Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini tunate (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate.html)
-   -   Chevrolet Matiz cu motor V8 (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/106886-chevrolet-matiz-motor-v8.html)

boy_wonder 30-01-09 15:24

Chevrolet Matiz cu motor V8

2 Attachment(s)
Nu am inteles niciodata de ce vechiului Daewoo Matiz i se zicea "micul gigant".. si pana la urma acest lucru nici nu mai conteaza. Deoarece Chevrolet-ul Matiz din fotografiile de mai jos chiar merita aceasta titulatura. De ce? Pentru ca a ramas aproape la fel de mic, insa a primit un motor gigant. Un V8 de 7.0 litri si 550 cai putere, mai exact. Astfel, micul nostru gigant accelereaza acum de la 0 la 100 km/h in doar 3.7 secunde, de la 0 la 200 km/h in mai putin de 11 secunde (10.94 mai precis) si atinge o viteza maxima de 260 km/h. Acest proiect a luat nastere in iulie 2007 si este opera lui Yves Fourdin, omul din spatele Fourdin Auto Sport (FAS). Modelul poate fi vazut in acest week-end la International Racing Show din Liege.

Opportunity 30-01-09 15:30

Re: Chevrolet Matiz cu motor V8

super tare :D

eu_nasu 30-01-09 15:36

vreau sa vad daca sae descurca cu toata puterea aia :D

scturoag 30-01-09 15:41

la 260 isi ia zboru' si ajunge pe luna :))

tuwster 30-01-09 15:41

Ce tare e asta mic :D:P

Sindrom 30-01-09 15:43

https://www.youtube.com/watch?v=HPA1i...eature=related

Poate nu stiati

dragos 89 30-01-09 15:47

unde a incaput tot motorul ala in cutiutza asta d orash...nu stiu

marcelcrisan 30-01-09 15:47

indraznet proiect...bravo lor

mad_aurel 30-01-09 15:54

la asa ceva chiar nu ma asteptam

Sonny 30-01-09 15:54

Si cu cutie secventiala. Foarte tare bomba.

B3ST 30-01-09 15:55

Asa ceva miam dorit mereu. O masina mica cu inima mare :lol:

dracushorul 30-01-09 15:57

ideea e interesanta ... masina e urata

SAX1987 30-01-09 15:57

Arat chiar bine

ROSSI 46 30-01-09 16:01

credeam ca sunt singurul om cu probleme mintale...dar se pare ca mai sunt si altii...de 6 ani visez la un matiz cu sute de cai si cel putin 8 cilindri
super indraznet si un om cu o pasiune foarte mare si cu un adevarat fetish in a lasa lumea cu gura cascata poate sa faca asa ceva si sa bage banii intr-un matiz ...personal visez la ceva mult mai extrem la exterior dar cu mult bun gust si foarte practic si functional fara briz-briz'uri doar asa de dragu' artei...oricum interesant proiectul asta si foarte indraznet...la cat mai multe buburuze dopate
pacat ca sa optat tot ptr tractiunea fata si ca motorul a fost dispus tot in locul celui vechi,,,la cat sa investit in ea se putea monta in spate motorul la fel si cu tractiunea...ar fi fost demential cu tractiune spate...probail ma insel dar dupa cum arata cauciucurile pe fata tind sa cred ca tot ele sunt cele care pun jos calutii

Ottaviano_m 30-01-09 16:18

sa vedem daca mai are tupeu Godzilla acuma :D

montero 30-01-09 16:22

mai multe imagini aici.comenzi chiar :)))

https://www.youtube.com/watch?v=TiUnV...eature=related

bibi_x 30-01-09 16:30

ce matiz ma? asta e spark ! oricum e tare :))

golidix 30-01-09 16:32

asa ceva.....

tiby120 30-01-09 16:40

mama va dati seama...sa fie la semafor cu un ferrari si sa-l provoace la liniuta. ca s-ar caca pe el de ras ala cu ferrari:)) si pe urma....tinete tata:)) =)) mi-ar placea unu dasta:))

AndreiKai 30-01-09 17:21

asta e un mini muscle car :))))....motor de 7 l pe asa conserva :))))

m'ar uimi un v10 sau v12 pe trabant =)))))

laur_nsl 30-01-09 17:21

presupun k motorl e in spate pt k in fata nu are loc deci masina subvireaza k dracu' deci e praf, si mai e si urata. mai bine baga banii in altceva

slayersland 30-01-09 17:27

Arata.. urat, nu foarte urat, dar... urat. Pe circuit nu cred ca face nici un porsche de 260 Cp, puterea nu e totul. Foarte ne-practica, chiar si pentru un "supercar". Tot ce ramane bun din ea e unicitatea, in rest... worthless!

Mustang 30-01-09 17:29

Quote:

Originally Posted by laur_nsl (Post 2023811)
presupun k motorl e in spate pt k in fata nu are loc deci masina subvireaza k dracu' deci e praf, si mai e si urata. mai bine baga banii in altceva

Motorul este in fata. S-a redesenat si refacut TOT interiorul. Scaunele (daca te-ai fi uitat mai atent) sunt dupa stalpul spate, iar bordul ajunge pana la jumatatea usii. Motorul este in fata. Uita-te peste inregistrarile de pe youtube sa te convingi.
Stai linistit ca nu subvireaza..
Cauta pe youtube si o sa il vezi si la Monza. ;)

Quote:

Originally Posted by bibi_x (Post 2023696)
ce matiz ma? asta e spark ! oricum e tare :))

Spark e la noi in tara pentru ca exista deja conceptul de Daewoo Matiz.
In alte tari se numeste Chevrolet Matiz, pentru ca a fost produs (in tara respectiva) dupa ce Chevrolet a cumparat concernul Daewoo.

Quote:

Originally Posted by slayersland (Post 2023833)
Arata.. urat, nu foarte urat, dar... urat. Pe circuit nu cred ca face nici un porsche de 260 Cp, puterea nu e totul. Foarte ne-practica, chiar si pentru un "supercar". Tot ce ramane bun din ea e unicitatea, in rest... worthless!

Nu cred ca masina a fost conceputa pentru traseu, cat pentru a demonstra ca s-a putut face transplant de motor.
In plus, s-a facut test pe traseul de la Monza.
Bodykitul nu cred ca a fost facut doar pentru aspect, ci cred ca isi are rol important in aerodinamica.

Chucky bmw 30-01-09 17:41

incredibil dar adevarat :X........nici mie nu imi vine sa cred unde incape un motor v8 in cutia aia :))

MariusTm29 30-01-09 17:50

cea mai tembela investitie , cautati pe youtube smart cu motor de motocicleta suzuki hayabusa , il manca Smartu pe Matiz de-i merg fulgii , ce rost are v8 greu masiv n-are rost , uitati-va pe youtube la Smart cu motor de hayabusa :P

topser 30-01-09 17:53

N E B U N I E.

Mustang 30-01-09 18:00

Quote:

Originally Posted by MariusTm29 (Post 2023912)
cea mai tembela investitie , cautati pe youtube smart cu motor de motocicleta suzuki hayabusa , il manca Smartu pe Matiz de-i merg fulgii , ce rost are v8 greu masiv n-are rost , uitati-va pe youtube la Smart cu motor de hayabusa :P

Fa-o dumneata si atunci vei spune ca e investitie tembela.
Daca Matizul e investitie tembela, inseamna ca si Smartul este o investitie la fel de tembela.

Apreciati munca oameni buni!

George_P. 30-01-09 18:05

hai mai ziceti ceva...

danelu 30-01-09 18:12

chiar e super tare.....e facut cu gust

danelu 30-01-09 18:13

dar unde a intrat motorul? sta pe el sau e cu telecomanda?.....e ca smartul ala cu motor de haiabuza?

Drag_Event_Addict 30-01-09 18:24

cat de tare e :)))))

canon 30-01-09 18:24

daca nu il lateau ar fi fost cea mai instabila masina

Mustang 30-01-09 18:33

Quote:

Originally Posted by danelu (Post 2023983)
dar unde a intrat motorul? sta pe el sau e cu telecomanda?.....e ca smartul ala cu motor de haiabuza?

http://www.webtube.ro/video/b4929f89...tiz-V8--550-CP
Uite aici...
A intrat... in locul motorului de Matiz

AndreiKai 30-01-09 18:43

Quote:

Originally Posted by MariusTm29 (Post 2023912)

voi astia care stiti numa sa comentati ganditi si voi un pic....

asa is majoritatea romanilor nu stiu numa sa critice.....
dak ar zice ca ti'l da tie nu ai mai sti cum sa'i pupi pe picioare de bucurie....
mai taceti ma si voi si apreciati munca oamenilor ca matizu' asta nu o fost facut la 2 puscaturi din degete....
eu cred ca s'au chinuit oamenii aia serios sa'l faca.....mie chiar imi place ideea :) un matiz de vreo 550 hp e chiar ceva unic :)

kir0087 30-01-09 18:52

auzi la ei...la cunoscatori...nu face nimic pe circuit si nu mai stiu ce...
ce treaba are una cu alta???ce treaba are un porsche...masina care e din start super sport,cu un matiz care din start are jante pe 13 si cauciucuri de 145 sau cat dracu are ???
ganditi mult inaite sa scoateti dumele astea de nfs-isti?
unii nu ar trebui sa aiba dreptul la opinie...is prea degeaba...
caraie la toate masinile...nu le plac decat perfectiunile absolute.
mai tineti-va replicile de bazar pt voi si spuneti-le in gand cand va chinuiti 1 min sa prindeti 100 de km/h.
concluzia:
nu o sa va mandriti prea multi cu atatia cai sau cu ce masini "naspa" mai criticati voi aici niciodata.NICIODATA.iar in cazul in care veti ajunge in posesia unei masini in care sa vi se para ca rupeti totul si sa nu mai puteti de racereala,o sa vin eu cu corbodoashca asta sa va scot drag-urile din cap.
MA REFER STRICT LA AIA CARE NU AU DECAT DE CRITICAT LA APROAPE TOATE POST-URILE,PARANDU-LI-SE APROAPE TOTUL KITCHOS,CAND EI AU NISTE COJI DE MASINI,SAU MAI RAU...NIMIC!!
CIAU

sparly 30-01-09 18:59

mda foarte interesant dar isi ia zborul

allexutzzu 30-01-09 19:39

ce panarama...dar totusi mi se pare cam mult 3,7 de la 0-100...pentru cate kg are cutiuta asta ar trebui sa scoata sub 3 :lol: oricum, asa ceva chiar ca n-am mai vazut! :)

YGD-sef 30-01-09 19:43

tare dar v. max mi se pare putin cam mica tinand cont ca are 550 cai ...dar probabil e de vina aerodinamica care are asemanarea unei caramide ...:D

TAZMANIAN DEVIL 30-01-09 19:48

bani sa ai ca ideii sunt cacalau:lol:

Bobby boss 30-01-09 20:36

E uratel asa ca proect insa ce poate este intradevar de admirat .

All times are GMT +2. The time now is 14:29.

- Copyright 2026 4Tuning