![]() |
Motor TRS cu cutie in 4 viteze
Ce ziceti cum se impaca un motor trs cu o cutie de 4 viteze franta,trage mai bine,trage mai prost,consum mare,consum mic,toate dezavantajele si avantajele
|
Re: Motor TRS cu cutie in 4 viteze
Cutia in 5 trepte frantuzeasca are aceleasi rapoarte pentru treptele: 1,2,3. 4 si 5 difera. Consum mai mare la viteze mari! Acelasi demaraj ca o 5 franta.
|
Fuge mai tare dar in turatii mari ................ turatii mari 5000 6000
|
De unde ai scoso pe asta?! Da, "fuge" mai tare in a 5-a si atat!
|
Scuze credeam ca e motor 1.1:(
|
Deci nu este nici o diferenta intre o 5 franta si o 4 franta,deci cu alte cuvinte este ca si cum as merge cu o 5 franta dar fara viteza a 5-a?
|
In afara de viteza a 4-a care e mai scurta la 5 fr decat la 4 fr! Deci ai aceleasi rapoarte la treptele R,1,2,3. Treapta a 4-a este mai scurta la cutia de viteze in 5 trepte frantuzeasca + la 5 fr ai si treapta a 5-a.
|
Mie mi-a spus cineva care are motor de 1300 cu cutie in 4 trepte Fr ca cica ar fi mult mai nervoasa decat cu o cutie in 5 trepte Fr,tocmai din cauza aceasta am vrut sa stiu,caci o sa ii pun un TRS de 1300 si o sa las cutia actuala care e in 4 trepte Franta
|
asa e, e mult mai nervoasa
|
Quote:
|
eu am motor de trs si cutie in 4 tr. e mai nervoasa masina creste in ture mai repede da parca consuma mai mult
|
Quote:
|
Normal ca, creste mai repede in ture, doar e un motor de 1299 cmc si 62 cp in loc de 1129 si 56 in puii mei!!!!
|
Quote:
exista 2 modele de cutii de 4fr......un scurta si una lunga.cea scurta e ideala pentru liniute,pe cand cea lunga este probabil la fel ca cea de 5fr desi nu cred.in concluzie 5fr este o cutie lunga, n-ai ce face cu ea la liniute decat cu un motor foarte puternic. |
Exista TREI cutii de viteze frantuzesti si anume: 4+1 trepte pentru Oltcit SPECIAL, 4+1 trepte pentru Oltcit Club, Oltcit Club 11 R, 5+1 trepte pentru Oltcit Club 12 TRS. Prima are cele mai scurte rapoarte, fiind pentru un bi-cilindru de 652 cmc. A doua are rapoartele care le are. A treia are aceleasi rapoarte pt 1,2,3 ca la 4+1.
Romanesti exista mai multe corcituri dar la Oltcit Club si la Oltcit Club 12 TRS 1,2,3 sunt la fel. |
Quote:
eu nu ma refeream la cutia de special......ma refeream strict la 4fr de pe club.....pana in 85'-86' au fost cutii scurte....dupa punandu-se mai lungi. |
Unde man asa ceva?! Arata-mi si mie un document, sau arata-mi doua cutii de viteza diferite, desfacute una dupa alta si le numaram dintii! (la vara e posibil sa vin prin Craiova)
|
eu am cutie in 5 trepte de romania , iar motor de club 1.1 !!! am si cutia masinii originala de franta in 4 trepte...dar asta de 5 imi cam face probleme, si anume : la ralanti fiind pe liber da sa-mi intre in viteza si agata!!! uneori se si misca masina cativa cm de pe loc!!! mi-a zis cineva ca ar fi suruburile din capetele axului cu pinioane slabite!!! dar asta e alta problema e ca nu prea se baga nimeni sa mi-o desfaca sa-mi stranga acele suruburi pentru ca ar fi foarte migaloasa munca si are niste bilie mici...care alea odata scapate sar, si nu mai pot fi puse la loc!!! deci in principiu ce ma sfatuiti sa fac....sa o repar pe asta de 5 romaneasca sau s-o pun pe aia a ei originala 4 franta ? vreau sa stiu treaba asta la modul ca : cea de 4 franta ma avantajeaza la demaraj si care ar fi diferenta intrea ea si cea romaneasca in 5 trepte ?!? mi-ar fi mai de folos cea de 4fr pentru motor de 1.1 , sau ar putea face fata si cea de 5ro? (privind consumul demarajul si fuga)
|
Referitor la problema cu, cutia de viteze...te sfatuiesc sa iei alta!
Am avut aceeasi problema cu vechea cutie in 4..si anume la ralanti daca nu eram in masina sa tin picioru pe ambreaj masina pleca de pe loc...asta numai la ralanti, la turatii nu! Pur si simplu imi era frica sa o las pe liber si sa ies din ea..in orice moment putea agata tr1 si pleca de pe loc...sau uneori imi ramanea blocata pe liber in tr1:| Am intrebat si eu in stanga si in dreapta si multi m-au sfatuit sa iau alta...si asa am ajuns la cea in 5:D Acu nu imi este frica sa o las pe liber sau nu mai stiu ce...nu am probleme cu ea;) |
De ce sa nu faci cutia aia boboc cu cateva zeci de lei? Piesele de cutie costa mai putin ca un pachet de tigari... e mai comod dar totusi.
|
Quote:
|
Fa-o... esti in orasu de nastere al Oltcitului, gasesti orice, ce-as vrea atatea piese disponibile.
Pei o dai naibii de tot? Schimbi si motor si cutie acum? Vedeti cu plecatul de pe loc sa nu fie uleiu' din cutie prea vascos! |
Quote:
Sunt de acord, cand este ceva de reparat ceva la oltcit repari. Da cand vine vorba de cutia de viteze eu zic ca nu e de reparat ;) |
Quote:
PS:la ce te refereai cu intrebarea : "Schimbi si motor si cutie acum?" |
Quote:
PS: cam ce ar trebuii sa schimb in ea privind problema asta!!! |
Pei la inceput erai mandru ca e originala toata...
Danutz de ce nu?! E un ansamblu la fel ca motoru'. |
Quote:
|
Asta depinde de preferintele tale. Daca vrei sa mergi mai repede sau mai incet.
|
Electric: sunt slabe sanse ca, cu o alta cutie sa intampini aceeasi problema! ceea ce am avut eu vad ca ai si tu...sunt cazuri intamplate doar la noi...n-am mai auzit de asa ceva...avem oltence unicate:lol: deci slabe sanse sa mai ''ai norocul asta'';)
Cristian: am avut ocazia sa desfac o cutie de viteze bucatele..si mi-i sa urat la cate piese am vazut acolo...cam slabe sanse sa nu gresesti macar la 1 piesa cand o pui la loc... Vorba unui vechi doctor in oltcit-uri: ''o cutie o data desfacuta o poti numi fier vechi''! |
Meseriasi adevarat, e tot ce pot spune! Daca te pricepi, ai vointa o faci, daca nu sunt scuze hahaaaaaa... totu' e sa ai vointa, documentatie potrivita, rabdare....
|
Quote:
|
Eu sincer eram satul de cutia aia! Cand iti era lumea mai draga atunci dadea sa intre in viteza sau intra si ramanea blocata acolo:| M-am scutit de 2 mil(acu vre-o 2 ani) si noroc cu un prieten ca isi dezmembrase oltcit-u...am luat cutia de la el am montat-o si n-am mai avut probleme cu ea de atunci;)
|
Quote:
|
Parerea mea ar fi sa o pastrezi pe aia in 4 franta,o sa ai un demaraj mai bun da un top speed mai mic;)
|
Si fiabilitatea motorului la viteze mari?! Sau aia nu intra in varianta "e coooooool" si "nu intoarce lumea capu pe strada"?:x
Mai ganditiva si la fiabilitate, viitorul masinii. Ele credeti ca au rezistat pana in zilele noastre pt ca mergeau tot timpul "blana" sau turate la rece, sau top speed... ?? |
Quote:
|
Nu gresesti. E corect ce spui. Ma refer la fiabilitatea la viteze mai mari de la 100 km/h in sus. Daca nu mergi mai repede de atat si iti trebuie banii pentru alt ceva pune-o pe cea 4 fr si n-ai treaba.
|
Quote:
|
Quote:
cat despre cutii.....laure are dreptate cu 4fr ai top speed.........iar cutiile de 4fr sunt de doua feluri scurte si lungi...exceptand specialul. |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:06. |
- Copyright 2026 4Tuning