Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   Ce statie merge pusa? (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/1088-statie-merge-pusa.html)

BogdanSHA 05-05-04 08:58

Ce statie merge pusa?

Salutari! Am si eu o intrebare: am un tub de la Alpine (nu stiu dimensiunea pe dinafara dar la nevoie il pot masura), cel cu scris albastru. E cumparat acum vreo 2 ani si _pe-atunci cand eram mai bata decat sunt acum_ mi l-au vandut ca fiind cu membrana cu kevlar&putere maxima 6oow. Acum intrebarea: ce putere maxima pot sa \"bag\" in el fara sa-l prajesc? Adik sa nu fie nici un risc. Acum am _instalat tot la si de Alpine_ statie 2x5o bridged - adik 13ow. Multumesc!

KrushX 05-05-04 11:53

saluty, parerea mea e sa nu bagi mai mult de 150W RMS in el ca faci ce am facut io la tm. :) Bafta

Bytzu 06-05-04 09:22

da tu mai multe detalii despre el si vorbim dup-aia

asa am si yo un difuzor - cat pot sa bag sa nu-l prajesc?

doi insi intr-un copac - bicicleta a cui era?

da detalii!!!

BogdanSHA 06-05-04 19:06

Ce detalii k nu ma prea pricep... :?

MC Mate 06-05-04 22:45

Bogdane eu am bagat pe tubul meu de 400w Infinity 250w rms si nu a patit nmk decat k atunci cand l-am scos era calda protectia de la difuzor dar sunt niste stati destul de bune JBL 400w pe la 4.000.000 si eu zic k ti-ar fi destui.Dak vrei da-mi un pm si iti zic unde e magazinu.Dak vrei poti sa probezi in magazin tubu tau pe mai multe statii si sa vezi pe kare iti place mai mult cum se aude.Respekt

TYE 07-05-04 09:36

MC Mate ..... chiar trebuiau atatea rapunsuri !!!? :shock: :shock: :shock:

Moderatorii ...... mai stergeti fratilor din astea !!

B|shOp-VR6 07-05-04 09:50

:lol: :lol: Vroia sa se faca si el bine auzit :P :P

Putin OffTopic... merita o statie 2x120W 50 de euro?

tox 07-05-04 16:20

am bagat 300W non rms intr-un infinity de300W rms si rupe. Dar se aude mai incet ca atunci cand infinity`u de 300W era pusa pe o statie JBL de 600W (cam 150 rms)

BogdanSHA 08-05-04 18:55

Quote:

Originally Posted by \"MC Mate\"
Bogdane eu am bagat pe tubul meu de 400w Infinity 250w rms si nu a patit nmk decat k atunci cand l-am scos era calda protectia de la difuzor dar sunt niste stati destul de bune JBL 400w pe la 4.000.000 si eu zic k ti-ar fi destui.Dak vrei da-mi un pm si iti zic unde e magazinu.Dak vrei poti sa probezi in magazin tubu tau pe mai multe statii si sa vezi pe kare iti place mai mult cum se aude.Respekt

Cred k asa am sa fac - iau tubul in brate si ma duc cu el la magazin sa vad ce-mi place...
Si zi-mi si mie de magazinul ala. (Stiu si eu unul/mai multe - langa Petrom-ul de la inceputul Drumului Taberei, in targul Vitan, Ghencea, etc)

MC Mate 09-05-04 00:17

Daca sti strada Drumul Sarii.Este undeva prin Militari.Acolo este un magazin Kenwood kare se ocupa numai cu instalatii de sunet pt masina.Au si service pt montat,au de toate.Si in capatul strazii mai este un magazin de tuning dak tot esti pe acolo.Respekt

P.S. Adresa completa: Alarm Service '96 Str. Drumul Sarii nr. 98.De acolo mi-am luat eu tubul

BogdanSHA 10-05-04 01:20

Quote:

Originally Posted by \"MC Mate\"
Daca sti strada Drumul Sarii.Este undeva prin Militari

:hahano: Stiu unde e - am si scris - la inceputul Drumului Taberei -> nu e-n Militari :wink: Si in + nu e de Kenwood (nu suport firma :P ) ci de DE TOATE!!!
Oricum, mersi de info!

ZUZG7 10-05-04 13:37

1 Attachment(s)
Daca e Alpine \"albastru\" 600 w inseamna ca este SWS - 1241 R . In atasament am pus si o poza sa vezi daca este unul si acelasi .
Mai jos ai specificatiile sub-ului . Eu unul am 2 SWR - 1241 R ( scrie 1000 w dar RMS sunt doar 300 W )si am pe unul o statie mrd m300 care scoate 1x 300 W RMS si merge unsa fara probleme .
Concluzia : la al tau MAXIM 200 W RMS dar e preferabil sa il lasi undeva la 180 w input rms power .

Specs:
General-Subwoofers

Diaphragm Material : Kevlar Reinforced Pulp
Magnetic Weight : 64oz.
Mounting Depth (top mount) : 164mm (6-1/2\")
Mounting Diameter (top mount) : 274mm (10-3/4\")
Recommended Box Types : Sealed/Bandpass
Recommended Sealed Box Volume : 0.8 – 1.5 cu. ft.
Spider Material : Nomex
Voice Coil Diameter : 38mm
Power Handling

Power Handling Capacity (Peak) : 600W
Power Handling Capacity (RMS) : 200W
Thiel Small Parameters

Coil Height (Hvc) : 32.6mm
Cone Area (Sd) : 490.87 sq. cm
D.C.Coil Resistance (Re) : 3.6ohm
Electrical Q (Qes) : 0.60
Equivalent Suspension Stiffness (Vas) : 65 liters(2.3cu.ft.)
Free Air Resonance (Fs) : 30Hz
Frequency Response : 26Hz - 1kHz
Gap Height (Hag) : 10mm
Impedance (Nominal) : 4 ohm
Inductance (Le) : 1.85mH at 1kHz (0.65mH at 20kHz)
Linear Excursion (X linear) : 11.3mm
Maximum Excursion (X peak) : 22.6mm
Mechanical Excursion (Peak-to-Peak) : 42mm
Mechanical Q (Qms) : 9.26
Sensitivity : 89 dB/W/M
Total Loudspeaker Q (Qts) : 0.57

ZUZG7 10-05-04 13:51

Daca te uiti la specificatii tu ai la recomandari cutie \"sealed \" - fara bass reflex ( presupun ca tubul tau are bass reflex ) sau \"bandpass\" - care este un hibrid intre sealed si bass-reflex - difuzorul este intr-o incinta sealed dar \" bate \" in al 2-lea compartiment care are bass - reflex .

BogdanSHA 11-05-04 10:06

Asta-i! Si da, este intr-un tub \"bass reflex\" - asa mi l-au vandut chiar ei...Conform specificatiilor ar trebui sa-l bag intr-o cutie fara \"reflex\"??
La statii cum aflu watii RMS? Acum am statie tot de la ei (Alpine) - cea mai slaba - 2x5ow, 1x13ow. Astia-s RMS sau nu??

MULTUMESC MULT!

ZUZG7 11-05-04 12:53

1 Attachment(s)
Uita-te pe statie cam ce scrie pe ea .
Cred ca e MRV-T130 .

Amplifier Type Dual Channel

Bass Boost With Bass Boost

Bridgable Bridgable

Power Output

RMS Power at 2 Ohms 65 W x 2

RMS Power at 4 Ohms 50 W x 2

Performance

Frequency Response 10 Hz - 50000 Hz

Low - Pass Frequency 80 Hz - 80 Hz

Signal to Noise Ratio 100 dB

Bass Boost Frequency 50 Hz

THD at Rated RMS Power .08 %

Dimensions

Width 9 in.

Depth 6.75 in.

Height 2.25 in.

Other Features

Input Voltage 11 volt

MOSFET amp Yes

Deci scoate 1x130 W la 2 Ohm . Trebuie sa te uiti daca difuzorul tau e pe 2 ohm ( poate sa aiba 2 bobinaje pe 4 ohm si atunci le pui o brida intre ele si tot le 2 ohm ajungi ) - cel mai usor masoara ca sa vezi .
Cu un aparat de masura rezolvi imediat dilema .
Daca dif-ul tau e pe 4 ohm , in punte ( briged ) scoate numai 100 W ( de unde ma cam face sa cred ca de aia ti-a pus cutia cu bass reflex ca sa ai \"bubuiala\" mai mare dar la claritate pierzi sigur ) .

Adrian_Pintea 13-07-04 13:22

Poti sa bagi putere pe un subwoofer pana il simti ca distorsioneaza...Teoretic un dif suporta dublul puterii lui daca semnalul nu e distorsionat...Un dif se incalzeste si se arde din cauza distorsiunilor mecanice sau electrice

BogdanSHA 14-07-04 10:02

Si cum imi dau seama cand distorsioneaza?? Am acum o \"melodie\"-test de bass si-mi tremura parul de pe cap/maini; ma gadila nasul; ma dor urechile/stomacul. Cum crezi ca-mi pot da seama cand distorsioneaza??

Adrian_Pintea 14-07-04 10:27

Cand nu se mai aude sunetul curat inseamna ca distorsioneaza..Sau scoate difu zgomote ciudate ,vibratii ale membranei,sau auzi cum freaca dif,sau are bass infundat sau spart....Toate astea is semne ca difu va ceda in curand

BogdanSHA 14-07-04 10:43

Nu ne intelegem. La testul ala de bass, N-AI CUM sa-ti dai seama cand distorsioneaza. Cel mult iti dai seama de medii sau inalte care \"vin\" din alta parte decat tub :wink:

Adrian_Pintea 14-07-04 10:52

Pune o melodie cu de toate nu numa din'aia cu bass...Oricum trebe sa ai formata urechea ca sa simti distorsiunile...

dracula 15-07-04 09:17

la woofer nu prea ai cum sa iti dai seama daca distortioneaza.
iam dat si eu la un woofer mai vechi cu cd de test, suna mortal si nu se auzea distortiunu, dar la dif bobina chiar nu ia plactu ce am facut :lol:

dar ca sa iti dai seama de limita wooferului dai la volum pana auzi ca nu se face mai tare, adica tu dai la volum in plus si de la woofer nu vine mai mult.

Adrian_Pintea 15-07-04 14:18

De obicei cand difu nu mai poate si ii tinut mult in blana daca stai aproape de el simti miros de lac ars....iar daca pui mana pe dom simti cai caldut...

dracula 15-07-04 14:38

mda, dar normal nu prea stai langa woofer.
ii undeva in portbagaj, auzi o melodie faina, ii dai mai tare, si mai tare ...
si ... gata sa dus wooferu :(
deci cel mai bine ar fi sa testezi la inceput.
unele satii scriu cati V trebe sa scoata, iei un voltmetru, bagi un cd de test cu PINK Noise la 50Hz. ( fasait ) se gaseste .wav pe net cu asa ceva.
pot cauta adressa cine are interes.
dupaia dai statia la minim si radio pana la trei sfert.
pui voltmetru pe statie, si dai pana ajungi la voltaju care scrie in carte.
na asa te asiguri ca nu da statia in cliping, asta ii primu lucru care omoara difurile.
na atat despre statie ...
cu difu poti sa incerci cat rezista pana incepe sa se incalzeasca, dar normal daca statia nu da in clipping resita wooferu, atunci chiar auzi distortiuni.
periculos ii cand ai clipping ca atunci nu auzi distortiuni si prajesti bobina.

ZUZG7 16-07-04 07:19

Unde-s posturile ???? :baby:

dracula 16-07-04 08:06

Re:

Quote:

Originally Posted by \"ZUZG7\"
Unde-s posturile ???? :baby:

?? :?:

ZUZG7 16-07-04 08:35

Scuze , am postat si eu vreo 2 posturi pe aici referitor la acest subiect si au cam disparut .
@bogdansha parca mi-ai si raspuns la ele nu ?

BogdanSHA 21-07-04 07:05

Da, e in forumul \"vechi\". Cand s-a trecut la noua versiune n-au mai fost salvate...Multumesc oricum!!

All times are GMT +2. The time now is 00:34.

- Copyright 2026 4Tuning