![]() |
BMW 320D 177 cp vs. Skoda Octavia RS TDI
performante apropiate astept comentarii
da octavia e o compacta ffffffff mare...bine dar totusi RS e o varianta sportiva scaune jenti frane spoilere modificate suspensie sport.. |
Re: BMW 320D 177 CP VERSUS OCTAVIA RS TDI
Nu-mi place nici un fel de Diesel modern mai ales luand in considerare costul componentelor si al reviziilor, dar aleg BMWul. Octavia II e un ladoi pe roti care seamana cat se poate de bine cu un Logan occidental
~Nautilus |
Merita sa-ti iei Octavia doar daca vrei neaparat masina noua si nu te incadrezi in bugetul de BMW.
|
....Sau să întreţi un Bmw ..,
E92 e frumos , mai special decat octavia..;) , şi cu un 330xd esti mult mai câştigat :-) ,eu aş merge pe Bmw ;) |
Si eu as merge pe bmw...si nu e vorba de a tapa pe "bmw rullllz".Ar fi deci bavareza.
|
Dieselul lui vw cu 1l / 1000km consum "NORMAL" de ulei in viziunea vw , tehnologie apusa pompe "duse" :D cu probleme generale la volanta ****
|
...ce comentariu jignitor atat pentru marca cat si pentru proprietari si nu numai de skoda...nu cred ca asta e o abordare normala,eleganta
ON topic aleg bmw 320d,pentru aspect in primul rand,despre sportivitate nu prea putem vorbii la ce dimensiuni au masinile si la motoare diesel de 2.0 si 170 cai |
ce spune torquemaster ,despre skoda, spun unii si despre seat, fiecare cu parerea lui, din pacate toti aveti dreptul la o opinie.....skoda vs bmw....ce ar alege un roman adevarat decat bmw.....aici nu prea merge comparatia,octavia rs2 e totusi sport(scaune, cadrane,frane,jante, spoilere,eleron etc) 320d e o masina normala.....ceai alege sa faci cu 25000 de euro sa-i dai p o skoda sport sau sa mai mananci 10 ani cartofi si sa-ti iei un bmw normal?
|
Quote:
pai aici am vrut sa ajung si eu..e o intrebare de si-a luat skoda rs si nu si-a luat bmw ?eu ma referea la performante ca sunt apropiate.. |
Quote:
|
Cu banii de Octavie iei un 320d E90 returnat de la leasing... si cu criza financiara vor fi multi care nu-si vor plati ratele in viitorul apropiat :p :D sau un 325i care e mai capabil si mai usor
~Nautilus |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
nu are rost sa intru in polemici cu tine ****** |
Quote:
|
am auzit si eu ceva de consum de ulei dar de 800ml/10000km
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
e stiut ca 2tdi pompe duze haleste ulei(mai toate ma rog)am un prieten cu un Passat 4 Motion care baga 1 litru la 5000 km :)
a mers de vreo 4 ori cu masina la Porsche si acolo au dat raspunsul "asa face toate si la 40-50 mii km nu o sa mai faca :lol: astea noi nu stiu cum sunt |
Quote:
Consideră-l drept un ultim avertisment, controlează-ţi limbajul, indiferent de cât de grav greşesc alţii în părerile lor trebuie să-i combatem cu argumente, nu cu mojicii. Reveniţi vă rog la subiect, lăsaţi off-topicul deoparte... |
Re: BMW 320D 177 CP vs. Skoda Octavia RS TDI
Adineauri a anuntat Antena 3 ca numarul utilizatorilor de leasing care nu-si platesc ratele a crescut, acum e momentul sa cautati un E90 (cel putin 320d sau 325i) returnat... daca puneti vreo baza pe celebrul post al si mai celebrului motan Felix :)
~Nautilus |
ce treaba are octavia cu seria 3 ?:lol::lol::lol::lol::lol:
|
Quote:
ontopic: daca ar fi sa ma iau dupa design , clar as alege bmw-ul, daca ar fi sa ma iau dupa fiabilitate si sportivitate, clar aleg skoda! TDI-ul ala il bate la fundu' gol pe bimmer cand vrea el ! ( desi datele tehnice spun altceva ) per total: aleg bimmerul ! are valoare mai mare si la revanzare si ca masina ! PS: 2.0 tdi nu consuma 600 ml / 1000 km ! ( asta ar insemna ca odata la 2 saptamani sa completezi un litru de ulei ) ... ci consuma 1 Litru la 8000 - 10.000 km , asta daca mergi ca tampitu' cu ea ! |
Desi cred ca la performante sunt cam la fel, as alege BMW-ul, pentru ca mi se pare mai fiabil ca diesel pe termen lung. Sa nu uitam ca TDI-ul de pe Octavia nu este ca cel de 101 Cp, ci este muuult mai fortat.
|
pfff ce comparatie stransa.....in prima faza as alege bmw pt design mai placut si pt stabilitate si 50/50 distribuita greutatii, dar sa nu uitam ca si ocatavia e rs deci arata ceva mai bine, cel putin la interior, si e si ceva mai stabila fatza de varianta de serie, de motoare nush ce sa zic ca nu am condus, dar par asemanatoare....problema e costul de achizitie si intretinere unde bmw pierde grav si ar mai fi faptul ca octavia rs e mai diferita, nu vezi atatea pe strada, e ceva mai special, in schimb bmw e doar un 320d.....per toatal dupa logica mea si calculele mele aleg skoda si asta nu pentru ca e mai buna ci prin simplu fapt ca iti ofera cam acelasi lucru ca si bmw doar la un pret mult mai mic...
|
...dieselul de 101 cai de pe octavia era 1.9...asta de 170 e 2.0 si nu mi se pare deloc fortat
|
Quote:
|
pai cica ar fi mai fortat, pt ca normal 2.0 tdi e la 140 cp .. iar la 170 deja e prea de tot , dar ei inca n-au auzit de turbina mai mare :)
|
Eu m-am referit la fiabilitatea in timp a BMW-ului (ca motor diesel) fata de produsele similare ale grupului VAG.
Oricum, nici nu s-a prezentat exact ce este de comparat (adica daca Octavia RS modelul nou, sau cel vechi). |
p'asta chiar ca ai zis-o! fiabilitate ? bmw? ain't gonna happen
|
Quote:
|
Quote:
|
pai vrei sa il caut pe omu ala de zicea ca a facut cu octavia 1 milion de km fara probleme ? :D .. Aleks..stii f bine ca sunt cazuri si cazuri !
|
eu am auzit un caz in cluj de un vw golf 4 kilometraju real era de 700000 km...si de un vw sharan de 900000km..deci sunt cazuri si cazuri sunt si bmw cu 400 -500 000 km sa nu mai vb de sprintere..numai romanii se sperie cand aud de masini cu peste 200000 de km..
|
asa este! in germania se vand mercedesuri taxi la 400.000 km.. si chiar si-a luat vecinu meu! n-are probleme. Merge ca unsa! dar sunt cazuri in care pica la 70.000 .. sau sunt cazuri in care de la 0 pana la 200.000 ii schimbi piese de dai dublu pe masina, depinde de noroc!
|
parol, depinde de sofer! :lol:
|
nu neaparat! tata a mers frumos foc cu bimmeru lui si tot a facut figuri. Depinde de noroc. Pentru mine .. bimmerele astea mai noi ( cel putin e46 ) sunt cam sensibile!
|
Motorul de pe Skoda Octavia RS TDI este un motor ff reusit, trage foarte bine mai ales daca ii pui si un soft...recunosc.
Zisese cineva mai devreme despre consumul de ulei al motoarelor VW diesel, este ff adevarat cam pana in 5000 de km mananca in jur de 600-700 ml...si mai ales in primele mii de km scoate un nejustificat fum negru destul de dens zici ca are soft :-) asta daca ati observat... Per total, aleg BMW 320 D - costurile de intretinere ff reduse si treaba cu fiabilitatea... sunt de parere ca sunt niste masini ff fiabile am vazut o testare la Bavaria a unei chei de pe un 520 d din 2001 e39 si ii gasise 1.058.000 km...:shock: si pe bord indica 212.000 km.. |
| All times are GMT +2. The time now is 15:59. |
- Copyright 2026 4Tuning