![]() |
Xenon pe Dacie?
Am si eu o intrebare...Se poate pune xenon pe dacie?.....si ce modificari trebuie aduse instalatiei electrice?....PLS help
|
Re: Xenon pe dacie?
nu trebuie adusa nici o modificare la instalatia electrica....doar sticlele farului trebuie schimbate cu unele clare...asta daca iti pasa de ceilalti participanti la trafic
|
Pai in 1 rand intreaba ce dacie :) K de ex pe logan nu tre sa modifici sticla nu trebuie nimic.
|
iar pe daciile cu patru faruri, trebuiesc doua instalatii de xenon
|
Logic doar nu bifurci becul in 2 :D...sau iti pui xenon doar pe 2 din cele 4 faruri :D
|
stiu cat de logic e dar am spus`o in ideea de a nu cumpara o singura instalatie bixenon... pt ca nu ai ce face cu ea la 4 faruri ... trebuiesc doua instalatii xenon (nu bixenon)
|
Ai perfecta dreptate :D...acum asa de folclor...dati seama ce lumina ai avea daca ai pune 2 h4bixenon :D (cu modifficarile aferente la instalatia masinii)...cred ca ai avea lumina ca pe stadioane :))
|
cred ca ti`ar lua militia si buletinu si certificatu de nastere ... ca sa nu`ti mai spun ce parere ar avea ceilalti participanti la trafic
|
ca sa fiu mai explicit as vrea sa montez pe o dacie cu 4 faruri.....si tot aici mai am o intrebare consumul este mai mare sau nu?
|
Consum mai mare de ce, de curent sau de benzina?
|
Quote:
|
Mai stii la ce se gandeste omul...
|
O sa ai consum mai mic, daca iei de 35 w, o sa ai consum la fel daca iti iei de 55 w. (asta in cazul in care acum ai de 50-60w becurile)
|
Quote:
nu trebuie nici o modificare la nici un far ;) doar banii de instalatie sa ii ai ca restu e floare la ureche |
alex intereseaza`te ce fac acele striatii de pe sticla farului !!
|
stiu ce fac...dar TOTI care au pe dacie(1310 cn3 cn4 solenza nova) atatea am vazut eu, nu au nici un geam clar ;) daca sunt reglate bine nu e nevoie ,si i-am vazut de multe ori din fata si nu sunt deranjante...
|
Deci consumul de curent este acelasi ca si unui bec normal...OK..Multumesc pt informatii...;)
|
este mai mic...sunt becuri de 55w si xenoane am vazut la 35w
|
Fratilor sunt niste chetii...
Presupun ca e destul de scumpa acea instalatie de xenon. Am avut cumparat din magazin acele halogene Xenon de 100W faza lunga si 95W faza scurta.....Le-am dat jos...am inteles ca fara releu imi arde blocul de lumin.... Exista vreo diferenta intre o instalatie xenon si acele halogene de cumparat? |
da..exista...consuma mai putin si lumineaza mai mult
cat despre striatiile din sticlele farurilor...faceti ce vreti...da sa nu va mire daca intra unu in voi ca l-ati orbit |
Dupa ce am tot citit pe aici, si gandit foarte mult, am ajuns la concluzia ca vreau sa schimb becurile de la masina, am patru faruri, deci voi avea nevoie de 2 instalatii , am becuri normale philips de 55 W lumina e una galbena si chioara parca mai mult lumineaza o lanterna , voi ce becuri imi recomandati sa pun ? prefer sa nu pun la instalatie diverse rereuri etc, doar sa cumpar alte becuri si sa le pun in locul celor care le am acum.
|
pai daca ai h4,pune 4 becuri cu halogen sau faci o combinatie pui pe faza scurta becuri de 65w si faza lunga de 100w sau invers.eu la masina am becuri H4 100w/90w 5000k si nu am probleme...am si vizibilitate buna,si o culoare a farului albastruie.
|
Decat cumpar alte becuri si le pun ? atat ? fara nici o alta modificare la instalatie elecrica ? Intreb pentru ca un electrician mi a facut capul luna cand am spus ca vreau sa schimb becurile , ca trebuie sigurante sa nu se arda, relee etc .
|
Quote:
Si pun pariu ca becurile alea albastrui de 90/100w nu fac mai multa lumina decat niste halogene normale, si consuma si bateria degeaba. |
Deci : am mai spus mai sus ca am de 55w philips normal ... si doresc si lumina mai puternica , ce ma sfatuiesti sa fac ?
|
Pentru cei care au spus ca xenonul consuma mai putin curent..atat e becul (35w), dar consumul per total nu e atat, in instalatie inervine si modulul ridicator de tensiune, care are si el un randament..
|
Domnilor...haideti sa fim seriosi...xenon pe dacie? :shock:In primul rand iti va face instalatia electrica scrum....:|..!:rolleyes2
Mai bine iti pui niste becuri care imita xenonul(am vazut eu pe un site...si in targ..in autovit...) Lumina este putin mai slaba decat la xenon dar seamana foarte mult...!;);) Asta este sfatul meu..!!:D |
Quote:
|
intalatie xenon pe dacie cn4(zambetu' lu' iliescu) e mai mult decat perfecta , lumineaza foarte bine , nu tre nicio modificare , plug & play :D iar faza cu sticla clara este o aberatie , nu faci decat sa faci din faruri lanterne. este o dacie break cu bixenon cu TAX la nr , e superba instalatia
|
1 Attachment(s)
Ca idee, ce mica este diferenta intre xenon si becuri normale....
|
la o dacie 1300 care are "lumini de lanterna", daca ii pun instalatie xenon e vreo problema? temperatura din far? trebuie ceva modificat la instalatia electrica? relee ceva?
multumesc pt raspunsuri! |
Daca citesti cateva mesaje anterioare ai sa vezi ca ai nevoie de si relee .
|
|
crede-ma ca am citit tot, dar toata lumea isi da cu parerea, nu e nimic concret... mai ales ca toti necunoscatorii se baga in seama. asta e principala problema pe un forum. Eu nu stiu, nu vorbesc aiurea de dragul a vorbi, a avea posturi, etc. Am citit mai devreme ca pui becuri imitatie de xenon si sunt aproape la fel...cum poti sa afirmi asa ceva? niste amarate de becuri de 20 ron care pe deasupra consuma si mai mult si au lumina si mai proasta...
unul ca trebe schimbata sticla la far, altu ca nu, be consuma mai putin si nu trebuie releu, ba ca se mareste consumul si trebuie, eu ce sa inteleg??? multumesc pentru raspuns! |
M-am interesat, si din punct de vedere tehnic, si din punct de vedere legal, ca doar mi-a trecut si mie prin nuca mea de creier sa-mi montez asa ceva...
Acuma, din punct de vedere tehnic, in functie de dimensiunile farului si numarul lor, se poate adapta xenonul. La cele cu 4 faruri e mai simplu, deoarece se folosesc pe cele exterioare beculete de 35W, iar pe cele de faza lunga merg de 55W. Comanda aprinderii se realizeaza cu releu, instalatia insa nu necesita curent mare de comanda, asa ca sunt cazuri in care se pot lega cablurile direct din blocul de lumini. Insa la farul simplu e o problema: modalitatea de a schimba faza scurta cu cea lunga si invers. Si aici eu zic ca nu are rost sa se cheltuiasca o gramada de bani pentru xenon pe dacie, ca instalatiile mai ieftine oricum nu se pot adapta corect (sistem de ghidare electromagnetic, focalizare pentru distanta, etc...). Si automat ajungem la partea legala, care la noi zice asa: "Daca vehiculul nu este omologat cu instalatie pe xenon, se interzice punerea in circulatie a respectivului vehicul".... PFFFTTTTTT!!! Din punctul meu de vedere, xenonul nu a fost inventat degeaba! Asigura o lumina mai puternica cu un consum mult mai mic, solicitand astfel mai putin atat instalatia masinii, cat si conducatorul! Pe langa asta, un dispozitiv de iluminat pe baza de xenon reglat cum se cuvine, se poate monta si pe un trabant! Avantaje net superioare, nu doar de moft! Dar suntem in Romanica, si asta ne papa si timpul si banii :twisted: Parerea mea, nu dau cu parul.... :lol: Edit: Si sa nu uit!!! Nu va luati niciodata halogene cu balonul albastru inchis, ca la drum lung noaptea nu o sa mai vedeti nimic pe strada! Stiu, din proprie experienta! Este o lumina filtrata, nu cu emisie naturala, deci vede doar pisica la lumina aia, mai ales daca e si soseaua uda! :rolleyes2 Nu mai stiu oamenii ce sa inventeze ca sa ia banii de pe aia mai saraci (asa ca mine) |
1 Attachment(s)
Am citit tot ce sa scris pana acum pt ca si pe mine ma intereseaza sa imi pun ceva becuri care sa imi lumineze mai tare.Am o dacie cu faruri duble si nu sunt multumit deloc de lumina pe care o dau farurile.La inceput am schimbat complect farurile in speranta ca daca pun aletele noi e mai buan oglinda si lumineaza mai tare,m-am inselat insa,absolut nici o schimbare.Ma batea gandu sa imi montez o instalatie xenon dar e foarte scumpa pt bugetul meu,asa ca am tot umblat dintr-un magazin de piese auto in altu' si am cautat becuri mai puternice.Am gasit ceva becuri halogen care la acelasi consum dau o lumina cu 60% mai puternica,asa mi-a spus vanzatorul (fiecare isi lauda marfa).Aceste becuri erau marca Osram si costau 25 RON bucata.Am pus mai jos o poza cu acele becuri.Ce spuneti,se merita sa fac aceasta investitie?sau sa cumpar din piata ''halogene'' dinalea cu tenta albastruie ( ca simple nu sunt) la 20 RON 2 bucati?Astept pareri.Multumesc
|
@adi.schumi_tm am un prieten care a pus Philips VisionPlus pe o dacie papuc si se vede diferenta .... lumineaza foarte bine ... dar bineinteles ca plusul de lumina nu e de 60%.
Eu personal folosesc Xtreme Power insa nici la astea nu cred sa fie un plus mai mare de 10-15%. |
asta incercam sa le explic si eu..da ei nu..betmen betmen
xenonul e facut pentru faruri cu lupa...ca o exceptie se poate pune si pe faruri cu sticla clara, pentru ca nu disperseaza lumina in toate directiile , dar atunci trebuiesc reglate foarte bine farurile |
Quote:
Multumesc mult de raspuns |
mah io nu vb prostii , pe dacia zambet cu xenon se vede foarte clar si f bine , chiar daca e cu sticla de fabrica , reglajul a ramas la fel ca inainte si bat f bine fara sa deranjeze prea tare , asa ca nu va mai dati cu parerea aiurea ca nu e chiar asa , si + de asta xenonul nu e facut pt lupe , ca daca pui becuri de 100w pe lupe ai lumina aprox ca pe xenon , incercati la bmw e30 sa vedeti k am dreptate. instalatia xenon e facuta ca sa consume mai putin (35-55w) iar lumina sa fie net superioara
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:02. |
- Copyright 2026 4Tuning