhanced cornering control. It sensors on all four wheels to detect slip, with other sensors registering front to rear G-forces and side-to-side G-forces.
Symmetrical AWD Transmission – Subaru’s rally-honed symmetrical all-wheel drive transmission reduces drive friction, fuel consumption and power loss for several reasons. First, the short ‘boxer’ engine is in-line with the transmission. Then, its low height allows the front drive-shafts to be almost horizontal, while power is sent to the rear wheels is in a straight line via a prop shaft rather than via an awkward transfer box. Manual non-turbo versions have a dual-range gearbox with 10 speeds. The light and compact AWD system can be installed in the transmission case, and the symmetrical AWD system allows chassis engineers to tune the suspension for excellent handling and road holding. The Forester’s full-time AWD system on manual models splits power 50/50 front to rear which gives enhanced straight-line tracking and extra agility through corners. As soon as slip is detected, the centre differential with its viscous-coupling distributes torque to the axle with the most grip. This happens in milliseconds, and all the driver is aware of is less understeer/oversteer than expected and reassuring grip where a 2WD car would be sliding. |
8 Attachment(s)
:arrow: :arrow: :arrow:
|
wow ce te-ai documentat...
te bate gandu sa iti iei si tu unul? |
Re:
Quote:
|
3 Attachment(s)
If you’re a speed demon, the XT model gets a boost from 210 to 230-hp, due to a higher compression ratio and revised intake and exhaust. More power brings better fuel efficiency as well, with improved EPA mileage numbers, now 19/25 with the manual and an impressive 21/26 with the automatic. Not bad, given that the ’06 Forster XT can reach 60 mph in less than 6 seconds.
|
Model SUBARU FORESTER 2.5XT
Engine Type 2,457cc 16V horizontally-opposed turbocharged 4 Max Power 230bhp at 5,600rpm Max Torque 320Nm at 3,600rpm Gearbox 4-speed automatic Top Speed 214km/h 0-100 KM/H 7.6 seconds |
3 Attachment(s)
super masina asta uite sebastian ce am gasit despre ea :arrow:
2005 JDM Subaru Forester STi Engine Type: Flat-4, Turbocharged Displacement cu in (cc): 150 (2457) Power bhp (kW) at RPM: 265(195) / 5600 Torque lb-ft (Nm) at RPM: 279(378) / 3600 Redline at RPM: n.a. Brakes & Tires Brakes F/R: ABS, vented disc/vented disc Tires F-R: n.a. Driveline: All Wheel Drive Exterior Dimensions & Weight Length × Width × Height in: 173.7 × 67.7 × 60.5 Weight lb (kg): 3306 (1500) Performance Acceleration 0-62 mph s: n.a. Top Speed mph (km/h): n.a. Fuel Economy EPA city/highway mpg (l/100 km): n.a. Base Price: 2005 JDM Subaru Forester STi - n.a. (last update: 4/27/2005) |
Re:
Quote:
Ai uitat poza cu scaunele. :lol: |
Re:
Quote:
:wink: scuze n-am fost atent la detalii :roll: |
Re:
Quote:
|
Forester 2.5T e prea tare! De abia astept sa merg cu motorul asta nou! Cel vechi de 210cp era super, asa ca asta trebuie sa fie racheta.
|
are un prieten foarte bun de-al meu , 2.5 turbo de 210 cai , si fuge rau de tot , m-a surprins placut , si 4x4 de subaru isi spune cuvantul . Cred ca o sa-l vedem la legale anul viitor ;)
|
si eu am auzit lucruri bune despre aceasta masina si numai cand ma gandesc ca este subaru deja am descris jumatate din performantele acesteia...
ce nu imi place la ea si nu mi-a placut nici la modelul anterior nici la asta este designul exterior parca este prea patrat asa nush acum depinde de gusturile fiecaruia dar cu asemenea \"urata\" poti sa dovedesti multe masini mult mai frumoase ca asta... :wink: |
Re:
Quote:
Standard Engine2.5L H4Standard Transmission5 Speed Manual Cylinders4Horsepower @ RPM210@5600 Fuel Economy Cty/Hwy19 / 24Combined Fuel Economy21 EPA ClassFour Wheel Drive SUV Number of Valves16 Torque @ RPM235@3600 Fuel Type/SystemGas Engine / Sequential Electronic Fuel Injected Turbo (yes/no)Yes Top Speed 225 km/h Crash Test Rating5*/5* consumul cam mare dar vorba aia obrazul subtire cu cheltuiala se tine :wink: sice zici o sa il vedem la legale in 2006 :wink: |
Sebastian, de la tine ma asteptam la mai multe. Spre exemplu un Legacy 3.0 R Spec B la care sa ii pui un turbo. In cazul meu ar fi o masina proiect exceptzionala.
Sau sa gasesc motorul + transmisia si sa le instalez in jaful meu. O fi Subaru ca un joc de LEGO cu piese interschimbabile de la un model la altul...dar e vorba totusi de o alta prindere la un motor si o transmisie mai mare. Am o groaza de amici care au facut un STI swap cu mult success dar cu transmisia nu au avut success. Sigur ca Forester XT este o masina de familie absolut fanatastica. Cam acum un an Subaru pretindeau un timp mai bun in acceleratzie decit Nissan 350 Z - bazat pe nu stiu ce teste facute pe aceeasi pista de catre aceeasi revista (Motor Trend poate) si concluzia: You've got beaten by a family of 5 and a dog ! |
Re:
Quote:
Imi place motorul de 6cilindri boxer e f tare dar eu vreau cu masina asta sa mai ies de pe asfalt, sunt si vanator... Motorul de 6 cilindri are alta greutate si echilibrul caroseriei e precar un comparatie cu motorul de 4 cilindri. E exact ce vreau putin mai mare ca la Impreza cursa mai lunga si pot creste cuplul. Pe platforma in spate masina de curse impreza si scooterul Runner. Daca era sa iau 6 cilindri luam TRIBECA. |
eu as prefera asta :arrow: http://www.subaru.com/shop/overview....im=25_XT_WAGON
|
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
Hai sa vorbim de Forester XT si nu de altele, daca vreti deschideti unde trebuie discutii despre alte modele. |
Misto masina, mai ales asta cu facelift, dar mai presus de toate, rapida. Go for it :wink:
|
Va fi o sperioetore de M3 desi e o struto-camila.
Adica rezistenta ca o camila si rapida ca un strut. :lol: Astept sa mi se confirme codul de culoare la ea. |
si eu am ca pasiune vanatoarea de multi ani... ar fi o posibila alternativa ca masina de vanatoare la un xt... :wink: :roll: :P
sunt insa unele mici detalii destul de importante (din punctul meu de vedere) la care nu stiu raspunsurile (poate ma ajuta cineva cu aceste raspunsuri): care sunt unghiurile de atac si de fuga ale mashinii? exista cumva o versiune cu ampatament mai redus a xt-ului? sebastian, daca luam in calcul si folosirea mashinii pt vanatoare, in functie de terenul pe care se vaneaza, stii si tu foarte bine ca ca trebuie analizate si alte detalii: modalitatea de vopsire a mashinii (are sau nu lacuri suplimentare de protectie a vopselei), cum este accesul la incarcarea portbagajului, capacitatea de trecere peste obstacole, autonomie, etc |
Re:
Quote:
|
intr-adevar e greu sa faci un compromis privind mashina de vanatoare... pana la urma cred ca se rezuma discutia la tipul de vanatoare si la terenul de vanatoare...
o alta varianta la care personal ma gandisem ar fi fost si hilux... ceva mai inalta decat forester... cu asta insa chiar trebuie sa ai rabdare pe sosea. cu landcruiser-ul cu motorizarea de varf pe benzina nu cred ca ramai foarte in spate pe sosea, insa cu siguranta ramai intre pomi sau ramai fara combustibil... prea insetata off road :wink: :P :wink: ps: va suferi vreo transformare foresterul tau special facuta pt vanatoare? nu de alta, dar sa trantesti un mistret de vreo 180 de kg direct in portbagaj, plin de sange si noroi, iti cam da de lucru a doua zi :wink: :roll: :P |
Re:
Quote:
Secundar ma va duce si la fondurile de vanatoare, o sa merg cu ea zi de zi, o sa-i pun carlig de remorcare sa trag platforma cu impreza de curse. Mai mult de strada si cum e mai potrivit sa duci un Subaru de curse decat cu un alt Subaru. O sa-i duc motorul la peste 300cp cu un cuplu maricel si atat. |
1 Attachment(s)
bull bar
un model de bull bar mai potrivit pt forester. |
Nu ii pune bullbar ca o sa arate naspa. Mai ales ala cum are Staici :?
|
Poate nu poate da.
Sigur ca al lui Florin nu pun, dar poate trebuie sa am un suport pt macar doua proiectoare imense. |
Forester 2.5XT
Numar cilindrii, tip motor 4 cilindrii, 16 V , boxer Capacitate cilindrica, litrii/cm3 2.5/2.457 Putere maxima, kw (CP)/rpm 155(210)/5600 Cuplu maxim, Nm/rpm 320(32.6)/3600 Discuri frana fata (ventilate) Discuri frana spate Diferential autoblocant cu frecare limitata pe spate LSD Diferential central cu viscocuplaj Suspensie fata MacPherson, independ., arcuri elicoidale Suspensie spate, independenta, cu arcuri elicoidale Acceleratii 0-100 km/h, s 6.2 Viteza maxima, km/h 226 |
frumoasa mashinuta george... sa o stapanesti sanatos...
Quote:
pana la urma sebastian, cand iti va ajunge mashina si cand postezi niste foto cu ea in faza finala? |
Re:
Quote:
Performante, testate , consumuri, defecte, stabilitate, franare, service ... e adevarat ca mai interesant ar fi fost sa vorbim de cel de 230cp, dar daca nu se vinde decat de putin timp. |
Re:
Quote:
Nu intru pe teren atat de accidentat si nu vreau sa o ingreunez ca atunci nu mai face peste 250. :lol: |
Re:
Quote:
0-100 cam in 6.2-6.3 secunde . pleaca foarte bine de pe loc si datorita raportului final de 4.4 fata de 3.3 cat e la un WRX . consumuri . in bucuresti daca dai in ea cam 23-25% . la un mers normal , un pic sportiv cam 18% . mai finut de atat nu prea poti sa mergi ca te fura imediat . la drum lung intre 12-15% . in prima mie de km s-a scos 18-19% . ce imi place : este mare , spatioasa . ai vizibilitate foarte buna. nu este prea mare totusi pentru a crea probleme in oras . stabilitate excelenta pentru clasa ei . motorul este puternic si trage de jos inca foarte bine (ai 190nm de la 1200rpm) ce nu-mi place : franele . sunt cam subdimensionate pentru puterea motorului. cel putin mie asa mi se pare . gumele geolander . foarte bune dar sunt un compromis . daca vrei si onroad si offroad sunt ok . daca vrei ori una ori alta iti trebuie alte gume neaparat . papa doar benzina 98+ si cam papa . -------------------------------------------- service ul este ok . n-am fost acolo decat pentru revizie si atat.masina are cam 8000km acum . motorul de 230cp este o evolutie a acestuia de 210cp . masina este un lup deghizat . foarte putina lume a auzit de acest model . poate pute probleme serioase unui M3 stock mai ales daca e un pic ud pe jos :lol: |
Re:
Quote:
Vezi ca la wrx nu poate fi raportul 3.3 poate 3,73 sti are 3.90. |
noul WRX are acelasi raport cu noul forester ... 4.444
eu parca tineam minte altceva :roll: forester : Transaxle Final reduction gear ratio 4.444 Gear ratio 1st 3.454 Gear ratio 2nd 1.947 Gear ratio 3rd 1.366 Gear ratio 4th 0.972 Gear ratio 5th 0.738 Gear ratio Rev. 3.333 WRX Transaxle Final reduction gear ratio 4.444 Gear ratio 1st 3.166 Gear ratio 2nd 1.882 Gear ratio 3rd 1.296 Gear ratio 4th 0.972 Gear ratio 5th 0.738 Gear ratio Rev. 3.333 vreo 25500 CIP |
Transmission
Final Drive 3.900 4.111 Gear Ratio 1st 3.454 2.785 Gear Ratio 2nd 1.947 1.545 Gear Ratio 3rd 1.366 1.000 Gear Ratio 4th 0.972 0.694 Gear Ratio 5th 0.738 - Gear Ratio Rev 3.146 2.272 mecanic si automat wrx cred ca si la pret ai gresit sau nu vrei sa spui 255000 cu taxe? stiu ce e cip. dar 25500 nu e nici ala de azi automat cu gps... |
| All times are GMT +2. The time now is 12:35. |
- Copyright 2026 4Tuning