![]() |
Kalos vs. VW Polo
Kalos vs Polo
Kalos - Siguranta 6.83 ... Confort 7.21 ... Motor 5.21 VW Polo - Siguranta 7.12 ... Confort 7.51 ... Motor 7.45 Surse Sugure :oops: Chiar daca se vede clar ca VW e mai bun ... e o lupta stransa |
Detaliaza sau sterg!
|
polo la orice capitol mai putin spatiu interior (desi mai bine gandit la polo) si pretul pieselor.
|
polo rules :lol:
|
ne potzi da mai multe detalii kiar daca si eu inclin spre polo... :roll:
|
Polo clar...are materiale mai de calitate in interior si o finisare mai buna,plus motoare mai economice si mai fiabile.
|
cel putin cu noul polo nu se mai pune problema sa compari kalosul.
este net inferior inclusiv la spatiul interior. nu mai vorbim de ergonomie, siguranta pasiva si activa, consum, fiabilitate, imagine, manevrabilitate, dotari standard si optionale, insonorizare, motorizari... si lista poate continua |
Re: Kalos vs. VW Polo
Hmmm.....nu-si are rostul o comparatie intre cele doua. Nu cred ca exista vreun capitol in care Kalos-ul sa fie superior. Kalos-ul e din alta poveste!
|
hmm... eu merg tot pe polo
|
clar polo....
|
Polo,in afara de marca si cifrele spun ceva.
|
vaveu:))
polo... nici nu e termen de comparatie intre ele |
Dar nu e totusi mult mai scump un polo , la motorizari si echipamente comparabile?
|
chiar asta vroiam sa zic si io...
dar mi se pare ca,kalosul,are taxe vamale |
parerea mea este sa te dai cu polo, dar din auzite (deci NU din susra sigura) cica "polo happy" cam lasa de dorit... deci vezi ce versiune iei :D bb
|
chiar si polo happy este peste un kallos din toate punctele de vedere .... mai putin al pretului de achizitie si al pieselor /consumabilelor
Dar daca as avea de ales strict intre cele doua .... as merge pe mana VW |
Desigur aleg VW (si pentru ca l-am condus) - e mai silentios, calitativ este facut mai bine (nimic drastic gen Renault vs BMW)... in general sunt multe lucruri subtile si aparent neinsemnate care fac experienta auto mai placuta. La Polo, portbagajul are deschidere asistata, la Kalos forta mushkiuloasa este necesara. Motorul nu se aude de afara, decat la 3000+ rpm, din interior nici nu se aude, nici nu se simte. La Kalos este alta poveste (dar deh, la pretul asta ce poti cere?)
Avantajul coreenilor este service-ul si piesele de schimb - mai ieftine pe ambele fronturi. PS: lista de optionale la Polo nici nu se compara cu Chevy-ului |
ca sa ma lamuresc si eu, am configurat cele 2 masini.
Pai imi pare rau dar vorbim de game de pret COMPLET diferite. Aveo 5 usi Premium 1.4 - 94 cp - 8400 euro Cip Polo Trendline 1.4 - 80 cp - 13 450 euro CIP (Configurat sa aiba aceleasi dotari ca si Aveo) Pai eu nu stiu de voi, dar 5000 euro diferenta e ENORM. E 60% mai mult la pret. Mai are si 14 cp mai putin. |
Da dar cineva avea o vorba , pentru acea diferenta nu primesti un Daewoo faceliftat mai nou sub numele de Chevrolet , primesti un VW :)....e o diferenta de calitate , design (din punctul meu de vedere)....
Depinde ce anume vrei de la o masina , daca pui banii pe primul loc e clar ca nu vei lua VW.... |
da dar cine cumpara masina de clasa asta, parerea mea ca nu are prea multi bani, deci nu vad cum banii n-ar fi un factor major! Si majoritatea potentialilor cumparatori din clasa asta au 5000 euro SALARIU ANUAL! E 60% mai mult. E Enorm. Si parerea mea, acel Polo nu e cu 60% mai bun decat acel Aveo. Merita 5000 Euro diferenta de finisaje si nume? (nu ca Vw ar fi mare nume, e putin mai special pe piata Ro eventual).
5000 euro e mult si la masini de 40K euro sau mai mult, d'apoi in cazul asta. Vorbim totusi de niste econoboxuri de mers de la A la B. |
Quote:
|
Quote:
vaoveu se zice... si de ce nu e termen de comparatie intre ele?? voi care sustineti asa mult Polo asta,il sustineti ca e Volkswagen si ca e nemteasca,dar majoritatea nu stiti ce poate fiecare masina in parte. Asa pot si eu sa aleg Kalos ca stiu ce poate si cu Polo nu cunosc. Sunt sigur ca pentru nici unul dintre noi nu ne pica bine 5000 in plus pentru aceeasi clasa de masini. |
Quote:
|
pai daca nu se uita la bani de ce alege un Polo?
|
Quote:
Good point... |
parca tot pe polo as merge si eu!parerea mea e k arata mai bine decat Kalos-ul si e vorba si de marca:VW frate!dar s-a dovedit k nu intotdeauna marca face toti banii platiti in plus pe masina.
|
Quote:
|
kalos...nu merita,diferenta e enorma ;)
|
Quote:
atunci, daca tot vrea ABSOLUT clasa mica si banii nu prea conteaza exista: A-class, Audi A2 (nu stiu daca se mai fabrica dar oricum), Mini, Lancia Ypsilon, Beetle (care e putin mai mare dar oricum), toate superioare lui Polo parerea mea, deci atunci , de ce Polo? |
polo e clar motor si mai bun e si mai fiabil..mult mai fiabil kalos e prea rigid....... daca ar fi sa compari ai putea compara kalos ala cu 94 de cp 16v......cu polo ala cel mai slab..asa poate ar fi la egalitate:))
|
la pret poate se compara sau la ce?
Polo "ala cel mai slab", adica Happy, e o gluma, raport pret/dotari este penibil in clasa asta. Cu ce e mai bun motorul de 1.4 de pe Polo, de 80cp decat cel de 1.4 si 94 cp de pe Kalos? Ca are 14 cp mai putin si scrie VAG pe el? Hai sa fim seriosi.... Iar cu fiabilitatea, nu fi asa sigur. Sau esti ruda cu mama omida? |
Iti zic eu sigur ca polo e mai fiabil decat kalos
|
[QUOTE=sortex;599698]polo e clar motor si mai bun e si mai fiabil..mult mai fiabil...QUOTE]
Poate ai fi curios cum un Polo de top papa ulei la 50 k km ... Din germane, in mare maoritate a ramas doar firma si ca atare pretul. Polo ramine o masina de fite si va spun eu de ce? Deschiderea hayonului face probleme dupa un anumit nr. de km.Macaralele electrice ale usilor sint o mizerie,care se defecteaza destul de des.Climatizatorul pierde freon.Motorul consuma ulei. La cele turbodiesel ,"cade" turbina pe capete. Si atunci ce am platit eu cu cei 5000 euro in plus ,in conditiile in care piesele de schimb sint duble ca pret decit la Kalos?Marca.Asta am platit in plus.;) |
Quote:
Cum demonstrezi cele spuse? |
pentru ca am mers cu un polo si stiu cum merge...oricum poate merge mai bine kalos.. nu stiu cum merge kalos da polo stiu
|
Si daca ai mers cu Polo ti-ai dat seama de fiabilitate in 20km cat o-i fi parcurs tu? Ma indoiesc,k sa poti comenta asupra fiabilitati eu zic ca trebuie sa mergi cu masina aia 20.000km+ nu hop am mers pana la piata si gata e mai fiabila ca masina X;)
|
garantez ca e mult mai fiabil polo decat kalos...
din propria experianta :D |
ai Kalos in famile?
daca da si intradevar a fost mai putin fiabil decat Polo, consideri ca acest "sample" este reprezentativ la numarul total de masini vandute de cei doi producatori? |
n-am kalos, dar am vrut sa-mi cumpar.
|
Eu am condus ambele masini, si DETASAT VW POLO a castigat la cerintele mele, de aceea am dat si comanda, astept livrarea. Arata frumos, calitatea materialelor, lista de optionale, manevrabilitatea.
Parerea mea proprie: Cum poti compara o masina nemteasca de renume care se vinde in toata lumea sub numele de VW cu o masina care nu a putut prelua numele de daewoo pt ca exista numele acesta pe piata romaneasca. O sa se gaseasca destepti sa-mi raspunda : Da ba, da opelu in state e Vauxhall, DAR Opel nu exista ca marca in state. Inca ceva, Kalos e koreana (e un fel de dacia la ei, pret scazut , masina folosita sa te duca din punctul A in punctul B) atunci de ce sa le cumparam daciile lor, cand putem sa le cumparam pe ale noastre??? |
| All times are GMT +2. The time now is 18:30. |
- Copyright 2026 4Tuning