Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii machete (https://forum.4tuning.ro/583-discutii-machete.html)
-   -   Realizare figurine 1:18 (https://forum.4tuning.ro/583-discutii-machete/111460-realizare-figurine-1-18-a.html)

larry 26-02-09 11:08

Realizare figurine 1:18

4 Attachment(s)
Salutare la toata lumea...din nou :D. Enervat :evil: ca nu se gasesc la noi in tara figurine 1:18 pentru machetele noastre, m-am pus pe facut unele. Deci, pana la urmatoarea mea excursie in afara tarii, unde as putea gasi de cumparat figurine....ma chinui sa-mi fac eu. Chiar este migaleala, dar toata chestia este ca, parca...parca imi iese. Asa ca astept pareri din partea voastra, despre ceea ce am facut pana acum :???:

P.S Nu sariti cu reprosuri prea multe....ca deocamdata sunt in lucru la ele :P

alynex 26-02-09 13:02

Re: Realizare figurine 1:18

Frumos lucrat, is destul de reusite!
Din ce le-ai facut?
Sapca o puteai face separat:D.
Bafta la detalii!

larry 26-02-09 13:15

Quote:

Originally Posted by alynex (Post 2102071)
Frumos lucrat, is destul de reusite!
Din ce le-ai facut?
Sapca o puteai face separat:D.
Bafta la detalii!

Figurinele sunt facute dintr-un material....cautat cam mult timp de mine. Ceva ca o plastilina iar dupa uscare se intareste destul de tare. Nu stiu cum se numeste :???:. Sapca o puteam face si separat fara probleme...ca m-am gandit, dar deocamdata vreau sa le termin pe astea doua figurine. Dupa care....mai vad eu cum le fac. Este destul de usor de lucrat cu materialul asta. Pot taia din el, pot rupe, ca se poate aplica lejer o alta bucatica...Face priza foarte buna intre doua bucatele. Acum, la detalii lucrez. Cu cat stau mai mult de ele cu atat mai bine imi ies detaliile de fiecare data. O sa urmeze ceva poze dupa fiecare detaliu mai bine facut. Mersi de incurajare ;)

coman razvan 26-02-09 13:27

Super interesant...sigur o sa iasa ceva frumos! :)

larry 26-02-09 13:31

Quote:

Originally Posted by coman razvan (Post 2102146)
Super interesant...sigur o sa iasa ceva frumos! :)

Sincer sa fiu, si eu sunt foarte curios despre ce o sa ...imi iasa :lol:. Vrau sa spun ca nu m-am gandit niciodata sa realizez ceva din...sculptat. Dar sa incerc vreodata. Asa ca asta este prima data cand ma apuc sa fac asa ceva. :?:. Am stat zilele trecute si am tot cautat....m-am "documentat" cat de cat, despre cum se pot sculpta figurine...si...asa am inceput :-P

alynex 26-02-09 15:36

Apropo, vezi ca poti face bani buni cu ele, aici pe forum, ca suntem destul de multi care vor asa ceva:lol:.
Bafta!!

andrew 46 26-02-09 16:20

foarte frumos.
ai folosit cumva poxilina ca seamana cu plastilina numai ca se intareste

larry 26-02-09 16:36

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by andrew 46 (Post 2102508)
foarte frumos.
ai folosit cumva poxilina ca seamana cu plastilina numai ca se intareste

Nu este poxilina. Este ceva...made in italy....pasta de modelare...asa scrie pe ea :???:

andrew 46 26-02-09 16:56

Quote:

Originally Posted by larry (Post 2102543)
Nu este poxilina. Este ceva...made in italy....pasta de modelare...asa scrie pe ea :???:

e...:lol::lol:
oricum.
daca le-ai facut de la zero inseamna ca ai talent mare;)
bravo.
iti poti face o mica afacere daca nu se fac prea greu;)

larry 26-02-09 17:33

Quote:

Originally Posted by andrew 46 (Post 2102584)
e...:lol::lol:
oricum.
daca le-ai facut de la zero inseamna ca ai talent mare;)
bravo.
iti poti face o mica afacere daca nu se fac prea greu;)

De la zero le-am facut. Nu e ...greu...este migaleala ca naiba. Nici eu n-am crezut ca pot face, iti dai seama. M-am taiat la deget de cateva ori...si de ma credeti...de nu....le-am sculptat cu...ditttaamai briceagu...lung cat o macheta 1:18 si uite ca am reusit ceva. Iti dai seama ca n-am scule, ca daca as avea, le-as fi terminat. Oricum, si asa, nu de mult am inceput sa le fac;)

larry 27-02-09 15:43

5 Attachment(s)
"Noutati" in legatura cu una dintre figurine...si anume...gagicuta :lol:. N-am aparatul prea performant....ca in realitate arata mult mai bine. Dar este bine si asa. E ceva diferenta fata de cum era ieri :-P

larry 28-02-09 12:44

Quote:

Originally Posted by catalyn style (Post 2105928)
tare treaba cu figurinele,au iesit frumos!spor la treaba!;)

Mersi Catalin. Dati-va si voi cu parerea...cu ce credeti ca ar fi bine sa le vopsesc?

coman razvan 28-02-09 12:46

1 Attachment(s)
In primul rand, bine ca ai imbracat-o pe aia! :lol:
Eu as zice sa te iei dupa niste modele ... de exemplu -->>

larry 28-02-09 13:22

4 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by coman razvan (Post 2107320)
In primul rand, bine ca ai imbracat-o pe aia! :lol:
Eu as zice sa te iei dupa niste modele ... de exemplu -->>

Am imbracat-o pe gagica....dar si pe gagiu:lol: Se poate vedea .....maieu, pantaloni...ochelari :lol:...toate au iesit bine....Mai am de lucrat la detalii...la curea tre' sa fac catarama...si...multe mai sunt :D

Dark Side 04-03-09 23:12

Foarte tare man!!!!!
Un singur impediment: fata la gagica este cam ca la un barbat....

coman razvan 03-08-09 19:46

Se mai aude ceva? :)

kagula_89 23-10-09 22:20

ce marime au?

larry 31-10-09 13:07

Quote:

Originally Posted by coman razvan (Post 2532150)
Se mai aude ceva? :)

Deocamdata nimik....Am inceput sa imi fac niste "scule". Sunt in lucru la un "mini polizor" pentru a putea finisa fara batai de cap figurinele. Sper sa am cheful de a face mai multe figurine. Ca e si de lucru...spatiu nu am...pt ca as vrea sa fac si o diorama...dar..nah...vom vedea ;) A intrebat un cineva ce marime au figurinele. Eu le fac ochiometric dupa marimea unei machete 1:18.

larry 09-12-09 13:14

4 Attachment(s)
Am revenit...cu...ceva noutati. Figurinele sunt vopsite...aproape total. Mai sunt de facut cateva mici retusuri dar, in mare, eu zic ca au iesit foarte bine. Avand in vedere ca nu sunt sculptor si sunt primele figurine realizate de mine au iesit destul de bine. In timpul asta ...copilul din mine :lol: se pare ca s-a apucat si de o diorama. Un fel de service auto Ferrari. Ce o sa iasa la final...nu stiu :rolleyes2. In fine...astept sa vad ce parere aveti de figurinele mele :wave:

P.S Cineva imi spunea ca figurinele mele au probleme de echilibru : ))))) Ele sunt facute sa stea altfel...Eu acum le-am pozat asa sa vedeti despre ce este vorba.

andrew 46 09-12-09 14:17

foarte reusite..ai talent ce sa mai..
bafta

promo 09-12-09 15:53

1 .gagica e urata la fatza
2. baietii pune-i la treaba...sincer eu nu vreau unu sa stea pe macheta mea..

larry 09-12-09 16:09

Quote:

Originally Posted by promo (Post 2875758)

Acum ce-oi vrea...sa o fac sa arate ca Angelina Jolie, pe gagica aia? : ))) Lasa frate ca arata destul de bine. M-ai facut sa rad nu gluma. Crezi ca astept sa vina vreun client sa le cumpere sau ce? : )))) Nu a zis nimeni ca ti le-ar vinde tie sau altcuiva. Au fost puse pozele doar pt pareri. N-am pus titlu " CUM AR STA ACESTE FIGURINE PE MACHETELE TALE?"
Eu de-aia nici nu prea deschid topicuri.....ca se comenteaza aiurea. Parerea mea.....

mateiush 09-12-09 19:38

Quote:

Originally Posted by promo (Post 2875758)

vad ca unii nu au ce face decat sa comenteze aiurea,nu iti convine,nu comenta,si cu baietii cum vrei sa ii puna la treaba?sa isi ia familia si sa dea doua ture sau cum?ma rog revind la subiect,e super smecher frate BRAVO!!!

larry 09-12-09 19:52

Quote:

Originally Posted by mateiush (Post 2876549)
vad ca unii nu au ce face decat sa comenteze aiurea,nu iti convine,nu comenta,si cu baietii cum vrei sa ii puna la treaba?sa isi ia familia si sa dea doua ture sau cum?ma rog revind la subiect,e super smecher frate BRAVO!!!

Mda.....In Romania nici oamenii adevarati nu muncesc....ce sa te mai astepti de la jucarii : )))) In fine....Am inceput sa lucrez la inca doua figurine. Astea nici nu stau...dar nici nu lucreaza....Se prefac ca lucreaza ;)

kagula_89 09-12-09 20:52

de ce nu pui poze cu toata diorama?

larry 09-12-09 21:17

Quote:

Originally Posted by kagula_89 (Post 2876819)
de ce nu pui poze cu toata diorama?

N-are rost.....O sa se comenteze aiurea....ca...asa sunt unii oamenii ;) La multi le lipseste bunul simt.

Dark Side 13-12-09 20:56

Quote:

Originally Posted by larry (Post 2876925)
N-are rost.....O sa se comenteze aiurea....ca...asa sunt unii oamenii ;) La multi le lipseste bunul simt.

Multi se cred Topescu in alte discipline. Fa-te ca nu le vezi postul si nu vor mai scrie... ca nu sunt bagati in seama. Tu pune poze ca exsista "public" pentru oricine. :-);)

larry 13-12-09 23:24

2 Attachment(s)
Mai pun poze cu urmatoarea figurina care este aproape gata. Asta pentru cei cu bun simt :lol:

kagula_89 13-12-09 23:34

haide laurentiu.arata diorama.

cristi_iasi 14-12-09 10:50

Salut,

Tin sa te felicit pentru daruirea si talentul pe care il ai, figurinele au iesit foarte bine, si asteptam cu nerabdare sa vedem si diorama. Abia astept sa vad finalul, si legat de comentariile rautacioase, nu le mai baga in seama, ca nu are rost sa iti pierzi timpul cu asa ceva.
Mult succes in continuare.;)

Toate bune,
Cristi.

sandor406 14-12-09 11:07

larry esti un talent innascut!!!:) pe bune, sa stii!;) bafta in continuare, si chiar dak esti la inceput si nu iti ies toate cum vrei, nu te lasa de acest hobby! este chiar frumos si poate in viitor o sa castigi si cv bani!;) bafta multa!!! si cred ca merita apreciat de toti efortul depus!!!;)

larry 14-12-09 13:42

7 Attachment(s)
Ma bucur ca sunt si oameni deschisi la minte. Nu doar din aceia care nu fac nimic decat sa primeasca. Si eu mi-as cumpara figurinele de pe net...gata lucrate...facute de fabrica....nici o munca in plus, decat sa dau banu'. N-am vrut. Am incercat sa vad ce iese.....si-a iesit ce a iesit. Ca arata bine...ca nu, am vrut doar sa vedeti. Binenteles ca mie imi plac...ca doar e si chinuiala mea. Le-am modelat cu degetele, cu briceagul...si cuterul. N-am scule speciale pentru sculptat. Pe mine nu ma deranjeaza faptul ca primesc si pareri negative. Mi se pare normal....Pro si Contra...Dar sa te trezesti sa comentezi ca nicicum nu ti-ai pune figurinele astea pe machetele tale...mi se pare un comentariu de foarte prost gust. Mai bine nu mai comentezi...nu-si avea rostul, pentru ca nu era vorba de asa ceva. In fine....Fiecare cu capul lui...Unul il are pe umeri...altu' prin zona...asta e. In privinta dioramei....nu pot sa spun decat ca este in lucru. Este ceva mai curat "inauntru", dar eu vreau sa o fac pentru a o pune pe mobila. Deci...sa aiba un aspect ceva mai simplu...mai placut. In plus...eu am incercat ca diorama sa nu arate ca toate celelalte de pe net. Ca o sa apara unele pareri negative...chiar nu-i nimic. O sa le iau ca sfat...si sa remediez problema. Sper sa nu apara iar, ceva de genul..."Oooo...diorama asta eu chiar nu mi-as pune-o pe mobila mea din casa..." :)))) Chiar nu m-ar mira de altfel :D. Va las sa vedeti asa, in mare, cam despre ce este vorba. Multumesc.

P.S Bai, dar mult am mai scris.....:rolleyes2.

Dark Side 14-12-09 14:01

Draguta... mai are nevoie de echipament, si mana de lucru! ;)
Spor la treaba in continuare!

cristi_iasi 14-12-09 14:15

Se pare ca dorintele mi s-au indeplinit!:lol: Laurentiu esti TARE !! Arata super si are ceva al ei, e cu mult diferita fata de majoritatea dioramelor, si faptul ca e curatenie la tine in show-room, da foarte bine.
Am o intrebare: Din ce ai facut balustrada si podeaua de la etaj? ca initial am crezut ca balustrada e facuta din scobitori sau bete de chibrit.

Mult spor in continuare si sper sa ne tii la curent cu evolutia lucrarii! :D

larry 14-12-09 14:36

Quote:

Originally Posted by cristi_iasi (Post 2890743)
Se pare ca dorintele mi s-au indeplinit!:lol: Laurentiu esti TARE !! Arata super si are ceva al ei, e cu mult diferita fata de majoritatea dioramelor, si faptul ca e curatenie la tine in show-room, da foarte bine.
Am o intrebare: Din ce ai facut balustrada si podeaua de la etaj? ca initial am crezut ca balustrada e facuta din scobitori sau bete de chibrit.

Mult spor in continuare si sper sa ne tii la curent cu evolutia lucrarii! :D

Pai...traversele alea mai subtiri chiar sunt facute din scobitori..pe bune...Dar, balustrada mai groasa este din ceva betigashe de bambus...pe urma vopsita toata in alb. Acea "terasa" si scarile sunt facute din placa speciala pentru proiectare machete. Se foloseste in arhitectura...si pe urma imbracate toate in catifea. Un autocolant imbracat in catifea. Avantajul este ca se lipeste. Nu mai folosesti lipici. Oricum, deocamdata este curat (adica gol) pentru ca mai am multe de facut....Elevator, dulapioare, chei...si tot ce tine de un service...si etajere pentru cauciucuri...plus multe altele. Deocamdata, cred si eu ca e gol. :lol:

P.S Cristi....s-a modificat treaba. Va avea acoperis, iar in fata va scrie Ferrari...dar fatada va fi din geam si iluminat inauntru.:lol: Aaaa...si sti bine pe la ce ore ma apuca lucrul la ea...

cristi_iasi 14-12-09 14:55

Ok, mersi de lamuriri, si mult spor in continuare, si vezi sa nu adormi langa ea, ca e pacat :lol:.

Toate bune!;)

MeMutzu 01-08-10 21:49

Ti-au iesit foarte frumos figurinele..si diorama arata foarte bine.este curata fata de ce am mai vazut.seamana mai mult cu un showroom.:Dsucces

FatX 04-08-10 18:57

ar merge sa faaci si din I clay plastilina nu stiu daca am scris bine dar am auzit ca dupa intarire devine cauciucata...si plastilina se gaseste in mai multe culori si sa faci direct in culoarea pe care o vrei...super acele figurine chiar si diorama im place etajul unde sta fata dar super bravo si bafta in continuare

blue macca 12-08-10 00:26

6 Attachment(s)
imi imaginez ca tot aici se incadreaza...
figurina realizata din pasta modelatoare, scara 1/18...the stig...
larry sper ca nu te superi ca am urcat pozele aici...

larry 04-03-11 09:37

Quote:

Originally Posted by blue macca (Post 3579950)
imi imaginez ca tot aici se incadreaza...
figurina realizata din pasta modelatoare, scara 1/18...the stig...
larry sper ca nu te superi ca am urcat pozele aici...

Doamne fereste...de ce sa ma supar. Ar fi chiar interesant sa existe macar vreo 3 ..4 oameni aici pe forum care au mana de lucru buna. Sa se mai poata discuta...sa se faca schimb de idei...etc. Nu de mult timp am gasit "plastilina perfecta" pt asemenea figurine. Cand o sa ma reapuc de asa ceva o sa postez aici. Deocamdata am de facut cate ceva la masina mea 1/1, si dupa ce termin in mare parte...o sa ma apuc iar de figurine :P Chiar mi-e dor sa mesteresc. O sa fac si alta diorama...am eu unele chestii gandite...dar trebuie timp si chef.

P.S La cat mai multi modelatori aici pe forum.

All times are GMT +2. The time now is 03:09.

- Copyright 2026 4Tuning