Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Oltcit (https://forum.4tuning.ro/320-zona-tehnica-oltcit.html)
-   -   Motor TRS cu cutie in 4 viteze (https://forum.4tuning.ro/320-zona-tehnica-oltcit/107021-motor-trs-cutie-4-viteze.html)

Andutu TZH 31-01-09 16:37

Motor TRS cu cutie in 4 viteze

Ce ziceti cum se impaca un motor trs cu o cutie de 4 viteze franta,trage mai bine,trage mai prost,consum mare,consum mic,toate dezavantajele si avantajele

Dumitru Cristian 31-01-09 17:10

Re: Motor TRS cu cutie in 4 viteze

Cutia in 5 trepte frantuzeasca are aceleasi rapoarte pentru treptele: 1,2,3. 4 si 5 difera. Consum mai mare la viteze mari! Acelasi demaraj ca o 5 franta.

ApeX 31-01-09 18:06

Fuge mai tare dar in turatii mari ................ turatii mari 5000 6000

Dumitru Cristian 31-01-09 18:27

De unde ai scoso pe asta?! Da, "fuge" mai tare in a 5-a si atat!

ApeX 31-01-09 19:08

Scuze credeam ca e motor 1.1:(

Andutu TZH 31-01-09 21:40

Deci nu este nici o diferenta intre o 5 franta si o 4 franta,deci cu alte cuvinte este ca si cum as merge cu o 5 franta dar fara viteza a 5-a?

Dumitru Cristian 31-01-09 21:58

In afara de viteza a 4-a care e mai scurta la 5 fr decat la 4 fr! Deci ai aceleasi rapoarte la treptele R,1,2,3. Treapta a 4-a este mai scurta la cutia de viteze in 5 trepte frantuzeasca + la 5 fr ai si treapta a 5-a.

Andutu TZH 31-01-09 22:20

Mie mi-a spus cineva care are motor de 1300 cu cutie in 4 trepte Fr ca cica ar fi mult mai nervoasa decat cu o cutie in 5 trepte Fr,tocmai din cauza aceasta am vrut sa stiu,caci o sa ii pun un TRS de 1300 si o sa las cutia actuala care e in 4 trepte Franta

darck_angel64 02-02-09 10:30

asa e, e mult mai nervoasa

Andutu TZH 02-02-09 19:07

Quote:

Originally Posted by darck_angel64 (Post 2030200)
asa e, e mult mai nervoasa

Ai avut combinatia asta pe masina pana acum,sau stii pe cineva care a avut?Poti sa imi dai si mie un consum ceva la mers lenjer?

JipY_BZD 02-02-09 22:05

eu am motor de trs si cutie in 4 tr. e mai nervoasa masina creste in ture mai repede da parca consuma mai mult

Andutu TZH 02-02-09 22:32

Quote:

Originally Posted by JipY_BZD (Post 2032090)
eu am motor de trs si cutie in 4 vit. e mai nervoasa masina creste in ture mai repede.da parca consuma mai mult

Asta vroiam sa stiu,daca se simte diferenta la putere fata de un trs cu, cutie in 5;)Mai are cineva trs cu, cutie in 4?

Dumitru Cristian 02-02-09 23:53

Normal ca, creste mai repede in ture, doar e un motor de 1299 cmc si 62 cp in loc de 1129 si 56 in puii mei!!!!

DJ-01-CEW 03-02-09 07:16

Quote:

Originally Posted by Dumitru Cristian (Post 2026158)
Cutia in 5 trepte frantuzeasca are aceleasi rapoarte pentru treptele: 1,2,3. 4 si 5 difera. Consum mai mare la viteze mari! Acelasi demaraj ca o 5 franta.

ma minunez de ce citesc.....tzh parca ti-am dat odata explicatia cu, cutiile......o mai spun o data si pentru dumitru cristian.

exista 2 modele de cutii de 4fr......un scurta si una lunga.cea scurta e ideala pentru liniute,pe cand cea lunga este probabil la fel ca cea de 5fr desi nu cred.in concluzie 5fr este o cutie lunga, n-ai ce face cu ea la liniute decat cu un motor foarte puternic.

Dumitru Cristian 03-02-09 17:26

Exista TREI cutii de viteze frantuzesti si anume: 4+1 trepte pentru Oltcit SPECIAL, 4+1 trepte pentru Oltcit Club, Oltcit Club 11 R, 5+1 trepte pentru Oltcit Club 12 TRS. Prima are cele mai scurte rapoarte, fiind pentru un bi-cilindru de 652 cmc. A doua are rapoartele care le are. A treia are aceleasi rapoarte pt 1,2,3 ca la 4+1.

Romanesti exista mai multe corcituri dar la Oltcit Club si la Oltcit Club 12 TRS 1,2,3 sunt la fel.

DJ-01-CEW 03-02-09 21:06

Quote:

Originally Posted by Dumitru Cristian (Post 2033865)
Exista TREI cutii de viteze frantuzesti si anume: 4+1 trepte pentru Oltcit SPECIAL, 4+1 trepte pentru Oltcit Club, Oltcit Club 11 R, 5+1 trepte pentru Oltcit Club 12 TRS. Prima are cele mai scurte rapoarte, fiind pentru un bi-cilindru de 652 cmc. A doua are rapoartele care le are. A treia are aceleasi rapoarte pt 1,2,3 ca la 4+1.

Romanesti exista mai multe corcituri dar la Oltcit Club si la Oltcit Club 12 TRS 1,2,3 sunt la fel.

eu nu ma refeream la cutia de special......ma refeream strict la 4fr de pe club.....pana in 85'-86' au fost cutii scurte....dupa punandu-se mai lungi.

Dumitru Cristian 03-02-09 21:43

Unde man asa ceva?! Arata-mi si mie un document, sau arata-mi doua cutii de viteza diferite, desfacute una dupa alta si le numaram dintii! (la vara e posibil sa vin prin Craiova)

electric_style 03-02-09 22:08

eu am cutie in 5 trepte de romania , iar motor de club 1.1 !!! am si cutia masinii originala de franta in 4 trepte...dar asta de 5 imi cam face probleme, si anume : la ralanti fiind pe liber da sa-mi intre in viteza si agata!!! uneori se si misca masina cativa cm de pe loc!!! mi-a zis cineva ca ar fi suruburile din capetele axului cu pinioane slabite!!! dar asta e alta problema e ca nu prea se baga nimeni sa mi-o desfaca sa-mi stranga acele suruburi pentru ca ar fi foarte migaloasa munca si are niste bilie mici...care alea odata scapate sar, si nu mai pot fi puse la loc!!! deci in principiu ce ma sfatuiti sa fac....sa o repar pe asta de 5 romaneasca sau s-o pun pe aia a ei originala 4 franta ? vreau sa stiu treaba asta la modul ca : cea de 4 franta ma avantajeaza la demaraj si care ar fi diferenta intrea ea si cea romaneasca in 5 trepte ?!? mi-ar fi mai de folos cea de 4fr pentru motor de 1.1 , sau ar putea face fata si cea de 5ro? (privind consumul demarajul si fuga)

Danutz Bratosin 03-02-09 22:20

Referitor la problema cu, cutia de viteze...te sfatuiesc sa iei alta!
Am avut aceeasi problema cu vechea cutie in 4..si anume la ralanti daca nu eram in masina sa tin picioru pe ambreaj masina pleca de pe loc...asta numai la ralanti, la turatii nu! Pur si simplu imi era frica sa o las pe liber si sa ies din ea..in orice moment putea agata tr1 si pleca de pe loc...sau uneori imi ramanea blocata pe liber in tr1:|
Am intrebat si eu in stanga si in dreapta si multi m-au sfatuit sa iau alta...si asa am ajuns la cea in 5:D Acu nu imi este frica sa o las pe liber sau nu mai stiu ce...nu am probleme cu ea;)

Dumitru Cristian 03-02-09 22:24

De ce sa nu faci cutia aia boboc cu cateva zeci de lei? Piesele de cutie costa mai putin ca un pachet de tigari... e mai comod dar totusi.

electric_style 03-02-09 22:32

Quote:

Originally Posted by Dumitru Cristian (Post 2034850)
De ce sa nu faci cutia aia boboc cu cateva zeci de lei? Piesele de cutie costa mai putin ca un pachet de tigari... e mai comod dar totusi.

deci ma sfatuiesti s-o pastrez pe cea de 5 si s-o fac !!! pentru ca am inteles de la vechiul propietar ca de fuga e foarte buna!!! a dus-o in 170km/h pe autostrada foarte lejer !!!

Dumitru Cristian 03-02-09 22:38

Fa-o... esti in orasu de nastere al Oltcitului, gasesti orice, ce-as vrea atatea piese disponibile.
Pei o dai naibii de tot? Schimbi si motor si cutie acum?

Vedeti cu plecatul de pe loc sa nu fie uleiu' din cutie prea vascos!

Danutz Bratosin 03-02-09 22:44

Quote:

Originally Posted by Dumitru Cristian (Post 2034920)
Fa-o... esti in orasu de nastere al Oltcitului, gasesti orice, ce-as vrea atatea piese disponibile.

Nu e uleiu'!!! Am avut aceeasi problema si crede-ma ca se auzea cum caraie pinioanele in cutie...frecau unu pe altu si masina dadea sa plece de pe loc!!

Sunt de acord, cand este ceva de reparat ceva la oltcit repari. Da cand vine vorba de cutia de viteze eu zic ca nu e de reparat ;)

electric_style 03-02-09 22:46

Quote:

Originally Posted by Dumitru Cristian (Post 2034920)

ok , m-ai comvins!!! o pastrez pe cea de 5ro care e pusa pe masina!!! Uleiul nu l-am verificat dar o sa-l schimb zilele astea si pe ala!!!

PS:la ce te refereai cu intrebarea : "Schimbi si motor si cutie acum?"

electric_style 03-02-09 22:51

Quote:

Originally Posted by Danutz Bratosin (Post 2034951)
Nu e uleiu'!!! Am avut aceeasi problema si crede-ma ca se auzea cum caraie pinioanele in cutie...frecau unu pe altu si masina dadea sa plece de pe loc!!

Sunt contra cand vine vorba de reparat ceva la oltcit dar cand vine vorba de cutia de viteze eu zic ca nu e de reparat ;)

nu vad ce ar fi asa de grav !!! daca ii pun piese noi la cutie, ce ar mai putea sa-mi faca probleme dupaia!!! daca iau alta si la 10-20 km imi face la fel....ce rezolv? mai bine o fac pe asta de o am , ca stiu ce bag in ea !!!

PS: cam ce ar trebuii sa schimb in ea privind problema asta!!!

Dumitru Cristian 03-02-09 22:52

Pei la inceput erai mandru ca e originala toata...

Danutz de ce nu?! E un ansamblu la fel ca motoru'.

electric_style 03-02-09 23:01

Quote:

Originally Posted by Dumitru Cristian (Post 2034986)
Pei la inceput erai mandru ca e originala toata...

Danutz de ce nu?! E un ansamblu la fel ca motoru'.

pai chiar e originala!!! motorul nu s-a desfacut niciodata (cu segmentii originali din 83') !!! eu totusi ma gandesc ca nu ai retinut un aspect!!! am mentionat ca: am cutia ei originala cu 4trepte de franta si nu are nici un fel de problema (merge brici...intra in viteza cu 2 degete)!!! Eu acum am pe masina o alta cutie pusa de catre vechiul propietar...una de 5 trepte romaneasca....asta imi face probleme , nu cea de 4 franta!!! deci pana la urma optez pentru tot ansablu motor + cutie franta (de fabrica) sau s-o tin pe asta de 5 romaneasca si s-o pun la punct cu problema mentionata mai sus?

Dumitru Cristian 03-02-09 23:03

Asta depinde de preferintele tale. Daca vrei sa mergi mai repede sau mai incet.

Danutz Bratosin 03-02-09 23:03

Electric: sunt slabe sanse ca, cu o alta cutie sa intampini aceeasi problema! ceea ce am avut eu vad ca ai si tu...sunt cazuri intamplate doar la noi...n-am mai auzit de asa ceva...avem oltence unicate:lol: deci slabe sanse sa mai ''ai norocul asta'';)
Cristian: am avut ocazia sa desfac o cutie de viteze bucatele..si mi-i sa urat la cate piese am vazut acolo...cam slabe sanse sa nu gresesti macar la 1 piesa cand o pui la loc...

Vorba unui vechi doctor in oltcit-uri: ''o cutie o data desfacuta o poti numi fier vechi''!

Dumitru Cristian 03-02-09 23:07

Meseriasi adevarat, e tot ce pot spune! Daca te pricepi, ai vointa o faci, daca nu sunt scuze hahaaaaaa... totu' e sa ai vointa, documentatie potrivita, rabdare....

electric_style 03-02-09 23:09

Quote:

Originally Posted by Danutz Bratosin (Post 2035038)
Electric: sunt slabe sanse ca, cu o alta cutie sa intampini aceeasi problema! ceea ce am avut eu vad ca ai si tu...sunt cazuri intamplate doar la noi...n-am mai auzit de asa ceva...avem oltence unicate:lol: deci slabe sanse sa mai ''ai norocul asta'';)
Cristian: am avut ocazia sa desfac o cutie de viteze bucatele..si mi-i sa urat la cate piese am vazut acolo...cam slabe sanse sa nu gresesti macar la 1 piesa cand o pui la loc...

Vorba unui vechi doctor in oltcit-uri: ''o cutie o data desfacuta o poti numi fier vechi''!

ai si tu dreptate, nu pot sa zic ca nu , dar deocamdata banii se indreapta catre o alta parte a masinii si nu-mi comvine sa dau iar 300-400ron pe o alta cutie in 5 trepte (daca zici ca nu se merita reparata)...cand o pot pune linisiti pe cea de 4 franta fara batai de cap!!! dupa ce imi perimte bugetul ma orientez catre o cutie in 5 trepte (FR sau chiar RO) , dar asta numai cu proba!!!

Danutz Bratosin 03-02-09 23:18

Eu sincer eram satul de cutia aia! Cand iti era lumea mai draga atunci dadea sa intre in viteza sau intra si ramanea blocata acolo:| M-am scutit de 2 mil(acu vre-o 2 ani) si noroc cu un prieten ca isi dezmembrase oltcit-u...am luat cutia de la el am montat-o si n-am mai avut probleme cu ea de atunci;)

electric_style 03-02-09 23:26

Quote:

Originally Posted by Danutz Bratosin (Post 2035102)
Eu sincer eram satul de cutia aia! Cand iti era lumea mai draga atunci dadea sa intre in viteza sau intra si ramanea blocata acolo:| M-am scutit de 2 mil(acu vre-o 2 ani) si noroc cu un prieten ca isi dezmembrase oltcit-u...am luat cutia de la el am montat-o si n-am mai avut probleme cu ea de atunci;)

ok, ms frumos pentru sfaturi...apreciez!!!:D

Andutu TZH 03-02-09 23:29

Parerea mea ar fi sa o pastrezi pe aia in 4 franta,o sa ai un demaraj mai bun da un top speed mai mic;)

Dumitru Cristian 03-02-09 23:45

Si fiabilitatea motorului la viteze mari?! Sau aia nu intra in varianta "e coooooool" si "nu intoarce lumea capu pe strada"?:x
Mai ganditiva si la fiabilitate, viitorul masinii. Ele credeti ca au rezistat pana in zilele noastre pt ca mergeau tot timpul "blana" sau turate la rece, sau top speed... ??

electric_style 04-02-09 00:08

Quote:

Originally Posted by Dumitru Cristian (Post 2035194)
Si fiabilitatea motorului la viteze mari?! Sau aia nu intra in varianta "e coooooool" si "nu intoarce lumea capu pa strada"?:x
Mai ganditiva si la fiabilitate, viitorul masinii. Ele credeti ca au rezistat pana in zilele noastre pt ca mergeau tot timpul "blana" sau turate la rece, sau top speed... ??

eu din toata discutia asta trag o concluzie!!! Dumitru esti de parere ca ar trebuii sa o reconditionez pe cea de 5ro sau s-o inlocuiesc tot cu una de 5???asta facand motorul sa mearga mai lejez si sa fie mai fiabil. gresesc ???

Dumitru Cristian 04-02-09 00:11

Nu gresesti. E corect ce spui. Ma refer la fiabilitatea la viteze mai mari de la 100 km/h in sus. Daca nu mergi mai repede de atat si iti trebuie banii pentru alt ceva pune-o pe cea 4 fr si n-ai treaba.

Laure2fast 04-02-09 06:19

Quote:

Originally Posted by Andutu TZH (Post 2035153)
Parerea mea ar fi sa o pastrezi pe aia in 4 franta,o sa ai un demaraj mai bun da un top speed mai mic;)

top speed cu 4 fr. o sa ai..nu cu 5 ro

DJ-01-CEW 04-02-09 07:01

Quote:

Originally Posted by Dumitru Cristian (Post 2035194)
Si fiabilitatea motorului la viteze mari?! Sau aia nu intra in varianta "e coooooool" si "nu intoarce lumea capu pe strada"?:x

pe mine unu nu ma intereseaza fiabilutatea si cred ca pe nici un pasionat de curse nu il intereseaza acest lucru.daca toata lumea s-ar fi gandit la fiabilitate nu si-ar mai fi facut nimeni motor comprimat sau nu si-ar mai fi pus nimeni carburi de alfa.......fiecare cu pasiunile lui.......

cat despre cutii.....laure are dreptate cu 4fr ai top speed.........iar cutiile de 4fr sunt de doua feluri scurte si lungi...exceptand specialul.

Danutz Bratosin 04-02-09 11:36

Quote:

Originally Posted by Laure2fast (Post 2035572)
top speed cu 4 fr. o sa ai..nu cu 5 ro

vrei sa spui ca 4fr este mai lunga ca 5ro??????:rolleyes2

All times are GMT +2. The time now is 03:06.

- Copyright 2026 4Tuning