![]() |
imbunatatire demaraj pentru tractiune fata
cum am mentionat si in titlu ma intereseaza sa imi imbunatatesc demarajul, ma intereseaza exact ce se poate face, insa, am sa fac mici precizari pe care deja le am pus in practica
(la motor e modificat destul cam tot ce trebuie, testat pe dyno, suspensie sport completa, jante mai usoare si gume mai late insa care nu depasesc circumferinta originala, masina a mai si slabit putin ) ce se poate face la o masina cu tractiune fata (hyundai accent 2007 cdri, cutie 5+1) pentru imbunatatirea demarajului? short shifterul ajuta sau alte lucruri care pot duce la imbunatatirea demarajului, de aici se exclude factorul uman (conducatorul), daca are cineva vreun sfat si poate sa mi spuna exact ce se poate face si sa mi exemplifice concret modificarea/imbunatatirea in ce consta |
Re: imbunatatire demaraj pentru tractiune fata
ambreiaj mai dur si volanta usurata sau ai deja asa ceva? soft are masina ta ca vad ca ai crdi deci diesel si castigi destul de mult cuplu la o resoftare desteapta si te-ar ajuta exact la ce ai tu nevoie.
|
Usureaza arborele cotit...
|
cum sa usurezi mai arborele cotit la diesel? il rup pistoanele in 2 imediat. baga un LSD unidirectional. te ajuta la plecat de pe loc. poti sa ii pui tabla de aluminiu sa acopere mare parte de sub masina, devine mai aerodinmica. pune alimentare cu gpl (tu ai diesel si va merge superb). o cantitate mai mica (cam o treime din ce se baga la masinile pe benzina normal. iti va ridica banda de putere destul si iti va respira mai bine la capatul rosu al turometrului.
|
Ce e ala LSD unidirectional ??:d
|
se cupleaza numai la accelerare nu si la decelerare.
|
Quote:
|
Demarajul este direct influentat de sofer si de cauciucurile care le are pe masina .
Ai slick-uri , le incalzesti blana 10 secunde si pleci aproape de zona rosie ... si la revedere ... Si pentru demaraj modifica intai cutia , nu motorul ... cutia influenteaza demarajul ... pinioanele si raportul lor ... nu pistoanele forjate sau intercoolerul de 5 ori mai mare . Ai auzit de cutie scurta sau crabotata sa schimbi cu acceleratia la fund ? |
Pai...mosule...prima data trebuie sa schimbi masina !
Nu prea ai ce sa faci cu ea... Tu ai motorul 1.5 CRDi care are 110 cai. Nu prea ai ce demaraj sa scoti din ea... Totusi,daca vrei sa o faci mai rea,asa cum ti s-a mai spus,prima data ti-ar trebui un chip tuning,care probabil o sa o duca la minim 120 de cai (din cate stiu eu) ,dar o sa ii creasca mult cuplul. Pentru inceput ar trebui sa iti ajunga. Slick-uri si alte alea nu cred ca ai tu nevoie,ca nu ai suficienta putere incat sa dai in gol dupa 30 km/h. Deci eu zic sa ramai la chip,si dupa aia vezi tu ce mai faci. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Ce face LSD ?? Ca nu stiu ce e ala :D ...
|
Quote:
|
Da,dar cu LSD e cam aiurea cand vrei sa iei un viraj mai strans... Eu asa stiu,si asa e logic. Pentru ca daca vrei sa intorci,sa zicem,cu rotile bracate la maxim,ai sa vezi ca fiecare roata descrie cate un cerc,cercurile fiind concentrice,dar nu cu aceeasi dimensiune. Deci roata din interior se invarte mai putin decat cea din exterior. De asta nu face bine LSD la masinile de strada !
BTW...Cati cai are masina acum ?? |
vezi, de asta ziceam eu de lsd unidirectional. se blocheaza doar atunci cand accelerezi. daca in curba iei picioru de pe acc, diferentialu se deschide si nu mai exista problema asta.
|
Merci de hint DarkJEDI,nu stiam ca exista mai multe feluri de LSD...
|
exista zeci de feluri de lsd si cu tot felul de setari pe care unele nu le inteleg nici eu. exista cu 1 directie, 1.5 si 2 directii. hidraulice, cu ambreiaj si nu mai stiu exact ce nebunii mai au prin ele.
|
de obicei motoarele deesel nu sunt indicate pt demaraj si alte chestii , iti spun din experienta ca un benzinar e mult mai indicat pt tuning , poti scoate lejer gumate din puterea de fabrica , daca vrei sa faci ceva , iar faza cu gumele , sunt cele mai importante pt demaraj , incearca si tu o combinatie ceva de genu 205/60/15 sunt cele mai ideale pt demaraj.
|
solutia cea mai ieftina si buna este sa intaresti susp spate, poate sa cobori putin fata si gume cat mai bune si mai late.
|
vio46 , vad ca nu ai mai postat pe aici de ceva timp , poate vezi si postu meu, masina e euro 4, adica are fap?
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:03. |
- Copyright 2026 4Tuning