Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   Masina noua 15.000 Euro . (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/104844-masina-15-000-euro.html)

Bogdan_ozzy 17-01-09 14:19

Masina noua 15.000 Euro .

Multumesc foarte mult , celor care ma vor ajuta , in luarea unei decizii , destul de importante pentru mine .

Deci , doresc sa achizitionez o masina NOUA , pana in 15.000 Euro .

Ce ma sfatuiti sa aleg ? ( O masina in berlina ,4 usi )

Eu ma gandeam la :

-Ford Noul Focus
-Berlina, 4 usi
-Trend
-Duratec 1.6 Ti-VCT 16V, catalizator, injectie electronica, M5, 115 CP
PRET CIP : 13,210 EUR

+ optiuni in valoare de : 542 EUR
+ vopsea culoare neagra : 290 EUR

Deci ajung undeva la : PRET CIP : 14,042 EUR

Cam care ar fi pretul final , cu toate taxele ?

Multumesc foarte mult .

Car Lover 17-01-09 18:46

Re: Masina noua 15.000 Euro .

pai...mai adauga tva-ul si vezi ca ai cam depasit bugetul

Bogdan_ozzy 17-01-09 18:57

Ok , sa spunem ca pot sa ma mai imprumut de 1000- 2000 euro , cu tot cu actele .

Cam la ce pret as ajunge cu masina , cu toate taxele incluse ?

criss_cars 17-01-09 20:02

Undeva pe la 16000-16500 cu totul.

Ciuby 17-01-09 22:12

Suzuki SX4.
La 16.000 ai varianta full (uita-te pe site ce inseamna, dar ai muuulte dotari), tractiune 4x4 si o masina care arata foarte bine (parere subiectiva).

tiby120 18-01-09 13:49

noul ford focus mi se pare o alegere excelenta in locul SX4. parerea mea

Diabolick 18-01-09 13:55

Salut, uite ca ne intalnim si aici;)

Iti poti lua un Kia Ceed in 4 usi, hatchback. Verisunea standard costa 11 000 + ce mai pui tu cateva optionale si vei fi super multumit. In plus ai un motor 1.4 benzina, aspirat de 109 caluti care consuma foarte putin. www.kia.ro

criss_cars 18-01-09 15:42

Eu consider k nedumerirea omului a fost destu de clara nu inteleg de ce ajungeti in balarii, bine k nu ati inceput sa aratai si SH-uri. Ia focusul e peste celelelte variante + intretinere acceptabila, masina trage bine la cei 100cp care ii are. Focus detin si eu tot 1,6 16v din 2007 noiembrie si merge ceas.

Dodo03 18-01-09 16:07

Fiat Linea 1.4 TJet 120 cp sau Fiat Bravo 1.4 TJet 150 cp.

Ciuby 18-01-09 16:26

M-am uitat la ce dotari are focusul in banii astia. Nu e extraordinar, dar e destul. Alegerea e clara :)

Eventual poti astepta pana apare Megane 3...

criss_cars 18-01-09 16:42

Din cate stiu eu Fiat Barvo nu e sedan cum a scris omul ca vrea (BERLINA IN 4 USI) la fel si Megane 3 ma indoiesc ca o va scoate direct si hatckback si sedan si sa astepte omul pana apare megane 3 sedan eheee....

vladutzingerash 18-01-09 22:00

Kia Cee'd sau Peugeot 308

criss_cars 18-01-09 22:16

1. 308 in 15000 il iei cam chel rau de tot.
2. OMUL VREA SEDAN e asa greu sa cititi sau nu stiti ce inseamna berlina in 4 usi nu mai fiti offtopic toti.

LAZ'u 19-01-09 15:23

Uita-te si la noul Renault Symbol,poate parea urat dar este o masina destul de echilibrata.

22VIN 19-01-09 15:25

poti si astra h sedan - dezavanajele din pacate sunt: fiind fabricata doar pentru unele parti ale lumii, nu ai decat 4 vaiante de motorizare, iar designul spatelui nu este intru totul grozav

cu mazda 3 nu stiu sigur cum sta treaba, daca s-a introuds modelul nou, varianta sedan cred ca este cam scumpa, dar merita incercat. daca nu s-a introdus inca, si varianta veche este o alternativa demna de luat in considerare.
fiat linea foarte bine echipata in banii astia este o alternativa demna de luat in considerare, mai ales pentru faptul ca arata destul de bine.

dolb 19-01-09 15:27

ia-ti cu chevrolet aveo sau un fiat linea 1.4 tjet 120 cp ! Nu e rau nici fordul , se conduce f f frumos dar nu m-as risca la el :)

NWZeu 19-01-09 15:32

Poti cumpara acest FOCUS fara nici o grija, conform unor statistici oferite la un show televizat, Dan Vardie a afirmat ca este cea mai vanduta masina din acest segment in Germania, depasind cu mult binecunoscutul rival - GOLF.
Motorizarea pe benzina este foarte echilibrata, actionare variabila a supapelor, sta bine pe sosea, este confortabila .... ca minusuri, poate calitatea materialelor din interior ..... poate, este discutabil.

dolb 19-01-09 15:55

Quote:

Originally Posted by NWZeu (Post 1993397)
Poti cumpara acest FOCUS fara nici o grija, conform unor statistici oferite la un show televizat, Dan Vardie a afirmat ca este cea mai vanduta masina din acest segment in Germania, depasind cu mult binecunoscutul rival - GOLF.
Motorizarea pe benzina este foarte echilibrata, actionare variabila a supapelor, sta bine pe sosea, este confortabila .... ca minusuri, poate calitatea materialelor din interior ..... poate, este discutabil.

despre care focus s-a vorbit in emisiune? golf sedan nu exista ! omul vrea focusul sedan ( berlina ).

KAY_ 19-01-09 16:14

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1993437)
despre care focus s-a vorbit in emisiune? golf sedan nu exista ! omul vrea focusul sedan ( berlina ).

Golf sedan e Jetta /ontp: o berlina serioasa SH ,putini km 1-2 vechime ,la suma de care dispui,treaba cu masina noua merge daca tii masina 4-5 ani si mergi 50-60 mii km/an cel putin.sugestii: Honda accord/avensis/407/passat/A4 etc.....si deja aici vb de alte dotari,motorizari etc mult peste focus/jetta etc...

dolb 19-01-09 16:36

Da..e bine zis Jetta intr-o oarecare masura, dar e un pic mai altfel jetta! si in plus nu se numeste golf sedan, se numeste jetta! La ford exista ford hatch si ford sedan :) Asa cum si la serie 3 exista compact ( odata de demult ).

Omul a zis ca vrea noua ! si eu i-as fi recomandat un SH dar asta e.

NWZeu 19-01-09 17:41

dolb - trecand peste partea cu VAG rulez ..... unde ai vazut ca am scris eu GOLF berlina .... daca tu imi arati unde .... te fac ..... ce vrei tu ..... asadar, mai citeste odata ....

Quote:

conform unor statistici oferite la un show televizat, Dan Vardie a afirmat ca este cea mai vanduta masina din acest segment in Germania, depasind cu mult binecunoscutul rival - GOLF
am zis FOCUS ...... nu am specificat ce fel de FOCUS (berlina sau hatch), am zis GOLF .... nu berlina, ce da cu virgula ?

PS: astept o explicatie tehnica vis-a-vis de diferentele de ordin tehnic legate de FOCUS hatch si sedan (NU ca are portbagaj) sa vedem ce si cum influenteaza masina overall ....

PS: noul FOCUS e GOLF killer - deal with it ;)

dolb 19-01-09 17:58

Quote:

Originally Posted by NWZeu (Post 1993713)
dolb - trecand peste partea cu VAG rulez ..... unde ai vazut ca am scris eu GOLF berlina .... daca tu imi arati unde .... te fac ..... ce vrei tu ..... asadar, mai citeste odata ....

am zis FOCUS ...... nu am specificat ce fel de FOCUS (berlina sau hatch), am zis GOLF .... nu berlina, ce da cu virgula ?

PS: astept o explicatie tehnica vis-a-vis de diferentele de ordin tehnic legate de FOCUS hatch si sedan (NU ca are portbagaj) sa vedem ce si cum influenteaza masina overall ....

PS: noul FOCUS e GOLF killer - deal with it ;)

te inseli ca toata lumea! nu sunt VAG RULEZ :)

ai dreptate.. nu ai zis golf berlina! am fost eu ironic dar vad ca nu ti-ai dat seama! Omul a specificat clar VREA BERLINA , SEDAN, D'AIA LUNGA !

A zis ca s-a gandit la Ford Focus in 4 usi, moment in care tu i-ai zis ca ai vazut un reportaj cum ca focus e golf-killer . Moment in care eu am intrebat... exista cumva golf sedan? Pentru ca omul CLAR VREA FOCUS SEDAN ! si nu hatchback :)

Bafta

NWZeu 19-01-09 18:13

Ironia ta nu ajuta cu nimic, in loc sa vezi esenta - vezi marginile .... si alea cu "ironie", insa ironia e de partea mea si a vanzarilor ..... cifre contabilizate si facute publice .... FOCUS e cea mai vanduta masina din acest segment in Germania, scurt si al obiect.

Daca tu crezi ca eu compar un Focus sedan cu un Golf hatch te-ai insela amarnic.
Am spus:
Quote:

Valabil pentru toate versiunile de caroserie ale Focusului, diferentele rutiere sunt cu un plus pentru sedat datorita aerodinamicii partii spate prin eliminarea vortexurilor tipice masinilor hatch ..... acel "portbagaj" avand un rol destul de important in stabilitatea partii spate a vehiculului.

Quote:

tu i-ai zis ca ai vazut un reportaj cum ca focus e golf-killer
arata-mi unde am zis asta, cand eu am zis:
Quote:

PS: noul FOCUS e GOLF killer - deal with it
PS: era vorba de numarul unitatilor vandute in Germania ..... nu de vreun test/reportaj.

Ironic este cand pui in "spatele" cuiva niste fraze de dragul de a da bine ..... ironia sortii este cand primesti un raspuns de bun-simt in care ti se explica niste lucruri cu bun-simt ....

Bogdan_ozzy 19-01-09 21:48

Va rog frumos , nu vreau ca si threadul asta , care pe mine ma poate ajuta foarte mult , sau ma poate baga total in ceata , sa imi aleg si o masinuta pentru care am muncit si m-am imprumutat si eu , si doresc sa imi cumpar o masina NOUA , si sa fie BERLINA .

Cei 115 de cp de pe acest Ford Focus , sunt de ajuns ? Adica doresc sa mai fac si unele drumuri mai lungi ? Trage destul de bine pentru cei 115 cp ?

Chiar , pe acest model , se poate monta "Portbagaj pe plafon" ?

Multumesc mult pentru sfaturi .

dolb 19-01-09 21:51

Bogdan.. de tras trage super bine!..de condus se conduce excelent si se manevreaza superb! am condus ultimele modele de focus/focus sedan si fiesta si sunt extraordinare ! Nu stiu de fiabilitate cum e ... am auzit pareri si pareri ! am prieteni care au avut probleme am.. prieteni care le au de ani de zile si nu au schimbat decat uleiul si strictul necesar !.

Eu zic sa mergi pe incredere cu Focusul!

Daca ai fi vrut SH, iti puteam gasi ceva frumos in germania din 2008 de la reprezentanta la 8000 km .. ceva de genul ! zi-mi daca are rost sa ma uit sau nu !

22VIN 21-01-09 22:16

Quote:

Originally Posted by Bogdan_ozzy (Post 1994504)
Cei 115 de cp de pe acest Ford Focus , sunt de ajuns ? Adica doresc sa mai fac si unele drumuri mai lungi ? Trage destul de bine pentru cei 115 cp?

in general orice motor trange foarte bine daca stii sa te folosesti de el cum trebuie. numai ca motoarele de 1.4 si 1.6, atunci cand "te folosesti cum trebuie de ele", isi dau repede arama pe fata, si anume consumul sare.
oricum, si eu am auzit numai lucruri bune de zetec-ul asta de pe ford, dar ce nu ma incanta pe mine la focus e design-ul (mai ales la sedan) care mi se pare un pic cam grosolan, cam din topor. nu prea are urme de delicatete in ea... dar stiu ca e foarte placuta la condus, si pana la urma asta conteaza: cum te simti in ea si cum te simti atunci cand o conduci, doar nu esti in nfs sa conduci din afara ei:lol:

criss_cars 21-01-09 22:34

Adevarul e k astra sedan nu e taiata din topor. Hai sa fim seriosi orice masina e taiata din topor in versiunea sedan ma refer la cele ce sunt si hatchback. Poate doar Megane arata binisor si sedan. Oricum e o alegere buna Fordul dupa mine cea mai buna.

dolb 21-01-09 22:35

Singura mai aratoasa si sedan care nu e taiata de topor..intr-adevar e megane.. dar nici astra nu-i rea ! ;) Mie nu imi place focus sedan ala american..

22VIN 22-01-09 07:48

Quote:

Originally Posted by criss_cars (Post 1999923)
Adevarul e k astra sedan nu e taiata din topor. Hai sa fim seriosi orice masina e taiata din topor in versiunea sedan ma refer la cele ce sunt si hatchback. Poate doar Megane arata binisor si sedan. Oricum e o alegere buna Fordul dupa mine cea mai buna.

botul de la astra e mai delicat, dar la spate, da, este la fel de grosolana.
bogdan, fa-le test drive la toate, ca atunci iti vei da seama care iti place cel mai mult

criss_cars 22-01-09 08:31

Mie mi se pare k e mai frumoasa partea din fata de la focus noul focus decat de la astra

22VIN 22-01-09 08:59

oricum nu are sens sa le comparam ca aspect, pentru ca aici e vorba de gusturi. Fiecare cu ce-i place, si asta nu este discutabil

criss_cars 22-01-09 11:08

Asta vroiam sa te fac sa intelegi si pe tine si pe majoritatea care au postat pe topicul asta. Omul s-a hotarat in mare parte pe Focus sedan omul intreaba aici mai mult despre motor daca trage dak e fiabil lucruri dastea vrea sa afle nu sa ii sugeram alte masini. Sunt convins ca atunci cand face o investitie asa de 15000 euro s-a interesat omul nu s-a dus direct la Ford si a zis asta vreau. E logic faptul k a fost si la Opel si la VW si la altele dar s-a hotarat apoi pe Focus.

Bogdan_ozzy 22-01-09 12:11

Multumesc tuturor de pareri . Dolb , si criss , voi v-ati apropiat cel mai mult de ceea ce doresc eu sa aflu si sa stiu despre aceasta masina .

Ce spuneti ca ar fi mai ok sa aleg ? Fordul Focus .. de care spuneam sau Megane ? Cum stau fiecare cu fiabilitatea , dar si cu spatiul din interior , tinand cont ca eu am 1. 86 , si nu vreau sa stau nici inghestuit , dar doresc un pic de confort si celor care vor sta in spate .

Cred ca in final am sa imi programez cate un test drive pe focus , dar si pe megane .

Multumesc inca o data .

NWZeu 22-01-09 12:20

Am 1.87 si stau perfect si in fata si in spate .... asadar ai primit raspunsul (ca masina personala am Mondeo, unde am si mai mult loc ..... mult mai mult, inclusiv fata de acel Renault), fiabilitatea motoarelor pe benzina FORD este OK, acest motor este de conceptie noua, avand actionare variabila a supapelor, daca pe Toyota e bulletproof ..... pe FORD de ce nu ar fi ..... primii 20000km - fara probleme.

PS: Focusul in cauza este al unui amic, masina cu care am ocazia sa merg destul de des, atat ca pasager cat si ca sofer.

dolb 22-01-09 12:25

Bogdan.. cumnatul meu a avut megane sedan.. ce sa zic... zilnic cara marfa cu el la magazin..dar cara f mult ! masina n-a avut nici o problema! sunt destul de fiabile .. DAR.. ca si model e cam veche! chiar daca o iei noua, in curand va aparaea megane sedan 3 si nah, o sa iti fie greu sa o vinzi ! eu in locul tau as merge pe ford.

criss_cars 22-01-09 15:15

Bogdan iti spun sincer masinile cu care merg cel mai mult sunt Focus (are tata) si Megane (are fratimio) bine ele sunt varainte hatchback ambele. Acum despre sedan vorbind parerea mea este ca Megane e un pic mai incapator decat Focusul este mai mare. La fiabilitate stau bine ambele nu sunt probleme cu ele. Megane il iei mai dotat decat Focusul si cu un interior mult mai bun calitativ decat la plasticul care e din abundenta la Focus. Megenul acum trebuie sa bage reduceri masive deoarece apare 3 asa ca ai toate sansele sa prinzi o oferta super buna. Acum Focusul are 4 ani garantie fara limita de km ceea ce e un lucru bun fata de Megane care are doar 2 (bine k poti sa o maresti la 4 contra cost) iar un alt avantaj al lui Focus este serviceul. La mine acasa in ARGES e groaznic serviceul la Renault niste hahalere de mecanici care se cred Dumnezeu :lol: pe cand la Ford sunt super OK. Fa un drive test si iti sp sincer k o sa iei in considerare si Meganeul. Apropo e mult mai silentios MEgane decat Focus.

NWZeu 22-01-09 16:29

De mentionat la FORD ca 2 ani sunt garantie completa si 2 garantie extinsa!

22VIN 22-01-09 20:13

la megane m-au deranjat scaunele (in special bancheta) care sunt putin cam tari, iar bancheta are o forma putin tampita. dar e foarte incapator si foarte placut.
un avantaj pe care l-ar avea megane-ul in fata forului ar fi interiorul, care este mai vesel, fordul avand un interior auster, tipic masinilor nemtesti

Bogdan_ozzy 23-01-09 17:51

Despre :

Skoda Octavia Trend , 1.9 TDI / 105 cp la 15.365 euro cu tva inclus , ce spuneti ??Totusi , este Skoda ...

dolb 23-01-09 17:55

Exact! .. totusi.. e skoda! bleah.. urata, anosta ,, a aparut alt model acum !

All times are GMT +2. The time now is 06:06.

- Copyright 2026 4Tuning