Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Toba esapament (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/108472-toba-esapament.html)

jockerbad 08-02-09 20:58

Toba esapament

Am o dilema. Tobele finale de esapament de la golf 3 de exemplu au catalizatoare in ele:?: Pot de exemplu sa fac eu o toba din tabla ?? ::oops:
Nu ca m'asi apuca acum sa imi fac una....dar asa ca idee.

sezione91_blue 08-02-09 21:57

Re: Toba esapament

finala nu are la nici o masina catalizator. :) Mai bine cumparati una gata facuta :D

jockerbad 09-02-09 14:23

ah mnah :D acusi fac 18 si imi iau masina, eu eram curios daca poti face singur o toba finala deoarece am vazut la un unchi un peugeot 106 vechiut tare cu toba finala mai aiurea.. adica se vedea ca nu e facuta de vre'o firma ceva. era groasa si sudata urat si vopsita in verde ca si gardul bunicii. In schimb scotea un sunet demential, dar DEMENTIAL. si avea si motoru ala de 900 parca

sezione91_blue 09-02-09 14:25

cauta pe la Bazar o oba sport de inox si o sa ai sunet sport. Se aud foarte bine. Bafta :

jockerbad 09-02-09 14:27

hey tks ;))

jockerbad 09-02-09 14:35

eu vreau ceva sa scoata sunet de wrc sau sunet infundat tare.

Sindrom 09-02-09 15:22

Si o sa ramai fara talon....cu prima ocazie.

jockerbad 09-02-09 15:23

la asta nu m'am gandit :">

sezione91_blue 09-02-09 16:49

Daca te-ai fi apucat sa inveti pentru permis ai fi citit lucrul asta. Iati permisul si dupa tuningul..:)

al!n 09-02-09 21:33

Quote:

Originally Posted by jockerbad (Post 2051160)
eu vreau ceva sa scoata sunet de wrc sau sunet infundat tare.

Daca vrei sunet wrc trage teava din fata pana in spate si ai sa vezi atunci galagie,demaraj ciuciu,talonu poti sa il cosi de buzunaru pantalonilor si sa pui bani de o parte pt amenda.Iti recomand o finala sport sa faca un zgomot placut nu sa trezasca juma de cartier si toti politistii care dorm in post.bafta

HyperL 11-02-09 09:27

Eu as vrea sa schimb finalul dar nu ca sa maresc galagie, ci ca sa o fac mai silentioasa. Ce posibilitati as avea?

jockerbad 11-02-09 16:19

Quote:

Originally Posted by sezione91_blue (Post 2051537)
Daca te-ai fi apucat sa inveti pentru permis ai fi citit lucrul asta. Iati permisul si dupa tuningul..:)

Pai de condus stiu sa conduc...

sezione91_blue 11-02-09 17:30

de covrig e usor sa tii..pune maina si invata pentru sala , iar cum zici tu ca stii sa conduci...cred ca te referi sa mergi in linie drepta si sa intorci...adica sa tii de covrig... Bafta...

jockerbad 11-02-09 18:10

ba ca nu :P prin oras stiu sa merg, stiu cum sa ma orientez dupa sagetile de pe asflat, dupa semnele de circulatie, stiu cand trebuie sa dau prioritate, stiu ca se ia permisul daca nu acorzi prioritate unui pieton pe trecerea de pietoni.
At la 15 ani am condus cativa km bunicei. Drumul nu era asfaltat, avea balastru pe el. si nu era drum drept. Aveam 80 la ora cu a5a. jur. si cand franam spatele fugea umpic in laterala. Apoi am intors intr'o rampa. Am bagat a3a nefiind obisnuit cu acea cutie de viteze si am reusit sa scot masina de acolo. Nu stiam de ce tremura in draci :">
Sora acelui tip dadea in acea vara de permis. Facuse 18 ani. Si eu conduceam mai bine decat ea. Promit

sezione91_blue 16-02-09 12:33

sa ramanem totusi On Topic...
Daca vrei sunt WRC adica asa : https://www.youtube.com/watch?v=Emv6dbljGaQ ii schimbi toata galeria cu o teava.
Daca vrei sunt sport adica asa :https://www.youtube.com/watch?v=x-RnNG2IF5E ii schimbi finala si cred ca o sa ai ceva rezultate. Daca ai motorul de 1,8 se aude super. Bafta.

ghiszmo 27-02-09 11:08

salut!poi si cum fac sa-mi pun o finala sport fara sa raman fara talon?sau daca schimb toata evacuarea cu serpisori si inox si finala sport sa inteleg k pa talon?ce variante am?si ce bani?nush daca ma intelegi dar nu am cu galeata!:Deu eram orientat spre o toba la vreo 2.5 4 mil!merci mult!:D

sezione91_blue 27-02-09 13:22

Legal nu poti sa iti pui toba sport...cel putinnu una prea zgomotoasa si una fara filtre... asa ca poti pune ce vrei.

ghiszmo 27-02-09 13:24

oky dar at ce varianta imi recomanzi?
:D

sezione91_blue 27-02-09 13:47

pai eu zic ca daca schimbi finala cu una de inox o sa fie Ok. Nu o sa se auda prea tare insao sa fie gros si sportiv.

ghiszmo 27-02-09 13:51

aha!multumesc mult!
ps.cele din vitan sunt bune?:D

sezione91_blue 27-02-09 14:12

nu-ti recomand...nu sunt de inox. Vezi pe la Bazar ca sunt baiati care aduc si iti gasesti ceva bun pe la 2,5-3 mil.

al!n 27-02-09 17:05

Poti cumpara si dalea din vitan,iti iei un magnet cu tine si vezi daca sunt de inox sau nu.Eu am daia de vitan pusa cam de 8luni si nu a ruginit.Am dat 150lei pe ea.Suna placut si infundat nu tare sa deranjeze lumea.

eleeron 27-02-09 17:28

Quote:

Originally Posted by ghiszmo (Post 2104597)
salut!poi si cum fac sa-mi pun o finala sport fara sa raman fara talon?sau daca schimb toata evacuarea cu serpisori si inox si finala sport sa inteleg k pa talon?ce variante am?si ce bani?nush daca ma intelegi dar nu am cu galeata!:Deu eram orientat spre o toba la vreo 2.5 4 mil!merci mult!:D

Da-mi te rog un PM cu un YM. aduc orice , sau da-mi add pe YM:tuningcomert

CoSmIn-CMN 27-03-09 04:28

Pentru un sunet SPORT-INOX,de preferinta noua,si doar finala ar face o treaba destul de buna si nu ai avea probleme cu MILITIA...
BAFTA!!!

jockerbad 27-03-09 15:59

ms ;)

valyh 03-04-09 15:17

https://www.youtube.com/watch?v=B4tKRlc4zU4

asa ceva iti place? 150 de euro din austria...eu am motor de 1.4 pe golf si se aude demential:twisted:

Spark 06-04-09 11:06

un filtru sport si o finala (preferabil de inox) ar trebui sa fie arhisuficient

VENOX 06-04-09 11:18

Quote:

Originally Posted by jockerbad (Post 2057697)
Pai de condus stiu sa conduc... la 15 ani am luat de la un amic un opel astra caravan 2.0 dti si am i'am dat tare tare si slava cerului nu am patit nimic. acum imi dau seama ca am facut o prostie :???: la sala sper ca am sa ma descurc.
tuning nu vreau sa bag tare in masina. Cred ca am sa ma limitez la o toba sport, niste roti frumoase; la interios vreau sunet frumos, clar si ceva pe acolo... un volan frumos daca ala stock nu e misto. cam atat 8)

Quote:

Originally Posted by jockerbad (Post 2058074)
ba ca nu :P prin oras stiu sa merg, stiu cum sa ma orientez dupa sagetile de pe asflat, dupa semnele de circulatie, stiu cand trebuie sa dau prioritate, stiu ca se ia permisul daca nu acorzi prioritate unui pieton pe trecerea de pietoni.
At la 15 ani am condus cativa km bunicei. Drumul nu era asfaltat, avea balastru pe el. si nu era drum drept. Aveam 80 la ora cu a5a. jur. si cand franam spatele fugea umpic in laterala. Apoi am intors intr'o rampa. Am bagat a3a nefiind obisnuit cu acea cutie de viteze si am reusit sa scot masina de acolo. Nu stiam de ce tremura in draci :">
Sora acelui tip dadea in acea vara de permis. Facuse 18 ani. Si eu conduceam mai bine decat ea. Promit

:no: Mare e gradina Domnului!

jockerbad 06-04-09 14:33

Quote:

Originally Posted by VENOX (Post 2215079)
:no: Mare e gradina Domnului!

da sa stii :)

livvas 07-04-09 14:04

in legatura cu teava cap coada ...eu asta vreau sa fac dar cu o toba sport la final sa sune mai frumos si bineinteles vreau sa ma scap de catalizator si acum intrebare: stie ciineva cam cat castigi la putere fara catalizator si tobe? si + filtru aer sport :D

livvas 07-04-09 14:09

in legatura cu teava cap coada ...eu asta vreau sa fac dar cu o toba sport la final sa sune mai frumos si bineinteles vreau sa ma scap de catalizator si acum intrebare: stie ciineva cam cat castigi la putere fara catalizator si tobe? si + filtru aer sport

razvansecu 07-04-09 14:09

Quote:

Originally Posted by livvas (Post 2218458)
in legatura cu teava cap coada ...eu asta vreau sa fac dar cu o toba sport la final sa sune mai frumos si bineinteles vreau sa ma scap de catalizator si acum intrebare: stie ciineva cam cat castigi la putere fara catalizator si tobe? si + filtru aer sport :D

macsim sasa cai ...frumosi !

Spark 07-04-09 14:14

Quote:

Originally Posted by livvas (Post 2218468)
in legatura cu teava cap coada ...eu asta vreau sa fac dar cu o toba sport la final sa sune mai frumos si bineinteles vreau sa ma scap de catalizator si acum intrebare: stie ciineva cam cat castigi la putere fara catalizator si tobe? si + filtru aer sport

nu la fel de mult pe cat te-ai astepta
adica e posibil sa se simta o diferenta, dar nu foarte mare.
si problema e ca daca elimini tot o sa sune de numa si sunt taote sansele sa ramai fara talon

VENOX 07-04-09 14:18

Quote:

Originally Posted by razvansecu (Post 2218469)
macsim sasa cai ...frumosi !

doi cai... frumoshi! :lol:

al!n 07-04-09 16:33

nu iti recomand teava cap coada din 2 motive.
1-nu prea o sa mai ai cuplu la ture mici
2-o sa obti efectu"baraie ca toti dracii dar deabi se misca"

livvas 30-05-09 17:36

pana la urma am pus o finala sport am dat jos intermediara si catalizatoorul a ramas acolo :P pt ca m-am consultat cu mai multi dar acum rezultatul e f placut umpic mai frumos sunetul decat doar cu final sport,mai ales in frana de motor :) si cu politia inca nu am avut probleme cu toate ca am avut tangenta si au auzito ...sal

Spark 01-06-09 10:58

eu mi-am taiat toba finala,
asta e doar pe masina mea valabil, cred ... de atunci imi consuma mai mult cu destul ca de obicei si in plus parca nici nu merge la fel de bine.
nu am pus nimic in locul ei. dar urmeaza, ca asa nu se mai poate.

livvas 01-06-09 14:03

ciudat nuj ce sa zic....io nu am efecte negative nici consum nici comportament ...si mai ii o treaba estia la rally au teava cap coada si doar deaia k e vb de performanta ...;)

Spark 01-06-09 14:33

posibil ca e mai multa perfomanta, dar parca nici scarnt nu mai da calumea.
a1a nush, a2a la limita nu mai da scart la roti. deci nush cum merge mai bine.
poate mi se pare mie, dar asta-i parerea mea. la masina mea.

livvas 01-06-09 14:35

poate nu mai auzi scartul de la toba :)) glumesc oricum masinile difera d la una la alta trebuie gasita o solutie ;)

All times are GMT +2. The time now is 14:02.

- Copyright 2026 4Tuning