Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Culoare xenon (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/110384-culoare-xenon.html)

monk 19-02-09 22:51

Culoare xenon

Nu am stiut la ce categorie sa incadrez asta, asa ca am postat aici.
Are cineva idee bmw-ul ce culoare la xenon foloseste pe modelele stoc ? 4000k sau 6300k ?

Psycho 20-02-09 00:04

Re: Culoare xenon

din cate stiu eu pe cele vechi se folosea 4000 .. acum pe cele noi se foloseste 6000 K

monk 20-02-09 00:30

pe cele noi ma intereseaza.
asa m-am gandit si eu pt ca daca stau sa analizez un pic 8000 e prea albastru, iar xenoanele de pe masinile noi acum au o tenta usoara de albastru, insa categoric nu 8000

Psycho 20-02-09 02:03

in general se pune 6000 k

o alta idee ar fii sa intrebi al BMW pe sectiune ;)

si poate urmatoarele grafice te ajuta ;)
http://www.3drender.com/glossary/colortemp.jpghttp://www.xenonexpert.com/images/temperature.jpghttp://www.emsusa.com.au/SiteMedia/w...emperature.jpg

Paulinho1st 28-02-09 10:01

Cel mai ok ar fi sa itzi pui de 6000k, cel de 8000k are o tenta albastru spre violet shi nu se vad asha de bine.

orlando 02-03-09 00:43

pana la urma pe ce culoare ai mers?
si eu trebuie sa imi montez un kit xenon...si sunt in dubiu
sa aleg 4300 sau 6000?

mikinina 02-03-09 08:17

TOATE modelele care au xenon OEM (din fabrica) au 4300k.
Iti recomand cu insistenta 4300k,nu degeaba producatorii aleg aceasta temperatura,asigura cea mai mare luminozitate in orice conditii de drum.
Nu prea ai voie sa pui xenon pe o masina care nu e prevazuta cu sitem de spalare si reglare a fluxului luminos...risti 6-8 puncte amenda si certificatul luat.

orlando 02-03-09 13:36

ma rog...
in bucuresti de exemplu sunt foarte foarte multe masini cu sisteme xenon si nu se ia nimeni de ele...
daca le reglezi asa cum trebuie nu orbesti pe nimeni...
eu mi-as fi luat xenon din fabrica dar ptr masina mea nu venea nici ca dotare optionala...
oricum ma risc :D

mikinina 02-03-09 13:40

Peste tot sint masini cu xenon aftermarket si asta e o prostie.
Daca imi explica vreunul cum se poate face reglarea fasciculului luminos la un far reflector (fara lupa) in asa fel incit sa nu orbeasca...E doar o intrebare retorica.Sint masini cu xenon OEM cu far fara lupa insa oglinda e special conceputa pt xenon.
Eu ti-am spus ce risti nu ca nu sint.
Macar asculta un sfat si ia-ti 4300k.

orlando 02-03-09 17:22

:D
am zis eu ca nu imi iau culoarea 4300k?
tu esti un pic cam suparat pe astia cu xenon :)

mikinina 04-03-09 10:49

Grav de tot.
Xenon am si eu dar din fabrica.

orlando 04-03-09 16:33

intr-un fel te inteleg...stiu ce inseamna sa te orbeasca(daca nu as fi avut geamuri ionizate si oglinzi laterale albastre injuram si eu multi) dar aici intra in ecuatie prostia oamenilor ce se afla la volan...
nu isi regleaza farurile si prin asta am spus tot.
Eu mi-as fi pus xenon de fabrica...era mult mai bine...dar daca nici macar pe lista de optiuni nu se aflau...am zis ca le pun after...
M-am gandit sa imi caut faruri cu lupa dar n-am gasit nicaieri...

monk 04-03-09 16:40

intr-un final am ales 6000k si este exact aceiasi culoare cu cea de la bmw seria 1 din fabrica.
am pus xenon cu lupa pt ca si eu sunt de aceiasi parere cu mikina. xenonul pe oglinda orbeste, insa am sa il contrazic la o singura chestie. aparent exista oglinzi concepute special pt xenon. vezi honda civic, care vine cu xenon din fabrica pe faruri fara lupa.

orlando 04-03-09 17:24

cred ca si eu tot 6000k voi alege...

mikinina 04-03-09 17:26

Quote:

Originally Posted by mikinina (Post 2112093)
Sint masini cu xenon OEM cu far fara lupa insa oglinda e special conceputa pt xenon.

monk,stiu,asta am spus si eu aici...exemple care imi vin in minte acum sint Laguna 2 fara face-lift,unele modele Volvo,Subaru ForesterXT...si mai intervine probabil si dispersorul (sticla de far) ca sa nu mai vorbim de sistemul de spalare care nu e un moft.

orlando:nu ai ce sa reglezi la un far reflector conceput pentru halogen daca schimbi cu xenon.Cred ca stiti cu totii ce efect are faza lunga si cam asta e efectul in mare al xenonului pus pe proiectoare sau faza scurta pe faruri concepute pentru halogen.

Am intrebat la Politie daca aceste sisteme sint legale si NU sint legale,risti 6-8 pct amenda si suspendarea certificatului pina la rezolvarea problemei.Am adresa de la Politia Romana din Vrancea si Bucuresti.Partea proasta e ca Politia nu prea poate (sau nu vrea) sa ia masuri decit in cazul actiunilor comune cu RAR...oare citi politisti nu au xenon la proiectoare???

In postul nr 4 ia uitati-va lateral dreapta si vedeti in ce interval se situeaza culoarea alba,nu cumva intre 4-5000k?E vorba de luminozitatea pe care o ofera becul,la siguranta mea in primul rind,cu marirea tK apar probleme pe timp urit.E adevarat ca sint mai "cool/trendy/kinki" cele de 6000k...:lol:
In acelasi post in partea de jos se observa diverse tK si OEM apare doar la 4300k asa ca NU exista HID cu 6000k din fabrica!

xxdadixx 04-03-09 21:01

Eu stiam ca exista bec pentru lupa si bec pentru sticla clara, adica doua becuri diferite cate unul pentru fiecare fel de far. Cred ca e de la bec nu de la oglinda.

mikinina 05-03-09 07:07

Gresit.

marsel 09-05-09 16:33

xxdavixx are dreptate! la farurile fara lupa, si care vin din fabrica cu xenon, becurile au o protectie metalica, un fel de inel care face ca lumina sa nu se imprastie, ci sa o focalizeze in fata. Acele becuri au in denumire terminatia 'r'. Ex: D2r e pentru far cu oglinda, D2s e pentru far cu lupa. Odata aparute pe piata aceste kit-uri xenon after market, au aparut si becuri speciale pentru faruri cu oglinda, dar foarte putini cunosc acest aspect. Deci, daca nu aveti far cu lupa, cautati sa va luati becuri H7r, H1r, H3r....., ce anume se potriveste pe masina voastra!
Drumuri bune!

taz.frkz 10-05-09 15:47

mie mai mult imi place 4300

bulldog_cox 09-06-09 22:50

zilele acestea vreau sa imi pun si eu xenon pe audi c4 din 1996, ma gandeam la un 6000k si cred ca asta va fi optiunea
putin off topic :ce stiti despre firma thunder?e buna sau nu dau garantie 2 ani la bec si la balast

orlando 10-06-09 21:05

Daca firma de la care le achizitionezi este de incredere merita cumparate.
Eu am un kit importat de baietii de la tornado(sunt unici importatori) si sunt foarte multumit.Pe vremea aia erau singurii care ofereau garantie de 2 ani atat la ballast cat si la bec.Atata timp cat garantia este reala,merita...nu conteaza firma cat conteaza norocul pana la urma.
Eu am 6000 dar totusi as fi vrut sa am 5000...dar nu este mare diferenta...sa nu treci de 6000 ca devine suparator rau.

DEVIL's Style 15-06-09 13:50

Pana in 6000 e perfect ... Nu oboseste nici vederea si nu deranjeaza nici ceilalti participanti la trafic daca sunt reglate corect. La bmw din cate stiu din fabrica se pun becuri de 4300 k [ cel putin asa are si fratele meu pe un 530 D din 2000 ]

mikinina 27-06-09 19:59

toate OEM au 4300k.
de la 6000k in sus te rogi sa nu prinzi vreme proasta noaptea.

All times are GMT +2. The time now is 23:12.

- Copyright 2026 4Tuning