![]() |
ANULAT -> Marele Premiu al Buzaului VI
Vesti proaste pentru unii, bune pentru altii. Desi administratorul drumului judetean unde am fi dorit sa desfasuram cele 2 etape de anul acesta ne-a aprobat utilizarea tronsonului, se pare ca, pe fondul unor noi directive/recomandari/vorbe, rolul Politiei Rutiere in acest eveniment s-a amplificat extrem de mult, domnii politisti solicitand:
- un calendar al FRAS din care sa rezulte ca aceste 2 curse sunt incluse in el - aprobare, pe baza recomandarii IJP-SPR Buzau, de la IGPR De ce de la FRAS si nu de la ACR sau FIA, nu stim. De ce aprobare de la IGPR pentru un DRUM JUDETEAN, NU national, iarasi nu stim. In consecinta, sunt nevoit sa anunt ANULAREA acestor etape (e ca si cum Politia m-ar forta sa particip la Viteza in coasta - organizata de FRAS si nu la Viteza pe traseu montan - organizata de ACR) si in speranta ca nu aceasta a fost durata de viata a MPBZ-ului, ma voi reorienta spre alte locatii, PRIVATE, si/sau alte tipuri de evenimente, statice si pe domeniu privat (expo, indemanare, drift, burn etc.). In masura in care se vor arata oameni interesati, voi incerca ca anul acesta sa existe macar o editie de MPBZ, mai mult ca sigur fara accelerare. Daca exista cineva cu destula rabdare si relatii care crede ca poate organiza la Buzau accelerare, eu sunt dispus sa sprijin cu obtinerea aprobarii pentru locatie si cu logistica necesara - inclusiv garduri, statii, jaloane, generator - CONTRA COST.Ce mi se pare ciudat, ca aceasta regula cu FRAS a aparut de... cateva zile, in urma undei "circulare" cu adresantul... FRAS. Sa fie sanatosi! Imi cer scuze eventualilor participanti si spectatori pentru inconvenient! Quote:
|
Re: Marele Premiu al Buzaului (2009)
Orice eveniment este bine venit Dragos !!!
Nu se poate schimba data ?! :D |
La celalalt eveniment? :). Nu cred.
|
Oricum o sa fie mai misto la noi deci o sa vina mai multa lume ;)
|
1 Attachment(s)
"Amintiri" din 2008. Editia a V-a de MPBZ. Castigatori ambele zile PLUS grila curselor de accelerare (nominal, marca auto, clase si manse).
|
Datorita lui AlinWRC e posibil ca tot in acest an sa reusim (incercam) o indemanare/burn/drift/expo de pomina.
|
Multumesc Dragos , am mai vb cu cineva din bz si are ceva relatii la locul cu pricina ...vb acasa
|
Momentan nu dispun de fondurile necesare asigurarii perimetrului pentru public, asa ca, primul eveniment va mai dura ceva. Premiile exista deja, restul de materiale necesare unei bune organizari exista, baietii asteapta.
Datorita unei noi metode de abordare a curselor legale pe care o incerc anul acesta, exista riscul ca taxa de participare sa nu acopere cheltuiala, un motiv in plus sa fiu si mai precaut. Daca cineva doreste sa preia stafeta obtinerii de avize, sponsori si organizarea in sine cu sprijinul nostru (daca ni se cere), cedez cu placere ideea de MPBZ (denumirea, cheltuiala si incasarea). Sper sa ne recitim cat de curand, cu vesti mai bune! |
hai ca vb sambata seara sa vedem ce putem face , poate o scoatem la capat
|
nu prea inteleg faza, cu restrictionarea accesului celor care nu au ce sa zica?! adica? eu dak vin cu o masina cu care nu ma dau, nu pot intra?! sau cum?
|
Quote:
La ce te referi? Daca nu esti inscris ca si participant, este de asteptat sa nu poti intra cu masina pe tronsonul de drum blocat. Eu ma refeream la masinile mai slabe, care nu au prea mare performanta, care sunt mai la indemana oricui, motiv pentru care vin in numar mare. Ma refer la clasele mici din competitie. Acolo dureaza foarte mult si nu este nici foarte incitant. Daca se dau la semafor, nu reprezinta un pericol public foarte mare si nu pe ei vrem "sa-i oprim" de la a mai face "ilegale", daca intelegi cum sta treaba ;). |
sa vedem ce-o sa iasa
|
Ce sa iasa? Nimic special. O alta cursa de accelerare pentru amatori, cine stie cand si asta :lol:
|
pana la urma se stie data exacta in care va avea loc evenimentul ? o sa fie in acelasi timp cu 4tuning days ?
|
Nu se vor suprapune, cel putin din ce stiu eu. Am scris mai sus ca primul start va mai intarzia, din motive personale (adica financiare). Daca se schimba situatia va afla toata lumea interesata, in timp util.
|
se vor tine tot la vernesti acolo dragos ? nu-ti dau astia de la primarie o strada cu 2 benzi pe sens ? :D eventual varianta ? :D
|
Daca am facut unde am facut pana acum inseamna ca atat am putut obtine. Nu vreau sa fiu gresit inteles, dar in atatia ani m-am saturat sa tot aud sfaturi legate de aceste curse, de parca eu nu m-as fi gandit inainte. Atat am putut si pot face. Astept sprijin si fonduri nu idei, mai ales ca pana acum nu faptul ca drumul are 4 sau 2 benzi a contat ci calitatea publicului si imposibilitatea de control asupra lui. Varianta, indiferent care din ele, sunt drumuri nationale/europene si nu apartin de primarie nici de Consiliul Judetean.
Daca pana imi fabric eu gardurile pe care mi le-am propus se gaseste altcineva care crede ca poate organiza, are fonduri, relatii etc., am spus, cu cea mai mare placere ajut. Daca nu... fac asa cu ce am eu, cum si cand pot. Pe scurt: - ORICE drum judetean, drept, de cel putin 1200 m lungime si 6 latime, cu asfalt bun si nu in valuri, cu ruta ocolitoare la indemana poate fi aprobat si utilizat - drumurile orasenesti gen N. Balcescu, Unirii, Transilvaniei NU; drumurile europene sau nationale NU, gen varianta - aeroportul de la Boboc NU Niste conditii suplimentare pentru a desfasura o cursa ar fi ca traseul sa nu fie la mare distanta de orasul Buzau, drumul de acces sa fie practicabil, sa nu fie padure sau in localitati, sa nu fie in panta cel putin zona de 402 metri Acum, la acest moment, exista doua posibilitati: Vernesti si Tintesti, ambele lungi, late (asfalt mai bun la Tintesti), aproape de Buzau, rute ocolitoare. Ramane de vazut pe care o voi alege. Spuneti-mi doar ca aveti un sponsor (care doreste publicitate) si eu, printr-un contract de comision va acord pana la 50% din suma data de societatea respectiva. Exista jaloanele, steagurile, statiile, porta-vocile, generator in caz de boxe, parapeti la start, semne rutiere, premiile sunt gata, banda de delimitare, mai trebuie sa fac gardurile pentru care am nevoie de bani. In rest, ambulanta (8 ore, aprox. 1500 ron sper), transportul materialelor, plata celor care ajuta, suplimentarea premiilor.... sper sa fie acoperite de taxa de participare (va fi chiar gratis pentru unii) pana una alta. Acum toata lumea stie in ce consta acest MPBZ. |
dragos, eu zic sa ne intalnim si sa vb, sau sa-mi dai un id de mess, in legatura cu Bobocu, in seara asta am discutat cu cineva si mi-a zis ca este posibil pe o artera, sau ceva de genu asta... adik e deschis subiectu presupun, si... ar fi ceva pe aeroport
|
iti garantez ca s`a discutat mult pe tema asta si in aceasta perioada este imposibil sa faci rost de aprobari
|
Da, pe "artera" se poate, dar nu se va aproba, in niciun caz prea curand. Am incercat si eu si alte persoane, unele chiar care lucreaza acolo. Motive sa NU se poata face sunt 99%. Ramane 1% norocul chior si ar dura prea mult.
Am scris mai sus ce se poate, adica este realizabil la momentul de fata, din punctul meu de vedere. ymsg!: SALNTDICK; telefon 0723. 299. 973; mai mereu sambata seara la Finante |
mult succes....se vor gasi variante..mai greu este cu publicul;) ne-ar trebui niste custi pt unii.....Numai bine!
|
Pana la acest moment exista jaloanele, premiile, banda, bannerele de start, garduri 70 de metri in total, portavocile, statiile. Luni intra si cererile la autoritati. Mai e nevoie de vreme buna, oameni la sprijin si cam atat.
Pana atunci va puteti acomoda cu noile incadrari: Categoria Street clasa 1 FWD aspirat clasa 2 FWD supra-alimentat / RWD si AWD aspirat clasa 3 RWD si AWD supra-alimentat Categoria Profi clasa 1 FWD aspirat clasa 2 FWD supra-alimentat / RWD si AWD aspirat clasa 3 RWD si AWD supra-alimentat Premiul special Most Valuable Driver: a. S1 vs S2 b. win "a" vs S3 c. P1 vs P2 d. win "c" vs P3 e. win "b" vs win "d" S = castigator o clasa Street (1, 2 sau 3) P = castigator o clasa Profi (1, 2, 3 sau 4) win = winner In categoria Profi se includ acele autovehicule cu modificari esentiale nespecificate in talon (exemplu: motor schimbat, alta tractiune, no2, elemente de caroserie lipsa sau usurate gen geamuri din plastic, lipsa elementelor optice gen faruri/stopuri etc., slick-uri; lista completa va fi specificata in regulamentul particular dar in principiu este vorba de aceleasi conditii pe care o masina le are de indeplinit la o inspectie ITP). In acest caz nu se mai cere la inscriere valabilitatea ITP-ului. Succes! Va salut! |
se stie cumva o data a evenimentului?
Multumesc |
imi place stilul asta de incadrari ,pentru sprijin ai nr meu .bafta ne vedem sambata
|
pt sprijin sunt disponibil si eu Dragos..
|
Re: Marele Premiu al Buzaului VI - etapa 1 de accelerare -PROLOG (2009)
Si daca am 400 cai si nu am nici un far scos, masina arata stock, la ce categorie ma incadrez? Sa zicem ca in certificat am 200 cai.
|
A ramas pentru maine 12 aprilie evenimentul? Unde si la ce ora incepe?
|
Quote:
Cursa NU a fost anuntata oficial, NU se desfasoara nimic deocamdata, NU s-a specificat nicio data, inca. |
A fost o intrebare teoretica, eu nu am nici o masina. Doar ca-s nelamurit in legatura cu incadrarile, la prima vedere mi-au placut dar pe urma am inceput sa ma gandesc :)
|
Atunci gandeste-te mai... atent. Cum scoti tu o putere dubla dintr-un motor prin mijloace "legale"?. Crezi ca aceasta putere e usor de pus pe asfalt daca nu apelezi la slick-uri cel putin? Ia exemplul lui Uta. Nu si-a dublat puterea, nu a schimbat motorul, nu are no2. Atunci inseamna ca masina lui este Street 2 si se da cu masini aspirate RWD si AWD, adica cel putin BMW-urile legale. Prin aceste incadrari nu se cauta multumirea totala a masei de participanti ci doar sa se stabileasca ce masina e mai buna in functie de tractiune, tipul motorului si modificarile aduse. Pentru restul exista libere sau alte evenimente.
Ca sa concluzionez: nu este vina organizatorului sau a celorlalti concurenti ca cineva are o anumita optiune la achizitia unei masini. Cum de cele mai multe ori diferentele apar din cauza tractiunii si a tipului motor, pe baza acestora am separat masinile. Partile bune ar fi ca nu mai apar discutii cu privire la putere, cuplu, greutate, alte motoare, cu sau fara no2... adica acele aspecte care decurg de fiecare data dintr-o astfel de cursa. Eu de exemplu prin mijloace ortodoxe as putea ridica puterea masinii la 120-130 cp, adevarat cu cateva mii de dolari. La greutatea de 825 kg poate ca as veni la o astfel de cursa unde as concura la S1. Cert e ca nu ma obliga nimeni. Cum la fel de bine tot nimeni nu ar trebui sa presupuna cum e mai bine cat timp nu organizeaza. Eu v-am divulgat incadrarile ca sa va obijnuiti cu ele nu sa le comentati. Eu le consider competitive si stimulative. |
Dragos ,iar grupa S1 ,cum va fi impartita pe cilindree ? asa imi pare normal,
P.S.data asta te rog sa ma primesti in comisia tehnica .mersi anticipat. |
Fara cilindree, benzina, motorina, greutate si puteri. Nu cred ca intr-o grupa unde poate vr6-ele va fi cea mai tare masina e nevoie. La fel nu cred sa aiba probleme deosebite r5-urile sau v480 cu ursii si pisicile.
Am zis sa nu mai fie masini neinteresante, discutii interminabile si hotii. Limita va fi de 100 dar daca vin 50 de masini ar fi perfect pentru ca va ramane MULT timp de libere. S-a vazut ce haos poate iesi cu multe grupe si la fel se putea intampla ultima oara si la noi. Acum sunt 7 incadrari, fiecare se descurca cu ce are sau cum poate daca vrea sa fie cel mai bun. Anul trecut au fost 10 incadrari si o clasa a ramas necompletata iar o alta a avut doar 2 masini. Asa ca, ori "creme de la creme" ori deloc. Cand va fi cazul voi scoate la "concurs" posturile necesare organizarii si cine crede ca poate face fata ca timp si competenta este mai mult decat bine-venit. Important de retinut insa este faptul ca indiferent ce, eu voi raspunde de tot, asa ca vor fi cateva conditii specifice pe care fiecare va trebui sa le indeplineasca. Vedem ce o iesi. Inca astept aprobarea de locatie. |
eu cred ca ar trebui totusi o impartire pe cilindree ,adica 1.8-2.2 si 2.5 -3.5 sunt exemple nu poate sa se dea un urs 3.5 cu un kadet 2.0 sau un 2,8 vr6 cu opisika 1,8
.poti face 3 clase de cilindree ,ce fac eu spre exemplu sa ma alerg cu un 1,6 ,1,8 nu ar fi corect sau cu un 2,8 nu ar fi corect pentru mine asa ca ar merge o divizare a grupelor ,parerea mea ,stiu ca de ideii esti satul dar mai gandeste-te si pune-te in situatia altuia care dupa ce plateste o taxa sa se de-a din prima cu un aspirat mai mare ,poate se va ajunge la refuz de start ,sau ce cred ca a lipsit la multe curse si nu doar la noi la bz ,o lista cu cine cu cine se va da ,nu e ok sa stam fiecare sa cautam victima , puteti face voi (organizatorii) o lista de start si chemati masinile la start ,iar acea lista sa fie generata de pc,sa nu existe dubii ,sper sa tii cont si de opinia mea si astept si parerea altora de pe acest forum ,criticile sunt constructive zic eu ,bafta |
Aline, e vorba de S1 cu tractiune fata-aspirate, S2 cu tractiuni-fata turbo/compresor cu tractiuni spate si intregrale aspirate si S3 tractiuni spate si integrala-turbo/compresor.
VR6 e fata aspirat S1, ursul e tractiune spate aspirat S2. Adica: tu, chamade, vr6, gti, honde non-vtec la S1; r5gtt, octavia tdi, colt-urile turbo, cupra lui Uta, ursi, pisici, m3 la S2; subaru, evo, camarro, audi tt q (fara no2) la S3 (exemple din ce a fost la noi) Si mai exista P-urile, unde intra cei care si-au montat turbo, compresor, folosesc no2, au alt motor, slick-uri si mai stiu eu ce modificari extreme mai au pe la caroserie. Grila de start va fi trasa la sorti. Eu nu ma pot pune in locul unui concurent pentru ca la asa incadrari nu as indrazni sa fac act de prezenta. Crezi ca un Suzuki Swift de 85 cp e o pierdere mare? As da banii doar ptr. libere. Ideea este sa se trieze participantii. Prima metoda este inscrierea intr-o zi si cursa a doua zi. A doua metoda este aceasta incadrare. Se stimuleaza insa prezenta celor care au masini competente printr-o taxa redusa (50 ron). |
Pentru a lamuri putin situatia revin cu niste detalii suplimentare, asa cum i-am explicat si lui Alin intr-o discutie.
Exista 2 categorii, respectiv Street si Profi. In prima categorie se includ acele autovehicule care respecta intr-o proportie covarsitoare regulile impuse pentru a avea dreptul de circulatie pe drumurile publice, ca drept dovada in acest sens la inscriere fiind necesara viza ITP (adica ITP valabil). In categoria Profi se includ acele autovehicule care au, de exemplu: alt motor decat cel din acte (ori se verifica seriile ori pilotul nu prezinta talonul si este incadrat automat in aceasta categorie), si-a modificat structura motorului din aspirat in supra-alimentat prin montare de turbo, compresor sau no2, foloseste slick-uri, are caroseria incompleta. Pe scurt este vorba de acele masini care NU au dreptul legal de a circula pe drumurile publice. Acum, lamuririle. Un far scos nu te include la Profi, dar capota, bari, geamuri, faruri lipsa, DA. Daca cineva are alt motor pe masina fata de original, dar modificarea este trecuta in talon, atunci ramane la Street. Slick-urile te "arunca" la Profi, semi-slick-urile (popularele R888 de ex.) NU, pentru ca sunt "legale" pentru drumuri publice. In plus, la Profi va fi OBLIGATORIE casca de protectie, nu ma intrebati de ce pentru ca este evident. Tot la Profi, cine doreste, se poate incadra la CERERE, din categoria Street, NU si invers. Clasele din categorii: Street 1: avem doar masini cu tractiune fata si motor aspirat (diesel sau benzina, nu conteaza) Street 2: masini cu tractiune fata si motor supra-alimentat din fabrica (turbo/compresor/VTEC) si masini tractiune spate si integrala cu motor aspirat (diesel sau benzina, nu conteaza) Street 3: masini tractiune spate si integrala cu motor supra-alimentat din fabrica (turbo/compresor) - (diesel sau benzina, nu conteaza) Profi 1: masini cu tractiune fata si motor aspirat (diesel sau benzina, nu conteaza) Profi 2: masini cu tractiune fata si motor supra-alimentat (turbo/compresor/VTEC/NO2) si masini tractiune spate si integrala cu motor aspirat (diesel sau benzina, nu conteaza) Profi3: masini tractiune spate si integrala cu motor supra-alimentat (turbo/compresor/NO2) - (diesel sau benzina, nu conteaza) |
Felicitari ,Dragos imi plac grupele , sa speram ca ies aprobrile si sa ne vedem cu bine ,
un Paste Fericit !!! |
Pana la urma cand sunt fixate liniile?sau nu sunt inca?Dragos sa faci nitica reclama din timp sa stie tot poporul:???:
Si spune-mi si mie,daca am citit bine,cum adica o sa tina 2 zile liniile?azi ma inscriu si maine ma dau?parca asa am vazut..am citit putin pe graba sincer:???: |
Va afla tot poporul interesat, din timp si cu full de informatii. Deocamdata bricolez.
Da. Inscrierile, verificarile tehnice, alocarea numerelor de concurs, tragerea la sorti pentru prima grila de start si sedinta administrativa vor fi cu o zi inainte. Stiu ca reprezinta un efort financiar suplimentar pentru participanti dar: vine doar cine este interesat, cine are ceva de aratat tinand cont de noile incadrari; este timp de verificat atent si de explicat la fiecare in parte ce are de facut. Motivand decizia pot spune ca de-a lungul anilor lumea s-a aratat nemultumita de lipsa verificarilor tehnice, informarea precara din partea organizatorilor, grila la alegere, abrambureala creata, fiind vorba de un drum public nu poate fi blocat la infinit, inscrierile se fac in alta parte pentru a nu avea surprize neplacute cu masini parcate pe traseu inainte de blocare, blocarea va fi de dimineata pana pe la ora pranzului a.i. si cei care vin de la distante mai mari sa aiba timp sa revina la casele lor pentru ziua de luni etc. . Stiu ca este o masura nepopulara dar si noi facem destule sacrificii, financiare mai ales, si vrem ca macar anul asta sa iasa mai bine. Partea buna e ca vom sta cu totii cateva ore la sueta, mai povestim de masini, mai va distrati seara prin oras... cam ca anul trecut doar ca acum nu dam premii la expo. Incerc ca atunci cand voi face anuntul oficial sa vizez DOUA curse, una la o luna de cealalata, adica sa incropim un mini-campionat pe puncte. Deocamdata exista baza materiala (inclusiv garduri proprii) mai lipsesc avizele. Aici depind de unele autoritati si inca nu am inaintat nimic. Pentru osteneala asta nu vreau sa mai iasa haos din cauza pilotilor (nu trebuie decat unul sa-ti strice o cursa) ci doar macar din vina noastra (sper sa nu). Sper ca am raspuns complet si lamuritor la intrebarea ta Kidule. ;) |
Destul de satisfacator!,Dar ... ca intodeauna exista un DAR .. daca unii participanti nu au posibilitatea sa vina sa stea 2 zile in Buzau,azi pt inscriere si maine pt cursa .. cum se procedeaza?Pentru ca in mod probabil or sa fie cativa in situatia asta!
|
Nu participa. Asta-i regula, pentru toti.
Daca ai sti ca: vei fi informat cu privire la regulament, orar, locatii si rute, afli cine-ti este oponentul in prima mansa (adica se face o grila prin tragere la sorti), daca ai sansa si castigi la prima etapa la a doua participi gratuit, ca daca iesi campion (ai cele mai multe puncte acumulate la categoria si clasa ta in cele 2 etape) primesti un premiu in bani constituit din taxa stransa pana atunci care-ti poate acoperi cheltuiala cu taxa si cazarea de la ambele curse, daca ai sti ca taxa este de 50 de ron pentru preinscrisi si ca 20% net din totalul de bani stransi se returneaza in premii materiale + plachetele aferente... ai face un sacrificiu de 90 de ron in plus ca sa te cazezi la cele 2 etape? Eu stiu ca nu pot bloca drumul mai mult de 6 ore si asta incepand cu ora 10.00. Stiu ca este alta locatie de concurs si ca exista riscul ca unii sa nu o regaseasca. Stiu SIGUR ca la inscrieri in aceiasi zi iese mare haos atat la inscrieri cat si la verificari (adica nu se mai fac). Si mai stiu ca atunci cand totul este in graba se scapa din vedere amanuntele importante gen securitate sau blocare de trafic. Deci, in concluzie, decat sa vii sa dai 50 de lei si sa iei startul doar intr-o cursa cu unul care a declarat eronat la inscriere si te face si pleci acasa, mai bine mai pui 45 de lei, partea ta de camera, si stii ca e totul bine aranjat. Eu asa vad lucrurile si asta este rezolvarea pe care am gasit-o. Nu ma pot lauda ca sunt in stare sa fac ceva mai bun sau altfel pentru ca stiu care-mi sunt posibilitatile. Riscul pe care mi-l asum este foarte mare si numai pentru faptul ca cer aprobare pentru 2 date si daca la prima nu iese bine la a doua ma dau eu si cu politia, asa ca am incercat sa iau toate masurile pe care le cred eu necesare pentru a avea macar in acest an o mini-reusita in acest domeniu. |
| All times are GMT +2. The time now is 03:43. |
- Copyright 2026 4Tuning